Pique wil maandag weer protesteren tegen beleid regering Suriname

36
NDP prominent Patrica van Ommeren geeft Pique aanwijzingen. Het protest had volgens sommigen een flink NDP gehalte.

Actievoerder Sibrano Pique is van plan om maandag weer te protesteren tegen het beleid van de Surinaamse regering. Dat zegt hij in gesprek met Starnieuws. Zaterdag bracht zijn protestactie tussen de 100 en 200 mensen op de been, die ‘Weg met Chan‘ riepen. Pique ontkent dat het zou gaan om een protest ondersteund door de NDP.

“Misschien heb je hier toevallig NDP-ers gezien maar er zijn ook mensen van andere partijen. Iedereen voelt het. We zijn allemaal Surinamers” aldus Pique tegen Starnieuws.

Dat de NDP wordt genoemd is niet vreemd; een van de trekkers van het protest is Patrica van Ommeren (foto), een NDP prominent die in aanloop naar de verkiezingen werd benoemd als beleidsadviseur en tijdens de verkiezingscampagne geld strooide voor NDP aanhangers.

Op social media wordt Sibrano Pique ook beticht van het aanwakkeren van rassenhaat tussen creolen en hindoestanen. Hij zou het specifiek gemunt hebben op president Santokhi vanwege diens Hindoestaanse afkomst.

“Over Brunswijk bijvoorbeeld of de NPS, die onderdeel uitmaken van de regering, hoor je hem niet. De mensen die op zijn oproep afkomen zijn ook overwegend creolen, terwijl hij zegt voor alle Surinamers op te komen” aldus critici.


36 REACTIES

 1. De creolen in Su doen net of het land van hen is.Ze zijn altijd bezig met reuring.Waarom zie je daar geen boeroes,libanezen,chinezen,javanen ,hindoestanen staan? Terwijl die ook in Su zijn geboren en opgegroeid. Hebben ze niks beters te doen? Werken ze niet? Toen DB aan de macht was maakten ze hun smoel niet open.Waarom gaan ze niet en masse naar zijn woning te Leonsberg? Nee dat doen ze niet omdat ze daarvoor te laf zijn Ga bij hem en ga het geld dat verduisterd is terughalen.Ga hem de oren wassen!!!


  Maak melding

 2. RACISTISCH BEZIG ZIJN BETEKENT DAT DEZE MAN VERVOLGD MOET WORDEN.

  LAAT CHAN DAN AANGIFTE DOEN. DAN SLUITEN ZE HEM OP.

  HIJ HEEFT ECHT IETS TEGEN HINDOESTANEN. EN DIE OPDRACHT KOMT VAN DIE INDIAAN BOUTERSE. ONZE CBVS ROVER. FOEFOER A HERI KA BANGI LEGIE.

  ZE MOETEN NU VERGUNNING HEBBEN OOK. DIT WORDT TE BONT. ANDERS ANDERE MAATREGELEN. BOUTERSE ZIT HIERACHTER EN NDPERS.


  Maak melding

 3. NDP KAN DUIZEND SCHREEUWEN.

  MAAR CHAN GAAT NIET NAAR HUIS!!!!!!!!!!!!!!! DE MAN WERKT 100000 KEER BETER DAN ZIJN VOOR GANGER.

  HET VOLK HEEFT HEM SAMEN MET GOD DAAR GEZET!!!!!!!!!!!!!

  DUS NDP MANG VALLEN JULLIE DOOD


  Maak melding

 4. Actievoerder, Je bereikt niets door onbeheerste emoties.
  Werk eerst aan je zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsbesef.

  Want zo te zien hebben jullie door negatieve emoties niet de juiste woorden
  om je grieven tot uiting te brengen. Je vocabulaire (woordenschat) is te weinig.


  Maak melding

 5. Geen Chan, Wie dan?, na de verkiezing staat er altijd weer iemand op, wij hebben genoeg goed opgeleide mensen die capabel genoeg zijn, alleen moeten zij het willen.
  Slap als je stelt, wij kunnen niet zonder Chan’s politieke beleid, kom op maak je niet belachelijk. Ben jij onder andere zijn nepotistisch gedrag vergeten. Jullie zitten nog steeds met Bouta in jullie kersenpit, gooi het een keer eruit en richt je blik naar de toekomst. Wij willen geen herhaling van 10 jaar Bouterse. Als je Chan wilt behouden zorg dan dat hij geen politieke rotzooi maakt, dat hij een prudent beleid uitvoert met iedereen, in overleg met alle sociale partners, dat hij iedereen vertrouwt en niemand uitsluit, wij moeten en willen het samen doen, op naar een betere en corruptie vrij land. Suriname is niet een éénmans of familie bedrijf. Jip en Janneke


  Maak melding

 6. Ndp heeft TIEN JAAR JA TIEN JAAR LANG ONS LAND NAAR DE KLOTE GEHOLPEN.
  MET DE KENNIS VAN NU ZAL GEEN HOND NOPG OP ZE STEMMEN, DUS ZE KUNNEN BEYTER STIL ZITTEN EN HUN ZEGENINGEN TELLLEN 16 ZETELS. BIJ NIEUWE VERKIEZINGEN NUL ZETELS.
  DAN WORDT DE MACHT VAN DE VHP NOG GROTER
  NEUS ENZO? DIE ZULLEN BEGINNEN ALLE POSTEN OP TE EISEN VOOR HUN MENSEN DIE ZE HEBBEN GEHOLPEN DE AFGELOPEN TIJD.
  WAT BEN JE ER MEE ONGESCHOTEN?
  GEEN ENE MOER
  RUSTIG ZITTEN EN AFWACHTEN, LAAT VHP MET ABOP MET SCHULDEISERS MET IMF DE ROTZOOI EERST OPRUIMEN. ALS ER NU GEEN REGERING MEER IS OF VERKIEZINGEN ZAL SCHULDEISERS BDIRTECTB HUN GELD WILLEN HEBBEN.
  HOE DAN.
  NADENKEN
  NADENKEN
  NADENKEN


  Maak melding

 7. Surinamers zijn een ondankbaar volk. Nooit is iemand in hun ogen goed. Perfectie bestaat niet, maar men moet kijken wie op termijn beter is. Ik ga er ook last van hebben, maar Surinamers moeten 50 jaren DDB als leider hebben. Laten ze pinaren tot ze dood gaan.

  Vandaag de dag maken de mislukkelingen in SU gebruik van hun democratisch recht om te protesteren tegen een regering. Ten tijde van DDB konden ze niet staken en protesteren, want het plein en omgeving was afgesloten met hekwerk. Dan zaten dezelfde Surinamers te janken op social media. De regering van DDB was voor de schijn een democratische, maar in principe een communistische. Een van die mislukkelingen is die vente tante op de foto, die omhoog getild is van schoonmaakster van NDP naar beleidsadviseur van SoZaVo tijdens winti pastoor Misiekaba. Den sma dis ai pina, maar luku a dagoe keti foe gowtu sa eng weri.

  Suriname gaat daarom altijd in een vicieuze cirkel blijven draaien. De ene maakt kapot, de andere probeert te herstellen, maar krijgt de volledige kans niet want dan begint men weer te leuteren dat de sap zuur is. And so on….


  Maak melding

 8. Het lijkt op Afrika.Welke afrikaanse land is vooruit gegaan met deze zwarte bandieten?
  Het zijn allemaal pakkettenvolk en afstammelingen van de nationale dieven partij.


  Maak melding

 9. Het lijkt op Afrika.Welke afrikaanse land is vooruit gegaan met deze zwarte bandieten?
  Het zijn allemaal pakkettenvolk en afstammelingen van de nationale dieven partij.
  Wie is de vette dikke uitpuilende op de foto.Zeker een de troostmeisje van de ndp??


  Maak melding

 10. @directeur zonder bedrijf,

  Hij wil Kabouter terug. Kabouter wist hoe hij IMF heeft opgelicht. Hij wist hoe hij de Centrale bank heeft leeggeroofd. Hij wist hoe hij SPSB wist op te lichten. Hij wist Surlaco naar de maar te helpen. Hij wist een “Snelweg” van $62 miljoen aan te leggen. Hij wist hoe het het volk in de maling nam. Hij wist de goudvoorraden te verkwanselen. En zo kan je nog heel wat aanvullen.

  1 ding, een strontzak blijft een strontzak.


  Maak melding

 11. Het gehele Assemble(parlement) moet eruit, nieuwe start met nieuwe gezichten en strenge wetten naar het gehele leiding van het landt.
  de enige optie om het ty tekeren


  Maak melding

 12. @Ali
  deze Goverment begin steeds meer op de vorige telyken, wat nu is uitgestippeld is het vervolg van de vorige episode, dus wordt wakker het gaat niet om zwart tegen wit maar dat de armen er genoeg van hebben.
  het zyn andere partyen maar het doel verschilt niet veel, al moet ik erkennen dat de vorige meer begaand was met de armen,dat is deze goverment niet,dit is een samen raapsel uit venetiaans regiem alwaar ze zich verrykt hadden,daarna waren ze ineens millionair
  er is geen leider tebekennen om het landt uit de shit tehalen,dan kun je niet vier jaar wachten voor veranderingen,ja moest by de vorige goverment ook gebeuren ,dat is waar
  en dit moet dan het vervolg zyn, moet het volk dit ook nog door zn strot geduwd krygen men is niet mondt doodt er is nog recht van spreken , nu nog


  Maak melding

 13. Om te demonstreren of protesteren is een vergunning minder belangrijk.
  Wat wel heel belangrijk en eerder noodzakelijk is is een psychologische test.
  Want laten we eerlijk zijn, hoeveel van deze mensen zouden inhoudelijke antwoorden kunnen geven ?
  Eerst roepen ze “Chan moet weg” even later zegt een meeloper: “ik heb geen tanden maar Chan mag wel blijven”.

  Ik hoop dat de media dit keer voorbereid is en zoveel mogelijk meelopers kritische vragen zal stellen. Dan kunnen we zien wat de kwaliteit is van deze aandachttrekkers.

  Aan de andere kant is deze protest toch aanmoedigend, want ook al waren er een paar honderd “demonstranten”, slimme Surimamers zag je er niet tussen. Het geeft aan dat Suriname in minder dan 6 maanden slimmer is geworden.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 14. Een een nieuwe regering is altijd verantwoordelijk voor zijn eigen beleid EN het beleid van de voorgaande regering!
  Surinamers willen geen belasting betalen. Door belasting te betalen kan de regering zaken regelen voor het arme volk.


  Maak melding

 15. =De witteman heeft GROOT gelijk over zijn uitspraak dat een land als Suriname gedoemd is te mislukken met verschillende culturen.
  De goede zal ik erbuiten houden.

  Heeft Pique zich afgevraagd als de Surinamers allen terug gaan van waar zij komen wat er vandaag van hen terrecht zou zijn gekomen??

  Die hele racistische gedoe in Suriname heeft zijn top bereikt en klagen dat de witteman racistisch en discriminerend is. Whauw!!!@@


  Maak melding

 16. Als er nieuwe en capabele Surinamers zijn die verandering kunnen brengen
  waar waren ze dan tijdens de verkiezing.

  LAAT DEZE REGEERTEAM BEWIJZEN WAT ZE KUNNEN want het zijn ook
  Surinamers. Regering die uw werk maar laat u niet misleiden door rancune.


  Maak melding

 17. Sibrano, ga poepe jonge. Ga nogmaals met de fat skont, diki boloe, naar ocer en leonsberg bij opa D demonstreren ALS je Suriname wil helpen. Ga opa D en zijn paarse criminele boevenbende vragen waar het gestolen geld en rijkdommen zijn; ga ze vragen hoe het komt, dat a people e pina. Help het OM om die schurken te onteigenen van alle gestolen goed. ALS je HET werkelijk meent HET het verarmd surinaams volk. Dan DOE je voorgaande. Niet gelijk na 6 maanden blèren, dat de huidige regering naar huis moet. Opa D heeft 120 maanden kunnen roven. Heb je wel hersenen, sibrano? Die diki boloe heeft overtollig vet. Dus zij voelt die pinarie niet.


  Maak melding

 18. Blaka Mangs kunnen geen land regeren, vreten al hun geld op, als ze geld hebben. Morgen zien ze weer wat ze kunnen vreten. Dan nu protesteren tegen Chan. Idioot, gek. Ga werken!!


  Maak melding

 19. Kali Madjoe @@ Door zulke idooten als jij, wordt het steeds erg met de verdeling in Suriname. Jij bent niet beter dan de mensen die nu protesteren. Respect voor elkaar is blijkbaar ver te zoeken bij mensen zoals jij. Ga die mensen die nu protesteren zeggen wat nu hier schrijven, dan pas ben je een held, maar nu ben.mietje met grote bek bij de Waterkant.


  Maak melding

 20. Ik weet niet welke slimmerik de kortere naam Chan heeft bedacht. De verkorting van Ch.ndrika kan nooit Chan zijn, wel Ch.n. De . spreek je uit als ee zoals in een (geen telwoord, maar onbepaald lidwoord).
  Dus als ze schreeuwen dat Chan naar huis moet, over wie hebben ze het dan? Jackie Chan?


  Maak melding

 21. failed state.
  zolang je puin van vorige regering niet weghaalt kan je niets opbouwen.
  want de saboteurs van het vorige bewind zijn nog steeds aanwezig.
  een huis bouw je ook niet met kapotte stenen.


  Maak melding

 22. de Paarse moderator gaat bij kritiek over tot het zgn beoordelen van een reaktie, om het vervolgens niet te plaatsen. Typische achterbakse Surinaamse mentaliteit. Deze droeftoeters zijn de oorzaak van SURINAME ALS FAILED STATE. Censuur zit diep in de genen geworteld.

  Ga fietsen flyer… Groetjes, moderator.


  Maak melding

 23. Deze man met zijn bende, zou nuttig zijn in Afrika, waar kinderen sterven van honger, medicatie en andere eerste levensbehoeften.
  De meeste Europeanen, dragen hun steentje bij om het leed te verzachten.
  Daar zou protesteren, enig resultaat te bereiken.
  Maar daar kunnen ze opgepakt worden en zonder proces, opgesloten en vergeten.


  Maak melding

 24. Een ding is zeker, sinds het aantreden van santoki en Brunswijk, is dhr santoki bezig om het land uit de problemen te halen, van de IMF moet hij een programma opstellen, om het gestolen geld terug te betalen, de vhp abop nps hebben geen schuld, met de economische malaise, dat hebben de ndp van bouta gedaan, bouta is kankergezwel een vloek voor suriname, hoe heeft deze man 10 jaar zijn gang kunnen gaan, staatkas plunderen, buitenlandse banken geld geleend en ontvreemd, hoe is het mogelijk geweest,
  Bovendien mensen mensen, hou op met blakamang of wat dan ook, wij zijn allen surinamers
  Respect voor elkaar aub, anno 2021,nog racisme, is toch een schande, we zijn allemaal in suriname geboren, geeft chandrika persad santoki en Brunswijk even de tijd, het kom goed met suriname
  Even geduld aub,


  Maak melding

 25. En als mensen niet weten, dan zijn er 7 Afrikaanse landen, die 1000 keer beter economie hebben dan suriname, alleen Afrikanen moeten meer en meer werken om het land stabiel te maken en vooruit te helpen, india mooi land, maar toch zijn er 500 miljoen Indiër die niet beter hebben, indonesia het zelfde verhaal, kijk vooruit het goed met ons geliefde suriname oké


  Maak melding

 26. hé rbrown , wat ben jij toch een waardeloze paarse debiel , zelfs jou 16 ndp holmaatjes moeten vervangen worden , je hebt door dit te zeggen je lot beschoren , en die pique zal je niet kunnen helpen , dus mijnheer Y , let elke minuut , elk uur , en elke dag op!! , want paars is zo gemeen , en gaan over lijken.


  Maak melding

 27. hé schipper hebt jij covid opgelopen , vaar als een sneltrein naar cuba , daar hebben ze wondermiddelen , dat zij toch jou baasje bouta toch , , achteraf bleek dat het een vitamine tabletje C te zijn , wel goed voor een griepje , maar voor covid ????????????? .


  Maak melding

 28. Ga fietsen Flyer .😂😂😂😂. Die vind ik echt goed.

  Maripa ko@@ Eindlijk iemand die begrijp hoe de vork in elkaar steekt. Velen weten niet dat sommige Afrikaanse landen veel verder zijn dan ons land. We zijn verscheurd door haat, jaloezie en racisme.


  Maak melding

 29. Glenn, wat wil je dan, de beelden die men al decennia te zien krijgt, zijn beelden uit de binnenlanden van Afrika, waar het nog armoe troef is. Maar deze beelden blijven hangen bij gasten die niet verder kijken dan hun neus lang is en vol van jaloezie zitten.

  Btw, ik snap nog steeds niet waarom men denkt dat Indiase Surinamers hardere werkers zijn dan Afro Surinamers, het wordt eens tijd dat deze mythe wordt ontrafelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.