Tweetal int geld van winnend lot van iemand anders

10
SRD geld uit Suriname

De politie in Suriname heeft de 47-jarige Iwan M. en de 24-jarige S.S. vorige week woensdag aangehouden, nadat ze het geld van een winnend lot van iemand anders hadden geïnd. Ze werden door de politie van het bureau Zanderij ter zake diefstal aangehouden, meldt het Korps Politie Suriname.

Een benadeelde die via het gokken een geldbedrag van SRD 1.300 had gewonnen, stuurde haar dochter naar de winkelzaak in het politieressort Zanderij om het geld te innen. De kassière hield de jongedame voor om later op de dag terug te keren, aangezien zij niet zoveel geld in kas had.

Dit vertelde de dochter aan haar moeder. De moeder besloot in de middaguren zelf terug te gaan. Van de medewerker die op dat moment de dienst had, kreeg de benadeelde te horen dat het geldbedrag reeds was opgenomen.

De benadeelde werd toen verwezen naar het hoofdkantoor van het gokbedrijf voor het afhandelen van de zaak. Op het hoofdkantoor kreeg de vrouw te horen dat het geldbedrag was verzilverd aan de Mahonylaan. Aangezien de persoon verplicht was met zijn legitimatiebewijs het geldbedrag te verzilveren, kon worden nagegaan wie de persoon was.

De kassière S.S. die begreep dat de zaak inmiddels werd onderzocht, deed het adres van de benadeelde aan om alsnog het geldbedrag af te staan. De kassière werd verwezen naar de politie. Het geldbedrag werd afgestaan aan de politie.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de kassière S.S. onopvallend de code van het lot had gekopieerd en daarna via een derde persoon door had gestuurd naar de persoon Iwan, die het geldbedrag had opgenomen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de kassière, na verhoor en een ernstige waarschuwing, heengezonden meldt de politie.


10 REACTIES

 1. Wat een idioten;
  srd 1300 tegen een koers van 1 op 17, is nauwelijks Euro 76 en daarvoor riskeren deze gekken in een Surinaamse cel te belanden. Wat ik over de behandeling, die je in een Surinaams cellenhuis krijgt van de cipiers en je medegevangen, gehoord heb, ,’dan a no pai srefsrefi’.


  Maak melding

 2. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de kassière, na verhoor en een ernstige waarschuwing, heengezonden

  Ik neem aan dat deze mevrouw haar les heeft geleerd.


  Maak melding

 3. Deze kassiere zou gelijk ontslagen moeten worden, want wie weet hoe vaak je dit niet gedaan heb, en wat je 1 keer doe kan vaker worden gedaan . hebzucht fraude ze is niet te vertrouwen


  Maak melding

 4. denkie deze kassiere heeft opleiding gehad op de paarse school te ocer , en weet je wie de leraar toen was , denkie je hoeft niet na te denken je weet het al het was boefdraad


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.