maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVruchtbare gesprekken ministers in Frankrijk en Nederland

Vruchtbare gesprekken ministers in Frankrijk en Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

De ministers Albert Ramdien en Armand Achaibersing van respectievelijk Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking en Financien en Planning hebben tijdens hun recente dienstreis, vruchtbare gesprekken gevoerd in Frankrijk en Nederland.

Het resultaat hiervan is dat van 2-7 november 2020 hoge ambtelijke delegaties naar Suriname afreizen om met diverse sectoren van gedachten te wisselen, met als doel te geraken tot gemeenschappelijke programma’s van samenwerking. Dat zei president Santokhi woensdagavond tijdens de reguliere regeringspersconferentie.

De Surinaamse president gaf daarbij aan, dat de resterende verdragsmiddelen van meer dan 17 miljoen euro die zijn vrijgekomen, in elk geval niet in de consumptieve sfeer zullen worden ingezet. De bestemming daarvan zal nog duidelijk worden aangegeven maar de president tekende wel aan, dat de middelen in de agrarische en de productiesector besteed zullen worden.

Verder heeft de president heeft aangegeven dat met de diasporagemeenschap ook goede gesprekken gevoerd worden. Het is de bedoeling om medio november op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking het diaspora instituut dat bemenst zal worden door deskundigen voor een goed diaspora beleid, te lanceren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. De veronderstelling dat de diaspora klaar staat om in Suriname te investeren is niet reëel.
  In Nederland hebben veel Surinaamse Nederlanders geld bij de banken waar ze nauwelijks rente ontvangen, maar dit geld is veilig. Ze kunnen het any time opnemen en als de bank failliet gaat is het geld tot 100.000 euro verzekerd. Als Suriname geld van de diaspora binnen wil halen moeten ze dezelfde garantie bieden. Weinig mensen zullen bereid zijn hun geld in Suriname te investeren, als de garantie ontbreekt, zelfs als ze 4% rente bieden. Er zijn nu al heel veel Surinamse Nederlanders die een valuta rekening bij de banken in Suriname hebben, maar hun eigen geld niet eens kunnen opnemen vanwege de schaarste aan US dollars en euro’s.


  Maak melding
 2. Praat je namens jezelf en hoe weet je wat de diaspora,s denken en doen met hun geld of weet je ook wat ik denk of doe met mijn geld
  Misschien heb ik het op de bank of onder mijn matras of is het zwart geld of niet weet jij dat ook dus praat voor jezelf inplaats van hier haantje de voorste te spelen


  Maak melding
 3. Ik ben wel met je eens hoor Davis. Als de “welgestelde” Surinamers zelf valuta rekeningen hebben buiten Suriname en geld doorsluizen naar het buitenland. Waarom moeten Surineds dan investeren in Suriname.

  Surinamers (Cambiohouders, “zakenlui” en importeurs) hebben het land zelf verpest.


  Maak melding
 4. Het is een kwestie van tijd !
  Diaspora en investeerders staan “stand by and ready for action”. Zodra de zekerheden en de voorwaarden zijn gewaarborgd zullen zij overgaan tot uitvoeren.

  En de zekerheden en de voorwaarden worden niet alleen bepaald door de regering Santo. / B. Maar vooral ook door het volk. Ook het volk moet voldoen aan de zekerheden en de voorwaarden ! Want zij zullen worden ingezet en zij moeten dus een veilige continuiteit garanderen.
  Geen enkel fatsoenlijk bedrijf wilt een NDP-mentaliteit / NDP-cultuur !

  Wi mus seti kondre bun. Krakti !


  Maak melding
 5. Hongkongfree @@ je hebt zeker de boekhouding van de welgestelden en de cambio,s gekeken dat je het zo goed weet of hebben ze het aan jou vertelt hoe weet je het zo goed of zuigen je het uit je duim


  Maak melding
 6. Is afwachten wat de vruchtbare gesprekken opleveren.
  Men zal op korte termijn zaken moeten initiëren om hun financiën op orde te krijgen.
  Het gaat economisch zelfs in draagkrachtige landen niet goed.
  Lijkt wel, kijken kijken niet kopen( investeren).
  Ma goed, komt tijd, komt raad.
  Geen paniekvoetbal spelen.
  Regering wees creatief er zijn genoeg opties om meteen valuta te genereren.
  Bvb alle personen op vluchten sme een bijdrage laten leveren.
  Dus werk dit soort plannen uit.
  Alle beetjes helpen toch.


  Maak melding
 7. @Hongkonfree,
  Hetgeen je stelt over geld in het buitenland klopt. Dit is al jaar en dag zo. In Nederland wisselde velen geld en hebben zo ook de Surinaamse munt helpen devalueren.
  Men nam het zekere voor het onzekere en ik kan ze geen ongelijk geven.
  Het is overigens jammer.
  Kijk wie achter de cambio.s schuil gaan.
  Wat doet men met deze instellingen?????.


  Maak melding
 8. Goed communiceren, haalbare projecten presenteren, waarnodig eisen stellen en tot compromissen komen.
  Het kan hardaan toegaan!
  Maar de kracht van deze regering, kent geen grenzen.


  Maak melding
 9. Ik geloof er gen bal van. Nederland zegt niets toe. Helemaal niets. Misschien dat de ministers hebben gezegd dat als er vragen zijn Suriname gerust een email mag sturen.
  Dus kom geen onzin en leugens vertellen


  Maak melding
 10. theo 2020 , , jij denkt namens je zelf , , maar jij hebt wel geld , , maar je zal nooit Suriname hier mee helpen , geldwolf , , jij zal wel haantje de laatste zijn om wat te doen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES