‘Weekend lockdowns hebben positief effect gehad’

16
Lockdown-controle in Suriname
Archieffoto: controle door de politie.

De twee weekend lockdowns in zowel de eerste als de tweede golf van COVID-19 in Suriname hebben beide een positief effect gehad. Dit concludeert epidemioloog Radjesh Ori van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG).

Aan de hand van de statistieken uit de epidemiologische curve heeft hij op de COVID-19-persconferentie op vrijdag 19 februari 2021 aangegeven, dat er duidelijk een drastische afname is geweest van het aantal positieven.

Uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering bleek die vrijdagavond dat er 16 nieuwe COVID-19 gevallen zijn geregistreerd na 150 keer testen.

De meeste besmettingen waren in Paramaribo (8) gevolgd door Wanica 95). Daar tegenover staat dat er 14 personen zijn genezen.


16 REACTIES

 1. Wat een slimme virus zal ik zeggen dus overdag verspreidt het zichzelf niet alleen savonds… pfffft oprotten met die elementen van dictatuur!!! Maatja de vriendjes en famillies die kunnen zich vrij bewegen terwijl de rest dat niet mag!!! Niemand kan mij uitleggen wat Corona anders doet savonds dan het overdag doet en plots mogen alle scholen weer open maar savonds moet iedeeen binnen want Corona pfffft stelletje idioten…
  gemodereerd

 2. Mocht dit het resultaat zijn van de weekend lockdown, dan zal de regering van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en Z.E. vp Ronny Brunswijk dit moeten handhaven tot dat iedere Surinamer gevaccineerd is tegen het COVID-19 virus.

  Deze formule zal er voor zorgen dat de besmetting niet groter wordt en beheersbaar is en toegepast moet blijven bij de bevolking tot dat iedereen op het grondgebied van Suriname gevaccineerd is tegen het COVID-19 virus.

  Gelet op dit resultaat moet men nagaan hoe onder deze omstandigheden, tijd, plaats en het moment hoe de ondernemingen/winkels, markten, scholen, bussen, korjalen, et cetea bedrijf financieel-economisch, sociaal weer actief kunnen worden.

  Welke ondernemingen, et cetera wel en welke weer actief zijn?

  Een vinger aan de pols moet wel gehouden worden, ook gelet op nieuwe varianten van het COVID-19 virus.


  Maak melding

 3. Dit is ongeloofwaardig omdat het gros van de mensen toch de straat opzochten en juist het tegenovergestelde deden. dan begryp ik dit soort onderzoek niet.
  Laten wy eerlyk zyn met elkaar,er valt in deze gemeenschap geen lockdown te handhaven
  wie houdt wie voor de gek, ga zo door met die poppenkast


  Maak melding

 4. Wetenschappelijke theorieën vormen geen keihard bewijs. Er zijn verschillende kampen wetenschappers. De ene kant laat een ander beeld zien dan het andere. Waar het ene kamp waarvoor overheden gekozen hebben, zegt van ;doe dit en doe dat , is er het andere kamp dat beweert dat het effect van een lockdown geen noemenswaardig effect heeft. De politicus Wildert heeft dat onlangs naar voren gebracht in de Tweede Kamer. Ook hij heeft zijn wetenschappelijke bronnen. Dit naar aanleiding van het onrechtmatig instellen van de avondklok. Belangrijk is wel het terugkeren naar de normale gang van zaken. Deze situatie duurt veel te lang omdat men de zaak vanaf het begin niet heeft afgebakend ,maar zich meer heeft laten leiden door het gedrag van het virus. Op termijn is dit echter niet meer te handhaven omdat het virus jojo-gedrag vertoont, en het is gewoon geen doen om maatregelen in te trekken om vervolgens weer aan te scherpen. Dat gaat niet werken op de duur omdat de maatregelen op zich het probleem vormen en niet meer het virus. De maatregelen leiden namelijk tot verregaande desastreuze gevolgen. De vermindering van het aantal gevallen kan ook in een andere hoek gezocht worden. Bijvoorbeeld ,dat de cyclus van het virus tot een einde komt. Verder, mensen die zonder het te weten besmet geraakt zijn ,hebben een bepaalde resistentie opgebouwd. Er moet wel sprake zijn van een overdracht. Is dat niet aanwezig ,raak je ook niet besmet.


  Maak melding

 5. Rbrown 20 februari 2021 At 13:23
  Dit is ongeloofwaardig omdat het gros van de mensen toch de straat opzochten
  ==============================

  Dat is niet waar. De meerderheid bleef gewoon binnen. Kleine groep houd zich niet aan de regels. Niet andersom.

  pakiratigri 20 februari 2021 At 15:22

  U bent viroloog? Nee toch? Ga dan niet mensen als Wilders en Baudet napraten. We hebben in Suriname niet de luxe om de boel open te gooien met een handjevol IC bedden en behandelmogelijkheden.


  Maak melding

 6. Hoi Robles. Ik praat niemand na. Ik geef altijd mijn eigen mening. Hooguit kan ik het ermee eens zijn wat iemand beweert. In dit geval ben ik eens met Wilders en andere wetenschappers. Ben alleen maar blij dat ik niet de enige ben .De wetenschappers zijn ook virologen. Ik hoef geen viroloog te zijn om een mening te hebben. Wat ik doe is de zaak van een praktische kant bekijken. De meningen zijn daarover verdeeld. Ook tussen virologen (lees wetenschappers)Maar, overheden kiezen. Het betekent niet dat ze automatisch gelijk hebben simpelweg omdat het niet te bewijzen valt. Deze informatie die ik deel is ook wetenschappelijk onderbouwd. Jij gaat uit van een doemsituatie. Ik niet. Er worden maatregelen getroffen die oneigenlijk zijn. Dit heb ik al geschreven in eerdere berichten. Have a good day Robles.


  Maak melding

 7. even verder denken ,ik hoor niks van hoe of het virus zich in JAPAN gedraagt ,frapant want het beesje is overal geweest, maar ik wil adviseren het model van japan te bestuderen, zelfs opvolgen want japan en korea hebben zich wel makelyker doorheen geslagen


  Maak melding

 8. Afsluitend, het recht op de universele vrijheid van de mens is hoger dan de maatregelen die nu getroffen worden. Ik blijf erbij ,het is geen Ebola. Het is logisch dat er in de beginfase maatregelen getroffen worden. Maar ,overheden zijn nu aan het overdrijven. Dit gaat ten koste van de vrijheid van de mens. De financiële gevolgen liegen er ook niet om . De psychische gevolgen spreken ook boekdelen. Het na-effect zal vele jaren duren. Het is de burger die tenslotte het volle gelag zal betalen. Alles zal worden verrekend op de burger. Daarom is het aan te moedigen wanneer mensen naar de rechter gaan om hun gelijk te halen en zich niet als makke schapen te laten leiden. Door willoos te zijn ,stimuleert men overheden om hun macht ten volle te gebruiken en misbruiken. Pakiratigri is heus niet de enige die zo denkt. Miljoenen die een eigen wil hebben en zelf hun mening naar voren durven te brengen. Nu heeft men enig idee wat het betekent om in een politiestaat te leven. Tot in de huiskamer wil de overheid komen bepalen wat er moet gebeuren. Het is niet normaal.


  Maak melding

 9. Ik heb nog nooit zo een domme achterlijke uitspraak gezien. Werd het virus in het weekend opgesloten??
  De drukte op de straat en de dagen voor het weekend waren niet mals. Als je daadwerkelijk zo deskundig bent waarom kunnen jullie de cijfers niet eens behoorlijk bijhouden??
  Op WHO staan de zelfde getallen maar meer dan 200 covid cases
  gemodereerd

 10. Hoeveel groter zou de daling van het aantal besmettingen zijn geweest als de idioten, die niet geloven in de lockdown, de maatregelen wel in acht hadden genomen?


  Maak melding

 11. rbrowny met y , nou de grootste gek ben jij paarse mafkees , en wie houdt wie voor de gek , nou jij houdt je zelf voor de gek , duidelijk toch he oen.
  wat Japan betreft dit land heeft nog steeds de noodtoestand en ook een avondklok , weet jij wel waar Japan ligt , of denkt jij aan de pan van jan , ja zo denken gekken he meneer y.


  Maak melding

 12. Dus de afgelopen 2 alleen 😫😄🤔🤣 grappig hoe er gwoon zonder enig bewijs vanzelf stelt dt vnaf de 2 t cijfer covid doden gedropt is, of plaveien vn de weg omdat in t vb land er een gerechtelijk bevinding is gesteld dus solidariteit of ……😏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.