woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMonteur steelt auto-onderdelen van voertuig klant

Monteur steelt auto-onderdelen van voertuig klant

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft een 35-jarige monteur aangehouden die auto-onderdelen van een klant heeft gestolen, die haar voertuig achterliet voor reparatie. D.T. is op zondag 17 januari door de politie van het bureau Flora op een adres in het ressort Kwatta aangehouden meldt de Surinaamse politie vandaag.

Een benadeelde deed op woensdag 2 december 2020 aangifte van oplichting en diefstal van auto-onderdelen tegen D.T. De aangeefster verklaarde aan de politie dat zij in de maand januari 2019 haar auto voor reparatiewerkzaamheden had gebracht naar de monteur aan de Peprepinweg.

Bij het ophalen van haar voertuig, was deze volgens zeggen van D.T. door drukke werkzaamheden nog niet af. De vrouw gaf de monteur die dag een geldbedrag in SRD voor de aankoop van de nieuwe onderdelen en brandstof.
Daags daarna vertrok de aangeefster naar het buitenland, van waaruit zij met de monteur belde, die haar voorhield dat haar voertuig af was.

Toen de vrouw in de maand februari 2020 terugkeerde naar Suriname begaf zij zich naar de monteur om haar auto op te halen. Hij werd niet aangetroffen en constateerde zij dat het voertuig nog steeds niet was gerepareerd. Telefonisch contact met hem lukte ook niet. Ze controleerde haar auto en ontdekte dat de batterij, de computer box, coils en wiring ontbraken. Ook de voorstootbalk had schade. Hierdoor liet ze haar voertuig naar haar woning aan de Hirasingstraat slepen.

De monteur merkte bij aankomst op zijn werklocatie de actie van de klant op en maakte op 3 juli 2020 weer contact met de vrouw. Hij wist de aangeefster weer te overhalen en sleepte het voertuig toen naar de Watrakanoestraat.

Ondanks zijn belofte de auto af te maken, was D.T. na enige tijd niet bereikbaar. Hierdoor deed de geduldige klant de Watrakanoestraat op donderdag 26 november 2020 aan en trof haar voertuig helemaal gesloopt aan. Van de monteur ontbrak elk spoor en deed op advies van de buurtmanager op 2 december 2020 aangifte bij de politie.

De verdachte werd meermalen op verschillende adressen opgespoord, doch niet aangetroffen. Na bekomen informatie werd hij op een adres in het ressort Kwatta opgespoord en op 17 januari aangehouden.
Bij de voorgeleiding heeft hij verklaard dat zijn zwager het strafbaar feit heeft gepleegd.

De zwager, die sedert november 2020 ook voor soortgelijke gepleegde strafbare handelingen in verzekering is gesteld, verklaarde bij confrontatie het tegendeel. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is D.T. ingesloten meldt de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Mensen stelen omdat iedereen tegenwoordig van alles tekort komt. Zelfs degenen die juist heel veel hebben, ervaren in hun geest een tekort. Opmerkelijk.


  Maak melding
 2. Vroeger repareerden veel mensen hun auto zelf of m.b.v. vrienden. De techniek was ook eenvoudiger. Tegenwoordig is alles digitaal en moet je over gespecialiseerde apparatuur bezitten.
  De technologie wordt steeds mensvijandiger. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?


  Maak melding
 3. Bekende problm in sur. Die monteurs stelen als ratten
  Ze halen onderdelen vn de ene auto weg om te plaatse op n andere n de kapotte weer op de eerste voertuig..
  De meeste zogenaamde ka monteurs doen dit.


  Maak melding
 4. In sur wanr je n auto kn slopen bn je n volwaardig monteur. In de meeste straten hb je n paar vn zulke stelende ratten die zich monteur noemen. 3keren aan den lijve ondervonden.


  Maak melding
 5. Mensen opletten , ga naar een erkende garage , zijn misschien wel iets duurder , maar dan is je auto weer prima in orde , en alle onderdelen zitten nog in de auto , een gewaarschuwd mens telt voor twee.


  Maak melding
 6. Waarom zet men van rockers dieven en dat soort gelijken niet hun volledige naam en adres. Van mensen die nauwelijks iets gedaan hebben zetten jullie hun hele story buiten en van beesten rovers moordenaars oplichter houden jullie alles in het geheim


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES