zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidLage actuele COVID-19 cijfers Suriname vergeleken met buurlanden

Lage actuele COVID-19 cijfers Suriname vergeleken met buurlanden

-

Does Travel - naar Suriname

De afgelopen 24 uur zijn er in Suriname 4 nieuwe COVID-19 gevallen bijgekomen. Het aantal actieve cases bedraagt daardoor evenals donderdag 33. Dat blijkt vrijdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Suriname lijkt het met deze cijfers beter te doen dan haar buurlanden Frans-Guyana en Guyana.

Uit de zojuist bijgewerkte cijfers van de internationale website World ‘O Meter blijkt namelijk dat in Guyana 45 nieuwe gevallen zijn bijgekomen en in buurland Frans-Guyana maar liefst 92. Het aantal actieve gevallen in die twee landen bedraagt respectievelijke 827 om 452 (Suriname 33).

Het absolute aantal besmettingen is in buurland Brazilië uiteraard flink hoger, maar dat komt door de miljoenen bevolking van dat land (213 miljoen mensen). Hieronder een overzicht van World ‘O Meter:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. De vergelijking slaat nergens op.De buurlanden hebben een groter inwoneraantal.En het hangt ook af van de maatregelen die je neemt.Veel Europese landen hadden na het versoepelen van de maatregelen weer een stijging van het aantal besmettingen.

  EDIT – Redactie:
  Dat veelt heel erg mee
  Frans-Guyana – 300.000 inwoners
  Suriname – 550.000 inwoners
  Guyana – 750.000 inwoners
  (volgens World ‘O meter)


  Maak melding
 2. De regeringscoalitie onder leiding van Z.E. CS en VP RB doen hun uiterste best om het Coronavirus/COVID-19 tegen te gaan, beheersbaar te maken en onder controle te houden met de genomen maatregelen en het team van medische specialisten en de maatschappij draaiende te houden. De Surinamers doen hun best om hoe moeilijk het ook is de maatregelen op te volgen.

  Feit is dat het Coronavirus/COVID-19 niet zal verdwijnen en er nog geen vaccin/s tegen is. Er zijn al enkelen, maar die moeten nog worden getest of meer worden getest en uitgewerkt of die goed werken en de bijwerkingen mee vallen voor de mens.

  Het is nu droge tijd in Suriname en dit zal ook een oorzaak zijn dat het Coronavirus/COVID-19 zo laag is.

  Suriname mag pas praten ve goede aanpak na media volgend jaar. December 2020 komt aan, een periode van regenval, kerstdagen, oud-op nieuwjaar 2021.

  Het Coconavirus/COVID-19 is in periode van de regentijd heel sterk om zich te ontwikkelen, dus net als griep in tropische landen. In koude sterken is dat oa, winter dat er veel besmettingen plaats vinden.

  Als het regent zie je dat mensen vaak binnen zijn en bij elkaar zitten in een gesloten gebouw/huis, winkels, markten, openbaar vervoer/bussen, boten, korjalen, enz. Als een persoon daar tussen is met het virus die dat deze anderen besmet.

  Als u buiten/boitie huis bent dan is de kans op besmet worden ook klein, vooral als u niet in groepen bent. Dit omdat het waait en de kans op besmetting gering is. Vermijdt u groepen en houdt u aan de maatregelen die de regeringscoalitie van Z.E. president Chan Santohki en Z.E. VP Ronny Brunswijk hebben bekend gemaakt. Deze maatregelen zijn ook in alle landen vd wereld afgekondigd.

  Surinamers moeten daarom de maatregelen vd regering om het virus niet te verspreiden goed in acht nemen en zich aan houden.

  Surinamers houden jullie je aan de maatregelen die de regering Chan Santohki en Ronny Brunswijk hebben afgekondigd.

  Alleen als we allemaal we aan de maatregelen houden en opvolgen zullen wij het COVID-19 virus tegen kunnen gaan.

  Drin dresi wakti ziekie, voorkomen is beter dan genezen.


  Maak melding
 3. Chloor met water/sap is niet voor iedereen weggelegd.
  Alleen voor hem/haar, die het geprobeerd en zichzelf wijs hebben gemaakt dat het een geweldig remedie is.
  Succes en sterkte.
  Vergeet niet de reguliere weg te bewandelen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES