Politie onderzoekt verdwijning digitale informatie bij Biza

24
digitale-informatie

De politie in Suriname is deze week begonnen met een onderzoek nadat aangifte bij haar is gedaan dat digitale informatie van de afdeling Algemene Zaken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) aan de Keizerstraat niet te vinden is.

Het is niet bekend wie in het digitale bestand is geweest om te knoeien met informatie. Het gaat om informatie van Personeelszaken.

De politie heeft nog geen verdachten in beeld gebracht. Zij is nog bezig te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld.
 


24 REACTIES

 1. “De politie heeft nog geen verdachten in beeld “
  Het is echt geen hoge wiskunde.
  Het kan maar uit een hoek vandaan komen.dat is natuurlijk de boeven partij van opa D.
  Alleen zij hebben er belang bij.
  Even een rekensommetje.
  Als je 100%van de ndp heb.
  84% heeft geen verstand van computers.
  Blijft 16% over.
  16% van ndp is maar 2 personen

  Njang Dringi Partij


  Maak melding

 2. Is de harde schijf van hoefdraad al terecht?
  En wanneer wordt Adhin berecht.

  Wie in het bestand is geweest kunnen ze achterhalen aan de hand van de inloggegevens. Dit is geen rocket science.
  Bestand (backup) kan ook hersteld worden naar een eerdere datum, vervolgens zoek de verschillen.


  Maak melding

 3. Ik zie opmerkelijk veel anti-coalitie ingezonden stukken. Zo doorzichtig v team paars. Dat de stukken zijn geschreven door iemand anders is zo klaar als een klontje. Want, als ze hun mond opendoen tijdens een DNA vergadering, komt er alleen maar banabong Nederlands eruit. Onkan dat ze plots wel zo’n stuk kunnen schrijven.
  Belachelijke actie. Wees alert!


  Maak melding

 4. Het zijn weer de fascisten en achterban van dictator Bouterse die dit op hun geweten hebben. De vuilspuiterij is gericht tegen de vhp en (in minder mate) de ABOP. Het Surinaamse volk is weer monddood gemaakt en slikt de leugens van de fascisten in als zoete broodjes. Dom volk is ook gemakkelijk te manipuleren.


  Maak melding

 5. Gewoon de back-up boven water halen. Altijd een back-up maken. Adhin weet hier meer van. Hij zit als een schijnheilig te doen. Hij heeft de staatsgoederen en de gestolen auto’s nog steeds niet ingeleverd. Alles wordt in korte tijd in de doofpot gestopt. Ook de aardappelen en uien kwestie van de miljarden USD. Adhin zijn buitenlandse bankrekening is behoorlijk gegroeid.
  Diefstal is aan de orde van de dag.
  gemodereerd

 6. Zo kom je nooit verder in het leven.. je bent al immers failliet , blijft op de gevers die hulp aanbied negatief bejegenen schelden, hoe wil je dan uit het moeras komen..
  Let wel, je eigen mensen in de directe omgeving werken je tegen…
  Hoe kom je dan verder…..


  Maak melding

 7. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is deze diefstaf van de digitale informatie van de afdeling Algemene Zaken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) van het kamp van de ndp.

  Het mininisterie van Biza is een zeer belangrijke ministerie over Surinaamse zaken en met deze informatie van Personeelszaken kan het zaken te weten komen over bepaalde personen, hun functies, wat ze doen en mee bezig zijn en chaos scheppen in de samenleving. Triest dat zaken op ministerie niet heel streng worden bewaakt evenals dat men niet weet wie er voor gezorgd heeft dat het verdwenen is. Er moeten toch mensen zijn onder wiens beheer het valt en verantwoordelijk voor is/zijn.

  Het is een interne job van mensen uit de ndp-kamp. Het zou goed zijn dat minister Bronto Somohardjo van Biza vele ambtenaren van de ndp naar huis stuurt. Laat ze thuis gaan zitten, want hun aanwezigheid op het ministerie kan alleen maar schade aan de koers van het land te weeg brengen, waardoor zaken niet op de datum van het gestelde doelen af zijn.


  Maak melding

 8. Over Aloe baba oftewel leugenaar Adhin gesproken
  Deze zal echt niet vervolgd worden
  Hoezo !!! Even jullie geheugen verfrissen. Denk aan de laatste broko nitie van de 3 heren Didibri Bouta , Chan en Brunsie.
  En sindsdien hoor je niets over de case. En zo zal het met alle vervolgingsonderzoeken van de kopstukken van de Nationale Denkfout Partij gaan
  Mensen oeng opo oeng ai dang !!!
  Als je dit op een rijtje zet dan is het klaar als klontje


  Maak melding

 9. Uiteraard is de aangifte bedoeld als bewijs, om de schuldigen op staande voet te ontslaan. Tuurlijk weten ze wie het is.

  @Rafsha,
  Het is niet zo eenvoudig. De rechtszaak is nog actueel, alleen zal je er niets over lezen in de revo-kranten.
  Adhin had een spreekverbod van zijn advocaat. De zaak wordt sinds 10febr weer behandeld.
  De meeting op Leonsberg is uitgelegd, gebeurt altijd bij overdracht van een regering, mbt achterstallige zaken.

  In een dictatuur pak je ze bij de lurven en smijt ze in de cel zonder bewijs. In een democratie hebben de schuldigen ook rechten.


  Maak melding

 10. Naast het feit dat de systemen bij de Surinaamse overheid zwaar zijn verouderd, lijkt het mij sterk dat er backup’s worden gemaakt. Echter, ervan uitgaande dat er voor de toegang een account benodigd is, kan een deskundige vrij simpel logfiles bekijken en zo achterhalen met welk account welke mutaties zijn verricht (in een bepaalde periode). De digibeet die dit op z’n geweten heeft, is dan zo gepakt! Case closed.


  Maak melding

 11. Alweer zo,n sluwe politieke zet, als dus zo iets gepleegd is dan was het al gauw aan het licht gekomen.lykt meer een afleidings manoeuvre, om een reden tehebben voor de ontslagen die plaats moeten vinden.


  Maak melding

 12. Ik hoop dat men nu begrijpt waarom de regering weinig tot geen vertrouwen heeft in oude functionarissen en waarom deze regering dus vertrouwenspersonen plaatst !

  De zogenoemde nepotisme is gewoon een noodzakelijke bescherming om de paarse pleuris te verwijderen.

  De regering Santo. / B. mag van mijn part al hun family en friends accomoderen. Geen probleem, zo lang ze maar Suriname en vooral politiek Suriname opschonen en resetten.

  Wat je nog meer ziet is dat de oppositie massaal 1 fout tig maal vergroot en opblaast en zoals altijd met veel fake news komt.
  De NDP is terug na beraad, ook dit is duidelijk te merken. Ashwin Aloedin heeft zijn eigen prive verslaggever en prive zender D(onkey) TV express.

  De regering Santo. / B. heeft grote successen geboekt. En is nu ready voor de tweede fase.
  Je kan er nu al vanuit gaan dat de paarse herrieschoppers veel harder gaan protesteren en meer onrust zullen veroorzaken. Zij zijn gewoon jaloers, haatdragend, afgunstig en racistisch. Deze paarse patjakkers zullen er alles aan doen dat de regering Santo. / B. geen successen meer boekt.

  De regering Santo. / B. is bij deze gewaarschuwd en zal er verstandig aan doen om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat de paarse pleuris weer uitbreekt.

  En volgens mij kan voor de fouten van Hoefdraad ook Bouterse en Ashwin Aloedin verantwoordelijk gesteld worden, zij waren toen president en vice president. Corruptie en diefstal heeft onder hun bewind en onder hun verantwoordelijkheid plaats gevonden.

  No nonsens and zero tolerance !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 13. Niet voorbarig wezen, de politie is nog bezig met het onderzoek ,maar het schijnt dat de oplossing hier op WKN, op een presenteerblad aangeboden wordt. Sherlock Holmes, inspecteur Gadget, Ellery Queen, Agatha Christie en Kojak, jullie worden allemaal van harte bedankt voor jullie zeer gewaardeerde bijdrage van het oplossen van dit misdrijf dat zijn weerga niet kent in de geschiedenis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.