zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Hoefdraad met harde schijf ervandoor gegaan'

‘Hoefdraad met harde schijf ervandoor gegaan’

-

Does Travel - naar Suriname

De voortvluchtige Surinaams ex-minister van financiën, Gillmore Hoefdraad, is er met een harde schijf met belangrijke informatie vandoor gegaan. Dat zei Martin Schalkwijk gisteren in het ABC radioprogramma Welingelichte Kringen.

Een adviseur van president Santokhi heeft dit bevestigd tegenover het ANP en zegt dat het zou gaan om een schijf met gegevens over de vele leningen die Hoefdraad namens Suriname heeft gesloten. De informatie hierop kan belastend voor hem zijn.

Om uit de economische crisis te komen wil de regering samenwerken met het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Bij de voorbereidingen voor de gang naar het IMF zijn 20 deskundigen betrokken, waarvan 15 economen zei Schalkwijk. Er is echter onvoldoende data ter beschikking omdat Hoefdraad met de harde schijf ervandoor is gegaan.

Luister hieronder naar de uitzending van ABC Online:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

114 REACTIES
 1. ” we hebben zwaargewicht binnengehaald” volgens de veroordeelde drugsbaas en massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE.

  Die is nu de volgende die op de vlucht gaat slaan.
  Mark my words !!!!!

  Wat een schaamteloze, corrupte, criminele bende, die paarse NDP maffia.


  Maak melding
 2. RobGrimm, jij kunt ons toch wel vertellen waar jouw NDP-vriendje dat harde ding heeft gelaten?

  Kom, vertel ons maar weer een sprookje.

  Ave Sranan.


  Maak melding
 3. Die hele vervloekte NDP kliek met DB als kwade genius aan het hoofd waren bewust bezig Suriname en het Surinaamse volk naar de afgrond te sleuren.Ze hebben werlkelijk een augiasstal actergelaten.Stelletje schaamteloze varkens!!!


  Maak melding
 4. He rbro alvorens je reageert ken je deze nog

  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.

  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?
  waterkant.net/suriname/2020/10/06/biza-roept-ambtenaren-met-onduidelijke-status-op-zich-te-registreren/#comment-1591747

  Haha, de labiele bevolking van Suriname (aldus robg) heeft zich tot op het laatste moment laten misbruiken. De aandacht moest worden afgeleid , ze moesten computers ed stelen, zodat de aandacht van deze zaak werd afgewenteld. Ze hadden nooit gedacht dat ze de verkiezingen zouden verliezen, aldus Adhin, en alles moest in snel trein vaart gebeuren net als de honderden miljoenen die naar die jampa moesten worden overgemaakt op de dag van overdracht.
  We kunnen we rvan uitgaan dat de walgelijke worongs van de ndp deze man zullen proberen te besmeuren met de schijt dat nog uit hun ogen, oren en neus stroomt aangezien ze net met hun kop uit de schijthol van bouterse komen. De namen zijn bekendt, ook van de zgn neutrale zwakzinnigen die zogenaamd pas op Waterkant hun smoel vertonen.
  Hoe laag moet je wel niet zijn,


  Maak melding
 5. Begrijp nog steeds niet waarom Chan niet een team opzet die dedicated werkt aan de opsporing en aanhouding van deze boefdraad. Er zijn landen genoeg die hierbij kunnen helpen. Er wordt gesteld dat hij op de internationale opsporingslijst staat, maar vraag me af of het werkelijk zo is. Ik sluit niet uit dat hij naar Cuba is gevlucht. Hem terughalen gaat dan niet lukken, maar een sniper op hem afsturen moet toch geen probleem zijn?


  Maak melding
 6. Iedereen die regering bouterse ondersteunt zelfs nog steeds, maakt zich schuldig aan het kapot maken van land en volk. Zij zijn juist de genen die nu het hardst schreeuwen naar protesten, ultimatum, verhoging etc.


  Maak melding
 7. sluit ddb op en hoefdraad en al die andere paarse kakkerlakken/ zware criminelen komen zo naar boven drijven, oa abrahams, graanoogst, bouva, jenny simon – geerlings, jozeszoon, wijdenbosch, boerenveen, misikaba, limburg, dilip sardjoe, kirpalani, ingrid ddb – waldring, mike nerkus, rabin parmesar, michael adhin, ronald hooghart, adoel, mohamed rashied doeki, patrick kensenhuys, et cetera, et cetera.

  Die vervloekte ndp moet met wortel en tak worden vernietigd. Wat deze vervloekte paarse kakkerlakken Suriname sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, regering ddb – wijdenbosch, regering ddb – ameerali, regering ddb, – adhin, moiwana86 moorden, et cetera, et cetera.

  De ndp -ers zijn vervloekt. Surinamer/s overal waar u/jullie langs rijdt/rijden en verlepte paarse vlaggen ziet, zie daar een vervloekte Surinamer, die er zorg voor gedragen heeft dat Surinamers nu in heel grote armoede en heel grote ellende verkeren, Surinamers skeer zijn.

  Alle ndp-ers zijn vervloekt. Vervloekt u hen.


  Maak melding
 8. Wie zegt dat ze niet achter hem aanzitten. Als hij bij zijn schoonpa zit zal hij nooit van het erf af kunnen gaan. Aan zijn tegoeden in het buitenland kan hij ook niet komen. Als deze worongs miljoenen aan USD hebben kunnen ze die niet gebruiken. Inwisselen bij de banken kan niet, meenemen naar het buitenland kan niet. Het volk moet lijden nog veel meer lijden dan ja dan zullen ze niet deze regering hierop aanspreken, behalve een paar zwapneuzen hier, nee dan zullen ze met zaken naar buiten komen dan zullen er klokkeluiders en gewone verraders opstaan. Dit gebeurt altijd,
  Ach volgens robg is de Surinaamse bevolking labiel


  Maak melding
 9. Wat deze vervloekte paarse kakkerlakken Suriname sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, regering ddb – wijdenbosch, regering ddb – ameerali, regering ddb, – adhin, moiwana86 moorden, et cetera, et cetera is met geen pen te beschrijven.
  Zie u:
  – de grote armoede in Suriname,
  – bedrijven die sluiten,
  – grote werkloosheid,
  – hoge prijzen eerste levensbehoeften,
  – prijzen bij de benzinepomp,
  – hoge busprijzen,
  – hoge korjaalbootprijzen,
  – et cetra, et cetera,

  Allemaal de schuld van ddb, hoefdraad, jenny simons – geerlings, et cetera.


  Maak melding
 10. Hoe is dit mogelijk? Als dit klopt, toont het de ware inborst van de mensen van de NDP wel aan.

  Is dan echt een bananenwinkel. De directeur van een bank in NL kan echt niet met een harde schijf vandoor van 1 der servers.

  Dus dat Hoefie dat kon flikken bewijst ook weer hoe amateuristisch dat is opgezet bij min Fin.


  Maak melding
 11. haha de eerste zwakzinnige heeft gereageerd. Straks rbro en rob less
  Hij haalt het niveau van zijn meester behoorlijk naar beneden. Meester heeft alle bezwaarlijke informatie gewoon gedeeld met zijn trawanten en ondergeschikten.
  Natuurlijk, natuurlijk jongen, rustig maar. Schrijf maar niets meer, want je zakt steeds verder weg


  Maak melding
 12. Nu wil ik de paarse smoelen horen, vuile wc worongs.Begin die advocaten van boefdraad voor te houden, dat belemmeringen van de rechtsgang strafbaar is en dat ze hun cliënt beter kunnen adviseren om zich aan te melden. Hij had toch een grote bek om van Trikt aan te geven? Now wojo jagi vuile awari. Schoonpa opa D zal weten, waar de partner van peggy uithangt. Dus ook verhoren die hoofdverdachte van de 8 december moorden en die hele paarse criminele bende uit ocer met wortel en tak uitroeien. Doorpakken OM en regering. Vraag ze waar die 3 miljard us dollar is.


  Maak melding
 13. Beste famiri, velen wisten het al en anderen komen nu erachter, dat,… de NDP nooit een nationalistische partij was en zal dat nooit worden!!!! Redenen=> te veel dieven en criminelen.
  Bij NDP maakt het niet uit wie je bent, maar je moet wel kunnen stelen en bedriegen en zelf je moeder kunnen laten pachten. En dat hebben ze gedaan met Mama Sranang.

  Dat velen zich afvragen waarom de nieuwe regering de grootste crimineel, die helaas Suriname heeft gebaard niet achter slot en grendel kan plaatsen?
  Hij heeft nog steeds de meeste afschuwelijke wapens en abanies tot zijn beschikking.

  Soms moet je zaken safri safri aanpakken!!!

  Trouwens M.schalkwijk is een van de weinigen, die betrouwbaar is en kijk naar zijn staat van dienst, dus a mang ne bla bla als Desi Druga

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding
 14. De Puinhopen Van 40 Jaar Revolutie.

  Beste Lezers.

  Dat De Crimineel Hoefdraad De Harde Schijf Heb Mee Genomen Verwondert Mij Niet. Dit Zijn Handelingen Van Criminelen, Ze Laten Zo Min Als Mogelijk Sporen Achter.

  Ik Blijf Dit Zeggen. De NDP Is Een Criminelen Organisatie Die Verboden Moet Worden.

  In De Meeste Zuid Amerikaanse Landen En Caribische Eilanden Kunnen Ze Niet Begrijpen Dat De Ex President Van Suriname Nog In Vrijheid Is. Wat Die Zuid Amerikaanse Landen Ook Niet Kunnen Begrijpen Is Dat De Ex President Zich Klaar Maakt om De Huidige Regering Binnen Een Paar Maanden Ten Val Wil Te Brengen.

  In Zuid Amerika En Caribische Gebied Ziet Men Suriname Als Een Groot Toneel Stuk.
  Suriname Wordt Overal Uit Gelachen

  Dankzij 40 Jaar Revolutie Is Suriname De Armste Land Van Heel Zuid Amerika. Surinamers Worden Als een Dom, Arm En Verward Volk Aanschouwt


  Maak melding
 15. Weet je wie ik hier mist, onze WATJe, hij heeft natuurlijk nog geen munitie, voorlopig moet hij het doen met alleen maar ja knikkers, dus het helpt niet. Nu gaat hij mij zeker gebruiken om los te gaan, maar ik zeg niks, hahaha

  Passant, je hebt een mooie lijst samengesteld, alleen, de lijst is onvolledig, je bent ook een beetje partijdig, je hebt Benschop, Somohardjo, Samsoedin, Brunswijk, Alibux, Santokhi, Kromosoetro, Sybilo, Rusland 2x, Putter, Naarendorp, Wijdenbosch, Jogi, Noersalim, Chotolall, Dodson, Chotkan, e a weggelaten, de echte lijst is nog lang maar ik zal je niet verder vervelen.


  Maak melding
 16. Iedereen heeft het over Hoefdraad en helaas niemand over de grootste veroordeelde Crimineel van Suriname onder wiens leiding dit plaats heeft kunnen vinden.


  Maak melding
 17. De eerste bankrover van Suriname dhr C, had een deel van de buit in een fles begraven op een familie erf. Beproefde methode om dingen te begraven die niet gevonden mogen worden. Zelfs als je daarvoor grafschennis zou moeten doen aan/in het graf van je reeds jaren overleden moeder.
  Okay tot daar maar het vuur wordt deze boef nu wel na aan de schenen gelegd.
  Zelf denk ik dat men meer weet dan dat ze ons nu nog vertellen. Ik vermoed zelfs dat TELESUR eergisteren met een onderliggend doel het internet in groot Paramaribo heeft stilgelegd.
  Ik kijk uit naar Vrijdag as.


  Maak melding
 18. De surinamers waren gewaarschuwd eerder dat leningen met rente terug betaald moeten worden.Maar ze geloofden heilig erin dat de miljarden aan leningen een geschenk waren.Niet zomaar zeiden we eerder dat generaties na ons die nog geboren moeten worden ,alvast schulden moeten betalen die zij nooit gemaakt hebben.Ook wij moeten betalen voor de schulden waarvan wij geen 1 cent gezien hebben.De boeven die de schulden hebben gemaakt die zijn intussen het land uitgevlucht of ergens ondergedoken in Suriname zelf.De crimineel ,de hoofdschuldige,bouta,die paradeert vrij en blij rond met een gevangenisstraf veroordeling van 20 jaar aan zijn mars en de politie die heeft het lef niet om hem te arresteren.De politie in Suriname heeft nog last van trauma die hun achtervolgen sinds 1980.


  Maak melding
 19. Hoefdraad is gevlogen, maar de rest van de criminele organisatie, met Bouterse aan het hoofd, loopt nog gewoon rond in Suriname. Waarom.gaat men er niet toe over om alle andere ex ministers van de vorige regering te arresteren de hele regering is verantwoordelijk voor deze misdaad en niet alleen Hoefdraad.


  Maak melding
 20. De politie en leger hoeft echt niet op boefdraad gaan zoeken zet een beloning uit van een schamele 100000 srd’s uit voor tips die leiden tot arrest van boefie. Maar als we echt actie gaan zien gaat het in slow motion gebeuren net als die van bouta 37 jaren na zijn moorden loopt hij nog vrij rond.


  Maak melding
 21. Meneer Hoefdraad lacht constant. Worden zijn lachspieren niet moe?
  Ik krijg er de slappe lach van. Dit moet niet gekker worden.
  Meneer Hoefdraad houdt u. a.u.b. op met dat gelach want dit is een
  serieuze zaak.

  “Zing, huil, lach, kijk en bewonder”.


  Maak melding
 22. Een van de schandalijkste momenten van Suriname , is waar Bouterse president is geworden van dit land.
  Velen in dit land stemmen met een IK HOU VAN mentalieit.
  Dat je op de NDP gaat stemmen , wil zeggen dat je als Surinaamse burger , niet van jezelf houd.
  Suriname is vandaag de dag een bedel staat geworden, dankzij de paars gezinden.


  Maak melding
 23. Nu moet de totale Surinaamse gemeenschap opdraaien voor zaken waar ze totaal geen invloed op hadden.
  Tijd om Bouterse voor verhoor op te pakken. Ook Adhin, Ronald Hooghart, Abdoel en de andere verdedigers van Boefdraad verhoren!
  Ik denk dat Brunswijk wel meer weet van Boefdraad.


  Maak melding
 24. Schalkwijk? Onbetrouwbaar! En wie is die adviseur van het ministerie? Bij zo een zwaarwichtige beschuldiging moet je toch op zijn minst man en paard kunnen noemen? Dus ook dit is onbetrouwbaar. Dan proberen we het anders, wat vindt Chan zelf of voor mijn part de minister zelf? Bevestigt die deze beweringen of is dit de zoveelste afleiding? Met een zo zwaarwichtig iets kan je politiek enorm scoren….of…is dit een van de scenario’s om de gang naar het IMF te rechtvaardigen zoals het artikel aangeeft? Enkele dagen geleden heeft dit zelfde medium Suriname failliet verklaard en kort daarop een nuance in die bewering gebracht. Ik ben benieuwd wat hun volgende bericht zal zijn. Ik zei het al, het blijven beroepsbedriegers!


  Maak melding
 25. Een van de schandalijkste momenten van Suriname , is waar Bouterse president is geworden van dit land.
  Velen in dit land stemmen met een IK HOU VAN mentalieit.
  Dat je op de NDP gaat stemmen , wil zeggen dat je als Surinaamse burger , niet van jezelf houd.
  Suriname is vandaag de dag een bedel staat geworden, dankzij de paars gezinden.
  Dk


  Maak melding
 26. Triest dat toen ddb/0ndp bleek de verkiezingen van 25 mei 2020 verloren te hebben het Surinaamse volk/de massa niet direct naar de Patrijsstraat 13 in Leonsberg in Paramaribo getrokken is en het huis van ddb hebben bestormd en leeg geroofd en doen wat ze moesten doen met de bewoners.

  In andere landen waar dictators het volk tot de bedelstaf hadden gebracht werd snel en grondig afgerekend met de dictators.

  Deze kregen niet meer een tweede kans. Het was per direct afgelopen met hen. Ik snap niet dat het Surinaamse Volk nog steeds niet door heeft wat er aan de hand is en achter over leunt en wacht.

  Waar ze op wachten is een raadsel.

  Alle macht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk.


  Maak melding
 27. Lucienne ka het doet pijn noh
  Wat ik me afvraag is
  doet het pijn omdat jij tevreden moest zijn met een paar korrels of doet het pijn dat steeds meer naar buiten komt, dat Suriname wordt afgeschilderd als een corrupte staat. Ons land is gezakt van de 48ste plek naar de 80ste plek op de wereldranglijst van corrupte staten.
  Ook niet waar zeker, verkeerde meting, beoordelaars waren niet objectief
  Kredietstatus CCC+
  Ook niet waar zeker, verkeerde meting, beoordelaars waren niet objectief

  Kleine zwapneus scheer je gauw weg zeg en neem je wormvormige aanhangsels mee
  Ze worden hier niet voor niets paarse worongs genoemd


  Maak melding
 28. Ik zal wel wat voer strooien voor WAT.

  Iedereen hier die werkelijk denkt dat s’lands totale economische boekhouding op een harde schijf stond is werkelijk waar niet fris. Jullie geloven erin. Prima. Zegt nogal wat over jullie niveau. Ik ga ook niet uitleggen hoe belachelijk dit idee is als je werkt met honderden medewerkers. Mijn hemel wat zijn ze hier dom.

  In afwachting op de ,, ,, ,, ,, van WAT. Ben benieuwd. Creatief is hij wel in zijn schelden.


  Maak melding
 29. Haha die Pony je lijkt Rapunzel wel die zei ook dat hij niets zei maar intussen.
  je hebt door te beginnen je erg laten kennen. Welke opmerking heeft jouw zo de stuipen op het lijf gejaagd. Je staat klaar in vechtmodus, Deze man of vrouw benoemd zaken keihard en zonder poespas die jij en anderen niet willen horen of lezen maar ze zijn wel juist


  Maak melding
 30. Haha die robles , dit meen je niet, je kan onmogeloijk menen wat je hebt geschreven,door dit te schrijven geef je wel aan hoe simpel je denkt. Even nadenken.
  Good luck


  Maak melding
 31. Correctie: Moet zijn Patrijsstraat 28, Leonsberg, Parmaribo daar moet het Surinaamse Volk massaal naar toe trekken en de miljarden US-dollars gaan halen.

  Triest dat toen ddb/0ndp bleek de verkiezingen van 25 mei 2020 verloren te hebben het Surinaamse volk/de massa niet direct naar de Patrijsstraat 28 in Leonsberg in Paramaribo getrokken is en het huis van ddb hebben bestormd en leeg geroofd en doen wat ze moesten doen met de bewoners.

  In een democratische rechtsstaat berust alle macht bij het volk.

  Surinaamse Volk waar wacht u nog op? Ga u geld halen op de Patrijsstraat 28 in Leonsberg, Paramaribo, daar zit de zware misdadiger, gezin ea die uw miljarden US-miljarden heeft.


  Maak melding
 32. @robles
  Je noemt mensen dom, denk eerder dat jij dat bent. Die man zegt duidelijk dat het gaat om de leningen en niet de administratie vd overheid. Hij zegt ook duidelijk dat deze mini-ster met een minimale staf werkte. Onderhandse leningen.

  Vind dit onzin nieuws, want het is bekend dat er 110 leningen zijn ondertekend door hoefdr. De geldschieters hebben zich al bekend gesteld bij de overheid; Honderd en tien leningen.


  Maak melding
 33. Het goeie nieuws is, dat hoefdr zijn harde schijf (hersenen) heeft meegenomen. Gezien het aantal leningen verdiend de harde schijf een dringende upgrade. Waarschijnlijk nog Windows XP of Vista.
  Wie heeft deze narcist geholpen, heb je een copy gemaakt 🧐😂. Denk niet dat hoefdr zelf de harde sch


  Maak melding
 34. Na meer dan 100 dagen weten ze dat hadechijf weg is wie denkt chan voor de gek te houden weer zo iets om het volk te misleiden als je maar de vorige regering de schuld blijf geven dan zal nieman je kwalijk nemen chan wij zijn niet dom


  Maak melding
 35. @Passant
  Jouw reactie : triest dat……etc.
  Alle macht berust……..etc.

  Is heel goed, ik geef je 100% gelijk.
  Maar het is weer een droom dat ik koester.
  Als het Surinaams volk kon begrijpen, dat het werkelijk macht het volk toekomt, dan zou ons land , heel anders uit zien dan wat het nu is.
  Ik heb in veel andere landen gezien , waar het volk is opgekomen en daarna goede ontwikkelingen hebben plaats gevonden.

  Maar ja, hier houd men veel meer van Bouterse en gasten dan van hun zelf.
  Want ze prostesteren juist voor hem.


  Maak melding
 36. Fitch Ratings heeft de aanzet gegeven dat een proces van wanbetaling door Suriname is gestart. De kredietwaardigheid op lange termijn in vreemde valuta is verlaagd naar ‘C’ van ‘CC’. De downgrading heeft alles te maken met de aankondiging van de regering op 22 oktober dat zij de rente op de Oppenheimer II obligatie van US$ 550 miljoen deze maand niet kan voldoen.

  Triest …


  Maak melding
 37. Esmerald 27 oktober 2020 At 15:31
  @robles
  Je noemt mensen dom, denk eerder dat jij dat bent.
  ====================

  Ja wie weet. Laat ik het dan naïef noemen om te denken dat alles wat Chan nodig heeft om het probleem goed aan te pakken op 1 disk staat die weg is. Lijkt wel een slechte Bollywood film.


  Maak melding
 38. @robles,
  Weer een onnozele opmerking. De president heeft niets v doen met dit onderzoek. Das nou de procureur generaal.
  Weet je nog; scheiding van politiek en het recht.

  Zoek andere spijkers, voordat het vloed wordt!


  Maak melding
 39. Van Trikt en Mw. Hausil zouden toch meer moeten weten???
  Boefdraad kan nooit alleen gehandeld hebben.
  Deze “mensen” begonnen letterlijk alles leeg te plunderen na de verkiezing. Ze wisten toen dat ze niet meer aan de macht zouden komen. Dus zoveel mogelijk bewijsstukken vernietigen.

  Alleen was het volk 10 jaar lang blind.


  Maak melding
 40. Het zou over de info mbt de leningen gaan. Wel de enige info die geordend op de laptop van Hoeffie binnen komt is dan beperkt tot de emails. Immers al het andere komt van de ambtenaren en die hebben ook een kopie.
  De emails die Hoeffie van externe partijen krijgt staan ook op de mailservers van de overheid ( ik neem aan dat Hoeffie en de externe partijen echt geen gebruik maken van te kraken publieke accounts) . Wel als het op die servers staat is alles, ook de emails eenvoudig weer terug te halen.
  Als deze info niet terug te halen is dan moeten de beheerders van de servers per direct oneervol ontslagen worden en als medeplichtige in het proces gekenmerkt worden.


  Maak melding
 41. Esmerald 27 oktober 2020 At 16:11

  Ok nog 1 keer en dan geef ik het op. Wie er ook mee te maken heeft is irrelevant. Het is gewoon niet logisch dat er sprake is van 1 harddisk die cruciale info zou bevatten. Nu duidelijk of moet ik het nog verder uitkauwen? Want tegen zo’n plaat voor uw kop is het haast niet doorheen lullen.


  Maak melding
 42. Klopt, de waarheid is altijd te achterhalen @robles, over plaat gesproken.

  Dit is een (stukje)interview met 1 individu. Moet ik het verder uitkauwen. Jij trapt erin ,ikke niet.
  Geef op!


  Maak melding
 43. @Robg, Robbrown en/of Robles.
  Ik denk dat er inderdaad maar 1 harde schijf is waar alles op staat. Verder is er geen enkele normale boekhouding bijgehouden tijdens de jaren 2010 t/m 2020. Dan is er nooit meer te achterhalen waar alles aan uitgegeven is…..
  Intranet of netwerk op ministeries zijn daar niet voor gebruikt, zie reden hierboven.


  Maak melding
 44. Het is echt waar, niet te geloven, de passie waarmee jullie hier de leugens van deze bedriegers verdedigen. Daarbij verwensingen en bedreigingen en verdachtmakingen spuien,……de verkiezingen zijn al lang voorbij en toch hebben jullie nog steeds de drang om de leugencampagne, zoals Chan junior dat verwoordt, voort te zetten. Kijk, ik heb jullie vaker gezegd dat je liever de waarheid kan spreken want die veranderd niet en hoef je dus niet te onthouden. Een leugen daarentegen, moet je onthouden, onderhouden en voeden. Dat is nou net de spiraal waar jullie, de VHP, in verzeild zijn geraakt. Je stapelt leugen op leugen om ede leugen stand te laten houden. Jullie gaan maar door en hopen dat men op gegeven moment is vergeten wat de eerste leugen was, maar ook dat houdt een keer op en velen hebben jullie al door en het worden er steeds meer die door deze leugens prikken. Verander de naam van de partij maar in VHLP, Verenigde Hindoestaanse Leugen Partij.


  Maak melding
 45. Boefdraad zou zeggen; hoeveel rente ? 6 miljoen. ok luister leen me 7 mln dan neem je daar 6 van en die andere stort je ve me op dit reknr tnv mijn partner
  en zo is onze schuldberg weer verhoogd


  Maak melding
 46. Boefdraad is met de harde schijf vandoor gegaan: daarop staat hoeveel commissie hij per lening hft gekregen; hoe de verdeelsleutel is geschied; wie allemaal izijn/haar deel hft gekregen, etc. Begin peggy ook te ondervragen; evenals opa D. Ze weten dondersgoed waar boefdraad uithangt of hebben ze hem op broko baka begraven?


  Maak melding
 47. Even dit nog: In plaats van op zoek te gaan naar ede zogenaamde schijf, kan men het e.e.a. ook gewoon aan Vidjay Kirpalanie vragen toch? Vinden jullie het niet raar dar de man die midden in de zaak stond niet wordt bijgevoegd aan de lijst van verdachten? Hij was toch een van de grote spelers? Hij heeft toch de Oppenheimerdeal; gesmeed? O ja, dat kunnen jullie niet raar vinden, te dom gewoon en te diep met het hoofd in de hol van…..vul maar in en ga schelden!


  Maak melding
 48. Het heeft geen zin om harde schijf mee te nemen. Hiermee verklaart hij schuldig te zijn. Hij zal een keertje boven water komen. Dan hoop hij berecht gaat worden. Ook anderen die zich schuldig hebben gemaakt met dit soort praktijken.


  Maak melding
 49. Lucien Karwafodi 27 oktober 2020 At 17:26
  Daarbij verwensingen en bedreigingen en verdachtmakingen spuien,
  =======

  Dus dat. De achterban van de VHP voelt zich moreel verheven maar kunnen alleen schelden, dreigen en zwart maken. Allemaal. Geen eentje uitgezonderd. Als je op zo’n manier je punt moet maken heb je geen punt.


  Maak melding
 50. Dus de man is gewoon een dief, een crimineel van de hoogste orde. En sommige mensen zullen hem tot in het hiernamaals in bescherming blijven nemen omdat hun inborst namelijk gewoon zo is.
  Het land is gewoon kapot gemaakt door die stront revo. Bigi Gado, ma a paiman sa kon opo yu ai luku…


  Maak melding
 51. haha die lulhannes van een lulsien probeert weer de aandacht te verleggen. Neks drvan.
  Boefdraad is een vuile vieze dief die op de vlucht is
  Jij, robles en anderen zijn walgelijke honden die het nog proberen goed te praten voor hem of de zaak af te leiden.
  Wal ge lijk


  Maak melding
 52. Het criminele plan van ddb/hoefdraad en ndp-kliek om zich flink te verrijken is hiermee duidelijk geworden en de bron/de enige harde schijf/hoefdraad niet meer te achterhalen is.

  Men moet dus verder kijken dat ddb en inner circel er alles aan gelegen is dat net als de enige harde schijf ook hoefdraad niet meer boven water komt drijven.

  Hierdoor kunnen ze hun miljarden us-dollars veilig naar en op buitenlandse bankrekeningen, belastingparadijzen, postbusondernemingen veilig deponeren op dubieuze familienamen.

  De tijd zal het leren hoe het aflopen en deze zware criminelen verlepte paarse kakkerlakken ontmanteld zullen worden. Feit is dat buitenlandse professionele hulp hiervoor nodig is die transacties kan achterhalen en dat interpol ook hiervoor nodig zal zijn.

  Zie dat hoefdraad vele buitenlandse reizen maakte en dat zijn gangen moeten worden gevolgd, landen, vliegmaatschappijen, hotels, manier van betalen en zo kan achterhalen welke bankrekeningen hij allemaal gebruikte.

  Een ieder die weet wat hoefdraad is, moet dit aan de politie en justitie , de PG melden, Telefoonnummer: 115.

  Hoefdraad moet zo snel mogelijk worden gevonden en worden opgepakt door de politie en justitie. Als u weet waar hoefdraad is en u dit niet meldt aan de politie, justitie, PG maakt u zich schuldig om een zware crimineel te beschermen en zult hiervoor vervolgd worden.


  Maak melding
 53. Wanneer worden Ashwin Aloedin, Bullshit Bouta en Co “opgeroepen” ?
  Zij zijn medeplichtig en ook verantwoordelijk.
  Evenals Chotelaar en Kirpalani zij waren op de hoogte en hebben meegewerkt.
  En natuurlijk ook Dagoebert Dilip, hij was persoonlijk betrokken bij de foute deals.
  En zo zijn er nog een paar.

  Deze criminelen hebben het heel geraffineerd aangepakt en heel moeilijk gemaakt voor de regering Santo. / B. Het kost nu alleen maar extra tijd en daar maakt dat achterlijke NDP-volk flink gebruik van.
  Maar inderdaad, er zijn mogelijkheden om alsnog de waarheid te achterhalen.

  Al zijn de Bouta Boyz nog zo snel,
  de sherrif achterhaalt hun wel.

  Beste landgenoten,
  we zien wat de NDP criminelen hebben veroorzaakt en wat zij hebben achtergelaten. Wij mogen nu God dankbaar zijn dat Z. E. Santokhi na zijn studie terug gekomen is en zich sindsdien volledig inzet voor land en volk. Hij verdient alle lof, respect en aanmoediging. Want in nood leren wij onze vrienden kennen. En zie hier wie ons in de put heeft gedumpt, wegloopt en vlucht en zie wie ons, ons land en onze toekomst probeert te redden.

  Santokhi is onze redder in nood !

  Laten wij daarom deze regering volledig ondersteunen en aanmoedigen.
  Klokkenluiders help mee en lever bewijsmateriaal aan.
  Wij willen gerechtigheid. Jij toch ook.

  Together w’o set en. Yess, we will. Krakti !


  Maak melding
 54. Ik stel voor om alle NDP-ers per omgaande op te dragen zelfmoord te plegen en/of in koelen bloede door de ervaringsdeskundige moordenaar, Desire Delano Bouterse, te laten vermoorden.

  Sharmila Masaram mag als enige nog een laatste onbaatzuchtige wens doen…


  Maak melding
 55. En maar schelden en holle frasen uitbalken, maar ik hoor nog niemand Kirpalani roepen. Jullie denken duidelijk echt dat je door de schreeuwen, te beledigen, te razenh en te tieren je de waarheid onder het tapijt kan vegen. Over walgelijk gesproken, kijk in de spiegel en lees je eigen comments. Totaal gespeend van intellect en of terzake doende argumenten. Schelden is julloie motto. Zoveel mogelijk, dan hoiuden we de waarheid buiten de deur. Maar zoals ik jullie ezels al vaker heb gezegd, hoef je de waarheid niet te voeden of onderhouden zoals de leugens die heersenn in jullie partijen en zinloze levens!


  Maak melding
 56. meestal ja
  hij wil liever een keiharde, die van z’n schoonpapa is al jaren aan het verschrompelen, dus daar heeft hij ook niets meer aan
  ja, het leven van een lul is hard


  Maak melding
 57. die pony , ,jij als paars ratje zullen we nooit gebruiken , , veel te vies , en stinkt een uur in de wind , en je denkt alleen aan bouta , , bouta snik ik heb je nodig , ik mis paarse str…….
  hé pony jij zit zeker in Nederland , lekker overdag reacties geven hier op WTK , , en elke maand naar de bijstand gaan en je handen op houden , , er zijn mensen hier in Suriname die werken en willen helpen om het land weer op te bouwen en die kunnen alleen s’ avonds reacties geven , maar jij weet niet wat werken is truttebel , maar jij en al die paars gezinten hier op WTK weten best wel waar boefdraad is , , maar jullie zijn bang om het te vertellen


  Maak melding
 58. hé luci-en-k….. , , speelt er ook al een man en paard mee in de verdwijning van boefdraad , , jij weet wel waar dat varken is hé ,, maar net als pony durf jij het ook niet te zeggen watje dat je er bent


  Maak melding
 59. hé robles , , ben jij beheerder van ocer , en om daar voer te strooien voor al die paarse ratten, , jij hebt weer niet goed de context gelezen eikel , dat wat boefdraad meegenomen heeft, op de harde schijf staat alles over leningen , , en niet wat jij zegt over de economische boekhouding , maar jij snotterbel begrijpt er toch niets van.
  mensen wisten jullie dat robje-les nog steeds borstvoeding krijgt van zijn moeder , want hij wil nog steeds niet groeien , , en hij kan niet zonder die borstvoeding
  ja robje-les met die ene hersencel die je hebt bewonder je wel die grote varkenskop van boefdraad


  Maak melding
 60. ricje , al net zo als die kleine robje-les , kunnen niet eens woorden goed schrijven ( rbrown ook niet), dropjes , , kijk wat ricje schrijft , hadechijf , dit had je geleert op die paarse peuterschool toch ricje , snolletje het moet zijn harde schijf , maar jij zal het wel nooit begrijpen
  President Santokhi weet allang dat jullie dommeriken zijn , en laat jullie nog eventjes met rust , , maar pas op paars gebroed


  Maak melding
 61. WAT 28 oktober 2020 At 01:33

  Haha, dacht al dat je alleen stoer was online. In het echt ben je waarschijnlijk een grote lafaard die door iedereen gepest en uitgelachen wordt. Je moet jezelf geen WAT noemen maar WATJE 😂 Neem nog een soft jij softie 😂


  Maak melding
 62. De harde schijf van velen hier werkt in ieder geval niet goed of weinig geheugen, omdat het van een paarse merk is. Bye the way niet Kirpalani is op de vlucht met de harde schijf. De paarse merk harde schijf type robles is een super verouderd model, bakt er niks van, maakt veel kort sluiting.


  Maak melding
 63. Santokhi zoekt naar een uitweg om te ontkomen aan zijn gevleugelde uitspraak ” wo sit ing “. Zij bedenken diverse redenen om de gang naar IMF te rechtvaardigen en om de kop van Santokhi te redden. Politiek gaat hij dit niet redden en ik hoop dat de politieke partijen VHP, Abop, NPS en PL door de val van Santokhi het moeras ingesleurd worden. Zij zullen ter verantwoording geroepen worden. Het verhaal van de harde schijf is echt ongeloofwaardig. Alle informatie is beschikbaar. Het volk zit niet te wachten op Hoefdraad. Het volk wil dat Santokhi hen nu gaat compenseren voor de ellende die hij heeft aangericht.


  Maak melding
 64. Hoeveel gevleugelde uitspraken van opa D en zijn paarse criminele boevenbende hebben wij de afgelopen 40 jaar moeten aanhoren? Oeng dede langating ini a film. Btw paarse djamoe edes: hoe zou Su eruit zien ZONDER die vervloekte staatsgreep van 1980? Graag antwoord aub.


  Maak melding
 65. Santokhi zoekt naar een uitweg om te ontkomen aan zijn gevleugelde uitspraak ” wo sit ing “. Zij bedenken diverse redenen om de gang naar IMF te rechtvaardigen en om de kop van Santokhi te redden. Politiek gaat hij dit niet redden en ik hoop dat de politieke partijen VHP, Abop, NPS en PL door de val van Santokhi het moeras ingesleurd worden. Zij zullen ter verantwoording geroepen worden.

  Het verhaal van de harde schijf is echt ongeloofwaardig. Ook het verhaal over de 4000 personen die onder Bouterse zijn aangesteld als ambtenaar. Duizenden uit deze groep zouden al 6 maanden of langer in dienst zijn van de overheid. Zij hebben al die tijd geen loon ontvangen en er is nergens een beschikking te vinden waarin staat aangegeven dat deze mensen in loondienst zijn van de overheid. Ooh ja, ik was het vergeten. Hun gegevens staan op de harde schijf van Hoefdraad. Laat me niet te veel lachen om deze gasten. Bronto – Saurus hield openbare hoorzittingen. Een ieder kon zich aanmelden om aan te geven dat hij ambtenaar is. Ook zwervers, daklozen en thuislozen maakten van deze mogelijkheid gebruik om zich aan te melden. Wie neemt hen nog serieus?

  Het volk zit niet te wachten op Hoefdraad. Het volk wil hebben dat Santokhi hen nu gaat compenseren voor de ellende die hij thans aan het aanrichten is.


  Maak melding
 66. Nee maar. Begin te vertellen waar die 3 miljard us dollar is ,verdediger van boefdraad en die paarse criminele bende uit ocer. Opa D houdt zijn kaken op elkaar, omdat hij van alles op de hoogte is van de wanpraktijken van zijn schoonzoon.
  Met die 3 miljard us dollar is Su uit de problemen. Dan hoeft het verarmd surinaams volk niet meer te lijden, paarse djamoe ede. En geef deze huidige regering niet de schuld. Maar jouw eigen paarse criminele bende uit ocer. Zonder die vervloekte staatsgreep in 1980 zou Su er BETER uitzien.


  Maak melding
 67. RobG 28 oktober 2020 At 07:53
  Het volk zit niet te wachten op Hoefdraad. Het volk wil dat Santokhi hen nu gaat compenseren voor de ellende die hij heeft aangericht.
  =========================================

  “Wat Santokhi heeft aangericht”. Je bent ziek, heel erg ziek. Niemand weet meer wat je gebruikt. De enige redding is dat je een behoorlijk grote schop in je achterste krijgt. Yepi no de moro…


  Maak melding
 68. Hé amigos hier op waterkant,
  Jullie lopen steeds te schelden.
  Waarom hebben jullie “grote” leiders nooit de salarisverhogingen geweigerd ten tijde van de regering Bouterse. Ik heb ze daarover nog nooit horen klagen. Hebben zij de ambtelijke TWK geweigerd!!!!
  Ze strijken nog steeds op: dubbele of meer salarissen, ook uit vorige betrekkingen met de eventuele emolumenten etc. Wie heeft het weer over wie


  Maak melding
 69. Robles/RobG

  Als Boefdraad kwam zwetsen in de DNA dan werd dat voor lief genomen en bejubeld. Ik herinner mij zijn verweer nog goed op het verzoek van de PG om hem in staat van beschuldiging te mogen stellen. Zijn verweer was erg broos en niet relevant.

  Als Boefdraad zo goed en zo eerlijk was als hij toen wilde doen geloven dan was hij rustig blijven wachten op justitie. Hij is verdwenen een daad die overal ter wereld op angst en op schuld wijst.

  U bent beide slim genoeg te begrijpen dat het meenemen van een harde schijf een metafoor is voor het laten verdwijnen van bewijs.
  U roept dat Boefdraad werkte met honderden mensen, er wordt juist op gewezen dat hij slechts werkt met een innercircle en die zijn ook elders/resp. verdwenen of opgesloten.
  Door de linking pins te verwijderen resp. alles wat relevant is alleen op de eigen laptop te bewaren is het vrij eenvoudig om een totaal administratie systeem onwerkbaar te maken.

  Ik heb ooit eens getracht de begroting van suriname te begrijpen. Nu ben ik aardig met cijfers en cross reference geequipeerd echter er was geen touw aan vast te knopen,

  heren leningen werden als inkomsten geboekt en toegevoegd aan het BBP zodat dat hoger werd en begrotingen gepresenteerd worden met absurd lage te korten etc.
  Boefdraad was / is een fraudeur.


  Maak melding
 70. JoJo 28 oktober 2020 At 15:03

  We wachten af JoJo. Ik ben zelf een IT-er. Alles op 1 schijf zie je alleen in spionage films. In de praktijk is het knap lastig om je informatie niet verdeeld te hebben over diverse bronnen. U bent ook intelligent genoeg om te weten dat niets wat gezegd wordt waar hoeft te zijn. Er wordt nog steeds campagne gevoerd.


  Maak melding
 71. @jojo, maanden voor de verkiezingen wilden Mahinder Jogie en enkele van de VHP maffioso dat het hoofd van Hoefdraad moest rollen. Het was een onderonsje van de VHP en de PG. Over corruptie gesproken. Dit is schandalig dat een PG zich hand-en spandiensten gaat verrichten voor vrienden in de politiek. Maar toen heette het dat Hoefdraad het krediet plafond had overschreden. Zij zochten naar redenen om hem het gevang in te krijgen. Maar de wet nam hem in bescherming.

  Maar wat blijkt nu. Het zijn dezelfde maffioso die eenmaal aan de macht gekomen de wet gingen veranderen en het krediet bijstelden tot 95 procent van het BNP. Wie neemt het volk in de maling? Nu zoeken zij naar andere redenen om Hoefdraad in beschuldiging te stellen. Er moet een volksgericht spontaan ontstaan om deze politieke marionetten ter verantwoording te roepen.


  Maak melding
 72. Waarom gaan de media en journalisten niet naar Bouterse , Ashwin Aloedin en ex ministers met kritische vragen ?

  De Surinaamse media zit wel de huidige regering op de hielen, maar durft blijkbaar niet naar de vorige leiders te gaan met hun kritische vragen.
  Vragen wat zij vinden van Hoefdraad, waar hij is waarom hij zich schuil houdt, waarom de boekhoudingen niet kloppen, waarom zij het land hebben bedolven onder de schulden, verlaging van de waardigheid van Suriname, etc.

  De geweldige paarse leider moet toch wel met concrete antwoorden kunnen komen ?
  Waarom durven de Surinaamse journalisten aan de voormalige president en zijn regeerteam geen verantwoording te vragen ?

  Is de Surinaamse media bang, laf of schijnheilig selectief ?


  Maak melding
 73. Para Express 28 oktober 2020 At 16:53
  Is de Surinaamse media bang, laf of schijnheilig selectief ?
  ===============

  Surinaamse media waren zeer kritisch tijdens de vorige regering. Dat is u toch niet ontgaan hoop ik? En nu zijn ze kritisch op de huidige regering. En over een jaar weer kritisch op de volgende regering. Dat is hun taak.


  Maak melding
 74. Passant,
  Broodvrees, brada het is broodvrees niks anders.. Is nooit anders geweest. Kleine gemeenschap, ons kent ons, zo werkt het in de praktijk, zou niet mogen maar ja……


  Maak melding
 75. Robles 28 oktober 2020 At 17:23
  Para Express 28 oktober 2020 At 16:53
  Is de Surinaamse media bang, laf of schijnheilig selectief ?
  ===============

  Surinaamse media waren zeer kritisch tijdens de vorige regering. Dat is u toch niet ontgaan hoop ik? En nu zijn ze kritisch op de huidige regering. En over een jaar weer kritisch op de volgende regering. Dat is hun taak.

  Waar was jij dan de afgelopen tien jaar?


  Maak melding
 76. He robles ben je homo? Mag hoor, maar die man veegt voortdurend de vloer met je aan, dan nog probeer je met geslijm hem zover te krijgen voor een date. Wel mijn beste jongen.
  Hij heeft nu weer kei en keihard uitgehaald. Accepteer de stoot en dan,
  tja wat dan. ik zou het niet weten


  Maak melding
 77. Het blijkt maar weer dat de voortvluchtige crimineel de ex-minister van financiën Hoefdraad veel aandacht trekt. Zo lang hij voortvluchtig is zal dit het geval blijven. Hiermee maakt hij zijn partij kapot. Terwijl ze nu juist oppositie zouden moeten voeren. Maar ja, misschien is dit wel de bedoeling.
  Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig


  Maak melding
 78. Pieter 28 oktober 2020 At 18:56
  He robles ben je homo?
  ==========

  Was je op school al traag van begrip? Lastig dan he in de grote mensen wereld waar jij niet zoveel van snapt. Toch knap dat je nog wat woordjes kunt tikken op je goedkope android telefoon.


  Maak melding
 79. Goedkoop ja, maar wel gekocht met eigen verdiende geld. Gewerkt en loon ontvangen, niet veel, maar gewerkt. Hoe kom jij aan je geld. GESTOLEN door je vriendjes van de ndp en jij nam je kruimels. Een wereld van verschil he jong
  De een werkt de ander steelt


  Maak melding
 80. Pieter 28 oktober 2020 At 19:24

  Dan werk je niet hard genoeg of heb je je school niet afgemaakt sukkel. Is prima verder maar dan moet je je muil houden als volwassenen met elkaar praten. Achterlijke idioot dat je er bent. Doe je dat op straat ook tegen mensen. Denk het niet want dan rost iemand je harses er een keer af. Met je stoere praat. Begin eerst naar je eigen te kijken voor je anderen de maat neemt ellendeling.


  Maak melding
 81. Klopt ik was niet zo “slim” als jij om het verkeerde pad op te gaan. Ik kan rustig in de spiegel kijken en trots zijn op mezelf. Met beperkte hersenen een baan met salaris
  Jij daarentegen, jij bent een vuile vieze crimineel, die Nederland ontvlucht is en zijn inkomen moet krijgen door te stelen te roven van de arme Surinaamse bevolking. Wees er maar trots op. Een It’er die de gehele dag hier zijn onzin komt verkondigen, maar ja je hoeft niet te werken noh.


  Maak melding
 82. Pieter 28 oktober 2020 At 19:36

  Je bent een lafbek. Ga op straat mensen uitschelden voor homo. Kijken of je dan nog zo’n held bent met je mooie spiegelbeeld. Jij hebt helemaal niks te maken met mij. Je kent me niet eens. Je bent gewoon een zielig bang mannetje die alleen op Internet een grote waffel op durft te zetten. Nou dan zoek je maar een ander lafaard. Lelijke trol dat je er bent. En neem die lafbek van een WAT met je mee. Die heeft ook een grote bek maar durft ook niks als iemand hem in z’n porem aankijkt. Stelletje sukkels bij elkaar zijn jullie. Je loopt vanzelf een keer tegen de verkeerde aan. Heb je gelijk wat te zien in de spiegel dom stuk vreten dat je er bent.


  Maak melding
 83. Eerst stroomde stront van je lijder!! uit je oren, ogen en neus, nadat je je kop uit zijn reet had gehaald.
  Nu zie ik alleen rook en nog eens rook uit je organen komen. Doet het pijn boy doet het pijn de waarheid te horen.
  Tja dan had je maar een baan moeten zoeken en je loon kunnen verdienen in plaats het dievenpad op te gaan. Hebben ze je gepaaid met een paar stuivers? en je daarna ge
  Weet je wat jouw kan helpen, Sla een paar keer heel hard je hoofd tegen de muur dan zal je zien dat je weer rustig wordt


  Maak melding
 84. Beste mensen… Er is veel onduidelijkheid over de hoofdstuk Hoefdraad… Een groot geld-bedrag is verdampt… Een ex-governor van de Surinaamse staatsbank zit in de gevangenis… Het gaat om een kasreserve van Suriname. Geld dat bedoeld was om de srd te ondersteunen… Dan zijn er leningen die lopen bij de Amerikaanse particulieren… Een bekende is de Oppenheimer groep.. En hier wringt het,… want de ex-minister van financiën heer Hoefdraad moet duidelijkheid geven…Wat is er met het geld gedaan . Het geld is immers door hem geleend.. Een redenering kan zijn Ba Soekoe ba feni.., ba tjari.. Dus, de lener moet zorgdragen dat het geld betaald wordt., punt. …De coalitie-regering van president Santokhi ziet dat er bewijsstukken zijn verdwenen.. Ook Hoefdraad treedt niet meer op de voorgrond.. . Een harde schijf van een computer van financiën is verdwenen..Hoefdraad riskeert een proces nu in de Verenigde Staten… . Ik voorzie dat de Amerikanen straks persoonlijk op zoek gaan naar hun geld…Amerika heeft een ambassade in Paramaribo..Santokhi heeft geen haast met het terugbetalen van geld dat niet te verantwoorden is .. De Surinaamse huishoudens ontberen de recente prijsverhogingen op levensmiddelen… De coalitie – overheid.., kampt met een tekort aan buitenlandse valuta… Het volk van Suriname moet rijkelijk voorzien worden door staats-importen… Een sneeuw-bal effect kan helpen door de export van landbouwproducten te stimuleren.. . Zeker nu ook de kerstdagen dichterbij komen…., is er werk aan de winkel voor Santokhi en Brunswijk… Ook mag Brunswijk de binnenland bewoner opnieuw oproepen een beetje minder geweldadig te worden. Het loopt vaak mis in Paramaribo . Hoe vaak wordt de dader door de politie aangewezen als een binnenlandse bewoner uit Oost Suriname… Mensen let ook op het verkeer .. Ja, mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding
 85. Aai baja, nog steeds bezig met die harde schijf v hoefdr.

  Ik hoop dat het ministerie v informatie en technologie flink investeert in de toekomst, harde schijven zijn old school. Valt heel veel te halen op dit gebied. Tegenwoordig wordt de data v topbedrijven opgeslagen in de cloud, dat is de toekomst zeker in combi met “ het nieuwe werken” en het principe anywhere, anytime and place.
  Mensen zullen in de toekomst vaker thuiswerken. Telesur en digicel krijgen de kans om dit op te pakken.
  Business smartphones, iPads en laptops. Klaar met het gezeik v ontvreemde data.
  Natuurlijk ook investeren in cyber en informatiemanagement.
  Genoeg te doen!


  Maak melding
 86. Rob
  jij zit 8000km vandaan uit Suriname en je weet wat het volk wil (robles ndp man)? Kom hier. iedere dag spreek ik mensen die hun afschuw uitspreken over Bouterse boefdraad adhin, en de gehele ndp. Zij hebben Suriname vernietigt.
  Een ieder die Suriname verlaten heeft en in Nederland woont moet zijn mond houden, jullie tellen niet mee (pony, ndp man)
  Het gaat zeker heel beroerd met je in bijlmer, troost je dit is nog niets er staat je nog veel slechts te wachten
  Btw. wat heeft boefdraad gedaan met het geld dat hij geleend om het oude amerikaanse consulaat te kopen. Dit was natuurlijk zeer zeer belangrijk.
  Het enige waarop het volk zit te wachten is hoefdraad de boef de dief de gevluchte crimineel, zodat het volk haar geld terug krijgt zodat de lasten die hun nu worden opgelegd als gevolg van het walgelijke en verderfelijke beleid van de ndp kan worden teruggedraaid
  Jij, als econoom zou toch moeten weten dat maatrgeregelen genomen door de politiek of door directies van bedrijven NOOIT direct effect opleveren. Er moet wat tijd overgaan.
  De effecten van booterse en boefdraad zien we NU
  De effecten van Santokhi, Rusland, Somo en de heer Brunswijk zullen we over een jaar of drie pas merken.
  Hoe vaak hebben Jojo, Sabaku, Para Express, Pico, Bigi Sma je hier niet de les gelezen en in de hoek gezet. Toch blijf je als een achterlijke je onzin hier komen verkondigen.
  Je hebt geen moer te doen waarschijnlijk. Ga een cursus volgen, ga helpen in de zorg maar hou op met ka te vertellen


  Maak melding
 87. ddb heeft geen recht van leven op grond van:

  – 25 feb 1980 staatsgreep,
  – 8 dec 1982 moorden,
  – moiwana86 drugswar moorden,
  – gewijzigde amnestiewet,
  – de grondwet & internationale verdragen vertrap,
  – grote armoede en grote ellende bij de bevolking,
  – grote staatsschulden met hoge renten nu ook, telkens als hij aan de touwtjes trok,
  – zichzelf en gezin, inner circel met miljarden verrijkt,

  Maar er zijn heel grote criminelen rondom ddb geweest die zichzelf schandalig hebben verrijkt en deze zware criminelen mogen de dans niet ontlopen.

  Volk van Suriname, boefdraad is een zware paarse crimineel, maar sluit u uw ogen niet voor vele paarse kakkerlakken die zichzelf en gezin, nageslacht schandalig over uw ruggen heeft verrijkt.

  Deze zware paarse honden die nu nog in overheidsdienst zijn en jog steeds werkzaam zijn op diverse ministeries lekken dagelijks nu info van de huidige regering naar ddb en paarse kakkerlakken en werken de huidige regering Chan – Bravo tegen.

  Advies aan Chan. Haal al de paarse kakkerlakken weg vd de sleutelposities en stuur ze naar huis. Deze paarse kakkerlakken saboteren de veranderingen m, het beleid en zijn bezig aales te doen om hun misdaden en van hun afgod te beschermen.

  Chan parkeer al die paarse kakkerlakken per direct thuis. Laat aanstaande vrijdag, 30 okt 2020 hun laatste werkdag zijn. Jaag ze weg. A ne woko omte zeggen dat we iedereen nodig hebben.

  Suriname/rs heeft/hebben het al moeilijk genoeg.

  De paarse kakkerlakken ambtenaren moeten weg. Je ziet toch dat alles wat je bespreekt naar ddb, zijn kliek wordt uigelekt.


  Maak melding
 88. RobG

  U halt van alles door elkaar:

  1>> De overschrijding van het leenplafond aangifte werd onder gejubbel van de NDP door de PG afgewezen op technische gronden en omdat de er een wetje geregeld was door de NDP.
  De staatsschuld was al lang boven de 95% alleen kon dat niet formeel vast gesteld worden omdat er valse gegevens gehanteerd werden en veel niet geboekt was resp. verstopt was middels illegale vastgoed transactie met de CBvS.
  2>> Wat er nu gebeurd is. is niet meer dan dat de aangetroffen situatie vast gesteld is. Er is een nul meting gedaan en in de wet verwerkt. Dat kan toch ook niet anders. Men moet roeien met de riemen die er zijn.
  Hoop aub dat er een haircut komt op de schulden en dat deze geherfinancierd worden middels het IMFin welk geval er een enorme sta[p gemaakt wordt beste RobG ook al is de schuld dan angstig dicht bij het ongezonde maximum dat nu gehanteerd wordt.
  halveren van de schuld en een jaar rente achteraf maakt alles hanteerbaar


  Maak melding
 89. @Esmerald,

  De Cloud is gevoelig voor kraak. Eenmaal gekraakt, komt er echt een hoop gegevens op straat. Ik zou het persoonlijk niet wagen. Ik vind die dwingelandij van Google om een account te maken voor Playstore op de smartphone echt brutaal.
  Maar ja de overheden willen hetzelfde als Google, n.l. total control van de bevolking, dus verbieden ze dit niet. Integendeel, ze snoepen mee.
  Ik stel dat overheid = google + ms + al die anderen.


  Maak melding
 90. Robles28 oktober 2020 At 17:23

  “…
  Para Express 28 oktober 2020 At 16:53
  Is de Surinaamse media bang, laf of schijnheilig selectief ?
  ===============

  Surinaamse media waren zeer kritisch tijdens de vorige regering. Dat is u toch niet ontgaan hoop ik? En nu zijn ze kritisch op de huidige regering. En over een jaar weer kritisch op de volgende regering. Dat is hun taak.
  … ”

  O ja ? Dus dat is hun enige taak, alleen een huidige regering volgen ? Zij moeten dus niet terug kijken net als bijvoorbeeld een misdaadjournalist ?
  Trouwens de houding van de media was tijdens de Bouta-regeringen misschien wel kritisch maar wel duidelijk milder en minder aanvallend.

  Want mijn vraag is:
  ” …
  Waarom durven de Surinaamse journalisten aan de voormalige president en zijn regeerteam geen verantwoording te vragen ?
  … ”

  De media is veelomvattend en er zijn verschillende soorten journalisten, schrijvers en onderzoekers die hun bevindingen willen publiceren.
  Het valt gewoon op dat er nooit naar verantwoording wordt gevraagd en ook nooit naar de oorzakenen worden gekeken.

  Hoe wilt Suriname dan evalueren, verbeteren, ontwikkelen en volwassen worden ?

  Together we will make it.
  Yess, we will. W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 91. Hi Ronald, ik snap wat je bedoeld. Zoiets als “sigmund cartoon Volkskrant vandaag”.

  Helaas is er niet veel keus voor de burger. Het is of een Chinees product of een westers product. Zelf kies ik en de grote bedrijven voor het westerse prod. Heeft natuurlijk voor en nadelen. De toppers zetten zwaar in op cyber, crypto, informatiemanagement en hackers.

  Heeft met marketing maken, de burger heeft veel keus en is slimmer geworden.
  Voordeel is bijv snelle oplossing crime etc.
  Zoals gister Amber alert, tiener binnen een paar uur gevonden.
  Trouwens goo-gle en broertjes twit-ter en face-book, zetten nu zwaar in op fakenews, ook een voordeel.
  In principe gaat het om de gemakzucht vd consument en tegelijkertijd de bescherming v diezelfde consument.


  Maak melding
 92. robje-les , is homo , , zegt hij zelf klojo , , en die borstvoeding van je moeder geeft je nog meer trek in mannen , , viespeuk , , maar je vind het wel lekker om het met , ,ricje , schipper , luci-en k…. , glenn , robje g , en alle paarse ratten te doen , , nou je wordt nog moe , , misschien kun je pony vragen voor iets anders , , weet je waarom we zo reageren op jullie reacties , , omdat jullie de context telkens verdraaien en ook van allerlei racistische teksten naar de nieuwe regering slingeren , , en dan krijg jullie van ons koekje van eigen deeg


  Maak melding
 93. WAT 30 oktober 2020 At 03:12

  Hey lafbek. Lekker bezig weer? Lekker anoniem vreemde mensen uitschelden. Ben je een echte vent nou? Ga je morgen even op straat wildvreemde mensen uitschelden? Oh wacht. Dat durf je niet natuurlijk. Want je bent een laf onderkruipsel. Bij de eerste de beste waar je dat doet slopen ze je zielige kop.
  Dus doe geen moeite sukkel. Mensen hier hebben je door. Je bent een nutteloze nietsnut die alleen maar op websites kan schelden. Krijg je ervan als je niet naar je moeder luistert en je school niet afmaakt. Fijne dag nog stumper. En vergeet je mondkap niet. Ik zou niet willen dat je een ernstige covidbesmetting oploopt namelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES