zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEx-vp Ashwin Adhin mag weer naar huis

Ex-vp Ashwin Adhin mag weer naar huis

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse ex-vp en huidig DNA-lid Ashwin Adhin mag na ruim een week weer naar huis. Dat is zojuist bekend geworden en bevestigd door zijn advocaat mr. Kanhai. Het Hof van Justitie in Suriname heeft de aanhouding van Adhin onrechtmatig getoetst.

Afgelopen vrijdag verklaarde de rechter-commissaris (rc)  de inverzekeringstelling van Adhin onrechtmatig en gaf het bevel voor zijn onmiddellijke invrijheidstelling.

Volgens de rc zijn er voldoende feiten en omstandigheden om een redelijk vermoeden van schuld opleveren tegen verdachte voor de in het bevel tot inverzekeringstelling genoemde strafbare feiten. Maar de rc geeft ook aan dat de verdachte eerst ingevolge de Wet In Staat van Beschuldigingstelling Politieke Ambtsdragers in staat van beschuldiging diende worden gesteld.

Tegen zijn onmiddellijke invrijheidstelling tekende het Openbaar Ministerie hoger beroep aan bij het Hof van Justitie. Het Hof heeft het Openbaar Ministerie vandaag in het ongelijk gesteld.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Adhin en de medeverdachten Vijendra R. en Amien D. dat zij medeplegers zijn van valsheid in geschrifte, verduistering en vernieling van media-apparatuur toebehorende aan de Staat Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Whahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahah, Whahahahahahahaha . Nog een keer zal er gebruld worden van het lachen. Laat een pakiratigri niet lachen. Het staat niet leuk! Welkom Adhin.


  Maak melding
 2. Ma wat as hei hebbe traume opgeloope? Dang gaat Surinaam staat betaale foo die behandeling.
  Ma hei moete wel eerlik sein en fertelle wat is gebeur met die kompjoeters.


  Maak melding
 3. De NDP maffia heeft ruim USD 2 miljard gestolen; denkt er nu werkelijk iemand dat het OM geinteresseerd is in een PC scherm en een cameraatje? Als ze Adhin formeel via de DNA hadden vervolgd, had hij ruim de tijd gehad om bewijsmateriaal te vernietigen en dat is nu mooi voorkomen.

  Het OM heeft nu alle Whattsapp berichten, voiceberichten, mails, bankrekeningen, belhistorie, afspraken, alle files (ook gewiste files kunnen ze recoveren), ze hebben huiszoeking kunnen doen en al zijn papierwerk kunnen doornemen. Het OM heeft hiermee een schat aan informatie kunnen bemachtigen via de zwakste schakel in de NDP top.


  Maak melding
 4. Pakiratigri,

  Het is nog niet voorbij. Zaak Adhin wordt in de Dna besproken en hij wordt als nog vervolgd voor ambts misdrijven. Of ben je de zaak Hoefdraad al weer vergeten. De huidige regering heeft wet en recht tot prioriteit benoemt.


  Maak melding
 5. grote vraag nu is voor hoelang?
  bij een verzoek aan het parlement weten we gelijk hoe de ABOP in de wedstrijd zit toch?
  als Abop geen steun verleent aan het verzoek weten we gelijk aan wie brunswijk loyaal is.


  Maak melding
 6. 3 is too crowded te Broko Baka / Leonsberg.
  Waar oh waar verschuild de dikkop zich? Een dikkop is een vlinder en deze zijn heel mooie beestjes, iets wat je niet kunt zeggen van de dikke-kop van de ex minister.
  Waar schuilt deze dikkop?


  Maak melding
 7. Adhin is op dit moment vrij. Vrij voor hoe lang. Het OM zou volgens de wet niet de juiste pad hebben bewandeld in de strafvordering. Dus nu vrijlaten, betekent niet dat Adhin onschuldig is. Hij weet wat hem te wachten staat die hufter. Land naar de filistijnen hebben geholpen, het vernielen van staatseigendom, valsheid in geschrifte, het aanzetten van medewerkers tot het plegen van misdaad, vernieling, stelen van auto’s, etc. etc. Het zwaard van Damocles hangt nog boven zijn hoofd. Ik ben bang dat deze misdadiger het voetspoor zal volgen van Boefdraad. Hij zal Boef imiteren. Niet wachten op de rechtspleging dat nog komen moet, maar met de Noorderzon vertrokken. Deze smeerlappen hebben zich verrijkt ten koste van de arme
  Surinamer, die nu het gelag moeten betalen.


  Maak melding
 8. Ahin is de slimste geweest
  Ik vrees echter dat niemand hem zal kunnen redden. bouterse haat verraders, maar niemand zal straks kunnen beweizen wie hem afgemaakt heeft.
  Adhin the stool pigeon.
  Wat was Kid toch geweldig, veel optredens van hem met the Coconuts bezocht
  Mijn favoriet
  youtube.com/watch?v=kfEU6YdlL5Y


  Maak melding
 9. De papierentijger lacht. Zit zelf veilig aan de overkant van de Noordzee en de bevolking van Suriname tegen elkaar uit te spelen via Social Media. Benader papierentijger niet zelf bel 115, Hij is kreukel gevaarlijk.


  Maak melding
 10. Het Systeem werk Dat Mag Gezegd Worden.

  Wie Gaat Voor Die vernielden Goederen opdraaien. Het Arme Volk…. De Ex Vp Loop Nu Met Een Breede Megawatt Smile Rond..


  Maak melding
 11. Bigi bere chan maakt een chaos van het land kijk wat er bij de politie gebeurt chan als het land niet kan besturen ga naar Guyana samen met je vrouw hihihihi


  Maak melding
 12. Meerdere juristen hebben naar deze zaak gekeken en allemaal zijn ze van oordeel dat Ashwin Aloedin terecht vastzit.

  De vraag is nu: wat is de achtergrond van RC Sieglien Wijngaard en hoe geschikt is zij ?

  Zij spreekt zichzelve ook tegen door aan de ene kant de strafbare feiten wel te erkennen maar toch vrij te laten.
  Dit is niet terecht ten opzichte van andere verdachten.
  De rc heeft niet objectief en oprecht geoordeeld maar puur subjectief.

  Hoe dan ook, Ashwin Aloedin heeft strafbare feiten gepleegd en deze zullen voor het gerecht komen.
  Het mag nooit zo zijn dat een ambtsdrager die misdrijven heeft gepleegd ongestraft blijft.

  Elke crimineel verdient zijn straf !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 13. Alle juristen die deze zaak volgen hebben het democratisch recht om kritiek te geven op deze uitspraak.
  Het is in het belang van Suriname en in het belang van het recht !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 14. Mi No Kisie Skoro Mijn Enigste Diploma Die Ik Ooit In Mijn Leven Gehaald Heb Is Mijn Zwem Diploma

  Mijn Vraag Nu Aan De Gene Die Hoog Ontwikkeld Zijn. De Waterkant Professoren De Rechtsfilosofen En De Rector Magnificus Van Waterkant.

  Die Vernielden Apparaten Moeten Weer Aangeschaft Worden. Wie Gaat Er Voor Opdraaien??


  Maak melding
 15. Is die Kaholo zo ergggggggg. Heb begrepen dat hij van de alle hogekast is ( bij Hindoe) of bedoelen ze van de hoge klerenkast? De KARMA zal hem verrassen.


  Maak melding
 16. Ronny Brunswijk Die Had Een Fantastisch Idee.. Ik Steunde Ronny Bruinswijk Zijn Mening
  Ik Werd Voor Alles En Nog Wat Uit Gemaakt.

  Graag Zou Ik Van De Hoogopgeleiden Surinamers Willen Weten Wie Voor De Vernielden Spullen Gaat Opdraaien. Ik Zou Het Niet Weten

  Alles Bij Elkaar Opgeteld Is Het Meer Dan 1.2 Miljoen SRD


  Maak melding
 17. Na srefidenki weer oppakken en opsluiten in Duitsburg. De zware jongen hebben hem nu geroken en lusten wel pap van. Zie nu hoe hij zo patja patja bij loopt.


  Maak melding
 18. Die wet voor ambtsdragers moet worden ingetrokken. Die anderen zitten nog vast. Dus juist,omdat er misbruik van posities wordt gemaakt, moet deze wet afgeschaft worden. Her zíjn geen goden,de heren en dames politici.
  En, de zaak is nog niet klaar. En begin het paspoort van aloemang in beslag te nemen. Anders is hij de volgende van de paarse bende, die op de vlucht slaat. Net als boefdraad.


  Maak melding
 19. De ware tijd
  ” …
  Zij bestempelde zijn aanhouding en inverzekeringstelling als een doelgerichte actie van de regering om politieke tegenstanders uit te schakelen en te criminaliseren. De regering wordt verweten voor die acties de rechterlijke macht in te zetten.
  … ”

  Op basis waarvan bepaalt RC Sigline Wijnhard bovenstaande ?
  Zij heeft duidelijk de wet niet goed toegepast. En beschuldigt de regering onterecht.

  Wij willen gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 20. @Pakiratigri

  U heeft duidelijk niet gelezen wat de RC vermeld heeft bij haar Vonnis.
  Er is genoeg bewijs om de verdachte in staat van beschuldiging te stellen.
  Ofwel er loopt nu een NDP prominent vrij rond waarvan in no time het dossier naar de DNA gaat en zelfs de NDP akkoord zal moeten gaan met het in staat van beschuldiging stellen. De RC heeft het immers vermeld.

  Even de feiten:
  1>> De apparatuur is 1,5 jaar oud.
  2>> De VP heeft gevraagd om afschrijving van de apparatuur.
  3>> Een niet bevoegde functionaris heeft het afschrijvingsdocument.
  4>> Drie betrokken hebben verklaart hoe alles gebeurd zou zijn en welke reis de apparaten waarom gemaakt hebben.
  5>> De verklaringen van de VP waren niet consistent.

  Pakiratigri dat wordt echt lachen in de DNA als daar het dossier door Gajadien/Jogi/Belfort/ en Bee voorgedragen wordt en Adhin zal gaan verweren.

  Adhin is een Dief en hij is betrapt en hij heeft zich zelf bij duidelijk geprofileerd als Dief en hij heeft de hele NDP fractie in haar hemd gezet door alle verklaringen omtrent het was afgeschreven spul en ik wist nergens van om het daarna beschadig / vernield terug te brengen. Puberaal gedrag beste Pakiratigri.

  Al capone is ook voor een kleinigheid veroordeeld


  Maak melding
 21. Waarom wordt de achtergrond van de rechters in twijfel getrokken als de uitkomst jouw niet bevalt. We gaan er vanuit dat Suriname een Rechtstaat is met onafhankelijke instituten waaronder het OM. Verder leuteren zoals hier op WTK heeft geen enkele nut, het lijkt alsof de WTK gebruikt wordt door figuren om de emotie’s uit te braken.

  De zaak Adhin is nog niet afgesloten, het OM is door de RC gecorrigeerd en hierin bevestigt door de uitspraak van het Hof van Justitie.
  Het OM moet nu een verzoek tot onderzoek van de ex VP aan de DNA richten.
  Als het verzoek van de PG positief wordt ingewilligd, wat zeker gaat gebeuren, dan begint de zaak opnieuw. Zo werkt het in een Rechtstaat. Een verdachte heeft het recht op verdediging, maakt niet uit wat het delict is. Dat zijn de regels die wij met elkaar hebben afgesproken.
  Waarom de PG niet de juiste weg heeft gevolgd is raadselachtig, hij had toch kunnen weten dat hij teruggefloten zou worden in deze zaak. Denk a tori, de PG geldt als een kundig iemand en toch maakt hij zo’n fout!!!!!!
  Als je deze of zulke gasten wilt gaan vervolgen dan moet je geen kinderlijke foutjes maken, je moet alles volgens de letter doen en emotieloos te werk gaan.
  Er gaat veel fout bij deze PG, misschien wordt het eens tijd een onderzoek naar hem te starten of hem vervangen door iemand die doortastend kan optreden.

  Btw, een reminder voor WAT en zijn vrientjes, Franco, Passant e a hier op WTK, waar blijven de postings over 45 jaar Srefidensi. No dok.


  Maak melding
 22. ricje , , hi hi hi , , hebt jij last van stuiptrekkingen , , zal wel , , vieze paarse kontenlikker , , maar je tweede maatje adhin wil niet meer door jou gelikt worden , , hij is na een weekje jail al veel in zijn reet ……….


  Maak melding
 23. Para Express , wat denk je , deze troela rc sieglien wijngaard is een paars getinte dame , en ze zal wel een vriendinnetje zijn van die adhin , ja en na een paar dagen mis je hem , maar ze zal niet meer lang plezier hebben van die aardappelen-uien kop adhin , want die wordt vermoordt door bouta , , bouta komt steeds meer in het nauw , en zal 30 november in de bak belanden


  Maak melding
 24. Wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd. Ik hoop voor Adhin dat hij het nog steeds een goed idee vindt dat hij eens met de criminele NDP.organisatie in zee gegaan is. Van mezelf weet ik.dat onder geen enkele voorwasrde ik me zou kunnen aansluiten bij dit tuig


  Maak melding
 25. pony , je braakt alleen maar paarse stront uit , , het zal je uit de strot komen , , jij denkt dat WTK gebruikt wordt door figuren , , jij zal wel een figuur zijn , een viswijf of een travestiet of misschien wel allebei , , of een homo , jou reacties over de vrijlating van adhin en de rechtelijke macht te blaam zetten is echt paars , net zoals die robg doet , alles uit de duim zuigen , of ben je nog een duimzuiger , , maar door die kronkels hier op WTK is iedereen een lafbek , alleen je paarse vriendjes niet , en die paarse kliek kan beter jou laten vervangen door een persoon die wel tussen de kronkels kan lezen.
  pony die posting krijg jij niet en hebben we al uitgelegd trut
  45 jaar Srefidentie klopt niet , , van die 45 jaar heeft jou baasje bouta 30 jaar als dictator een land bestuurd , de bevolking leeggezogen tot de laatste SRD , want die kloot hield niet van Suriname , , dus eigenlijk zijn we pas 15 jaar onafhankelijk , voor ons geen feest.
  en jou reactie hierop gaat zo in de vuilnisemmer


  Maak melding
 26. @Pony: ik ben het deze keer wel met je eens. Onbegrijpelijk dat de PG zo’n fout heeft gemaakt! Maar het is slechts uitstel van executie, want gezien alle bewijzen zal hij moeten boeten voor zijn wandaden. Vind het wel jammer dat het OM zijn paspoort niet heeft afgepakt, in afwachting van het proces.


  Maak melding
 27. By the way,…als PG en OM hun werk goed willen doen moeten ze ook kijken naar bewijzen rondom de verdwijning van 100 milj. die zgn. aangewend is voor de aankoop van aardappelen en uien.
  Het is geen geheim dat deze rat op de internationale valutamarkt gespeculeerd heeft met geld uit de staatskas. De smoes dat er aardappelen en uien zijn gekocht is gebruikt om te verbergen dat hij door deze speculaties miljoenen dollars is kwijtgeraakt. Surinamers wordt toch wakker!


  Maak melding
 28. Watje, je hebt geen ballen, joe é dok, ik heb jouw uitleg niet nodig, wat je moet doen, kom met je referaatje, niet draaien, toon aan je vrientjes dat je het kunt. Mij steeds aanvallen, terwijl je zelf geen ballen hebt, sari torie, je bent door de mand gevallen.
  45 jaar Srefidensi bestaat niet zeg je, wat een gotspe.
  Wat je zegt komt eigenlijk hierop neer:Je zoon van 45 is niet echt 45 jaar oud, de eerste 15 jaren waren zijn jeugdjaren, die tellen niet mee, hij is eigenlijk 30 jaar oud==wat een niveau!!!/misbaksel.


  Maak melding
 29. Doe je huiswerk eerst heel goed voordat je iemand oppakt. Juridisch kan je geen fout permitteren, anders ben je de Sjaak. Advocaten zijn namelijk dol op fouten

  WAT@@@ Ik weet zeker dat je Nederland woont, maar je doet net of…. Lekker met je geitenwollen sokken voor de kachel van alles roepen en mensen uitschelden heeft geen zin..Met je groot spraakwaterval moet je eigenlijk in Suriname zijn om het land op te bouwen en Bouta op te pakken. Maar ja …. je hebt gekozen voor minste weerstand en dat is internet. Daar heeft NDPers in Suriname geen boodschap aan.


  Maak melding
 30. Ivan als je niet op school heb gezeten, ga dan nu wat leren in plaats van de gehele dag hier je tijd te verdoen. Ga desnoods in de bouw werken kan je ook wat leren, maar je kiest ervoor om hier te schrijven en te schrijven en te schrijven.
  Als je niet wil leren of kan leren, niet iedereen heeft de hersenen, dan heeft het ook geen zin om je dingen uit te leggen, je gaat het dan ook niet begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES