Psychologen SVPO accepteren geen garantiebrieven van SURVAM

5
Psychologen SVPO accepteren geen garantiebrieven van SURVAM
Foto ter illustratie: man bij de psycholoog

De Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen (SVPO) is tezamen met andere zorgberoepen geruime tijd bezig te onderhandelen met de SURVAM, onder toezicht van de vice-president, ten einde te geraken tot een definitief akkoord inzake aanpassing van de huidige tarieven.

Op 11 november 2020 is een principeakkoord bereikt om de tarieven tijdelijk te verhogen voor een periode van drie (3) maanden waarbij is afgesproken dat een onafhankelijke accountant in de tussentijd een reëel tarief zou vaststellen waarin alle partijen zich zouden kunnen terugvinden.

De SVPO heeft meermaals benadrukt dat de huidige tarieven zeer ontoereikend en achterhaald zijn, des te meer vanwege de huidige devaluatie van de Surinaamse Dollar. De SVPO betreurt het gegeven dat de afspraken van 11 november 2020 niet zijn nagekomen des te meer daar de onderhandelingen voor aangepaste tarieven zich voortsleept sedert 2014.

De psychologen aangesloten bij de SVPO hebben besloten ingaande zaterdag 20 februari 2021 geen garantiebrieven te zullen accepteren van de SURVAM. De SVPO betreurt het mogelijk ongerief voor de cliënten en spreekt de hoop uit dat partijen spoedig tot een oplossing komen voor deze impasse.

Vanwege de toegenomen vraag naar psychologische zorg naar aanleiding van de heersende COVID-19 pandemie en de precaire sociaaleconomische situatie van Suriname, zijn de leden vrij om naar eigen inzichten een sociaal tarief te hanteren.


5 REACTIES

  1. Geachte landgenoten, wij vragen u vriendelijk, doch dringend geduld met de opbouw van dit mooie land Suriname. Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd. Dus kijkt u alstublieft niet alsof u het in Keulen hoort donderen. “Pres?” ”Pres?” “San psa Lonnie, i si tak’ mi de bezig nanga wan toespraak tog?” “Pres yongu, den lawman-datra e du moeilijk now.” “Fa waka ,na soso problema e tek’ un dyaso.” Beste landgenoten ,helaas moet ik deze toespraak afbreken vanwege dringende zaken. Uw president Kim Jong Chan.


    Maak melding

  2. Dit probleem bestaat vanaf 2014. Waarom zijn ze toen niet door blijven knokken onder de regering Bouta? Deden zij niet uit angst voor kogels. Nu anno 2021 gaan ze de schuld geven aan de nieuwe regering. Stelletje poepzakken. Staatskas is leeggeroofd dit weten ze of niet soms?. Bouta zijn adres is hun ook bekend. Bouta heeft ook psychologische hulp nodig.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.