zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeiderschapskwaliteiten van president Santokhi

Leiderschapskwaliteiten van president Santokhi

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – De heer Chan Santokhi, heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht als commissaris van politie, later als minister van Justitie en Politie, DNA-lid, CICAD voorzitter en VHP-voorzitter. Hij heeft een deel van zijn missie succesvol volbracht. Hij heeft zijn sporen nagelaten. Naast zijn leiderschap is hij bekend om zijn buitengewone skills als spreker, je mag met hem over elk onderwerp discussiëren.

De heer Chan Santokhi, nu als president van de Republiek Suriname, is begonnen aan zijn nieuwe missie, namelijk: ‘het land Suriname redden, het land uit de crisis te halen’. Hij wordt dan ook niet voor niets gezien als de sleutel voor de strategische veranderingen in het land en beleid. Om het volk te dienen en het land uit de crisis te halen werkt hij dag en nacht. Hij is een echte ‘workaholic’.

Suriname kampt met een ondragelijke schuldenlast. Maar president Santokhi, is er heilig van overtuigd dat hij het land uit het slop gaat trekken. Hij heeft een brede kijk op zaken. Een inzicht dat voortkomt uit zijn levenservaring en dat maakt het verschil met de vorige president. Deze president is de ‘visionair leider’ en geen populistische leider als Bouterse, die alleen maar luchtkastelen verkocht aan het volk.

Deze president is een idealist, hij gelooft in de waarde van goede ideeën en mensen. Hij is een leider die van meet af aan, hoge eisen stelt aan vertrouwen, resultaatgerichtheid, professionaliteit, intense passie voor het werk en daarnaast een optimistische, hoopvolle en positieve instelling heeft. Hij is iemand waar iedereen naar opkijkt en hem respecteert vanwege zijn persoonlijkheid, zijn karakter, eigenschappen en kwaliteiten. Hij heeft een droom, creëert een toekomstbeeld die tot de verbeelding spreekt. 

President Chan Santokhi, is iemand die ‘out of the box’ denkt. Hij voert een goede visie langs het onbekende en verlegt de grenzen wat tot dan toe algemeen aanvaard is. Hij heeft een duidelijke visie voor de ontwikkeling van het land. In zijn crisisplan geeft hij stapsgewijs helder aan hoe het land uit de crisis gehaald zal worden en wat de vooruitzichten zijn van het land. Hij is vooruitdenkend en innovatief.     

De slechte financiële huishouding van Suriname is binnen enkele maanden omgezet in een positief saldo. President Chan Santokhi, werkt met timeline en deadline en niet met een ‘tralala beleid’. Hij heeft zijn regeringsperiode verdeeld in drie fasen: de urgentiefase van negen maanden; de stabilisatiefase van twee jaar; en de groeifase in de resterende regeringsperiode.  

President John F Kennedy van Amerika, droomde de mens op de maan te brengen en Amerika bracht de mens op de maan. President Chan Santokhi: “geef mij vertrouwen en ik geef u een prachtig Suriname terug”. Ik ben ervan overtuigd dat wij tegen het einde van zijn regeertermijn, een prachtig Suriname terugkrijgen. Dan begint president Chan Santokhi, in mei 2025, aan zijn tweede regeringsperiode. 

De president van de Republiek van Suriname Chan Santokhi, is positief getest op Covid-19. Wij wensen onze president van harte beterschap en een spoedig herstel toe.

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Je kon echt niet over elk onderwerp met hem discussiëren hoor.
  Denk maar aan de periode tot hij Minister van Justitie en Politie was, tijdens de wekelijkse pers monenten op de stoep van het Regeringsgebouw.
  Hij kwam altijd in de cleans met journalisten als die kritische vragen aan hem stelden. Hij werd boos en gedroeg zich zeer arrogant


  gemodereerd
 2. Mooi stuk meneer Naipal! Er is in Su idd geen mens te vinden die bekwamer en toegewijder is dan president Santokhi. Hij zal Suriname redden van de ondergang. Er is weer hoop aan de Surinaamse horizon.


  Maak melding
 3. Overdreven hoor!
  Over 4 jaar zullen we de balans opmaken.
  Maar ik blijf positief en hoop het goede voor land en volk.
  We willen graag terug naar Su. Wat biedt de regering ons?
  Verlaag de belasting, want we brengen al geld in het laatje.


  Maak melding
 4. Ja, deze president geeft Suriname en de Surinamers hoop om een goede toekomst tegemoet te gaan. Laten we over 5 jaar een goede bodem hebben, perspectief hebben dat Suriname zich verder positief in sociaal-economische zin ontwikkelt. Weg van de verpaupering, weg van de degradatie van het land in normen, waarden, moraal en ethiek. Laat deze president het land, het volk, de jeugd, de weeskinderen, de armen, de vertrapten in de samenleving hoop geven op verheffing. Dit is samenwerking met alle positieve krachten in de samenleving die gemobiliseerd kan worden en natuurlijke rijkdommen in het land. Ik hoop dat deze president gaat investeren in de ontwikkeling en de scholing van de jeugd. Een goede opleiding is de beste basis dat deze president kan geven aan onze jeugd. Weg van criminaliteit, weg van drugsgebruik. Geef de jeugd kennis en het zal goed komen met het land Suriname. God meent het nog goed met Suriname, door ons deze altruïstische, hardwerkende president te geven die het geloof kan overbrengen dat het goed zal komen met dit land.Wetende dat we geen alternatief hebben. We hebben maar 1 land en dat is Suriname.


  Maak melding
 5. De rol van de president is onbetwistbaar. Maar dat doet hij niet in zijn ééntje. De juiste mensen op de juiste plaatsen is het aller aller belangrijkste om het land vooruit te helpen. In het verleden zijn er alleen maar onkundigen op belangrijke plaatsen gezeten. Zo komt het land niet vooruit en dat is een goed voorbeeld van de vorige regering hoe het niet zou moeten gaan.

  Nog belangrijker is, dat de heer Santokhi persoonlijk ervoor moet zorgen dat de jeugd van Su een goede opleiding tegemoet gaat en zo veel als mogelijk studenten naar het buitenland stuurt voor de beste opleidingen met beursen zodat er nooit tekort is aan gekwalificeerd personeel. En dat hij na hun studies ook de mogelijkheid schept dat zij aan de slag kunnen gaan ten bate van het land. Een goed voorbeeld hiervan is India.


  gemodereerd
 6. @@@Cornelis
  Wie durft dan wel in een bananen Republiek hard op te treden. Het volk is al verdeeld in een zwarte kamp en bruine kamp. De kloof hiervan moet verkeleind worden en de denkwijze veranderd dat wij allen Surinamers zijn en iets moeten opbouwen voor de toekomst van onze kinderen, kleinkinderen en acherkleinderen. Pas dan kunnen wij van Su een mooi land maken.


  gemodereerd
 7. @@@Arlet
  Ha haaa Waarom ben je dan weggevlucht?
  Het lijkt wel alsof je van twee wallen wil eten.


  gemodereerd
 8. Geen woord van gelogen heer Naipal. U geeft exact aan waarom gekozen is voor de VHP als regeringspartij en Santokhi als de man die Suriname naar voorspoed zal leiden. De vorige president (president zonder opleiding maar daarom ook is het beter om van dictator te spreken) heeft samen met zijn meelopertjes het land tot het niveau van Haiti gebracht. Zo arm is Suriname ! Stelen en roven ging dictator Bouterse en zijn kliek heel goed af. Daarom heeft men afgerekend met de NDP.


  Maak melding
 9. Bedrieger is hij. Hij geeft antwoord maar niet op gestelde vragen.
  Veel praten maar niets bedoelen


  gemodereerd
 10. WIJ moeten Suriname reden. Iedere Surinamer zal wel mee moet doe.
  Om het land uit deze nachtmerrie te halen.
  Niemand kan het alleen. President Santokhi kan het ook niet alleen.
  Iedere Surinamers moeten zichzelf als eerst de vraag stellen.
  Wat kan IK voor mijn land doen en wat kunnen wij SAMEN doen voor onze mooie land.

  Beterschap
  President Santokhi
  Wij hebben sterke leiders nodig.
  En dat bent u een van.
  Ik heb vertrouwen in het toekomst
  Als ik naar onze jongeren kijkt.
  Onze taak is om iedereen positief te begeleiden.
  🙏🏻 God bless you all.
  Soso lobi


  Maak melding
 11. Zoveelste keer zeg ik nogmaals, ik heb 100 procent vertrouwen in de de heer santokhi,,wies na wang hindostani, deze man heeft kwaliteit, en dat volg ik hem zins hij minister van justitie was, toen wist ik, deze man heeft kwaliteit, maar de meeste mensen zagen dat niet, hij zal Suriname uit de ellende halen dat weet ik zeker, die charlatan bouta ongeschoolde dief komt af en toe naar de parlementaire vergadering, hij had alle taken toe vertrouwd aan boefi boefdraad, dus stelen, een paar weken voor de verkiezingen wilde boefdraad nog 75 miljoen dollar lenen, het lenen lenen en verduisteren al het geleende geld, dhr santokhi en Brunswijk zal ons uit de ellende halen, Surinaamse bevolking is wijzer geworden, geef deze regering 10 jaar, we zullen de vruchten van plukken, ok een fijne dag mensen, maar gefeliciteerd Suriname met een geschoolde president, goede keus gemaakt, geduld en volg santokhi, u zult zien waarom tang boeng!!


  Maak melding
 12. Mooi verwoord. Weg met de criminaliteit. Bewustwording en scholing zijn de eerste vereisten.
  Goede gezondheidzorg. De afgelopen 10 jaar ondergang kun je niet in 2 jaar weer opvijzelen. De Staatskas is tot de bodem leeggeroofd door Bouta de moordenaar en zijn handlangers. Het volk heeft dit 10 jaar lang geaccepteerd nu plukken ze zelf de vruchten van armoede en ze blijven toch steen en been klagen.
  Nu is het tijd om ons land op de juiste manier op te bouwen en op hoger niveau te tillen. De tijd van feesten en geldverspilling is voorbij. Het volk moet nu gaan leren dat niets gratis is. Je kunt niet steeds voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.Steeds maar te blijven klagen om.het minste geringste kom je.niet ver. Chan doet zijn best om Suriname uit de gooit te halen en de rioolratten uit te roeien. Hoefdraad achter slot en grendel plaatsen. Pe a monie de.


  gemodereerd
 13. Sos so a de, eendracht maakt macht, we zijn verschillend maar doch we zijn allemaal surinamers, respect voor elkaar, we moeten het gezamenlijk optrekken om van Suriname een mooi land te maken,alleen criminaliteit moet bestrijd worden, de na de andere komen met plannen om de criminaliteit te stoppen, het lukt maar niet, toen santokhi minister van justitie was, was er weinig criminaliteit, de laatste 10jaar hebben Surinaamse bevolking zelf criminelen aan de macht geholpen, ndp, maar dat was een vergissing, maar uit de vergissing zijn Surinaamse bevolking wijzer geworden, Suriname voorwaarts!


  Maak melding
 14. Ik vind het goed dat een Hindoestani het land regeert want al die anderen vullen alleen de eigen zak en zo komt dit land nooit vooruit maar gaat achteruit. De keuze voor deze man is logisch want hij is echt een hele slimme man en kijk wat hij binnen 7 maanden bereikt heeft. Dit had iemand uit de NDP nooit voor elkaar gekregen.


  gemodereerd
 15. Elk mens is een individu met een eigen lichaam, verstand en wil.
  Zijn diversiteit geeft hem of haar de vrijheid om zelfstandige
  keuzes te maken en is NIET AFHANKELIJK van de leiding van
  wie dan ook.

  MAAR, gebrek aan zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsbesef
  ontneemt de mens zijn autoriteit en zelfstandigheid.


  Maak melding
 16. Wat een onzin allemaal! Chan een leider? Mijn MARS! Chan is een leugenaar, bedrieger en facilitator van zij die hem in het zadel houden! Hij wist met leugen en bedrog het leiderschap in de VHP te bemachtigen. Weet u nog hoe dat ging? Het was een regelrechte coup en daarmee begon de splitsing in de VHP. De splitsing die men uit alle macht tracht te verbergen maar zo manifest is als het daglicht! Middels leugens die hem nu ontmaskeren wist hij een deel van de niet traditionele VHPers over te halen op hem te stemmen, die roepen nu ach en wee! Hij heeft het volk bedrogen door niet de bromkidjari te presenteren maar een Hindoestaanse machtsgreep te plegen. Hij heeft zich omringt met de meest discutabele mensen, gasten als het varken Pet Gajadien die alvorens justitie had gesproken al had aangekondigd dat Sibrano Pique zou worden opgesloten. Dit is het Suriname waar we nu in leven! Idris is zelf een van de meest racistische varkens in de media en zal dus alles goed praten en zelfs aanprijzen wat zijn baas doet die in dat racistisch gedrag niet onder doet, kijk maar naar zijn benoemingen. Over nepotisme uiteraard geen woord door de auteur van dit artikel omdat hij dezelfde verfoeilijke waarden en normen als zijn baas hanteert. Zoals ik vaker zeg, zal de leugen door de waarheid worden ingehaald en zal de geschiedenis resoluut met huidige regeerders en hun stromannen, hun stromedia en racistische politiek afrekenen. Kijk maar naar Trump van wie jullie je strategie hebben afgekeken!


  Maak melding
 17. Episode 4 waarin blijkt dat Zijne Excellentie besmet geraakt is met het coronavirus. Zo te zien in thuisisolatie en verder geen complicaties.
  Daden zijn veel leuker dan woorden. Vaak genoeg beantwoordt de theorie niet, of slechts voor een gedeelte aan de praktijk. Nu al blijkt dat de prioriteitsfase van negen maanden, onmogelijk gehaald zal worden. Kijk maar naar de koers om maar een voorbeeld te noemen. Denk aan de exorbitante prijzen van goederen en het feit dat de compensering bij lange na onvoldoende is. Het betekent dat de urgentiefase overgaat in de stabilisatiefase die op zijn beurt weer opgaat in de groeifase. Dit is dus een algehele verschuiving. De transparantie naar het volk toe is ook voor verbetering vatbaar. We mogen aannemen dat men zaken niet gaat afraffelen alleen maar om de negen maanden enz., te halen. Het zal echt liggen aan de Surinaamse bevolking om zelf een cijfer te geven aan de president.

  Het ophemelen van de huidige president is veel te vroeg. Hij moet zich nog bewijzen. Denk maar aan sommige voetballers die gehypet worden zonder dat ze überhaupt zich daadwerkelijk bewezen hebben en wanneer puntje bij paaltje komt ,door de mand vallen. Bouterse kon alleen maar op tegenwerking rekenen uit Nederland. Zonder dat deze regering een vinger verroerd heeft ,zijn kanalen open gegaan. Dat is geen prestatie op zich. Aldus zeggend dat Zijne Excellentie zich nog moet waarmaken. Hij heeft vooralsnog geen wapenfeiten op zijn naam.

  Het nepotisme spreekt voor zich. Gemakshalve wordt dat niet vermeld. Er wordt ook niet vermeld dat zijn rechterhand een veroordeelde is en heel veel op zijn kerfstok heeft. Nomonomo, a pikinboi Pique un kan arresteer a no so? Want a man dati e dyam unu. Zijne Excellentie wilde zo graag Zijne excellentie worden, dat hij een pact met de duivel gesloten heeft. Overboord gaan de normen en waarden. Feestelijk voor de eer bedanken is geen moment in hem opgekomen. Maar hij is dus een leider nietwaar? Het kan niet zo zijn dat je alles overboord gooit, alleen maar om je doel te bereiken. Anyway ,wanneer het zover is ,zal het Surinaamse volk zelf wel bepalen of hij geslaagd is of niet.


  Maak melding
 18. Wij zullen zien hoever zijn leiderschapskwaliteiten zullen leiden. Wordt hij bewierookt door alle Surinamers of alleen door zijn aanhang, wat wel weer te begrijpen is.
  Vergeleken met Bouterse is hij geen slecht mens en misschien beter onderlegt, maar is hij kundig genoeg om Suriname uit de beerput, die de vorige regering heeft achtergelaten, te halen.
  Een goede opleiding alleen is vaak niet genoeg gebleken, een mooie CV is altijd ‘slim’ bijgewerkt, sollicitanten weten er alles van.
  Idris, naast jouw mooie lijst van kwaliteiten zie ik, om het beeld die jij schets enigszins compleet te maken ( een persoon heeft op z’n minst twee kanten), zie ik ook en vraag mij af, hoe is het met zijn moraal, zijn geloof in anderen, het willen samenwerken met iedereen, ik zie alleen maar gelijkgestemden die hem omringen, ik zie ook iemand die bereid is met een ex drugsveroordeelde samen te werken, ik zie ook iemand die nepotisme gebruikt als middel om zijn doel te bereiken, ik zie ook een president die geen vertrouwen heeft in andere deskundigen die even deskundig of zelfs beter zijn dan de mensen waarmee hij zich omringd, ik zie ook een president die het accepteert en toelaat dat zijn wederhelft zich bemoeit met politieke Staatszaken die belangenverstrengeling kan veroorzaken, waarom klagen de sociale partners over het zaken opleggen in plaats van overleg plegen bij deze president.

  Idris, je ziet, als je iemand bent die niet in de hol van iemand kruipt en objectief wilt zijn, dat je op een meer evenwichtige leider kan uitkomen.
  Dit stuk is niet bedoelt om Santokhi , onze potros, af te zeiken.

  Zijn aanhangers zullen dit weer zien als kritiek, soit.


  Maak melding
 19. @Lucien: fyi..de VHP is met 20 zetels als grootste partij uit de verkiezingen gekomen, dus hebben zij ook het recht de meeste ministers te leveren of snap je dat niet?
  Je hebt het recht je mening te geven maar…je tak wang lo boegoe-boegoe…jo racist jo,…. ga ksaba-brede bakken, daar ben je beter in.

  En trouwens, als jou volksple si dent een speech hield, kwam er geen zinnig woord uit want hij was zo high van zijn eigen suply dat hij maar bleef herhalen wat hij zei. Blijkbaar was die papegaai in hem ook van z’n stokje gevallen door z’n gesnuif.


  Maak melding
 20. “je mag met hem over elk onderwerp discussiëren.”

  waarom is bouta nog niet opgepakt?
  waarom zitten diverse dieven en fraudeurs nog steeds op hoge posities?
  waarom stond boefdraad niet op de interpol lijst terwijl jij zei van wel?
  waarom zijn gestolen gelden niet teruggevorderd bij diverse hooggeplaatste personen?
  waarom zijn deze personen nog steeds niet opgepakt en aangeklaagd voor het stelen van staatsgelden en eigendommen?
  waarom worden domme regels en wetten niet aangepakt en afgeschaft?
  (dubbele salarissen, auto van de staat e.d. gratis kadootjes, constante uitbetalingen van ex-ministers en dna leden)
  waarom worden er nog steeds mensen uitbetaald die niet of nauwelijk bij de staat werken?

  nog veel teveel vragen die niet beantwoord zijn… dus de veren van deze man die hij in de reet van chan steekt? zijn totaal niet verdiend.
  dit hele bericht van deze man is nepotisme ten top.
  iemand ophemelen die totaal nog niets gepresteerd heeft.
  dat dit nu al gebeurd? zegt waarschijnlijk al genoeg over het verdere beleid wat gevoerd gaat worden…. en dat zal niet in het voordeel van de arbeidersklasse zijn.
  er wordt nog steeds meer geld uitgegeven dan er binnenkomt.
  srefedensi day?? nutteloze onkosten
  bigi sma day?? nutteloze onkosten
  bonussen voor land medewerkers?? nutteloze onkosten
  extra’s voor diverse groepen?? nutteloze onkosten
  ebs personeel dat gratis stroom krijgt terwijl ze een vol salaris krijgen?? nutteloze onkosten.

  chan heeft een paar dingen veranderd die nu opgehoest moeten worden door het volk.
  maar hetgeen geld kost of kan opleveren heeft hij nog niet eens gedaan.

  dus dit hele bericht van deze idioot? totale bull shit.
  zolang het criminele element niet uit de regering gehaald wordt, zal het nooit wat worden met suriname en zal er altijd geld blijven verdwijnen.


  Maak melding
 21. Chan moet zich nog bewijzen. Hij kan op dit moment niet goed omgaan met kritiek. Zodra iemand kritiek levert dan is die persoon al gauw een verdachte om opgepakt te worden. Al heb je iets kleins 10 jaar geleden gedaan. Dat is een heel zwakke punt van hem op dit moment.
  Volgens hem moet iedereen in Suriname net als de geachte heer Idris alleen positieve reacties geven. In Nederland zou zo’n leider al gauw een uitkering moeten aanvragen.


  gemodereerd
 22. Broodje aap verhaal.
  De realiteit is heel anders.
  Vriendjespolitiek en zelfverrijking.
  Daarmee is deze meneer bezig.


  gemodereerd
 23. De president is geen goede leider.
  Hij geeft niet het goede voorbeeld
  Hij is niet authentiek en transparant
  Zijn woorden en zijn daden zijn weinig inspirerend
  Hij is oneerlijk en speelt toneel

  In zijn regeerteam zitten criminelen, dat wekt geen vertrouwen.

  Vanaf 1975 heeft Suriname zelf zijn slechte leiders gekozen.


  Maak melding
 24. Chan zelf is en blijft een politie agent. De rol van President is te hoog gegrepen. Uit alle macht probeert hij, sympathiek over te komen, maar dat is hij helaas niet.

  Zijn toespraken zijn altijd doorspekt met dreigen en waarschuwen. Geen enkele speech zal het nagelaten worden om zijn eigen ondeskundigheid te verbergen, middels het verwijzen naar de veroorzakers van alle ellende. Het Volk moet het maar begrijpen, dat de maatregelen waardoor men pinaart, niet zijn schuld zijn. Ondanks dat er mildere alternatieven voor handen zijn. Ook tjjdens de verkiezingen, het Volk belazeren met beloften die hij tot nu toe niet kan waar maken. Hij heeft ons toen niet verteld dat het grote geld dat vermist is, wederom uit onze zakken gehaald zou worden. Het volk word nu dubbel gestraft.

  Dus een heel goede leider vind ik Chan nog niet… zolang hij dat niet heeft bewezen


  Maak melding
 25. Zodra het een beetje te zwaar wordt voor de pres, krijgt hij wat. Zijn sterkste punt is dan ook dramatiseren, de meeste mensen beginnen het in te zien en vragen zich af hoe dit zal eindigen.
  Dat de regering publiekelijk aangeeft, samen met de voormalige president in zijn kelder te Leonberg te hebben vergaderd, van 7 uur ’s avonds tot 4 uur in de ochtend, is een president die het volk belooft had deze personen op te sluiten, onwaardig.
  Bouterse moet je kunnen sommeren naar jouw kabinet te komen om zaken het land betreffende te bespreken, en liefst zonder het nuttigen van alcohol.
  Volgens mij heeft DDB al een coup gepleegd, en wel een kelder coup.


  Maak melding
 26. Joanna Lumley’s Hidden Caribbean Haïti.

  Ik heb afgelopen zondag naar dit programma gekeken.
  Een een al triest, armoede, criminaliteit, drugs, wetteloosheid, jongeren die op straat wonen.
  Krotten wijken overal een en al triest. Terwijl het een prachtig land met mooie stranden.
  De toeristen gaan naar leuke plaatsen waar ze volop genieten. De locals wonen onder erbarmelijke toestanden, geen toekomst, ze leven van dag tot dag.
  Het land is al die tijd bestuurd door een stelletje boeven. Dit fenomeen zag je ook in Suriname toen het land bestuurd werd door criminelen !!!
  Er was een ndp-er die dacht van Suriname een 2e Dubai te maken maar hij bedoelde eigenlijk een 2e Haiti.


  Maak melding
 27. Idris Naipal jij bent instaat om de ballen van je baas te zuigen, want hij heeft je monddood gemaakt om een waardeloze plek in RVC van SRS te geven. Voor jou geldt: “wiens ballen je zuigt, diens woorden je verspreidt”.
  Jij zit netals jouw liegpresident te liegen!!!
  Hele VHP bende is besmet met de liegvirus van je liegpresident. De 1ste leugen van je is als je beweert dat je over alles kon discussiëren met je liegpresident. Ben je vergeten hoe hij schreeuwend met de journalisten sprak toen hij de waardeloze minister van Jus&Pol speelde. Ben je vergeten hoe de stafambtenaar van Immigratiedienst De Lilse naar Nederland moest vluchten omdat zij met de dood werd bedreigd toen zij de corruptie bij Immigratiedienst naar buiten bracht waarbij Chinezen bij aankomt op Zanderij al een verblijfsvergunning en Surinaams rijbewijs kregen. Toen was die liegbaas minister bij Jus&Pol. Ben je vergeten hoe operatie Clean Sweep een grote mislukking was? Dus wat heeft die man die jij constant zit op te hemelen zo geweldigs gedaan?
  Watvoor moer heeft hij bereikt als CICAD voorzitter, want al zijn drugsvrienden van Lelydorp en VHP drugsdealers konden probleemloos hun drugs in groente naar Nederland exporteren. Of lijdt je aan geheuvenverlies met je bejaarde kop!!
  Ben je vergeten hoe de liegpresident van je in Suriname rivier moest springen toen hij de politie zag. Ben je vergeten dat hij ook een moodernaar is waarvan het bewezen is door Boyke Bikharie dood te schieten. Hoeveel dagen is hij daarvoor vervolgd? Alleen om Bouterse zitten jullie 40 jaar lang te lullen zonder 1 drupje bewijs dat hij de DADER is. Van jou liegpresident is bewezen dat hij de DADER/MOODENAAR is!!
  Tijdens Tralala beleid werd overal bruggen en wegen en woningen, ziekenhuizen etc etc.gebouwd. Dezelfde VHP awaries die de Wanica Ziekenhuis zateb af te kraken, staan nu in de rij om als covid patiënt opgenomen te worden.
  Wat heeft de liegpresident tot nu toe gerealiseerd met zijn lieg-en klaagbeleid.
  Ik heb nog nooit in de Surinaamse geschiedenis gezien dat een president op alles liegt. De produceert van de ene leugen om de andere leugen goed te praten.
  Een president die beweert dat de Staatskas leeg is, van waar krijgt hij dan ineens geld om ambtenaren te betalen? Waarom geeft hij dan geen transparantie waar en hoeveel per ministerie bezuinigd wordt? Of werkt de witwasserij overuren!!
  Gaat die liegpresident van je in 2025 frauderen om zodoende de verkiezingen te winnen zodat hij alleen op deze manier voor de 2de keer weer kan liegen als president van het land. Want 80% van het volk ziet hem liever vandaag dan morgen opdonderen. Het leven van ons volk is 3 X gedevalueerd dankzij de devaluatie van meer dan 100% die de liegpresident van je plotseling heeft ingevoerd. Dit had hij ons niet beloofd. Integendeel had hij ons beloofd dat hij zo een strategie gaat voeren om de koers ver beneden SRD 7,00 te krijgen. Die liegpresident van je heeft kiezersbedrog gepleegd en alleen maar onrealistische beloftes aan de volk gedaan. Die liegpresident had het volk niets verteld dat hij bij IMF gaat bedelen als zijn DiRasPora gaat weigeren om de beloofde € 4,5 miljard te geven.
  Hoeveel gaat hij nog liegen jo liegopa!!

  Wo Nep Deng!!
  #RedJeZelf!!
  Afzender,
  VHPHater.


  gemodereerd
 28. Zolang men in Suriname de een als djoeka en de ander als koelie wordt benoemd en de weg
  van etnisiteit bewandeld zal het altydt een rommel wezen,
  .Een goede leider moet hoe dan ook dit obstakel voorgoedt opruimen, om de weg naar NATIE
  vorming in teslaan, etnisiteit is een opstakel die ook door de politiek wordt misbruikt.
  Iets wat gevaarlyk dichtby de afgrondt van een burgeroorlog leidt.
  Dat moeten wy niet willen.


  gemodereerd
 29. Uitstekend stuk, zoals we gewend zijn van deze schrijver.
  De president doet het goed en dat snapt het overgrote deel van het Surinaams volk.

  Tuurlijk heb je de contra’s die uitsluitend gefocust zijn op materiële zaken; het gaat alleen maar om geld. Dan zijn het de ‘hoge’ prijzen, benzine, salaris, AOW, koers, er is olie ze rekenen zich rijk, soso doekoe.
  Totaal geen besef van hun eigen gemaakte keuzes. Helemaal geen compassie voor hun nageslacht, vanwege de rommel die ze zelf hebben veroorzaakt.

  En juist een groot deel v deze groep vind dat de president zijn beloften niet nakomt.
  Whahahahaha, maar dan hoe dan? Heb je op hem gestemd dan, dat je met eisen komt. Helaas verloren groep. Jepie no dé moro. Het is wat het is.

  De grootste groep gaat gestaag verder met de opbouw van een mooie toekomst, voor zichzelf en hun nageslacht.


  Maak melding
 30. Allen,

  Goed geschreven Idris Naipal.
  Jammer van de negatieve berichten op deze forum.
  Surinamers zijn vaak negatief, geef de deze President vier jaar om zich te bewijzen, anderen hebben 20/30 jaar erover gedaan om alles kapot te maken in Suriname, dus vier jaar is niet veel gevraagd.
  Over vier jaar spreek ik jullie weer hierover.

  SUCCES


  Maak melding
 31. Niet Lullen, maar poetsen, te Wojo Jagi Wo Sjie Fa Serie A Waka.

  Op 25 mei 2025 zullen we zien wat er gepresteerd is.

  Werk aan de winkel.

  Surinamers zijn lui en alla malla na taki man in onzin.


  Maak melding
 32. Pompeo, met wie afspraken werden gemaakt loopt gefrustreerd rond, en geen enkel Europees land of leider wil hem zien, dus hulp uit de VS kunnen wij vergeten.
  Het kabinet Rutte is gevallen en de Lock down veroorzaakt alleen maar problemen.
  Als de pres denkt, dat hij met zijn afschrikmethode om aan te geven hoe goed zijn buitenlandse relaties zijn, dan moet hij alles weer gaan evalueren.
  Als Rutte de verkiezingen in maart verliest of geen meerderheid behaald om te regeren, dan zal de regering van Suriname in grotere problemen komen.
  De pres zal zijn kwaliteiten als leider nog moeten tonen, wat we tot nu toe hebben gezien was alleen maar bluf en geslijmd.
  Het bewieroken van deze man is dan ook veel te vroeg en onnadenkend.
  Het enige wat je zal moeten doen is de koers terugbrengen op Srd3 en alle onnodige producten verbieden die niet hier geproduceerd worden.


  Maak melding
 33. Alleen een grotere hypocriet dan de vhp leider schrijft zoiets.Chan heeft al eerder kansen gehad om dit land vooruit te helpen,soso ka.
  Zijn party zo vaak in de regering gezeten,alleen party en eigen belang speelden een rol,alleen belangen van de hindostanen was belangrijk,de rest mocht dood vallen.

  Dit land gaat nooit vooruit gaan met zulke misleiders,leugenaars,fraudeurs,dieven,drugsdealers,mensen met veroordelingen op hun naam en bloed aan hun handen.
  Dit land heeft eerlijke en oprechte leiders nodig,niet een leider die alleen mensen die op hem lijken faciliteerd op belangrijke posten en toch praat over eenheid en gelijkheid,een bromtjiedjari,ik merk er geen moer van,het is racisme van voor en achter.
  By de vp is het ook een raciale bende,schaamteloos nepotisme,lijkt wel een wedstrijd in nepotisme tussen vhp en abop,wie accommodeerd zoveel als mogelijk familie.


  gemodereerd
 34. Dankjewel WKN voor het plaatsen van de berichten van een paar kritische personen. Zo hoort het in een democratie. Zo krijg je een goed beeld hoe een gemiddelde surinamer denkt over de huidige ontwikkelingen in geliefd Suriname.


  gemodereerd
 35. Ik snap zo’n lofzang wel na tien jaar ellende van Desiré Delano Bouterse.

  Aan de ratten hier zou ik willen zeggen, check over een paar jaar wie als moordenaar en wie als werkelijke bevrijder van het volk van Suriname in de geschiedenis boeken zal staan.


  Maak melding
 36. @ Wendy

  Je durft Chan een bedrieger te noemen, jou baasje is meer dan dat, ” vul het zelf maar aan ”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 37. Boesskowtoe: Natuurlijk ga je, omdat je die intellectuele capaciteit niet hebt, niet inhoudelijk in op mijn relaas, maar dat ben ik gewend van de meeste trollen hier. Natuurlijk kan je het FEIT!! dat Chan etnisch bezeg is niet verdoezelen, zelfs een blinde ziet dat. Dat zou jij heel, heel, heeeel misschien ook zien als je je hoofd uit zijn reet haalt. Trouwens, volgens mij is de moderator terug van vakantie, want de meeste van mijn comments worden gewist! Nu modereren maar!!


  Maak melding
 38. Bouterse versus Z. E. Santokhi:
  Bouterse is aan de macht gekomen door geweld, criminaliteit en bedrog. Bouterse regeert nog steeds door misleiding en intimidatie. Zie hoe Curtis Hofwijks werd aangepakt en zijn recente uitspraken om de wapens te pakken.

  Z. E. Santokhi is president geworden door vlijt en hard werken. Santokhi inspireert en motiveert zoals een echte leider hoort te doen.

  NDP versus VHP
  de NDP bestaat uit patjakkers, incompetente sukkels en lawaai papegaaien.

  De VHP is een organisatie met kennis, kunde en daadkracht.
  De VHP is een organisatie met mensen die durven te discussieren en uiteindelijk voor het beste durven te kiezen.
  Maar beste VHPers, juich niet te vroeg !
  Er is nog veel wat gedaan moet worden en er is nog een hele lange weg te gaan.

  Beste landgenoten,
  De vernieuwde VHP is de enige Heavy Weight tegenpool van de NDP.
  De olifant is nu een mamoet met ongekende krachten. Wat de DreamTeam klaarspeelt heeft geen enkel partij ooit klaargespeeld.

  Als de VHP zo door gaat dan wordt
  de VHP onze Heavy Weigt Champion,
  onze Volks Helden Partij.

  Maar wij moeten kritisch blijven.
  Een land regeren is geen one night stand !

  Laten wij scherp blijven ! Wij zijn er nog niet !
  Ook na 2025 moet we veilig verder kunnen. Een veilige toekomst moet gewaarborgd worden. Politiek Suriname moet clean worden en clean blijven en het kiesstelsel moet eerlijker.
  40 jaar weer bruku pur bruku is genoeg.
  Wij willen een beter Suriname !

  Suriname voorwaarts.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 39. kijk dat ratje w…y en al haar kontlikkers ,en tevens kontlikkers van bouta , zijn zo jaloers op President Santokhi , want hij kan spreken in het openbaar , , terwijl hun baasje bouta alleen kon zeggen wat er op papier was geschreven , maar er niets van begreep , dus een domme , he w…y , luci-en , paki-rat-igri , pony , ricje , mix chick , rbrowny met y , luci-en-k….. , naakt aap robg , en al die andere bouta lovers. maar jullie kunnen niet lezen en schrijven en niet…………….. .


  Maak melding
 40. Wat een verdeeldheid hier. We mogen blij zijn dat iemand probeerd het land te redden. En waarom gaat de aanhang van Bouta niet bij Bouta zeuren? Ze weten, dat die gelijk met zijn geweer komt. Chan heeft een onmogelijke taak op zich genomen. Ik ben ook hindoestaan, maar geloof me ik ga niet werken voor een zooitje ongeregeld, die ook nog heel ondankbaar zijn. Zonde van mijn tijd. Chan heeft de medewerking van alle surinamers nodig. Je moet niet praten over koelie en blaka man. Suriname is van hun allemaal, dus met allemaal aan het werk i.p.v. kritiek uitoefenen op iemand die zijn best voor jullie doet. En vergeet niet, dat de drugswereld het niet leuk vindt, dat Bouta geen moer meer te vertellen heeft. Want deze ka had het land verkocht aan drugscriminelen in Zuid amerika, maar daar hebben jullie geen van allen van mogen profiteren. Dus denk na wat je zegt en doet. Su is een paradijs op aarde, wij ouderen hier in nederland hebben de kans niet gekregen om daarvan te profiteren. Ik weet, dat als je een peperzaadje of tomaat zaadje in de grond deed, je na een paar dagen een plant had. Daarna kon je oogsten zoveel als je wou. Dat zijn dingen waar ik nog steeds van droom hier in koude nederland. En jullie wonen daar en zitten alleen te mekkeren op de president. Wij zijn te oud geworden en zullen hier dood gaan, met onze herrineringen. Mijn zus van 85 woont in suriname in een soort vesting, anders wordt ze vermoord in haar huis, maar nog steeds heeft ze haar bita wiri en sopropo in haar tuin en kan ze genieten van haar tuin. Hulde aan de mensen, die de president op handen dragen.


  gemodereerd
 41. Dat de pres kan spreken in het openbaar maakt hem niet tot een geweldige president, dat kunnen vele anderen, vooral de vrouwen, die stoppen de pres in hun broekzak of handtas.
  Blijkbaar zullen wij weer een aantal jaren moeten lijden onder slecht bestuur voordat er iets goeds komt. Men moet niet vergeten dat het enige wat de pres geholpen had om op die stoel te zitten, het verlangen was op beter bestuur en een beter leven.
  Deze regering heeft geen militaire achterban, dus hoeft het volk geen tien jaren met angst en beven te leven, alvorens wat zal gebeuren. Het volk is moe van praatjes en slecht bestuur, het volk wil daadkracht zien en geen verfijnde vorm van de NDP.
  Als je mensen van hun hossel afhoud, reeds aangewezen woningen intrekt etc, dan creëer je een probleem. Vergeet niet dat een groot gedeelte van je stemmen komen van de voormalige NDP ers, en door sympathisanten van o.a. Ma Dini, die een grote bijdrage heeft geleverd aan jouw overwinning. Een opiniepeiling zou nu duidelijk kunnen aangeven dat de VHP ver achterstaat dan bij de verkiezingsuitslag. Dus in 2025 zullen er velen zijn die niks te maken willen hebben met de VHP onder leiding van Chan.


  Maak melding
 42. De regering Santokhi heeft in 6 manden tijd al meer gedaan en bereikt dan de B.B.R (Bullshit Bouta Regering).
  Het zijn alleen de eenkennige paarse ezels die lopen te blaten. Het enige wat zij willen zijn lage prijzen en een lage koers. Dit volk is van een zeer ondankbaar ras en is dus zeer onbetrouwbaar.

  De bewering dat het volk niet voor een partij heeft gestemd maar tegen een partij klopt ook niet. Het volk is nu wakker en heeft bewust gekozen. Het volk ziet dat de verstandigen en de wijzen van Suriname zijn verenigd bij de VHP.
  Belangrijk is nu dat deze vereniging der wijzen door blijven gaan met (nieuwe) doelen bereiken en grenzen verleggen voor een beter Suriname.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 43. Deze regering is een vereniging van familie en vrienden. Het volk komt op de laatste plaats!


  gemodereerd
 44. Dat het volk wakker is klopt, vandaar dat ze zich niet zullen laten beetnemen door een stel arrogante Lingen. Zij die de verbeelding hebben dat de VHP gelederen uit de grootste knapkoppen van Suriname bestaat, en een garantie is voor de opbouw van Suriname, ziet spoken bij dag. Alleen een dwaas verbeeld zich de wijsheid in pacht te hebben, een werkelijk wijs mens is rechtvaardig en nederig, ze hebben ethiek.


  Maak melding
 45. Deze vragen zijn speciaal voor alle ndp-dwazen hier op wtk:
  1. Als er binnen de ndp zoveel kennis en visie was, waarom heeft jullie leider in 10 jaar tijd dan 58 ministers vervangen??
  2. Wat heeft de Afobakka deal Suriname opgeleverd
  3. Waar is die honderden miljoenen geleend geld aan besteed
  4. Hoe komt het dat de Surinaamse munt gedevalueerd is
  5. Noem 5 wapenfeiten van het NDP-(wan) beleid
  6. Waar is Hoefdraad en als hij onschuldig is, waarom is hij gevlucht
  7. Waar is het geld van de postspaarbank
  8. Wie staat als nr.2 op de lijst van Surinamers die het meest verdienen aan de goudwinning
  9. Wie heeft alle inkomsten die Suriname had aan het buitenland verpand
  10. Wie is verantwoordelijk voor de puinhoop en de armoede waar het volk in terechtgekomen is.

  Lucien Ka-fowroe: jij mag het als eerste proberen, ..wedden dat je geen moer te vertellen hebt??


  Maak melding
 46. Tot mijn spijt moet ik de schrijver meegeven dat er geen greintje ‘leiderschap’ bij de huidige president van de Republiek Suriname ten toon wordt gespreid.

  Hij is aan zijn taak begonnen, met het volk hoop te geven dat a bo set’ eng, zonder een plan van aanpak achter de hand te hebben gehad.

  Het idee bestaat, dat de VHP fractie in de DNA en alle burgers die het nieuws, DNA tv en GOV tv tijdens de regering Bouterse – Adhin, hebben zitten slapen.

  Alsof wij met zijn allen collectief aan geheugenverlies lijden, want alle leningen die de vorige regering was aangegaan, waren voor zover ik wakker was en ben ‘openbaar’. Er ging zelfs een lijst virtueel, waarbij gesuggereerd werd dat er 9 rijke Surinamers zouden zijn die in één klap de schuldenlast zouden kunnen betalen. Remember?

  Wat ik nu zie is dat er naast nepotisme, ook mensen inclusief de First Lady, over onvoldoende competenties beschikken om alle genoemde problemen het hoofd te bieden. Ik meen mij zelf te herinneren dat de First Lady haar bar exams niet in één keer heeft gehaald. Verder is haar openbaar opreden ‘zwak’ te noemen.

  Verder zie ik dat er vooral in de achteruitkijkspiegel wordt gekeken en er keuzes worden gemaakt die clownesk zijn.

  Dat de Pres aan COVID-19 lijdt zie ik als een klap in t gezicht van minister Ramadhin. Dat de luchtbrug open is gebleven, er weer sprake is van het openstellen van de veerverbinding met Guyana, de goudzoekers in en uit de goudvelden naar Paramaribo kunnen afreizen, er nog altijd openlijke prostitutie wordt gedreven etc etc, zijn voor mij tekenen dat er geen sprake is van ‘leiderschap’

  Concreet kan ik meegeven dat deze regering zich heeft verkeken op wat het betekent om een land te ‘regeren’.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES