zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSpoed persconferentie Bond van Personeel bij SLM

Spoed persconferentie Bond van Personeel bij SLM

-

Does Travel - naar Suriname

De Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM) zal hedenmiddag om 13.00u een spoed persconferentie beleggen. Hierbij zullen de basis van de onrust en ongerustheid van het personeel evenals de gemaakte afspraken, belicht worden. De spoed persconferentie zal gehouden worden in het gebouw van C-47 in Suriname.

Het personeel van de SLM is al een tijd in beraad. Zij eisen dat de lonen worden uitbetaald op basis van de nieuwe Centrale Bank koers van 14.29 SRD per US Dollar. De regering had een ultimatum tot maandag 26 oktober 12.00u namiddag om te voldoen aan de eis van de personeelsbond.

De financiële situatie van het bedrijf ziet er momenteel niet rooskleurig uit. Een reorganisatie is van groot belang om het bedrijf te redden zei minister Jubithana tegen ABC Online:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Een spoed conferentie??
  Een spoedvergadering ok, maar de bond belegt een spoedconferentie? We weten geen van allen, kunnen slechts gissen wat ze te vertellen hebben, maar wat ze ook moge willen zeggen
  je communiceert niet via de media. Pas als je er met andere partij niet uitkomt kan je naar de pers stappen, maar dat doe je na goed te hebben nagedacht en de voor en nadelen tegen elkaar te hebben afgezet. Niet met spoed.
  Grow up boys


  Maak melding
 2. Van Schiphol tot Japan overal zijn er medewerkers v vliegmy ontslagen. Maatschappijen met héél veel vliegtuigen.

  Suri is het enige land, waar werknemers en ambtenaren om een verhoging vragen, tijdens een pandemie, belachelijk. Je bent boos omdat je salaris eindelijk een beetje synchroon loopt met de rest van de wereld. Vraag ze hoe hard ze werken. Wereldwijd zijn mensen blij dat ze überhaupt een baan hebben.

  Wat denken jullie zelf bond? Bijna 1000 medewerkers en 5 versleten directeuren voor 1 of 2 (gehuurde) vliegtuigen.
  Reorganiseren aub.

  Het lijkt wel alsof de suri’s in een cocon leven, afgesloten vd wereld. Totaal geen besef vd rest vd wereld.


  Maak melding
 3. Gek, nietwaar?
  Het vliegverkeer ligt stil en bij de SLM eisen ze loonsverhogingen!!
  Tijd om daar bij de SLM op te ruimen en alle grappenmakers te ontslaan.


  Maak melding
 4. Off topic.
  Na het artikel over het crime boek, met een bijrolletje voor miss Doewet, weer een gedoe.
  “Recherche hoort man over suri-drugsoorlog”.
  —-Panama levert Amsterdamse getuige dubbele verdwijningszaak uit—-

  Phoehoe, krijg een dejavu gevoel, zeker als ik de foto v meriba zie.
  Artikel v 2 gerenommeerde crime-onderzoeksjournalisten.

  Whahaha wkn, jullie staan vermeld, oeps.
  Bron; telegraaf 13:15


  Maak melding
 5. RE-ORGANISATIE graag!! Degenen die niet willen werken, ontsla ze, omdat het bedrijf gered moet worden. Mensen die niet geschoold zijn, gaan nooit snappen. Het is een kliekje daar. Heel veel weten dat familie en vrienden niet meer gratis zullen reizen. De grond onder de voeten wordt warm!!! Het is net een nest die steeds groter wordt.

  HULDE minister Jubithana!

  The right man on the right place!!!!


  Maak melding
 6. De minister heeft het over 300 contracten. Het bedrijf zit in de RODE cijfers. Dus zullen er ontslagen gaan vallen. Ook de regeling met de directeur moet gekortwiekt worden. Bovendien zal er een wet moeten worden aangenomen waarbij deze wurg contracten onder helder licht moeten worden gehouden en mensen niet langer te accommoderen bij slecht of corrupt functioneren. Schoon schip maken en prioriteiten stellen. Dat is beleid voor vooruitgang. Wereld wijd zijn er in dit tijdperk geen contracten meer met uitzicht op een vaste baan. Als je niet mee nodig bent zal je aan de kant worden gezet. HelaaaaaaaaaaaaaaSSSSSSSSSSSS


  Maak melding
 7. Waar waren deze mensen de afgelopen tien jaar, toen ze voor hun rechten en hun land Suriname moesten opkomen. Het lijkt erop alsof niemand daadwerkelijk vooruitgang wil in het land. Dat ding SLM lijkt met zoveel personeel op een veredelde uitzendbureau/reisbureau en echt niet op een luchtvaartmaatschappij.
  Een goed en wel gemeend advies aan deze regering. Een lening nemen, alle gelden van het SLM personeel uitbetalen en daarna meteen faillissement van de SLM aanvragen! KLM regelt verder het vliegverkeer naar en van de verschillende bestemmingen.


  Maak melding
 8. Geef het SLM personeel 100% loonsverhoging, maar vertel ze ook erbij dat de kans 100% is dat het bedrijf over 30 dagen niet meer zal bestaan.

  Absoluut Onbegrijpelijk dat vakbondsleiders niet door hebben in welke ernstige situatie het land verkeerd.


  Maak melding
 9. Davis
  Je hebt volkomen gelijk door te stellen dat
  “Absoluut Onbegrijpelijk dat vakbondsleiders niet door hebben in welke ernstige situatie het land verkeerd.”

  Wat de minister moet doen is de vakbond laten opdraven en hem vertellen dat zij de 100% zullen uitbetalen doch dat gelijktijdig het faillissement zal worden aangevraagd en dat alle personeel met ingang van 1 december ontslag zal worden aangezegd.
  Er is geen geld voor een sociaal plan noch zal er geld zijn voor de uitbetaling van vakantiegeld en vakantiedagen.

  Advies aan de minister
  Gelijk bekend maken dat de SLM zal ophouden te bestaan en dat de SLM zal worden verkocht voor 1 SRD aan een ander bedrijf zonder overdracht van personeel.


  Maak melding
 10. Straks zal de Surinamer niet eens een ticket naar Nederland kunnen betalen en de Surined wacht nog even af om naar Suriname te vliegen, dus het wordt er niet beter op.


  Maak melding
 11. Weer zo een domme lulhannes die zich laat misbruiken. Straks gaat SL failliet en dan is het personeel de lul. Snijders liet zich jaren geleden ook gebruiken, gebruiken omdat hij er veel en veel beter van werd.


  Maak melding
 12. Geef ze die verhoging mang… laten ze nog ff genieten voordat SLM failliet verklaard wordt.
  Typisch een surinaamse mentaliteit , liever snel geld dan duurzaam geld maken.


  Maak melding
 13. inderdaad geef die slm lieden deze maand hun loonsverhoging en zeg de tweede week van november , mensen de stekker is eruit getrokken en de slm tent is failliet en er is geen sociaalplan want er is geen geld en de vakbond c47 moet zich schamen , , hoe kun je loonverhoging vragen in deze tijd , , de slm verkeerd in diepe rode cijfers , , en de regering heeft ook geen geld , , dus slm lieden dat wordt bermen en goten schoon maken dankzij de vorige regering en de vakbond c47


  Maak melding
 14. Meer dan 300 contracten met personen en bedrijven? mooi voorbeeld van mekie jang patoe. Minister Jubithana moet de bezem door deze corrupte organisatie halen. Maak schoon schip! Tijdens de ndp dictatuur zijn er mensen bij de slm op posten gekomen zonder degelijke opleiding, getuige het wanbeleid de afgelopen 10 jaren. Door gebrek aan leiderschap, kennis en visie is de SLM is steeds verder in de sloot geraakt. Er is geen geld, dus geen loonsverhoging. Een reorganisatie doorvoeren en iedereen opnieuw laten solliciteren. Ben je niet gekwalificeerd, jammer dan, dan ben je niet geschikt. Het kaf moet van het koren worden gescheiden.


  Maak melding
 15. Heren, het ligt zeker alleen aan het personeel voor deze wanbeleid!!!!!!!

  Jullie weten het zo goed, zijn zo deskundig, wauw, jullie hebben zeker allemaal in jullie werkzame leven de eindverantwoordelijkheid mogen dragen voor handelingen die van grote maatschappelijke impact zijn geweest, ho ho, vandaar zulke drastische hersenspinsels. Ik zou zeggen beginnen jullie een consultancy bureau in Sranan, werk in overvloed. 🙈🙈Ik heb echt met jullie te doen.

  Dag WATje, alles goed met je vandaag, zullen wij daten, aan de waterkant.🤡🤡


  Maak melding
 16. Pony natuurlijk heb je gelijk en ligt het niet alleen aan het personeel. De politiek heeft het zover laten komen.
  Wie is dan vooral schuldig volgens jou? Ik ben benieuwd
  Volgens mij is het de politiek. De zorgwekkende situatie is niet iets dat van de ene dag op de andere dag ontstaat. Het is een langdurig proces, dat nu extra wordt verzwaard door de gevolgen van covid-19
  Om de haverklap werden bestuurders ontslagen. Neem bijvoorbeeld Zunder bij de belastingdienst, deze man wordt ontslagen omdat hij ongeschikt is en wordt adviseur. Hoe krijg je dit voor elkaar.
  Of neem Lachmissing of mevrouw Judith Redmont (wat een mooie vrouw) enz enz. Geen visie en als deze er al is dan is het gericht op eigen belang

  Het personeel.
  het personeel laat zich misbruiken. Uit hun naam wordt oa loonsverhoging geëist.
  Wordt het personeel volledig op de hoogte gebracht van de (financiële) situatie dan ben ik er van overtuigd dat loonsverhoging het laatste is wat ze zullen wensen.
  Baanbehoud daar mag je al heel blij mee zijn. En dat zal men ook zijn
  Robg schreef pas geleden dat de Surinaamse bevolking uit labiele personen bestaat. Ik bestrijd dit endenk dat als je zoiets schrijft je zelf labiel bent.
  De bond en bepaalde politieke partijen geven niet om het personeel, maar eigen belang staat op de eerste plaats


  Maak melding
 17. nee hoor pony zoek een ander , , er zijn paarse ratten genoeg die willen daten met jou , , en die willen ook wel meer ……………………………. vul zelf maar in succes met de 🐀 tjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES