Advies om Boeing 777 aan de grond te houden geldt niet voor Surinam Airways

8
VIDEO: SLM voert allereerste passagiersvlucht uit met eigen B777-200ER
Beeld screenshot uit filmpje Fhiko Aviation

Surinam Airways heeft notie genomen van zowel de binnenlandse alsook de buitenlandse berichtgeving omtrent het advies van vliegtuigfabrikant Boeing. Boeing adviseert aan luchtvaartmaatschappijen alle B777-200 en B777-300 vliegtuigen met de Pratt & Whitney (P&W) motoren voorlopig aan de grond te houden totdat zij de aangekondigde extra inspecties op dit type motor hebben uitgevoerd.

De extra inspecties zijn aangekondigd nadat de rechtermotor van de B777 van het Amerikaanse United Airlines tijdens de vlucht in brand vloog. Surinam Airways die ook een B777-200 in haar vloot heeft, heeft in een persbericht uitdrukkelijk aangegeven dat de motoren op haar B777 van het merk Rolls Royce zijn en dat dit specifiek advies van Boeing niet geldt voor Surinam Airways.

De Surinam Airways B777-200ER, ‘Bird of the Green Paradise’ is echter nu reeds enige tijd aan de grond op Schiphol vanwege technisch onderhoud. Technici van zowel Surinam Airways alsook Lufthansa Technik zijn samen druk bezig het Surinaamse vliegtuig weer luchtwaardig te maken.

Intussen wordt de route tussen Suriname en Nederland onderhouden door Air Belgium.


8 REACTIES

 1. Dit mislease door de domme RvC van SLM.kost alleen maar geld.
  Dit vliegtuig heeft 1 keer gevlogen met de duivel DDB naar Cuba en China en kost nu Handenvol geld voor onderhoud.De hele slm opdoeken heeft nooit winst gemaakt en bedelt alleen voor subsidie.


  Maak melding

 2. Deze vogel is meer in de garage voor reparatie aan god alleen weet wat dan in de lucht. Boooiiii. Mie ne durf pot mie bille ien a broko plane diesie. Schande schande schande doek deze maatschappij op. Kost de belastingbetaler alleen maar geld


  Maak melding

 3. Boeing 777 ER zijn best betrouwbaar, klm heeft laast orange of pride maanden in China gestaan, 1 motor was kapot, tijdens terug vlucht naar Amsterdam moest de vliegtuig terug naar china, het volgende motor moest ook vervangen worden, dus boeing treple 777 zijn best betrouwbaar, kan altijd iets mis gaan, alleen had SLM iets nieuws kunnen huren, nou zijn vliegtuigen goedkoop om te kopen,of dat een optie voor SLM, weet ik niet, hopelijk wordt SLM weer winstgevend, dus aub mensen niet zo negatief tegenover je eigen nationale carrier??


  Maak melding

 4. dus de 777 van slm staat wel aan de grond , wel toevallig he , , en Maripa Ko wij zijn al jaren niet meer trots onze slm , , bakken en bakken belasting gelden is daar de laatste 10 jaren in gepompt en nog , , en wij als Surinamers krijgen er niets voor terug , weet je waarom niet , de slm heeft eigenlijk geen eigen vliegtuigen , allemaal geleased kost veel geld , dan heeft de slm veel te veel mensen in dienst en zeker het kader , dus de kosten blijven stijgen en hoe wil je dan winstgevend worden , er moet zeker gesaneerd worden , zo niet dan moet de regering de stekker er uit trekken , het heeft toch geen zin om water naar zee te dragen.


  Maak melding

 5. Naast excuses van de Nederlandse regering voor het slavernij verleden met de bijbehorende herstelbetalingen kun je weer jaren vooruit met SLM. Maar pas op, de Inmiddels Nederlandse Surinamers zijn al druk bezig de buit te verdelen zodat er voor Suriname niets overblijft.
  gemodereerd

 6. geld voor een nieuwe hebben ze nooit gehad. dan maar kiezen voor doodskisten, weike een ander heeft afgedankt. “fly SLM, the best there is”
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.