LIVE: Scholen in Suriname nog twee weken gesloten

3

Suriname zit nog midden in een een golf van COVID-19 besmettingen waarbij er geen sprake is van een daling. Ook is de zorgcapaciteit behoorlijk onder druk. 96 mensen liggen op een verpleegafdeling van het Wanica Ziekenhuis en het AZP. 9 mensen liggen op een intensive care afdeling.

Dat kwam vanmiddag naar voren tijdens de persconferentie van de Surinaamse overheid. Vanwege de huidige situatie zullen alle eerder genoemde maatregelen zeker tot 16 januari gehandhaafd worden. Zo blijft de avondklok en uitgaansverbod gehandhaafd en wel van 19.00u – 05.00u.

Ook scholen die 6 januari open zouden gaan, zullen vooralsnog twee weken gesloten zijn. Markten zijn gesloten tot 9 januari met uitzondering van markten met een open karakter. Die mogen vanaf morgen open.

De live persconferentie ziet u hieronder. De maatregelen staan onder de video:

De algemene maatregelen blijven van kracht;
1. Draag uw mond en neus bedekking 
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten Covid-afstand altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.
Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.  

Maatregel 1
Het Uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen;

Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend. 

Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de Covid-19 maatregelen. 

Maatregel 4
Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten. 

Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6
In de periode van 3 januari 2021 tot en met 16 januari 2021 zijn de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, gesloten:
a. Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging; afhalen blijft mogelijk tot 7 uur pm en levering tot 10 uur pm
b. nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke;
c. bordelen;
d. bars;
e. recreatieoorden;
f. casino’s;
g. gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
h. kansspelkantoren;
i. sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden;
j. contactberoepen, waaronder kappers, kapsalons en barbershops.
Met uitzondering van medische beroepen

Maatregel 7
De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits:
a) Wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en
b) Uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

Maatregel 8
Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Maatregel 9
Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Maatregel 10
Alle overheidskantoren en scholen zullen in de periode van 3 januari 2021 tot en met 16 januari 2021 worden gesloten. Dit besluit zal tussentijds worden geëvalueerd. De essentiële diensten bij de overheid blijven onder aangepaste condities open.

Opmerking
De Centrale markt en de zogeheten noodmarkt te Poelepantje blijven gesloten tot 9 januari ter implementatie van de Covid protocollen voor markten


3 REACTIES

 1. Beste Lezers

  Zulke Rigoureuze Beslissingen Moeten Door De Hoogste Baas Van Een Land (president) Worden Uitgesproken En Never Nooit De De Minister Van Volks Gezondheid.

  Ik Denk Dat Het Buiten Land Met Stijgende Verbazing Naar Ons Land Kijk. Nergens Terwereld Zie Je Zo Iets Gebeuren.


  Maak melding

 2. Surinamers, let op jezelf en je kinderen. Help ze om
  thuis onderwijs te volgen want iedereen is voor zijn
  eigen leven en welzijn verantwoordelijk.


  Maak melding

 3. hé limbo , , wat jij zegt is niet waar , dit is juist dat de Minister van Volksgezondheid dit doet , maar ook een ander persoon van de regering kan dit doen , , het is net wat er in de regering werd afgesproken , , dus drankorgel neem nog een neut , en verdwijn weer hier van WTK .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.