maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEffectiever optreden overheid tegen valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren

Effectiever optreden overheid tegen valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren

-

Does Travel - naar Suriname

De presidentiële commissie Evaluatie Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren heeft de Surinaamse president Santokhi geadviseerd om een taskforce in het leven te roepen ter bestrijding van valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren.

“Het speculeren met valuta door illegale wisselkantoren in Suriname moeten we beter bestrijden. Dat doen we door het introduceren van een strenger toezicht- en handhavingsregime binnen de bestaande wetgeving. In dat kader wordt er voorgesteld een gezamenlijk taskforce in te stellen die de bevoegdheden heeft om speculatieve illegale wisselkantoren te bestrijden”, zegt commissievoorzitter Prenobe Bissessur. Hij zegt dat het optreden dan strafrechtelijk en civielrechtelijk zal geschieden. 

Het traject is nu dat er een ontwerpwet afkomstig van de commissie naar de ministerraad gaat en uiteindelijk naar het parlement, via de Staatsraad, voor goedkeuring. Hierna kan de taskforce worden ingesteld door de minister van Financiën.

Het concreet resultaat voor de samenleving is dat de overheid effectiever zal optreden tegen speculanten, hetgeen uiteindelijk zal leiden tot een daling van de koers, laat de voorzitter optekenen. De presidentiële commissie heeft op vrijdag 15 januari 2021 haar verslag aan president Chandrikapersad Santokhi gepresenteerd

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het begrip “speculanten” moet men wel breed nemen. Er is sprake van grootschalig illegale valuta handel. De “wisseltruc” wordt ook met tussenkomst van bepaalde goederen en diensten toegepast.
  Er is een dubieus valuta verkeer dat volgens een patroon bepaalde personen en landen aandoet.

  Controleer boekhoudingen, administraties en buitenlandse rekeningen en er zullen nog meer lijken uit de kast vallen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 2. Het waren toch de VHP-ers die onder de vorige regering brandstof gaven aan de illegale valutahandel. Zij stimuleerden deze handelswijze bij een koers van 1 op 7 in de hoop regeermacht te verwerven. Thans zijn we 186 dagen regering Santokhi verder en de koers is gestegen naar 1 op 19. Op sommige plaatsen wordt 1 op 21 geboden. Deze ellende gaat onder Santokhi met zijn IMF bondgenoten alleen maar erger worden.


  Maak melding
 3. Al de Gambio’s sluiten en ook de Chinese surpermarkten die hier ook een rol hierin spelen.

  Suriname moet orde op zaken stellen en voor speculanten en allerlei witwasprakrijken moet een eind worden gemaakt.

  Wetten maken eo aanscherpen moet nu gebeuren.

  Wat Suriname de afgelopen 40 jaar, voora de algelopen 10 jaar heeft meegemaakt onder de vervloekte paarse criminelen en hun handlangers, waar ddb de hoofdrol in speelde moet nu afgelopen zijn.

  Zijne Excellentie Chandrikaperkash Santokhi moet hier het juiste beleid voor maken, waardoor het land Suriname er controle en beheer over heeft. Spijkers met koppen slaan.

  Het is nu of nooit, Time4Chan/ge


  Maak melding
 4. Gebruik maar 1 wettig betaalmiddel in Suriname de surinaamse dollars! Santhoki je weet het beter, verbod om valuta’s te gebruiken in Suriname, als wettig betaalmiddel. Sponsors van de VHP hebben de valutamarkt!


  Maak melding
 5. Volkomen eens met Para Express.
  Onlangs zijn de bergen Euro’s tegen us$ ingewisseld bij een cambio in Miami.
  Maar niemand vraag zich af hoe komen de bergen in Euro’s in Suriname terecht?
  Suriname heeft geen Euro economie. Wordt vaak gezegd, de Euro’s brengen toeristen uit Nederland Suriname. Zoveel??? ( Ook biljetten van 500Euro??) Het is geen geheim, dat de niet officiële handel goed doen bij de grenzen veel meer aan de Franse kant, goederen die met Surinaamse $ valuta zijn ingevoerd vinden de weg naar de grenzen, ook rijst zeker 35k ton of meer gaan naar de Franse en Braziliaanse kant, brandstof ook. Stof tot nadenken, hoe komt Suriname aan de Euro’s. Vermoedelijk zij o.a. die Euro’s uit die handel die worden door de Centrale Bank bij de cambio in Miami ingewisseld. Handel bij de grenzen is niet slecht, maar moet gereguleerd worden, zodat het land voordelen aan heeft. Soms worden de smokkelgoederen uit Suriname onderschept in Frans Guyana en Brazilië? Stof tot nadenken!


  Maak melding
 6. Het werkt toch op je lachspieren als je ziet dat ‘ wo sit ing ‘ ten onder gaat aan zijn eigen leugens. De situatie gaat alleen maar erger worden wanneer IMF het beleid gaat bepalen. De illegale valutahandel zal weliger tieten. De een zijn dood is de ander zijn brood. De koers zal nog meer stijgen richting de 30 op 1. Dit gaat ook spanningen oproepen met de samenwerkingspartners. De rel die ontstaan is tussen de VHP minister van Openbare Werken zegt veel. De minister vertelde dat Bordo uit zijn bek stinkt. Bordo zocht vervolgens de media op en vernederde op zijn beurt weer de VHP minister. Het is oorlog achter de schermen tussen VHP en Abop. Alleen Santokhi en Brunswijk laten dat niet blijken aan de buitenwereld. Ik kijk in elk geval vol verlangen uit naar de val van de regering Santokhi – Brunswijk.


  Maak melding
 7. Een schoonmaakster verdiende 1000 SRD was 300 USD vanaf onder Vene tot 2015 .

  Limbo SRS Radio verdiende 10000 SRD was 3300 USD tot 2015 was er nog USD .

  Hoefdraad ging niet sparen daar is het gelul begonnen .

  NDP moet aan kader werken ,en meer samenwerking zoeken .

  NDP ging het alleen doen en nog zonder kader .

  NDP weet niet wat verbroedering en verzoening wel zeggen.

  Trump ,had via Mike Pompeo duidelijk gemaakt wat NDP moest doen na de verkiezing .

  NDP had geen reactie terug naar Trump Bo Bo schurken van NDP .

  NDP komt nooooooooooooooooooooooooit meer stelletje ruzie zoekers .


  Maak melding
 8. ZO LANG JE TE WEINIG OF GEEN US DOLLARS / GOUD/ EURO EN WAARDEPAPIEREN BIJ DE CBVS HEBT WELKE JE SRD IN OMLOOP NIET DEKT ZAL DE KOERS BLIJVEN STIJGEN.

  JE KAN MENSEN KAN MARTELEN EN OPSLUITEN MAAR DE REALITEIT IS:
  I USD IS VANDAAG 18 JANURI 19 SRD
  1 EURO IS VANDAAG 18 JANUARI 21 SRD.
  1 EURO IS 1,21 USD.

  MET KRACHT EN GEWELD LOS JE GEEN KOERSPROBLEEM OP. JE MOET EXPORTEREN OF GOUD UIT DE GROND HALEN!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Beste famiri,
  maatregels hebben altijd effect, mits er geen uitzonderingen worden gemaakt voor vriendjes en vriendinnetjes. Want het zijn niet de arme die naar de cambio’s gaan, maar de rijkere Surinamers & de coke dealers.

  Het gaat Suriname, goed!

  PS Bauta & Co. zijn niet instaat Suriname te ontwikkelen wel hun eigen portemonnee.
  VHP moet maar oppassen dat ze niet de zelfde afslag neemt als Bouta & Co. En Brunsi?
  Die waait met alle geld winden mee.


  Maak melding
 10. =Bouterse heeft ook Boefdraad naar het IMF gestuurd en heeft ook geld ontvangen, maar niemand weet tot heden waar al dat geld is gebleven!!!

  NDP Bouterse en Boefdraad hebben IMF aan een kant gezet, maar hebben dat geld NOOIT terug betaald.

  Bouterse heeft 10 jaar ellende gebracht voor land en volk. Na 2 jaar kunnen wij nagaan wat deze regering gaat doen, omdat Covid nu heerst.


  Maak melding
 11. Deze zogenaamde taskforce is naturlijk mooie naam voor niets doen. Waar gaan ze de illegale speculateurs vinden? Elke winkel, cambio, juwelier, casino neemt cq koopt valuta dat richting china verdwijnt. Er is maar 1 oplossing schaf die SRD af en neem de US $ als munt aan het werkt al in zoveel landen en voor een bevolking van 500K hoef je geen zorgen meer te maken. O ja als bonus dondert de rente tarief gelijk naar bijna nul.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES