vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname wil vertegenwoordiging in Israël op hoger niveau

Suriname wil vertegenwoordiging in Israël op hoger niveau

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering is voornemens haar vertegenwoordiging in Israël op een hoger niveau te brengen. De bedoeling is dat er nog voor eind van dit jaar een niet-residerende ambassadeur voor Israël benoemd wordt. Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) aan de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De bewindsman heeft op donderdag 26 novembe samen met president Chandrikapersad Santokhi met verschillende buitenlandse vertegenwoordigers waaronder de honorair consul van Israël Joseph Haim Harrosh een ontmoeting gehad. “Israël is voor Suriname een belangrijk land, in die zin dat wij langdurige relaties hebben”, aldus minister Ramdin, die aangeeft dat er ondertussen ook relaties zijn op het niveau van het bedrijfsleven.

De Surinaamse regering wil nu nagaan hoe het beste gebruik kan worden gemaakt van deze relaties. Op diplomatiek niveau is er met de honorair consul afgesproken om na te gaan hoe de vertegenwoordiging op een hoger niveau te brengen, dit door het benoemen van niet-residerende ambassadeur. Ramdin zegt dat er hierover in de komende weken op politiek niveau overleg zal plaatsvinden.

Waarschijnlijk zal er dan voor eind van het jaar een niet-residerende ambassadeur voor Israël benoemd worden. Volgens de bewindsman zal deze stap de relatie tussen de twee landen verder verstevigen, zowel op politiek niveau als voor wat betreft investeringen en het bedrijfsleven.

De minister plaatst de relatie met Israël in een ruimer plaatje: Suriname ondersteunt namelijk ook de Tweestatenoplossing in het Midden-Oosten en onderhoudt de relaties met de Arabische landen ook op een goed niveau. Ramdin is ingenomen met het gegeven dat Israël samen met de landen in het Midden-Oosten de langdurige problematiek met Palestina op een vreedzame wijze op te lossen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Surinamers hebben hun mond vol van, eenheid in verscheidenheid, een moskee naast een kerk, een voorbeeld van de wereld wat dit betreft waar ze zo als broeders en zuster naast en met elkaar samen leven.

  Maar de Surinamers vragen zich niet af hoe dat gekomen is. Je hoort dat het komt door verbroederingspolitiek vd VHP en NPS.

  De vraag is het wel zo?

  Voor dat VHP en NPS er waren waren al de etniciteiten al in Suriname aanwezig en toen ging het ook niet fout.

  Surinamers verwijten Nederland ook van verdeel en heerst.

  Wat Surinamers zich moeten afvragen, zou het niet deze verdeel en heerst de oorzaak van kunnen zijn dat al de etniciteiten zo in vrede naast en met elkaar leven in Suriname? Is het onderwijs ook niet de reden dat kinderen van de diverse etniciteiten veroordeeld zijn dat verschillende etniciteiten in de klas zitten? De leerplicht waardoor alle kinderen naar schook moesten en moeten dat was ingevoerd. Het onderwijs leidt tot verheffing en alle etniciteiten zo hun kids naar school stuurden/sturen.

  Waar Suriname naar moeten kijken als het gaat om eenheid in verscheidenheid, zijn de steden: Amsterdam en New York. Wat valt jullie dan op als het om diversiteit van mensen in steden gaat? New York was toch Nieuw Amsterdam. Nederland, Amsterdam was ook een stad waar mensen, Hugenoten, om hun geloof of wat anders die in Europa vervolgd werden een veilig heen komen zochten.

  Zie dan waar de eenheid in verscheidenheid, die Surinamers ook noemen verdeel en heerst oorspronkelijk vandaan kwam of de zaad ervan ligt.

  New York zie je dat ook en in Suriname idem, dus wees de Nederlanders dankbaar voor eenheid in verscheidenheid die men vaak negatief over heeft en het positief wil verkopen als eenheid in verscheidenheid en dat de wereld hier een voorbeeld aan moet nemen. Wel het komt gewoon uit Nederland en niet uit Suriname.


  Maak melding
 2. Het waren ook Nederlanders die toen vonden dat zwarte mensen geen mensen waren. De zgn indianen werden gezien als ‘wilden’. Ligt hier de kiem voor het hedendaagse racisme, moeten wij de Nederlanders dankbaar zijn!!!!!!


  Maak melding
 3. Dat er vele zaken sinds de westerse landen, oa Nederland in de koloniale periode in Suriname kwamen hebben plaats gevonden is een feit. Veel verkeerde zaken, maar er zijn ook vele zaken die ook positief zijn, ja toch? Verdeelde/verdeelt en heerste/heerst of eenheid in verscheidenheid kan men als slecht en/of goed zien.

  Feit is dat Surinamers wel naast en met elkaar leven in Suriname of gemengd zijn, werken, samen werken, enz en dit als een voorbeeld verkopen aan de wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES