Voortzetting herstelwerkzaamheden infrastructuur Uitkijpolder

6
Voortzetting herstelwerkzaamheden infrastructuur Uitkijpolder

Vrijdag is men begonnen met de herstelwerkzaamheden aan de 2de brug gelegen aan de Leiding 3A en 4 te Uitkijkpolder.

De werkzaamheden worden gezamelijk uitgevoerd door Surzwam NV, een werkarm van het ministerie van LVV in Suriname en de Civil Technischedienst van het commissariaat van Saramacca.

Verder worden er diverse rehabilitatie werkzaamheden uitgevoerd op het gebied van de natte infrastructuur door het ministerie van LVV/Surzwam NV in samenwerking met het commissariaat van Saramacca.

Hieronder meer foto’s van de werkzaamheden.

https://www.facebook.com/649318455140399/posts/5049446331794234/


6 REACTIES

 1. Men moet een gegeven paard niet in de bek kijken maar, waarom er geen betonnen of stalen dwarsbalken gebruikt worden, blijft een raadsel. Over 10 jaar mag dit klusje opnieuw gedaan worden.


  Maak melding

 2. @ Boesskowtoe

  Een goed gebouwde houten brug is even goed als een stalen of betonnen brug.

  Hout is het materiaal voor de toekomst omdat het circulair is. Houten gebouwen worden al gerealiseerd tot 80 meter hoog en veel hoger gepland.

  Ik denk dat het een goede zaak is beter na te denken over hoe men bruggen bouwt en hoe men met lokaal hout gaat construeren. Vooral omdat men te kruislaag verlijmen er veel minder hout afval is of wel er wordt meer van de stam gebruikt, Uiteindelijk moet men de hele boom gebruiken.

  Snel groeiende houtsoorten op de plekken die Suralco slecht achter gelaten heeft of die kaal gekapt zijn door houtvandalen en proknocker en IAM gold en Newmont zou wel eens heel goed voor de productie kunnen zijn van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.