Sibrano Pique in vrijheid gesteld

39
sibrano pique protestactie politie grijpt in

Activist Sibrano Pique is vandaag in vrijheid gesteld. Advocaat Maureen Nibte bevestigt de invrijheidstelling tegenover Waterkant.Net.

Pique is vandaag voorgeleid bij het Parket in Suriname. Nibte heeft daarbij het verzoek gedaan aan de officier van justitie om de activist in vrijheid te stellen, die meegegaan is met het verzoek.

De Surinaamse activist is op zaterdag 23 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres in het district Para opgespoord en aangehouden.

De man heeft in het jaar 2014 een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er 150 milliliter vloeibare cocaïne in het postpakket aangetroffen.

39 REACTIES

 1. In afwachting van de behandeling van de zaak, mag hij dat in vrijheid afwachten. Heel normaal als er geen sprake is van gevaar voor de samenleving; gebeurt in meerdere gevallen. Zie 8 december moorden met hfdverdachte opa D.


  Maak melding

 2. Wat niet in het artikel staat, is dat hij op borgtocht in vrijheid is gesteld in afwachting van het proces. Deze dorpsgek heeft niets te makken, dus vluchten naar het buitenland kan hij niet. Mocht zijn baas een ticket voor hem willen kopen komt ie niet verder dan Zanderij.
  Hij zal zich nu wel gedeisd houden en van z’n jonko’s genieten op Para.


  Maak melding

 3. En weer is het bewijs gelevert. Recht is recht. Hij heeft de maksimale duur dat hij in een cel mag worden vastgehouden gehad. Later kijk de rechter ernaar en volgt de straf. Dit kan gevangenis zijn BOMA of een boete of vrijspraak ofzo
  Waar blijven de zwakzinnigen zoals robles, bro en rob poeny en papirtatingi die zeiden dat boefdraad moest vluchten dat hij geen eerlijk vonnis zou krijgen voor de diefstal van honderden miljoenen van ons
  Sodemieter


  Maak melding

 4. Kennen wij in suriname borgtocht? want als dat er was verdwijnt geen enkele rijke achter de tralies
  gemodereerd

 5. Hij is nu de lul, in cel was hij veilig, nu gaat ienmand hem vragen of hij even wil kijken wat er in die ton zit
  Hij ziet niets
  Kijk goed een beetje onderin. 🛢️🛢️🛢️🛢️


  Maak melding

 6. Er valt niets te juichen want Suriname is gedaald naar het niveau van een totalitaire staat waar mensen politiek worden vervolgd. Hier is jaren lang zorgvuldig aan gewerkt door met name de VHP , aangestuurd door Nederland. Nederland is wat dat betreft hardleers!! Zoals Bouterse zich op gegeven moment tegen hun gekeerd heeft, zal hopelijk en dan wel hopelijk met heel veel reserves, ook Santokhi zich op gegeven moment, wanneer hij merkt dat hij uitgebruikt en aan de kant gezet is, tegen zijn bazen keren. Ik ben benieuwd of ze hem dan ook tot drugslord gaan bombarderen, want daar weten ze alles van. Ze eten het, drinken het, snuiven het, roken het, spuiten het, gebruiken het als touristenlokker en bovenal, verkopen het ter eer en glorie van de staatskas!
  gemodereerd

 7. Wat zyn er toch verbitterde landgenoten, getrauwmatiseerde,haatdragende misbaksels
  als het hier niet goedt genoeg is ga dan maar weg, allemaal emigranten die met niks hier zyn aangekomen,vanwaar die haat, houdt geen etnische verschillen instandt want dat zal voor de staat gevaarlyk zyn.
  Ik verkies momenteel een dictatuur boven democratie, want onze toekomst staat op het spel


  Maak melding

 8. Beste mensen, vrijheid gezond en wij moeten het koesteren.
  Mijn en uw voorouders, hebben het bevochten, met traan, bloed en zweet.
  Laten we ze niet beschamen.


  Maak melding

 9. @Lucien Karwofodi
  Gefeliciteerd…straks prijkt boefdraad met zijn kop op de Wanted lijst van de Interpol.Al je zogenaamde helden eindigen op de Wanted lijstShame…shame on you.


  Maak melding

 10. Luciën Karwofodi 27 januari 2021 At 15:2

  Ik verkies een democratische partij boven de door Creolen geleide partijen eerlijk is eerlijk laat het land door een Hindoestaan of Chinees leiden en op korte termijn is het resultaat merkbaar. De creool Bouterse, in mijn ogen een dictator van het soort als Pinochet, heeft het land alleen ellende bezorgd en is het land 100 terug in de tijd. Wat heeft deze seniel voor het land gedaan ? NIKS ! En als jij zo een patriot met volle ballen bent, dan wil ik jou via Waterkant opdragen om de dossiers die Nederland pas in 2060 openbaar zal gaan maken nu per direct op te vragen en deze openbaar te maken. Waarom heeft dictator Bouterse daarover nooit geklaagd toen hij nog president was ?


  Maak melding

 11. brown we weten dat jij liever voor een dictatuur kiest, maar boelerse zn tijd is voorbij je hebt TIENJAAR lang dictatuur gehad, honderden minsiters werden zomaar zo ontslagen, het buitenland keerde zich af van ons nu hebben we eindelijk DEMOCRATIE
  mensen durevn weer hun mond open te doen, ze durven te zeggen dat ze het er niet mee eens zijn.
  als je dit vroeger gedaan had werd je d mond gesnoerd
  het buitenland keert weer terug, ze schenken en helpen ons nu al nu al na amper 7 maanden
  wacht totdat boelerse wordt opgesloten
  wacht totdat boefdraad wort opgepakt,#
  dan dan mie boi zal je het verschil zien tussen dag en nacht
  tussen goed en kwaad
  tussen hel en hemel


  Maak melding

 12. Piqué mag thuis zijn zaak afwachten. Zal toch niet weer 7 jaar duren.
  De NDP haters zullen weer met hun bekrompen kopie gillen dat de Rechter is omgekocht, klasse justitie.

  WAT, Pé a 500.000,00 SRD dé.haha, no spang alles komt terecht.

  Btw, als het Rechtssysteem, de Diaspora wil bij een conflict haar recht kunnen halen, niet naar behoren werkt, komt er geen cent van de Diaspora naar ons land. Regering je bent gewaarschuwd, zorg voor een goedwerkende Rechtssysteem anders komt er geen geld, ook al heb je een Diaspora Bank, dit is een vereiste, anders geen geld.


  Maak melding

 13. Soso RBT mek wang bigi ambarang lelijk op hun neus gevallen niet eens 1 week a mang lusu buh buh
  gemodereerd

 14. Om dit landt op de rails tekrygen zal je impopuliere maatregelen moeten treffen,helaas is de democratie niet toereikend. men moet af van het etnische denken opstraffe anders zal hier nooit een natie ontstaan. ik ben voor de nationale eenheidt en geen india en africa want die liggen elders niet in zuidt america. dit is een serieuze oproep aan alle Surinamers
  laat wat geweest is ons niet scheiden en als je africaan voel moet je naar africa en als je hindu wil blyven moet je maar naar india .wy zyn de Republiek Suriname daar gaan wy voor
  dat moet ons doel zyn, en zorgen dat ieder in ons landt onderwys en sociaal en medisch zorg mag krygen op dat wy beseffen dat dit leven maar relatief is .


  Maak melding

 15. Als hij hieruit niet een wijze les geleerd heeft, dan moet hij het de volgende keer maar aan de lijve ondergaan.

  Keihard aanpakken als hij niets uit heeft geleerd, want met het COVID-19-virrus die mensen besmet als ze samen bij elkaar komen bij elkaar komen is een feit.

  Dit moet hij wel weten dat mensen hierdoor ziek kunnen worden, in Suriname geen vaccins in Suriname hiervoor zijn en dood zullen gaan.

  Je bent gewaarschuwd met je kortzichtigheid. Denk rationeel, wees kritisch en denk logisch en neem een goed besluit, tenzij…


  Maak melding

 16. Pony 27 januari 2021 At 16:37
  “De NDP haters zullen weer met hun bekrompen kopie gillen…”
  ====================================================

  Hoe zou je dan jezelf willen omschrijven, want zo te zien voldoen de “NDP haters” niet aan je ideale profiel?
  Je weet toch hoe ze mensen noemen waarvan hun gedrag gekenmerkt wordt door een obsessie met het eigen uiterlijk, de eigen persoonlijkheid, egoïsme, dominantie en gebrek aan empathie voor anderen. Iemand zoals jou die vol van zichzelf is en denkt zich beter voor te kunnen doen dan anderen. Zo Iemand noemt men een narcist.


  Maak melding

 17. Nee hoor deze man is een groot gevaar voor het land. Van zijn Godfather heeft deze Bobo Jantje opdracht gekregen om het land te destabiliseren. Waar was hij de afgelopen tien jaar toen Bouterse leider was? Toen hield hij zijn mond dus laat hem nu ook zijn grote mond houden.
  gemodereerd

 18. Ha ha ha, het openbaar ministerie zou hem langer vastgehouden kunnen hebben als hij was opgepakt voor opruiing en verstoring, maar dat kunnen zij niet maken omdat ze bevreesd zijn voor een opstand. Deze regering heeft geen houvast, geen militaire power en een politiemacht kan niets inbrengen. Dat is de droom van iedere demonische regering, Aaron was het niet gelukt en het zal deze pres ook niet lukken.
  In alle acties welke hebben plaatsgevonden in dit land, was de VHP altijd zoek, ze zitten liever achter een droom te jagen die zo veroudert is, dat er geen leider meer uit hun gelederen zal kunnen opstaan om die droom ooit te realiseren, Chan is de last Hindi Hoop.
  Over 5 jaar zal de verouderde Venitiaan samen met Ma Dini de kar gaan trekken bij de VHP.


  Maak melding

 19. Lucien karwofodi@ Ik woon zelf in nederland je heb geen ongelijk in holland wordt er heel veel drugs gebruikt het is voor mij als geboren en getogen surinaamse zee schokkend maar voor mensen die hier geboren zijn is het normaal tot mij grote vetbazing ik walg er van maar je hebt gelijk ook hier heb je bordelen en coke cafe. Ik begrijp sommige boze reacties niet. Als blanken je niet mogen, ze zijn ook zeer snel op hun teentjes getrapt dan ben je crimineel of ben je geld aan het wassen etc etc dat in mij ook overkomen ik heb er dagelijkse last van zodra je een hollander leven zuur maakt dan weten ze helemaal im dubai en op mars dat je een crimineel bent zo zijn blanke hollanders . Ik geef je geen ongelijk.


  Maak melding

 20. @Kronto
  Hallo kronto Loser!
  In een democratie zijn de machten gescheiden van elkaar.De president kan in geen geval beslissingen maken voor de rechter.De rechterlijke macht die heeft de invloed van de president niet nodig.In een democratie wordt de militaire macht ingezet wanneer het land wordt aangevallen door buitenlandse eenheden.Militairen worden niet ingezet om burgers te executeren of wraakacties uit te voeren omdat je het niet eens bent met anderen. Zo kronto kokoskopje., wij nemen het jou niet kwalijk. Je hebt vanaf geboorte dictatuur gekend en dictator bouta.Voor jou is democratie nieuw en je hebt problemen om je aan te passen.Aanpassen hpor kokoskopje.


  Maak melding

 21. =Als ze klaar zijn met het onderzoek zullen wij zien hoe het zal uitpakken.

  Feit is dat hij het gedaan heeft en zijn slechte naam zal NOOIT meer gezuiverd kunnen worden.
  Hij heeft er zelfs voorgekozen en ik heb helemaal GEEN medelijden met hem.


  Maak melding

 22. @ Ray, Voor mij is democratie niet nieuw vandaar dat ik het demonencratie noem, mensen die het volk hun wil willen opdringen op slinkse manieren, hun tongen zijn gespleten en de waarheid is zoek. Democratie is een systeem om mensen zoveel mogelijk verdeeld te houden, waarbij de rijken steeds rijker kunnen worden en de armen armer.
  Iedere koe van zondag kan zien dat de handelaren, het kapitaal de dienst willen uitmaken.
  Het maakt de democraat geen moer uit als mensen met honger naar bed gaan of niet.
  Een sociaal democraat is wat zachtmoediger en zal een percentage teruggeven aan anderen maar zo te zien zal de VHP stikken in haar ikke ikke beleid.
  Democraten zijn over het algemeen corrupte Lingen, dus hun rechtstaat is corrupt, daar leven zij van en dat willen zij zo behouden. Dit beleid is corrupt, vriendjes politiek en incompetent.
  Na zes maanden beleid zijn nog steeds geen handelaren gesommeerd om achterstallige belastingen te betalen, de importen van goederen dient een gedeelte van de samenleving die ervan afhankelijk is. Om een voorbeeld te geven, aardappelen, morjon produkten etc ,zijn niet nodig en vallen niet binnen het eetpatroon van vele Surinamers, maar er word geld verspild aan deze goederen. Dat is de democratie waarover jij en de VHP het hebben.
  En die democratie is niet geschikt voor Suriname dus zal het worden afgewezen.


  Maak melding

 23. rbrowny met y , zie je wel paarse eikel dat je een god aanbid , , weet je wel wat je geschreven hebt oen , paarse galbak , je bent door de mand gevallen ndp lover , dus jou opperrat bouta moet terug komen om zijn dictatuur voort te zetten , , trouwens jij hebt zeker een trauma op gelopen toen jij bouta zijn kont moest schoonlikken , en we zien het in je reacties , , je hebt de ij ingeslikt, en nu zie je dat als y , wat een dom paars schepsel bent jij.


  Maak melding

 24. Niet om wat maar ik zou die komedie daar bij Glans niet testaan vooral die baas met zn verentooi die volgens mij familie is van LucienK Laat em zn dingetjedoen want ze gaan bij bosjes sinds 1982. Hun ziel is besmet ze zijn verzwakt.
  Er wordt niet nagedacht maar wel gekletst ze wassen hem met Heineken in een bruine fles en een andere naam. En die sigaar is ook import ik wil erom wedden dat SP vannacht een boze droom krijgt.


  Maak melding

 25. @wat
  ik weet wat er allemaal in de wereld tekoop is,gasten zo als jy natuurlyk.
  ik ben tegen elke vorm van coruptie enheb ik ook de armoede gezien en ondervonden.
  het is niet geoorloofd om politiek te bedryven langs etnische lynen.
  de eenheidt van ons land is van belang,om economisch voortgang te bewerkstelligen
  hier is sprake van een onzichbare apartheidt door mensen als jy instandt gehouden,daar moeten wy van af en dat kan alleen door een strenge regiem die geen onderscheidt moet kennen, ik sta voor een sociaal democratie en niet voor jouw uitverkoop politiek
  want daar zit het corupte van jouw soort goedt mee weg, maar dit zal deze keer niet doorgaan


  Maak melding

 26. NDP betekent, nationale democratische partij. Dus velen die zich verschuilen achter de voordelen van democratie zijn eigenlijk ook dwepers van de partij van Bouterse. De NDP heeft ten minste vanaf haar oprichting alle rassen in haar gelederen gehad, dus alle rassen die in de NDP vertegenwoordigd zijn noemen jullie paarse ratten, dus ook de eigen soort van de voormalige Verenigde Hindoestaanse Partij.
  De doorgevoerde hervorming heeft jullie wel windeieren geleverd, want de verkiezing werd gewonnen, de zwevende kiezers hebben meegeholpen. EN NU WAT?
  Activisten worden mond dood gemaakt, de bevolking wordt als dom en ongeschoold gekwalificeerd. Duidelijk is na 6 maanden dat de huidige regering geen regering van het volk is. Ieder mens en ieder volk reageert op emoties en een leider die daarop anticipeert word belangrijk en geliefd bij het volk.
  Naast de politieke quote, WO SET ING, is er niets sympathieks aan deze leiders, want het vol k zegt, YU NO MANG CHAN. Je verliest al je zwevende kiezers, dus nu al ben je terug gevallen naar de periode voor 2015.
  Denki na tori


  Maak melding

 27. De man is besmet met zijn paars verleden, hoeveel geloofwaardigheid kan je hechten aan de woorden van zo iemand ? Als dat niet genoeg is, wordt hij opgepakt voor een drugsdelict. Dit is voor-zeren en zal de geschiedenis ingaan als oproerkraaier.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.