zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname en Guyana voeren bilateraal overleg

Suriname en Guyana voeren bilateraal overleg

-

Does Travel - naar Suriname

De regering van Suriname onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en de regering van Guyana onder leiding van president Irfaan Ali voeren een bilateraal overleg. Dit overlegmoment vindt momenteel plaats op het presidentieel paleis. De Guyanese president vertoeft sinds gisteren, 23 november, in Suriname in verband met de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid.

Beide landen zullen vandaag diverse overeenkomsten, waarmee wederzijdse voordelen voor beide naties worden nagestreefd, ondertekenen. De overeenkomsten zijn voorbereid in oktober dit jaar bij een bezoek van de Surinaamse president aan Guyana. Beide overheden hebben de intentie vriendschapsbanden tussen Suriname en Guyana en de samenwerking tussen beide landen te versterken en uit te breiden.

Belangrijke onderdelen binnen de samenwerking zijn; transport, infrastructuur en integratieverbindingen om zodoende ontwikkeling te bewerkstelligen op het gebied van investeringen, handel, toerisme en culturele betrekkingen tussen de twee landen.

Beide regeringen hebben bij de vorige ontmoeting hun tevredenheid geuit over de vooruitgang die is geboekt bij de grondige afweging van de noodzakelijke activiteiten voor de studie, het ontwerp, de financiering en de aanbesteding van diensten voor de bouw van de brug over de Corantijn rivier. Zij zijn het met elkaar eens dat de komst van de brug wederzijdse voordelen zal opleveren voor de verdere ontwikkeling van land en volk.

Suriname en Guyana voeren bilateraal overleg

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. ( Internationale) Samenwerking van Suriname en Guyana is goed voor deze kleine buurlanden aan de wilde kust van Zuid-Amerika die heel veel overeenkomsten, geschiedenis, grondstoffen, bevolking, geschiedenis, eco-toerisme, veiligheid, cultuur, zeden en gewoonten, ontwikkeling kansen, enz. hebben.

  Daarom moet de kennis, krachten, enz gebundeld worden om vooral internationaal sterk te zijn en te zorgen voor meer welvaart en welzijn voor hun bevolking.

  De grenskwestie in het zuidwesten van Sipaliwini moet niet worden geschuwd en worden besproken bilateraal en worden opgelost. De Corantijnrivier is in de hele lengte vanaf de oorsprong tot de monding van Suriname. Ook de breedte van deze rivier bij laagwater is van Suriname. Het gebied in het Sipaliwinigebied dat Guyana sinds 1969 in bezit houdt is van Suriname.


  Maak melding
 2. Ma as Guujaanaa hebbe meer mense dang Surinaam, dang is loogies datie meer mense koome na Surinaam dang omgekeert. Dang die brokie is fooral in foordeel fan Guujaanaa. Dang se moete ook meer betaale.


  Maak melding
 3. 1 Ding Mag Ik Mee Geven

  Vertrouw Nooit Een Guyanees. Chan Santokie Gaat Er Van Uit Dat Het Wel Goed Zit.. Beide Presidenten Hebben Een Link Met India

  Maar Guyanezen Hindoe Denken Anders.. Ze Denken Heel Anders Over Surinaamse Hindostanen.. Guyaneze Hindoe Voelen Zich Meer Thuis Bij Hindoe Van Barbados En Trinidad.

  Ik Zeg Jou Dat1

  Vertrouw Die Guyanezen Niet.. Ik Hoop Niet Dat Ik Na 2 JAAR Gelijk Krijgt


  Maak melding
 4. Als Over Het Bezoek Van Die Guyanezen Wordt Geregisseerd Door Koning Albert Ramdien.. Die Ik In Mijn Ogen Een Zwakkeling Vindt..

  Koninng Albert Ramdien Had Al Bekend Gemaakt Dat Affaire Tygrie Niet Op De Agenda Staat.. Door Deze Uitspraak Van Koning Albert Ramdien Is De Onderhandeling Positie Helemaal Verzwakt.

  Koning Albert Was In Guyana Met De Guyanezen Gaan Vergaderen Over Een Brug Die Door Suriname gebouwd Moet Worden Op Surinaams Grond Gebied..

  Velen Internationale Top Dipdiplomaten Keken Toen Raar Op. Ze Hadden Verwacht Dat Koning Albert Ramdien Karakter Zou Tonen En Dat Hij Van Guyana Zou Eisen Dat Die Guyanezen Naar Suriname Toe Moesten Komen.

  Daar Zie Je Al Hoe Een Zwakkeling Koning Albert Is..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES