Werkbezoek Santokhi aan Nederland gaat door ondanks val kabinet

22
President Santokhi brengt in februari bezoek aan Premier Rutte

De uitnodiging die president Chandrikapersad Santokhi heeft ontvangen van Nederland, om een werkbezoek te brengen aan dat land, staat nog overeind. Dit ondanks het feit dat het Kabinet Rutte III haar ontslag heeft aangeboden aan de Koning Willem Alexander van het Koninkrijk der Nederlanden. 

Nadat het nieuws omtrent het aftreden van het kabinet Suriname bereikte is er overleg geweest tussen ons land en Nederland. Daarbij is door het voormalige moederland bevestigd dat de uitnodiging aan president Santokhi met delegatie nog overeind staat.

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) dat het werkbezoek van president Santokhi doorgaat. De minister geeft aan, dat de voorbereidingen voor het bezoek normaal plaatsvinden. De ontwikkelingen worden wel nauwlettend in de gaten gehouden. Tijdens de gesprekken is ook naar voren gekomen, dat vanwege de hernieuwde relatie tussen Suriname en Nederland en de vele activiteiten die er zijn geweest, het werkbezoek van belang is om de verdere bestendiging van de bilaterale relatie mogelijk te maken.

President Santokhi zal tijdens zijn werkbezoek in februari 2021 ook van de gelegenheid gebruik maken ontmoetingen te hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora. 

Op woensdag 13 januari 2021 hebben president Santokhi en premier Rutte elkaar telefonisch gesproken om de stand van zaken met betrekking tot de relatie tussen de beide landen, te bespreken.


22 REACTIES

 1. Een snoepreisje aangeboden aan Santokhi om de uitverkoop van Surinaamse rijkdom aan Nederland veilig te stellen. Santokhi speelt met vuur als hij Suriname denkt te verpachten aan de Noordzee.


  Maak melding

 2. schipper , jij begrijpt het niet , , kan ook niet als je geen opleiding hebt gevolgd.
  weet je wel het geval van Trump en het kabinet Rutte heel verschillend is , , Trump is verslagen met de verkiezingen , , en het kabinet van Rutte heeft zelf ontslag genomen.
  en wat heeft dit met onze President te maken , , jij ziet natuurlijk liever je baasje bouta weer aan de macht hé paarse kontenlikker.


  Maak melding

 3. hé robje g , jij waardeloze paarse strontzak , , weet jij wie er snoepreisje ondernam , , ja hoor robje g , , jou paars geliefde ndp boeven partij , en je baasje bouta en zijn familie , en die aardappel en uien kop adhin , met gestolen geld van het volk , en onze President gaat naar Nederland voor werkbezoek , en het zal geen snoepreisje zijn , en hij zal zeker niet Suriname in de koop zetten , , wat heeft jou baasje bouta in china toen bereikt , ja leningen aangaan en ons regenwoud aangeboden , , weet jij hoeveel rondhout er naar china verscheept wordt , en de chinezen betalen niets , dit allemaal op touw gezet door jou paarse opperrat bouta , , dus paars gezwel hou je paarse rattenbek , en verdwijn.


  Maak melding

 4. Kabinet Rutte is demissionair ,hetgeen betekent dat lopende zaken wel afgehandeld worden. Gewichtige zaken die controversieel kunnen liggen, worden echter niet behandeld. Daar gaat het nieuwe kabinet zich over ontfermen. Suriname ligt niet controversieel op de agenda. Althans op het gebied van handel, ondersteuning en samenwerking. Feitelijk betekent het dat kabinet Rutte geen geweldige toezeggingen kan doen anders dan wat reeds afgesproken is. Verder ligt het aan Suriname zelf, om los van kabinet Rutte, te lobbyen binnen Nederland zoals de diaspora en bedrijven die niet per definitie gebonden zijn aan de Nederlandse overheid. In plaats van constant op pad te zijn kan Santokhi en minister BZ, beter diverse landen aandoen in een keer zoals België ,Frankrijk, Duitsland etc. De horizon verbreiden is een vereiste. Je hebt ook de Scandinavische landen. De samenwerking, handel, expertise ,studiebeurzen, sport, cultuur, etc., met deze landen, kan veel uitgebreider dan nu het geval is.

  Dus ,maak je niet druk Chan ,jouw werkbezoek gaat door. Je kan rustig doorgaan met het polijsten van jouw bedelstaaf .Zorg ervoor dat jouw monniksgewaad schoongewassen is. De wastemperatuur moet 35 graden Celsius zijn. Weet Melissa wel met een wasmachine om te gaan ,of moet ze eerst voorgedragen worden door een speciale commissie? Succes.


  Maak melding

 5. Nederland zit niet te azen op de rijkdom van Su.Ze behoren zelf tot een van de rijkste landen van de wereld.Waarom maakt niemand zich druk dat de NDP met zijn duivelse leider DB de rijkdommen van SU verkwanseld heeft en miljarden heeft gestolen.En altijd maar zeiken dat Nl als ex kolonisator het land heeft leeggeroofd.Wat DB en trawanten hebben geflikt kent zijn weerga niet.Het volk klein houden,intimideren,schofferen,maltraiteren,vernederen,bedriegen,in een duivelse wurggreep houden vol van geil leedvermaak.En toch hoor je hier weinig van.Willen vele Surinamers hier niet over nadenken? Of verlangen sommigen diep in hun hart naar het tijdperk Bouterse?


  Maak melding

 6. RUTTE GAAT MET DE BILLEN BLOOT NA ZWARE DISCRIMINATIE ACTIVITEITEN VAN HOGE FUNCTIONARISSEN TIJDENS ZIJN BEWIND.. 26.000 BLAKA BAKRAS HEBBEN BEWEZEN DAT ZIJ OP PAPIER GEDRISMINEERD ZIJN. EN WEL FORS IN FINANCIELE ZAKEN. TOESLAGEN VIA DE BELASTINGDIENST. ALLEEN OMDAT ZE EX VLUCHTELINGEN ZIJN.

  NIET VOOR NIETS IS NEDERLAND IN 2016 UITGEROEPEN TOT LAND VAN DISCRIMINATIE.

  EN WAT BLIJKT: EEN HELE REGERING VALT OMDAT ZIJ GEDISCRIMINEERD HEBBEN.

  RUTTE MAG ZIJN BROEK ZAKKEN VOOR DEZE MENSEN MET ZIJN BILLEN EN BALLEN BLOOT ALS HIJ DIE HEEFT.

  ALS IK SANTOKHIE WAS ZOU IK NIET MET ZO EEN GAST KOMEN PRATEN. ZE ZEGGEN Y TEGEN JE MAAR DOEN Z.

  KAULO BAKRA. EN ONZE EX SURINAMERS DIE ALS VLUCHTIGELINGEN ZIJN GEKOMEN VOELEN ZICH SUPER BLAKA BAKRA. NIET WETENDE WAT HET WOORD DISCRIMINATIE ZELF BETEKENT. JAMMER ALS ZE MAAR WAT BIJSTAND KUNNEN KRIJGEN ZIJN ZE HEEL BLIJ. AL SCHELD DE WITTE MAN ZE VERROT. ZE WETEN GEWOON NIET WANNEER ER DISCRIMINATIE IN HET SPEL IS. OMDAT DE SCHOLING VAN LAAG NIVEAU IS. DOOR TE ANALYSEREN EN VERBANDEN TE LEGGEN KUN JE ERACHTER KOMEN OF JE GEDISCRIMINEERD BENT. MAAR HET GROS KAN DAT NIET. ZE SPELEN WEL PROFESSOR ZONDER DIPLOMAS OP HUN GEBIED MAAR DAT IS ALLES.

  JAMMER DAT EEN REGERING VALT OM DISCRIMINATIE.

  VERDER HEEFT COVID NU DE VRIJE HAND. WANT HET LAND IS STUURLOOOS. MISSCHIEN PAS IN MAART ALS EEN NIEUWE REGERING IS INGEWERKT KOMT ER WEER WAT STURING.

  IK SCHRIJF BOVENSTAANDE OMDAT HET ECHTE REALITEIT IS. VELEN DIE DIT LEZEN VINDEN HET MISSCHIEN NIET LEUK WAT IK SCHRIJF MAAR HET IS ECHT ECHTE WERKELIJKHEID. EN SOMS MOET JE DINGEN GEWOON HARD OPSCHRIJVEN.

  WANT DAT DE RUTTE BEWEGING IS GEVALLEN BETEKENT GEEN EINDE DISCRIMINATIE. HET GAAT GEWOON DOOR IN EEN ANDER JASJE.

  ZIELIG IN ZO EEN MODERNE TIJD. ETNICITEIT EN DISCRIMINATIE ZIT MET WORTEL EN TAK IN DE WITTE MAN ZIJN HOOFD INGEMETSELD. GEWOON ZOALS 500 JAAR TERUG.

  DUS WATERKANT VERWIJDER DIT BERICHT NIET. ZODAT ONZE MENSEN DE SU,S IN NEDERLAND OOK GEWOON EXTRA ALERT WORDEN OP DIT VLAK.

  GA AL JE TOESLAGEN OPNIEUW BEREKENEN EN KIJK OF HET KLOPT. ZOWEL ZORGTOESLAG-KINDGEBONDENBUDGET-HUURTOESLAG EN KINDEROPVANGTOESLAG. LAAT MENSEN DIT HERBEREKENEN VOOR JULLIE VOOR DE AFGELOPEN 5 JAAR.

  NOGMAALS AUB NIET VERWIJDEREN WATERKANT.


  Maak melding

 7. RobG 16 januari 2021 At 01:38

  Een snoepreisje aangeboden aan Santokhi om de uitverkoop van Surinaamse rijkdom aan Nederland veilig te stellen. Santokhi speelt met vuur als hij Suriname denkt te verpachten aan de Noordzee.

  Zelden zoveel dommigheid en ondeskundigheid in twee zinnen gelezen. Zijne Excellentie Santokhi gaat naar Nederland ter wille van het belang van het Surinaams volk. Hij gaat niet Nederland om zijn eigen belang te promoten zodat hij zijn zakken zorgeloos zou kunnen vullen. Die taak was en is weggelegd voor de vorige criminele dictator en drugsbaron Bouterse. Maar ja die mocht niet naar Nederland afreizen.
  Z.E, Santokhi heeft in een kleine 7 maanden meer bereikt dan de dictator Bouterse met zijn beweging NDP die Suriname uitzoog en tot de bedelstaf veroordeeld heeft. De bewering dat Z E Suriname aan Nederland gaat verpachten slaat als een tang op een varken. Deze overschreeuwer weet zeker niet dat Suriname aan de Chinezen is verpacht. Ben je echt zo dom of ben je levensmoe ? Altijd maar op de Nederlanders blijven afgeven maar verder geen moer voor het land doen.


  Maak melding

 8. Als je gevraagd wordt om langs te komen, heb je niets te verliezen. Luisteren en kijken en weten wat je wit voor je land en volk.

  Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard.

  Zie:
  – Suriname is door Nederland gemaakt, grondwet, westerse invloeld, Nederlandse Taal, het schoolsysteem, infrastructuur oa, grachten in Paramaribo net als in Amsterdam, aantal Surinamers die in Nederland wonen, Surinamers die in Nederland komen studeren na de middelbare schoolperiode, KLM/SLM route SME-NL-SME, studenten in Nederland die stage in Suriname lopen, Geldovermakingen van SuriNeds naar hun familie naar Suriname, enz.

  Wat oppervlakte is Suriname is ongeveer 5 x groter dan Nederland met ongeveer 550.000 inwoners in Suriname. Een land met weinig kennis en kapitaal, maar wel met grondstoffen.

  Nederland is een land van de Koopman en de dominee

  Leiderschap op het snijvlak van kerk en maatschappij

  In Nederland staan de koopman en de dominee symbool voor de vaak botsende belangen van enerzijds het streven naar winst en welvaart en anderzijds het opkomen voor de moraal. Beide verlangen naar ‘het goede leven’ en dat kan spanning opleveren. Toch lijken beide elkaar ook hard nodig te hebben.

  Max Webers these dat een arbeidsethos van hard werken en veel geld verdienen voortkomt uit de protestantse moraal is bekend. Recenter schreef filosoof Andreas Kinneging dat deugden wezenlijk zijn in het “vergaren van een ‘spiritueel kapitaal’, zonder welk een goed leven onmogelijk is.” De koopman heeft kennelijk veel aan de dominee te danken, maar ervaart – hetzij terecht hetzij kortzichtig – diens blijvende invloed toch vaak als een belemmering. Anderzijds dient de vraag ook gesteld te worden: Wat kan, wat moet de dominee leren van de koopman?
  Maak melding

 9. Als iemand Suriname heeft “leeggeroofd” en de “rijkdommen” heeft verpacht, is en zijn de Surinamers zelf geweest.

  Gezien de reactie’s van aantal leeghoofden hier dat het rijkdom van Suriname verpacht gaat worden. Ga maar eerst na wat de Surinamers zelf allemaal in de uitverkoop hebben gedaan en OVERAL LENINGEN hebben afgesloten met als onderpand de “rijkdommen”

  Dus in één woord ympp en hou je smoelwerk dicht.


  Maak melding

 10. De wereld is veranderd en is niet meer als 40, 30, 20 en 10 jaar
  geleden. Zelfs januari 2020 is niet hetzelfde als nu.
  Wie slapen wil, blijf maar slapen als een RUITER OP EEN
  STUURLOOS en op HOL GESLAGEN PAARD.


  Maak melding

 11. Sommigen kunnen in die negatieve spiraal blijven. Maar let wel op dat jullie geen ene moer van betekenis hebben gehad voor Suriname de afgelopen 10 jaar.
  Het is nu dat er een regering Santokhi zit dat jullie je gore muil kunnen opentrekken en een stukje echte democratie kunnen beleven.
  Denk daar maar eens een keer goed over na.


  Maak melding

 12. Blijf maar slap denken, en denken en denken tot je een ons weegt.

  Handel uit de mouwen hoort er ook bij, offers brengen en gaan voor de doelen. Dat telt.

  Met slap denken en slap kletsen is geen mens beter geworden. Blijf naar in dat onzin dat je schrijft geloven en blijf denken, denken, denken, hopelijk dat je daar uit komt en verder komt in je leven.


  Maak melding

 13. hé paki-rat-igri , , vieze smerige paarse rat het wordt tijd dat je gewassen wordt , en wel in een wasmachine , en wel op de hoogste toeren , en bleek toevoegen bij het wasmiddel , nou aan het eind van het programma is er een ratje van over.


  Maak melding

 14. Chan is uitgenodigd door Rutte, dus het bezoek gaat door.
  Misschien gaan ze praten over het uitleveren van verdachten die bij stek zijn veroordeelt tot gevangenisstraffen die ze in Nederland moeten komen uitzitten.
  Maar aan de top zitten in Suriname of zijn geweest. Neks no fout en wo seting.


  Maak melding

 15. Dames en heren kijk eerst naar je zelf, voordat je wat zegd van een andere..,, want jij zelf bent geen haar beter dan iemand anders..
  Laat een ieder in zijn eer en geweten…
  Zelf ben je een leeg loper straat arm,hij de pres. Doet er alles aan om het land te dienen met de weinige middelen die hij nog de meest makkelijke wat jij kan doen in het leven….heb respect voor die man, jij kan niks commentaar leveren is het meest simpele wat jij kan doen..
  Dus hou je mond dicht gawerken bouw je eigen toekomst en op..
  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.