Transformatie Openbare Werken door implementeren beleidsplannen

6
ministerie van openbare werken in suriname
Ministerie van Openbare Werken - FOTO (c) SME SR

Bij het aantreden van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), zijn wegens urgentie en brandende vragen, enkele werkgroepen geïnstalleerd, die het reilen en zeilen op de departementen moeten rapporteren naar hem. Heel binnenkort zullen deze werkgroepen op houden met bestaan. Een van ze is al ontbonden namelijk de commissie belast met personeel organisatorische zaken.

De minister heeft in kader van verordening op het ministerie, beleidsplannen geïmplementeerd. Het streven van Nurmohamed is, dat elk personeelslid ongeacht rang zijn bijdrage zal leveren bij het ontwikkelen van de beleidsplannen. Aan de hand van de activiteiten is samen met de deskundigen een beleidsplanmatrix opgesteld. Deze matrix bestaat uit 15 beleidsgebieden die onderverdeeld zijn in sub-maatregelen.

Volgens de bewindsman was OW van vroeger alleen voor het uitvoeren van projecten, er werd nooit gesproken over het maken van beleid voor zo een post. Want elke post kost ook wat geld. De minister heeft enkele zaken toegelicht zoals; de missie, de visie, de taakstelling van OW, het beleid van gebouwen, het maken van een organogram (deelorganogram), management etc.

Verder zijn de afgelopen jaren mensen selectief gekozen van uit het ministerie om zitting te nemen in commissies waarmee de minister ook geconfronteerd werd. Dus in het vervolg zal dit transparant gebeuren en een ieder zal eens deel mogen nemen in zo een commissie.

De minister geeft verder aan dat personeelsleden zich mogen opgeven voor welke beleidsmaatregelen ze hun bijdrage willen leveren. Volgens hem zal een ieder ingezet worden, ook de mensen die bijkans tien jaren aan een kant gezet waren en niets te doen hadden zullen hun bijdrage kunnen leveren.

Het systeem houdt in dat voor elke activiteit enkele personeelsleden ingezet zullen worden. Het kan variëren van een tot drie of zelfs meer. Zij zullen de trekkers zijn van het project en met voorstellen moeten komen. Deze zal dan verder met de rest van de personeelsleden uit gewerkt worden.

“Op elk gebied zullen er veranderingen komen. Zo ook bij het krijgen van bepaalde functies. Men moet kunnen rouleren met de functies en niet veertig jaren lang op een zelfde post blijven werken. Een ieder die geschoold is en aan de eisen voldoet moet eens een keer aan de beurt komen,” aldus de minister. Bepaalde activiteiten zijn reeds gestart, waaronder “het meldpunt voor fraude”.  

Nurmohamed tracht zoveel mogelijk persoonlijk aanwezig te zijn bij alle OW-projecten in Suriname. “De mensen die niet gaan willen werken of luisteren, zullen het ook merken, ze gaan plaats moeten maken voor anderen die wel willen werken,” geeft de bewindsman tenslotte aan.


6 REACTIES

 1. Off Topic

  Waarom hebben president Santohki en vp Brunswijk ddb ontvangen en wat hebben ze besproken in januari 2021?

  Het Surinaamse Volk heeft recht te weten waarom Santokhi en Brunswijk weer een gesprek hebben gehad met ddb.

  Wat is er besproken en waarom geeft Zijn Excellentie Chandrikaperkash Santohki hier geen informatie over aan het Surinaamse Volk.

  Surinaamse Media: Radio, TV, Kranten u hoort het Surinaamse Volk te informeren. Jullir zwijgen als het graf en doet alsof jullie blind en doof zijn.

  Het Surinaamse Volk heeft ddb afgewezen en daarom hoort u korte metten te maken met deze grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname. Hij is uit het machtscentrum en en eind van deze maand komt zijn zaak 8 december 1982 rechtszaak hij voor de laatste keer bij de rechtbank.

  Het is te hopen dat CS alles al geregeld heeft hoe ddb naar SB wordt gebracht eind januari 2021.


  Maak melding

 2. Wij gaan, vooruit.
  Ook Suriname, heeft staatsgeheimen.
  Hoe lokken we bouterse, om de geheimen van!!!!!!!!! te openbaren?
  Als hij niet te lokken is met cocaïne, kan hij misschien met XTC gelokt worden.


  Maak melding

 3. In een democratisch land bepaalt het volk. Zij is ook de sterkste groep/macht. Zij bepalen wie hen vertegenwoordigen in het parlement en (in/direct) de regering is.

  Suriname is geen dictatuur en hoort geïnformeerd te worden wat er besproken is tussen Chan, Brunswijk aan de ene kant en Bouterse aan de andere kant. Geheimen zullen er wel bestaan in Suriname, maar de regering Chan en Brunswijk kunnen wat ze met Bouterse besproken hebben never, nooit als staatsgeheim/en zien, zoals jij de Surinamers die door hem 40 jaar zijn bedonderd, uitgebuit, verarmd, monddood, vernederd, vermoord, enz zijn gemaakt wilt doen geloven.

  Laat Bouterse vertellen waar al dat gestolen geld met hoge renten die geleend is door boefdraad gebleven is, ook hoe het komt dat hij vandaag een van de rijkste mannen van Suriname geworden is (staatsgeheimen?). Laat hij vertellen waar boefdraad is of denk je dat hij dat niet weet ( staatsgeheimen????).

  Wat met Bouterse besproken is, kan nooit geheim zijn. Houd je zelf voor de gek. Bouterse houdt jouw en het Surinaamse volk al 40 jaar voor de gek en zie hoe Suriname en Suriname met de geheimen van Bouterse nu voor staan.


  Maak melding

 4. Het aller beste dat Chan en Brunswijk kunnen doen is ddb nu oppakken en in Fort Zeelandia in zijn jockiet in de cel laten opsluiten en laten bewaken en de volgende dag lezen we in de krant, op de vlucht zijn doodgeschoten.

  Maar het het kan ook zijn dat we dan lezen, aan het koortje van zijn zwembroek opgehangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.