Bestuurder dood nadat auto tegen EBS mast knalt en in trens terecht komt

12
Dode bij aanrijding te Jarikaba

Bij een eenzijdig verkeersongeval vrijdagavond in een zijstraat van de Jarikabaweg, is de bestuurder van deze auto om het leven gekomen. De man wiens familienaam Persaud is, reed iets na 20.00u met een vrouw en kind over de Padieweg gaande richting rotonde. Bij de scherpe bocht heeft de bestuurder waarschijnlijk de controle over het stuur verloren.

Zijn voertuig raakte van de weg en knalde tegen een elektrische mast van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). De mast brak daarbij in in tweeën brak en het voertuig ging over de kop en eindigde in de trens langs de weg. De bestuurder is vermoedelijk door verdrinking om het leven gekomen.

Een meisje werd per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp afgevoerd. Er werd getracht de bestuurder te reanimeren maar zonder het gewenste resultaat. Zijn lichaam is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Beelden werden door onze verslaggever ter plekke gemaakt:

Het lichaam van de man wordt afgevoerd, rechts de auto in de trens en de kapotte EBS mast.


12 REACTIES

 1. 3 maal is de familie naam Persaud de afgelopen weken in het nieuws gekomen. Hadden allemaal met de dood te maken. Betrof allemaal jonge mannen die op een tragische manier de dood vonden.


  Maak melding

 2. Beste familie, gecondoleerd en veel sterkte.
  De ellende is voor jullie veel groter dan ik kan beseffen, ik leef met u mee.
  Ik zal op oud en nieuw een sterretje aansteken, ter herdenking aan alle slachtoffers, dit jaar.

  De EBS palen, staan inderdaad te dicht langs de weg.
  Maar beste mensen, het is nu eenmaal zo.
  Zoals de inrichting van de wegen nu is, weten we allemaal dat we rekening mee kunnen en moeten houden.
  De paal zal echt niet uitwijken voor ons. Wij berijden het voertuig en niet andersom.


  Maak melding

 3. @ Franco: als jij de kosten wil dragen voor vervanging van alle bovengrondse netten naar ondergronds, is het geen probleem. Als masten worden aangereden, dan staan ze te dichtbij de straat. Als iemand niet weet te dansen, dan is de muziek niet goed. Als een voetbal team verliest, dan is de coach niet geschikt. Allemaal flauwekul.
  Er is genoeg weg meubilair, z.a. borden die aanduiden dat men een bocht nadert. Echter, menigeen denkt dat de verkeerslessen alleen gelden voor het behalen van een rij-examen. Daarna vergeten ze alles. Als men wilt ‘vliegen’ in een bocht, dan moet men ook de consequenties ervan leren dragen. Zo simpel.


  Maak melding

 4. StevieR ; Innovatie…moderniseren..meegaan met de tijd..,waarbij er meerdere voertuigen van het wegennet gebruik maken. Vroeger waren het een paar boeritjie wagies. Het gaat om niet bekrompen blijven denken en meegaan met de tijd. Europa is dagelijks bezig met aanpassingen en inspelen op de vraag naar ruimte. In Suriname neemt de verkeersintentiefeit toe zonder dat de overheid het wegennet uitbreid en gericht te werk gaat. Hiermee gaat belasting betalen mee gepaard. Surinamers willen alles gratis …geen belasting betalen en amok maken als de olie prijs omhoog gaat. THINK..StevieR.
  Geen verbetering en vooruitgang zonder INVESTERING.

  DWARSLIGGERS ZIJN NODIG ….DENK AAN HET SPOOR…ANDERS KAN ER GEEN TREIN RIJDEN.


  Maak melding

 5. De dood neemt zijn kans😏. Alle race maniakken op de weg zijn Big Business voor Mr. Dead.💀 Vooral tegen het eind van het jaar, dan gaat hij extra op jacht.
  Dus mensen doe je ding, vooral nog extra hard het gaspedaal intrappen dan kom je zeker ook aan de beurt.😉


  Maak melding

 6. Weet niet wat er met autobestuurders en bromfietsrijders in Suriname aan de hand is.
  Voor autobestuurders: straatmeubilair, elektriciteitsmasten en bomen zullen niet voor u wijken. U gaat het ook niet winnen van een boom. In een confrontatie met een boom met u de onderliggende partij.
  Voor bromfietsers: u bent altijd als u deelneemt in het verkeer de kwetsbare partij. U bent altijd de onderliggende partij. Let wel op niemand heeft voorrang in het verkeer. u krijgt voorrang. En probeer bij situaties waar de gevaarsetting groot is, de bestuurder waarbij u afhankelijk bent in de afstemming in zijn ogen te kijken. Kijken wat zijn intenties zijn. Wat zijn of haar bedoelingen zijn.
  Let op: u bent de kwetsbare partij.


  Maak melding

 7. @ Franco: alle innovaties vergen tijd. Zelfs in de Europese landen. Maar Keulen en Aken zijn niet op een dag gebouwd. Europa heeft een grote voorsprong op elk gebied t.o.v. Suriname. Ook wat betreft het electriciteitsnet. Alle distributie spanningen zijn ondergronds. Alleen de extra high voltage transmissie netten, z.a. 220 kV, 380 kV zijn bovengronds en lopen door weilanden. Echter, dit hebben ze echt niet in een jaar of twee gerealiseerd. In Suriname kan de EBS nauwelijks zijn hoofd boven water houden, omdat het bedrijf niet wordt gedraaid vanuit technische expertise, maar meer door een paar politieke mislukkelingen die ‘hit and run’ spelen met het bedrijf. Conclusie: geen financiele ruimte en incentives voor innovatie. Heel jammer, maar dat is SU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.