Sportbeleid Coronie richt zich op terugkeer glorietijd

6
Sportbeleid Coronie richt zich op terugkeer glorietijd
Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw in gesprek met de dc.

‘Het sportbeleid van het district Coronie richt zich op de terugkeer van de glorietijd’. Dat was de rode draad die liep door het werkbezoek van Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in Suriname, aan het district Coronie. In de discussie rond het oppakken van de sportactiviteiten in het district werd door de districtscommissaris Maikel Winter en plaatselijke deskundigen gememoreerd hoe Coronie grote zonen en dochters heeft voorgebract in sport.

De aanpak die door de sportdirecteur is voorgesteld om samen met Coronie te kijken naar de richting die moet worden opgegaan draagt de volle goedkeuring en ondersteuning van de dc en de lokale afdeling van Sportzaken. Om dit structureel aan te dikken werd door de beide functionarissen een intentieverklaring getekend dat in grote lijnen de samenwerking van beide departementen moet bewerkstelligen.

Ook ontving de dc een exemplaar van het Gericht Nationaal Beleid welke de leidraad zal zijn om te komen tot een specifiek sportplan voor het Surinaamse district.

Ten aanzien van de lokale afdeling van Sportzaken zal deze kar getrokken worden door Mw. Lucenda Verwey, die mag rekenen op een aantal recreatie – sportleiders die het uitgezette beleid zullen uitvoeren. Na de discussies in de werkkamer van de dc werd een rondleiding gedaan door diverse sportaccomodaties en ruimten waarbij de huidige situatie werd bekeken.

Het is duidelijk dat deze accomodaties gerenoveerd moeten worden om de geplande sportactiviteiten te kunnen organiseren. De gezamenlijke aanpak om dit te bewerkstelligen is een essentieel onderdeel voor het succes. Met het bezoek aan Coronie is de aanzet gegeven voor de terugkeer van bruisende activiteiten in het district en de terugkeer van de glorietijd van sport.     


6 REACTIES

 1. Ai coronie is klein maar prettig.
  Jawel ik weet het nog coronieboy’s
  Deze regering is echt goed bezig.
  Ik word moe om het steeds te herhalen. Maar het moet gezegd worden.
  Zo als het ook gezegd moet worden als je het systeem kapot heb gemaakt.
  Zo hebben ze de trotse coronie manga .ook verzwakt door hun met pakketje te bestoken.
  Op den duur zaten heel veel mensen alleen maar op een pakket te wachten.
  NDP weg er mee.


  Maak melding

 2. Staatskas is leeggeroofd door Bouta en consorten. Boefdraad duikt nog steeds onder met de gestolen miljarden. Abrahams eet elke dag biefstuk en drinkt de duurste wijnen en vrienden en familie. Adhin deze ndp rat vult nog steeds zijn portemonnee met de restjes die nog over zijn. Hoop dat het goed komt in ons klein land.
  Coronie is klein maar prettig.
  gemodereerd

 3. tis helaas waar dat veel van de jonge generaties niet weten wat werken is
  zitten liever de hele dag op kanarie met een djogo en een joint

  gratis en makkelijk geld leidt alleen maar tot luiheid en later tot armoede


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.