maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNieuwe campagne moet Stagediscriminatie aanpakken

Nieuwe campagne moet Stagediscriminatie aanpakken

-

Does Travel - naar Suriname

Stagediscriminatie is een veelvoorkomend en hardnekkig probleem in Nederland, waar mbo-studenten de pijnlijke gevolgen van dragen. Een recent onderzoek uit april van het Sociaal en Cultureel Planbureau onder scholieren en studenten laat zien dat etnische achtergrond een grote rol speelt.

De overheidscampagne #KIESMIJ tegen stagediscriminatie moet het probleem onder de aandacht brengen en werkgevers, scholen en studenten helpen om het aan te pakken.

Zowel bij het verkrijgen van een stageplek als tijdens de stage zelf kunnen studenten te maken krijgen met discriminatie. Dat moet anders. Daarom staat in deze campagne centraal dat iedereen moet kunnen meedoen in deze samenleving. En dus ook op een stageadres.

Ongeacht achternaam, levensovertuiging of huidskleur. De campagne benadrukt dat we moeten kijken naar het talent van onze studenten; naar doorzettingsvermogen, lef of ambitie aldus de Rijksoverheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Bijna 63 procent van gevangenen in Nederland is allochtoon. Ook zorgelijk. Imago van de allochtoon in Nederland is slecht. Met name de marokaanse jongeren bezorgen de allochtonen een slechte naam. Gevolg is stage discriminatie


  Maak melding
 2. @koos, je roept maar wat in de rondte maar je bent kort door de bocht m.a.w. je bent bias.Ten eerste moet je kunnen bewijzen dat 60 procent van de gevangenen allochtoon zijn. Hoe verklaar je dat allochtonen met een hogere opleiding zonder een strafblad minder kans op werk hebben dan een autochtoon die wel een strafblad heeft en die minder is opgeleid. De realiteit……. In de havens in NL waar cocaïne wordt binnengelaten is 99,9 procent van het personeel wit. Waarom neemt men om die redenen alleen niet eens minder wit personeel aan? Hoe je het ook draait of keert een allochtoon heeft toch minder kans om in een dergelijke functie gekozen te worden.


  Maak melding
 3. Koos @@@ 63 procent van de Tbs’ers zijn autochtonen. 63 procent van de coke snuivers zijn autochtonen enz Zo kunnen wij doorgaan zgn Koos. Wat heeft deze kinderen met gevangenen te maken Koos??? Hollanders moeten niet zo racistische zijn?


  Maak melding
 4. De overheid besteedt tonnen euro’s aan inclusiviteit. Zinloos als de ouders hun kids op een zwarte school plaatsen, ze geen Hollandse vriendjes hebben en bijvoorbeeld lid zijn v bij1.
  Snap je wel tok; op je Facebook ben je lid v jong bij1, weg met piet, terugbetaling slavernij etc.
  Dat betekend je bent een moeilijk geval, kansloos, niemand wil je.
  Soms wordt je aangenomen, vanwege het verplichte percentage, maar…. dan begint het. Op de werkvloer, de subtiele pesterijen etc.

  Kinderen moeten zelfstandig hun weerbaarheid kunnen opbouwen, niet te beschermd, niet in een hokje, dan redden ze het wel, zonder overheid.
  Je woont in één vd rijkste landen op aarde. Maak er gebruik van.


  Maak melding
 5. IK Doe Niet Mee Aan Deze Discussie.

  Is Een Never Ending Story. HYPOCRIET Allemaal..
  Dat Sommige Blanken Discrimineren Is Een Feit.

  Probeer Eens Te Solliciteren Naar Een Marokaanse Of Turkse Bedrijf Moet Je Kijken Als Ze Je Gaan Aannemen.. Of Als Een Turk Of Marokaan Je In Dienst Gaan Neemt.. Gaat Die Je Zetten Om Toilet Schoon Te Maken.

  Ik heb Heelveel Van Die Verhalen Gehoort

  Ik Heb Zelf Verhalen Van Turkse Huisaartsen Gehoort.
  Ik Zal Me Niet Over Uitlaten. Laat die torie

  Ik Zeg 1 Ding Die Marokanen En Die Turken Discrimineren Meer Dan De Witte Man.


  Maak melding
 6. Ik Hou Mijn Hart Vast Voor De Witte Man

  In De Randstad Is De Witte Man Al In De Minderheid
  Over 35 Jaar Is Europa Moslim. De Witte Man Is Dan Vreemdeling In Eigenland

  Per Gezin Krijgt De Witte Man 1 Of Max 2 Kinderen. De Marokkaan Of Turk Krijgt Per Gezin 8 Tot 9 Kinderen. De Moslim Komt Met 1 Opdracht Naar Europa.

  Ga In De Politiek. Maak Zoveel Kinderen Als Mogelijk

  Dat Is Europa Anno 2020


  Maak melding
 7. Als je IQ veel te laag is om direct naar HBO, Universiteit door te stromen of wel hebt maar de taal, zeden en gewoonten niet kent, aangepast ben, niet voor jezelf kan opkomen, dan is dit het gevolg en het zal zo blijven, veel niet westerse allochtonen, niet bekend met westerse beschaving zullen hiermee te maken krijgen dat men ze liever ziet gaan dan komen. Het draait om alles moet snel en goed gebeuren en moet niet te veel kosten om mee te gaan met de westerse maatschappij. Allochtonen, vluchtelingen, mensen uit andere derde (moslimlanden, Chinezen, voormalige Oostbloklanden, koloniën, enz) wereldlanden, culturen, zeden, gewoonten, godsdienst/moslim, jood, enz, mensen uit onderontwikkelde samenlevingen, enz, zullen hiermee te maken krijgen. Ze zijn niet aangepast aan de westerse moderne, geïndustrialiseerde samenleving. Hun kinderen zullen heel hard moeten werken voor een betere posities. Sommigen van deze mensen lukt het in een generatie, naar de HBO, Universiteit te gaan, andere groepen lukt het generaties niet zich te verheffen, maar blijven in armoede leven en kansloos in het westen. Onderwijs en wetenschappen is de mogelijkheid om je te verheffen. Dat is de sleutel tot succes. De sterksten en de besten zullen het overleven, ondanks dat de problemen van discriminatie en anders zijn blijft bestaan. Dit geld ook voor de arm depigmenteerden.

  Men mag arm gepigmenteerde man/vrouw, cultuur, systeem, enz de schuld geven, maar wat de boer niet kent, lust hij/zij niet.

  Onderling is er ook veel discriminatie ook binnen de arm gepigmenteerde samenleving. Zie steden en platteland, accenten, man, vrouw, binnen de christelijke geloofssoorten, kort, lang, dik, dun, politieke kleur, beroep, arbeider, ongeschoold, geschoold, lager opgeleiden, hoger opgeleiden, arm, rijk, middenstander, oud, jong, sport, gehandicapten, gezonde mens, zwak, sterk, afkomst, media, kranten, TV, radiostations, enz. Iedereen wordt in een hokje geplaatst en zo wil men het ook houden en zien in hun systeem.

  Als buitenstanders/nieuwkomer wordt je ermee geconfronteerd, grappen/discriminatie, zwarte piet, jan met de korte achternaam, enz. Zo zitten ze in elkaar en je gaat erin mee of verzuipt. Het gaat om overleven en handhaven. De arm depigmenteerden zijn in de meerderheid en bepalen en de buitenstander is de sigaar, je valt op door je uiterlijk, kleur, haarsoort, accent, geloof/moslim, klederdracht, zeden en gewoonten, niet aangepast aan de westerse levensstijl, enz. wordt over je gesproken, gediscrimineerd, grappen, over geschreven, gesproken, deviant gedrag, andere zeden en gewoonten, leefstijl, eten en drinken, kleding, geloof/moslim, jood, enz. niet de traditionele westerse/stad/streekgedrag, wel dan ben je de l.l, vooral als je blijft volharden in je eigen geloof, klederdracht, voeding, buitenlandse taal en nog komt vertellen dat de westerse zaken niet deugen en dat de jouwe
  de toon is. Wel dan zal je het merken, vooral als je uit derde arme landen komt, waar mensen nog in een gat in de aarde maken om te poepen, achter schapen op harde droge bodems lopen, geen mensen rechten zijn, vrouwen gewoon gestenigd worden, enz.

  Surinamers moeten daarom goed uitkijken dat ze in MBO-opleidingen te recht komen, maar na de lagere school minimaal de HAVO in stromen en hoger halen en naar HBO en Universiteit doorstromen. Daar heb je dat probleem veel minder of niet. Hangt af van je studierichting. Verder niet voor een baas willen werken, maar een zelfstandige ondernemer willen zijn. Vrije beroepen te hebben en je eigen baas te zijn.

  De Surinaamse ouders moeten daarom veel tijd aan hun kinderen besteden wat goed onderwijs is en goed ondersteunen en begeleiden. Een zeer grote groep Surinaamse ouders, vaak laag opgeleiden, ongeletterden zijn met andere zaken bezig om te overleven en de kids aan hun lot over te laten, met het gevolg dat ze op de MBO-opleidingen met weinig goede perspectieven te recht komen en kansloos zullen zijn net als hun ouders in de Nederlandse mij.


  Maak melding
 8. Esmerald, mi amigo, e.a. je legt de schuld dik op de Nederlanders met een migranten achtergrond, slecht hoor. Al kleuren de kinderen met een migranten achtergrond sociaal zo slecht, dan nog kun je en mag je ze niet uitsluiten voor deelname in de maatschappij. De maatschappij creëert hiermee alleen toekomstige problemen.
  Er zijn tig andere wegen die leiden naar Rome (geluk en welvaart voor iedereen)
  Denk a tori!!!!!


  Maak melding
 9. Als men dit (onderlinge discriminatie onder niet Westerse werkgevers) kan bewijzen dan moet de nl overheid ook deze groepen aanschrijven en niet alleen de etnisch witte (Europese) Nederlander, ik neem aan dat dit de bedoeling is van deze actie. Het geldt voor alle werkgevers.


  Maak melding
 10. RobG 13 november 2020 At 11:57
  @koos,

  je roept maar wat in de rondte maar je bent kort door de bocht m.a.w. je bent bias.Ten eerste moet je kunnen bewijzen dat 60 procent van de gevangenen allochtoon zijn. Hoe verklaar je dat allochtonen met een hogere opleiding zonder een strafblad minder kans op werk hebben dan een autochtoon die wel een strafblad heeft en die minder is opgeleid. De realiteit……. In de havens in NL waar cocaïne wordt binnengelaten is 99,9 procent van het personeel wit. Waarom neemt men om die redenen alleen niet eens minder wit personeel aan? Hoe je het ook draait of keert een allochtoon heeft toch minder kans om in een dergelijke functie gekozen te worden.

  ================================================

  @RobG, je kletst maar wat. Cijfers gevangenis populatie is gewoon te vinden op internet. In Rotterdam lopen duizenden jongeren rond zonder werk die zo een baan kunnen krijgen in de haven. Maar ze willen daar niet aan de slag. Vooral allochtone jongeren hebben een negatief beeld: het zou vies en zwaar werk zijn. Destijds probeerde Gemeente R’dam een bus vol te krijgen vanuit Bloemhof met allochtone jongeren om ze naar de haven te brengen. Er is weinig daarvoor. De allochtone jongeren in R’dam Charlois gaan voor quick money. Dan heb ik het niet eens over de Bijlmer. Die jongeren worden keer op keer in verband gebracht met drugstransporten in Antwerpen.


  Maak melding
 11. Ha die pony. Ik constateer dat je arbeidsverleden heel ver achter je ligt. Geeft niet, vraag aan je kleinkids hoe de selectie op de arbeidsmarkt in Nederland werkt.


  Maak melding
 12. Koos , AHE , robg , glenn , Esmerald , limbo , Passant , pony , , jullie zijn Nederlanders , dus jullie probleem , en blijf daar , zeker de paarse robg , glenn , limbo , pony kom niet naar Suriname


  Maak melding
 13. we blijven in een cirkeltje ronddraaien, allochtonen krijgen geen stageplek want ze hebben een slechte naam. Ze krijgen een slechte naam want ze krijgen toch geen stageplek of baan , dus gaan ze maar stelen en rotzooischoppen omdat ze gefrustreerd raken. Op school worden ze niet gehoord, wat ze ook doen ze krijgen amper een zesje toebedeeld, ook daar word de motivatie om iets te willen presteren gebroken.
  In het criminele circuit worden ze gehoord en gezien. Geef ze een podium, stimuleer en waardeer ze op hun waarde, dan kunnen we ze goed in de maatschappij neerzetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES