EZ traint bestuursopzichters Saramacca in prijscontrole

3
EZ traint bestuursopzichters Saramacca in prijscontrole

In navolging van het beleid van minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) om de districtscommissarissen te betrekken bij het uitvoeren van landelijke prijscontroles, zijn bestuursopzichters van Saramacca getraind in de procedures van prijscontrole.

De trainers van de afdeling Interne Markt en Consumentenzaken van het ministerie hebben enkele aspecten, die voorkomen in het veld, belicht. Daarbij is benadrukt dat het decreet E-2A een belangrijke tool is bij het uitvoeren van prijscontroles.

Andere onderwerpen, die tijdens de training op 6 januari onder andere aan de orde kwamen zijn: winstmarge berekening, letten op geijkte weegschalen, prijsaanduiding, vervallen goederen en smokkelwaar. Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca, die het werk van het ministerie van EZ ondersteunt, is ook gestart met een plan om de prijscontrole in haar district ter hand te nemen.

De burgermoeder is ingenomen met het initiatief van het ministerie om haar bestuursambtenaren te trainen, zodat deze meer tools hebben om het werk beter te doen. De training is goed ontvangen bij de groep van bestuursambtenaren in Suriname. Het plan van de districtscommissaris is er ook op gericht om gezonde concurrentie binnen de ondernemingen in Saramacca te ondersteunen.

Saramacca is het eerste district waar de trainingen zijn verzorgd en het is de bedoeling dat EZ ook de overige districten zal aandoen.

Bekijk ook:

3 REACTIES

 1. Prijs controle en gezonde concurentie gaan niet samen . Je heb een kapitalistisch systeem OF je dwingt winkeliers te verkopen tegen prijzen die jij vaststeld. Men probeert dit prehistorish systeem al decenia. Dit stimuleert helemaal geen gezonde concurentie. Laat de winkelier zijn winst zelf bepalen en LEER je bevolking om knap te shoppen.


  Maak melding

 2. ” …
  Andere onderwerpen, die tijdens de training op 6 januari onder andere aan de orde kwamen zijn: winstmarge berekening, letten op geijkte weegschalen, prijsaanduiding, vervallen goederen en smokkelwaar.
  …”

  M.a.w. er moet ook hier eerst orde op zaken gesteld worden, want er wordt flink gesjoemeld !

  De strategie die EZOTi Team Saskia Walden volgt is begrijpelijk en nodig. Er moet eerst weer structuur worden gebracht, ook bij het MKB. Ook het MKB moet zich houden aan wetten, regels en vereisten. Ondernemers zijn onder de B.B.R. (Bullshit Bouta Regering) totaal ontspoord en roekeloos geworden.
  Dus EZOTi team Saskia Walden is goed bezig.
  Tja go. Set kong.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.