Artiesten en organisatoren willen geld zien van de overheid na inkomstenderving

28

Een protestactie van mensen werkzaam in de entertainmentsector in Suriname, heeft vanmorgen tientallen mensen op de been gebracht (foto). Ze verzamelden zich bij TBL Cinemas in Paramaribo en zouden daarna doorgaan naar Flamboyant Park, waar een Bigi Sma Dey wordt georganiseerd. Dat laatste ging niet door omdat die activiteit niet toegankelijk was.

De initiatiefnemers van de actie zijn niet te spreken over de aangekondigde verscherpte maatregelen, 48 uur nadat de overheid nieuwe protocollen om evenementen te organiseren, had goedgekeurd. Ze vinden het ook niet kunnen dat activiteiten van de overheid zoals de Bigi Sma Dey, wel gewoon door mogen gaan.

Door de verscherpte maatregelen moeten veel evenementen nu worden afgezegd, terwijl er al voorschotten zijn betaald. Artiesten en organisatoren willen dat de overheid hen vergoed voor de ontstane inkomstenderving.

Op dit moment zijn vertegenwoordigers van de actievoerders in gesprek met vertegenwoordigers van de Surinaamse overheid, om te kijken hoe aan een oplossing kan worden gewerkt.


28 REACTIES

 1. Men was al gewaarschuwd en toch organiseren, dan eigen schuld en verlies pakken. De regering vecht tegen Corona en de economie. Deze debielen gaan feest organiseren en nog compensatie afdwingen.


  Maak melding

 2. Leg de jaloerse protesters een boete op.Inderdaad als opgeroepen zou worden dat ze moeten gaan werken zouden ze nergers te vinden zijn.Sjeesjes,de surinamers gunnen elkaar 1 minuut van vreugde niet.


  Maak melding

 3. Laat me niet lachen met inkomstenderving van een stelletje jankende katten. Ik luister elke zaterdag naar de hitlijst op Apintie en de Surinaamse artiesten doen hhet daarin prima ok ze zijn hun wippertjes kwijt die geilen op pokoemangs en ze honds volgen. Ze hebben nu de kans foe go swet ding bal. Laten ze gaan werken.
  Misgunners!


  Maak melding

 4. Schaamteloze actie!
  Wat hebben deze artiesten gedaan voor de eenzame oudjes, voor de hardwerkende zorg en minderbedeelden met kerst.

  Hoezo evenementen met kerst, er waren toch restricties voor feesten.
  Nou, geef ze een pakket en absoluut geen geld.


  Maak melding

 5. Die fucking ndp bende hft ze alml onsterfelijk verwendt n nu kunnen ze niet zonder.
  Gratis njang driengie bakka datie soso seki bille , kabula dansi nanga drugsgebruik. Oen njang k’ka jere.
  Al deze domkoppen die daar verzameld zijn hebben toch ook grootouders? Wel gun ze dan wat plezier joh zovelen van hun wonen nog bij hun grootouders die met harde arbeid een bestaan hebben opgebouwd.


  Maak melding

 6. Ga werken , zoals ieder ander hardwerkende Surinamer. Alsof jullie van je inkomsten kunnen rondkomen. Gratis geld bestaat niet. Of ga vragen bij Ocer of Leonsberg bij opa D, paarse djamoe edes.


  Maak melding

 7. Zo te zien voldoet deze bijeenkomst aan maatregel 3.

  Maatregel 3
  Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten, zijn uitsluitend toegestaan met inachtneming van de volgende voorwaarden:
  – Het aantal toegestane aanwezige personen wordt bepaald door de beschikbare capaciteit van de desbetreffende ruimte.
  – De maatstaf is gesteld op niet meer dan 1 persoon per 5 vierkante meter tegelijkertijd.

  Het is tevens niet gehouden in de avonduren.

  De paarse herrieschoppers zitten te kwijlen om elke misstap van de regering Santo. / B. aan de grote klok te hangen. En willen zoals altijd weer financieel profiteren.
  Het is dankzij deze paarse profiteurs dat onze senioren het nu nog zwaarder hebben.

  De regering Santo. / B. heeft in nog geen 6 maanden al zoveel bereikt en komt nu als eerste diegenen tegemoet die het nodig hebben en verdienen.

  Slim-Suriname heeft de beste keus gemaakt.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding ! Krakti !


  Maak melding

 8. Als uiteindelijk blijkt dat de covid regels wel zijn overtreden, dan is de regering zeker een verklaring en een tegenprestatie schuldig.

  Wij willen een rechtvaardig Suriname !
  En dit geldt voor een ieder.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 9. Nadat ik de overige media heb doorgenomen, geef ik @Ray helemaal gelijk.

  Dit is een mislukte actie vh ziekelijke jaloerse team paars. Stinkend jaloers bah!
  Het gaat niet om covid maar poging tot destabilisatie v team paars. En deze mensen worden voor het karretje gespannen.
  Nasty ramcha ziet groen🤢 v jaloezie, dat kun je lezen in het artikel. Ze geeft zichzelf aardig bloot, met haar domme aanval op de first lady. “Only fam & friends”, so what, dat was het tien jr lang.
  Jaroezoe na wan takroe sikie. 🤮


  Maak melding

 10. Waar zien jullie dat deze regering vecht met covid pi oen sjie dat firts lady ey orga gwn bigi sma day, is dat vechten met covid
  Oen kebah
  Artiesten power jere gaan jullie door na wang brede wi soekoe ano foer wi foeroe


  Maak melding

 11. Suriname is een land. Je hebt genoeg mogelijkheden en genoeg werk. Corona betekent creatief bezig zijn. Je noemt jezelf een artiest, waarom gebruik je de mogelijkheid van stream niet om geld te verdienen van je Poku. Ik ben zelf donker de meeste acties zijn donkere mensen voor elke wiesje wasje op straat, terwijl de andere creatief bezig zijn. Damaru zit in een auto mensen op te roepen, maar je hebt geen inkomen door coronamaatregelen en benzine is niet te betalen. In welke wereld leeft deze figuren men praat over 2 maten weten. Waar was Damaru in de tijd van Bouterse is een gemiste kans om op straat te komen.


  Maak melding

 12. Een paars georkestreerd feestje met als doel de huidige regering ten val te brengen. Het zijn ezels die hand en span diensten bieden voor een broodje sardien en een blikje Fernandes.
  Parmessar heeft een dodenlijst in bezit maar wil deze niet delen met de President, Parlementvoorzitter en politie/justitie. Lekker in de slachtofferrol kruipen en achterover leunen. En de ezels mogen hun gang gaan. De regering moet hier korte metten mee maken. Heb al eerder aangegeven dat de NDP een harde slag toegebracht moet worden. Haal Desi in zijn jocky op voor verhoor incl strip search.

  Zorg dat Abrahams aangehouden wordt voor malversaties tijdens zijn minsterschap. Open onderzoek naar Carifesta en naschoolse opvang project. Dit met als doel de NDP te bestempelen als een criminele organisatie.


  Maak melding

 13. @Esmerald, jouw idool Santokhi heeft de Bigi Sma Dey georganiseerd om de oudjes de dood in te jagen. Deze activiteit past mijn inziens in zijn bezuinigingsprogramma. De kwetsbare ouderen die economisch gezien niet meer in staat zijn enige productiviteit te leveren zijn eerder een financiele last voor Santokhi. Die man heeft met boos opzet Russische Roulette met het leven van de ouderen gespeeld. Door de ouderen te laten komen opdagen bij de Bigi Sma Dey hoopt hij dat een aantal van hen zal sterven door covid besmettingen. Dit levert hem natuurlijk financieel voordeel op. Immers aan doden hoef je pensioen of een oude dag voorziening uit te keren. Dit levert ook een meevaller voor de kosten van de gezondheidszorg.Foei toch Santokhi. Je moet je schamen.


  Maak melding

 14. Wil men confrontatie dan moet het zo doorgaan, om by elke kritiek steeds naar vyf jaar terug te verwyzen,wel een zwak argument om dat steeds tegebruiken.
  lykt my het beste om een middenweg tevinden of te creeren ,want dit loopt niet goedt af.


  Maak melding

 15. robje g , , je denkt een wijsneus te zijn paarse rat , , maar jij bent nog slechter dan de paarse schijt van je lover bouta , en ga samen met je holmaatje rbrown in het riool opzoek naar dat klein beetje verstand dat jullie kan helpen om helder te denken , maar jullie zullen lang moeten zoeken , , en dan weeg je nog maar een ons , en dan hebben jullie geen kracht meer om uit het riool te komen , maar niemand zal om jullie treuren , zelfs je paarse vrienden niet


  Maak melding

 16. konjo , , ga met je fluitje spelen , en misschien wil bouta jou wel als hofnar , en zo krijg jij een voedselpakket ( goederen wel over datum ) , dus jij hoeft dan niet meer de straat op , samen met jou paarse artiesten vaker optreden daar op leonsberg , dan worden jullie lege magen gevuld


  Maak melding

 17. RobG
  Waar ben je weer mee bezig? Ik snap nog steeds niet waar je al je “wijsheid” vandaan haalt.
  Ik vraag me af als je wederom hebt gestudeerd voor Statisticus, want als je stelt dat “hoopt hij dat een aantal van hen zal sterven door covid besmettingen” je dit kunt onderbouwen.
  Want vanuit jou neppe economisch perspectief zie je reeds de synergie hiervan door je stellige uitspraak “Dit levert hem natuurlijk financieel voordeel op. Immers aan doden hoef je pensioen of een oude dag voorziening uit te keren.”

  RobG
  Dat je een neppe econoom bent en dat je een neppe IT’er bent dat weten we onderhand wel.
  Doe verder maar geen moeite om ook een neppe helderziende en statisticus te zijn.

  RobG
  Reageer je nog op mijn opmerkingen over jou geplaatste theorie van technische en economische levensduur alsook levensduur verlenging?
  Want zo “slim” ben je wel om helemaal niet te reageren maar ver weg te blijven van het onderwerp


  Maak melding

 18. Ik wist niet dat Suriname zoveel artiesten heeft (zie foto).
  Er zou inderdaad een wet “regeling tegemoetkoming inkomstenderving” moeten zijn. Dit gebaseerd op het kunnen aantonen wat de fiscale bijdragen zijn geweest de afgelopen vijf jaar. En dan naar rato een uitkering verstrekken. Kun je dat als persoon niet aantonen dan geen tegemoetkoming in inkomstenderving. Moet je zien hoeveel van die abani’s door de maand zullen vallen. Laat me niet lachen…artiesten.


  Maak melding

 19. @robg,
  WoW, je reacties worden steeds wanhopiger. Je blauwdruk is al pikzwart, want als je achter een meervoudige moordenaar en drugsdealer loopt, heb je een blacka atie.

  Griezelig hoor, jou scenario om die oudjes de dood toe te wensen, jakkes! Die kronkelingen in je hersenenen zijn een “feestje” voor wetenschappers, die onderzoek doen naar psychopaten.

  Blijf maar geloven dat die duizenden ambtenaren die jullie bedrogen hebben, nog steeds paars zijn.

  ,


  Maak melding

 20. RobG 16 december 2020 At 01:32
  @Esmerald, jouw idool Santokhi heeft de Bigi Sma Dey georganiseerd om de oudjes de dood in te jagen. Deze activiteit past mijn inziens in zijn bezuinigingsprogramma.
  ============================

  Simpeler en stommer kan het niet. Zeker niet voor iemand die pretendeert aan gerespecteerde Nederlandse universiteiten gestudeerd te hebben.
  Neem even deze perceptie mee: “past mijn inziens in zijn bezuinigingsprogramma”.
  Die RobG maakt zich keer op keer weer onsterfelijk belachelijk hier op Waterkant.net.


  Maak melding

 21. Ey jo”wat” no biging nanga mi boi je ben een ka ezel van oranje joe ka ai tja poepe wat heeft oranje gedan tot nu toe en no biging nanga mi, k heb geen namen genoemd dus no kong soekoe trobi hoor ie bek gie srefi


  Maak melding

 22. Geachte meneer brown. Ik vrees dat u de realiteit niet onder ogen wil zien en steeds maar herhaalt wat uw pleesident voortdurend zei namelijk zand erover.
  Dat kan niet, dat mag niet en dat zal niet. het zou en zal u sieren als u uw ogen eens opendoet en bereid bent de WANDADEN en vooral de GEVOLGEN van deze wandaden van bouterse en de GEHELE NDP wil benoemen en wil veroordelen. Het enige dat u voortdurend doet is maar blijven hameren om uw grondwet en vooral vergeten wat is gebeurt. Ik weet niet of u ouders nog leven, of u een partner heeft of u kinderen heeft, maar als deze zouden worden verkracht, gemarteld, ledematen zouden afgerukt, financieel te gronde worden gericht zodat ze op straat zouden moeten slapen, zou u dan ook blijven hameren op doorgaan, vergeten wat gebeurt is, de schuldigen vrij laten lopen zodat ze dit kunnen blijven doen? Of zou u boos zijn en willen dat ze gestraft worden. Misschien zou u ze zelf af willen maken.
  Het volk moet IEDERE dag horen en lezen wie ons geliefde land heeft vernietigt, verkracht, financieel ten gronde heeft gericht. Niet alleen uit bosheid en uit wraak, maar ook om ze het besef bij te brengen dat dit NOOIT meer mag gebeuren

  Ik denk dat als
  bouterse, boefdraad, adhin, abrahams, en al die anderen die over de rug van ons rijk zijn geworden voorgoed naar boma verdwijnen en al hun bezittingen weer terug worden gegeven aan ons dat dit iets goed kan maken van het leed dat onze eigen mensen ons hebben aangedaan.
  Ach, het zal wel wish fill thinking zijn van mij, dat dit ooit gebeurt, maar het helpt als onze kinderen beseffen wat er gebeurt is, zodat onze gemeenschappelijke vijand niet de blanke is maar onze eigen mensen, die onder ons wonen. Dit doet 10000000000000000000keren meer pijn
  Onze kinderen krijgen de klappen van de ndp, maar het zal ze weerbaar maken


  Maak melding

 23. Als de overheid als voorwaarde stelt dat alleen artiesten en organisaties, die in het verleden trouw hun vermakelijkheids belasting hebben betaald, in aanmerking kunnen komen voor overheids-steun, zijn we snel uitgekletst. Meestal willen dit soort figuren in Suriname (net als de rest overigens) geen belastingen afdragen aan de overheid, maar ze willen wel als eersten in aanmerking komen voor overheids-steun..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.