COVID-19 maatregelen in Suriname weer aangepast

14
COVID-19 Suriname

De regering Santokhi-Brunswijk heeft donderdag het besluit genomen om de COVID-19 maatregelen aan te passen. Deze aanpassing komt na overleg met diverse stakeholders. Bij de invoering was aangegeven dat waar en indien nodig er aanpassingen zouden komen. Ingaande donderdag 17 december 2020 zullen de navolgende regels gelden.

 • Alle verleende toestemmingen voor evenementen worden per ommegaande aangehouden. Dit geldt ook voor evenementen onder auspiciën van de overheid.
 • Restaurant zijn open voor afhaal. Behalve als zij beschikken over een terras.

○     Voor terrassen gelden de reguliere terras protocollen met de navolgende aanpassingen.

○     Het aantal personen is nog steeds gebonden aan de beschikbare ruimte. Dit tot een maximum van 50 personen.

○     Elk restaurant/terras moet zijn voorzien van een duidelijk zichtbaar seatingplan.

○     Voor bezoekers geldt een maximale tijd van 2 uren op locatie.

 • Uitvaarten mogen onder de voorwaarde van 10 personen bij roulatie.
 • Religieuze bijeenkomsten zijn op de zondag toegestaan. Dit met inachtneming van de protocollen voor gebedshuizen

○     De diensten zijn gebonden aan een maximale duur van 2 uren.

 • De regering zal geïdentificeerde risicogebieden bekendmaken.
 • Het samenscholingsverbod zal gelden voor groepen groter dan 10 personen.
 • Gedurende de zaterdag en zondag geldt de lockdown van 19:00 uur tot 05:00 uur.
 • Van maandag tot en met vrijdag is de lockdown gesteld van 21:00 uur tot 05:00 uur.
 • Het aantal vluchten naar Nederland brengt de regering terug naar 2 per week.

De regering heeft diverse exponenten vanuit de religieuze gemeenschap gehoord. Verder zijn er meetings geweest met het bedrijfsleven. Uit deze gesprekken is voortgekomen dat de relevante actoren ruimere behoeftes hebben. De regering wil benadrukken dat elke behoefte komt met haar eigen consequenties. Samen nemen wij de besluiten die over twee weken het straatbeeld zullen scheppen. De naleving zal stringent moeten zijn, willen wij een volgende golf beperken.

De regering zal er niet voor schromen over te gaan tot ferme acties bij overtreding. Het intrekken van vergunningen en opleggen van forse boetes behoren hiertoe.

Heden is door de regering een clusterteam handhaving COVID-19 maatregelen geïnstalleerd. Dit team, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse ministeries, zal per morgen inspecties en controles uitoefenen op verschillende plekken.

Doet u uw deel om Suriname COVID vrij te maken. De regering zal daarbij als voorbeeld dienen.


14 REACTIES

 1. Jong Amsterdammers

  De Regering Moet Opzoek Gaan Waar Het Aan Licht Dat De Corona Trein Winst Boek.. Zo Kan Men Dit Probleem Gericht Aan Pakken.. In Plaats Van Paniek Voetbal Te Gaan Spelen

  Nederlanders Die Naar Suriname Afreizen Moet Corona Vrij Zijn.. En Als Men In Suriname Aan Komt Moeten Die In Quarantaine Toch Heeft De Surinaams Overheid Het Lucht Verkeer Laten Inperken Naar 2 Vluchten Per Week.

  Door Dat Men In Paniek Raakt Gaan Ze Irrationele Beslissingen Nemen


  Maak melding

 2. QQQQ..

  IK Heb Zwaar Het Gevoel Dat De Corona Die Zich Nu Door Tal Van Grote Europese Steden Raast… Europa Heeft Gered Van Een Paar Grote Terroristische Aan Slagen.

  Overal In Europa Waar De Terroristen Wilden Toe Slaan Is Er Totaal Lockdown.

  Elk Nadeel Heeft Zijn Voordeel.

  GOD IS GROOT


  Maak melding

 3. Het agenda van de global elites is dat iedereen, die niet behoort tot de (satanische) circkel, een Rfid chip geïmplanteerd moet krijgen zodat je een slaaf/ kuddedier bent van deze zieke geesten.

  De chip gaat je paspoort, bankrekening en alle andere identificatie vervangen.

  Als je tegenwerkt dan gaan ze je chip uitzetten en je gewoon dood laten gaan of vermoorden als je veel invloed hebt. Covid-19 is pas het begin. Moro o doro.

  Zoek het maar op id2020.org


  Maak melding

 4. Elon Musk CEO van Tesla wil volgend jaar al Rfid chips in mensen hun hoofd laten plaatsen zodat ziektes sneller opgespoord en “genezen” kunnen worden. Geloof je dat zelf…

  Zweden, UK en USA zijn er al bedrijven die hun medewerkers Rfid chips laten implanteren voor “identificatie”.

  Zoek het maar op. Is allemaal terug te vinden op het net.


  Maak melding

 5. Bill Gates is een IT’er zonder enige medische achtergrond die miljarden pompt in vaccinaties.
  In de media praat hij als een “expert” over hoe de hele wereld gevaccineerd moet worden.

  Nanotechnologie kan al toegepast worden in medicamenten en vaccins.

  Maar kuddevee die niet verder onderzoeken en verder willen denken, die slikken alle voorgeprogrammeerde braaksel van de media gewoon in…


  Maak melding

 6. Als de aller rijksten op aarde dit doen om macht uit te oefenen op de miljarden minder bedeelden, dan wenst ik hun echt veel sterkte. Ik zou niet in hun schoenen willen staan als ze verantwoording af moeten leggen bij God. Gado oh poeroe LAW gi ding. Daarom spang ik niet.


  Maak melding

 7. Het is vreemd dat kerken de covid regels die betrekking hebben op huidige situatie vergelijken met de regels van enkele weken terug toen de covid gevallen afnam. En dan nu zeggen dat de regering niet consequent is.

  De regering past haar regels aan aan de hand van de veranderingen van covid, want covid blijkt ook niet consequent te zijn. Het is triest dat Choennie dit niet begrijpt.

  Het is niet zo dat de regering haar eigen regels negeert. De regering moet wel ten alle tijde een plan B hebben, dit lijkt soms te ontbreken waardoor er in sommige gevallen niet snel en adequaat gereageerd kan worden. Het gebruik van het kleine woordje “mits” moet in elke planning nu toegepast worden.

  Covid neemt weer toe dus logisch dat de regels weer strenger worden ! Ook gebedshuizen moeten meedenken ipv verkeerde vergelijkingen maken. Ga in gesprek met de regering. Met deze regering valt te praten. En misschien kunnen gebedshuizen met een “speciaal vervoer” komen en meer kortere diensten verzorgen zodat toch iedereen tevreden gesteld kan worden.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Gado de wi fesimang. Krakti !


  Maak melding

 8. Ik wist al dat jullie buiten de realiteit leven, maar dat jullie het nu ook zo openlijk uitdragen is van de gekke!! Liegen en bedriegen is 1, maar complot theorieën waar je de ins en outs van niet weet uitdragen, is zelfs voor jullie een overstijgende trap van stupiditeit. Hetgeen ik tot vandaag niet voor mogelijk hield, werkelijk unu dong moro agu bakkaseey!! Geen wonder dat de VHP jullie inzet om hun mediacampagne van negativisme voort te zetten, want jullie zijn te dom om ook maar te snappen waar jullie mee bezig zijn!


  Maak melding

 9. Wij leven ALLEMAAL buiten de realiteit, knoop dat in jullie oren, ja
  ALLEEN, helemaal ALLEEN lulcien K die soms gewoon Lulcien heet dus zonder K leeft binnen de realiteit. 😄😄


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.