dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe veerboot voor verbinding met Frans-Guyana komt in augustus 2021

Nieuwe veerboot voor verbinding met Frans-Guyana komt in augustus 2021

-

Does Travel - naar Suriname

De nieuwe veerboot, die moet zorgen voor de verbinding tussen Suriname en Frans-Guyana, zal naar verwachting eind augustus 2021 aankomen. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vandaag. Er volgt dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000, schrijft de nieuwssite.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly past de veerverbinding in het nadenken over de toekomst van de regio. De veerboot is de eerste stap en de tweede stap is het hebben van een brug tussen Suriname en Frans-Guyana zei hij tegen Starnieuws.

Vorige maand hielden Suriname en Frankrijk een werkbespreking te Saint-Laurent-du-Maroni. De bouw van een nieuwe brug kwam toen ook aan de orde. Voor nu is de focus op de ingebruikname van de nieuwe veerboot.

Met een gewoon bootje duurt het tien minuten om de rivier over te steken:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. De grenskwestie van Suriname met Frankrijk/Frans-Guyana moet ook worden besproken.

  De Csaar van Rusland die de leiding had van een internationale commissie wees het gebied tussen Litanieriver en Marowiniriver of de Marowinirivier toe aan Nederland/Suriname in 1891.


  Maak melding
 2. Moni de!! Straks nog de bruggen en de nieuwe hoofdstad. Is oppenheimer intussen al betaald? Met welk geld? Is het geld uit de “lege” kas die de bedriegers zijn aan komen treffen?


  Maak melding
 3. De korjalen vloot behouden voor korte toeristen tours op de Marowijne rivier.
  625.000 Euro is een deal voor de brug. Een eerdere bod was dat Frankrijk alle kosten op zich nam. Jammer dat we niet ja hadden gezegd.
  De oostwest verbinding moet niet gebruikt worden voor interguyana verkeer of het moet een driebaans weg eenrichting worden, dus een zesbaans weg met een tweede brug over de Suriname rivier. Dat wordt meer dan 625.000 Euros voor een interguyanese verbinding. Kan je je voorstellen bussen en zwaar beladen truckd racen op de oostwest verbinding?

  Offtopic.
  De guyanesen moeten niet een brug bouwen naar lange eiland en een douane huis daar bouwen. Geen hotels daar bouwen. Zo veroveren ze half de rivier. Weg met ze.Dan geen brug.


  Maak melding
 4. tungak 26 oktober 2020 At 19:45
  625.000 Euro is een deal voor de brug.
  ============

  Dat zou inderdaad een deal zijn voor een brug alleen is die 625.000 niet voor een brug maar voor de veerdienst.


  Maak melding
 5. WAT 27 oktober 2020 At 00:20
  robles weet niet het verschil bedoel je een trein verbinding of een metro verbinding
  =========

  Ik dacht dat je vastzat. Hebben ze je nu alweer vrijgelaten?


  Maak melding
 6. luci-en-k…, , paarse stink rat , , jij beweerd dat de staatskas niet leeg was tijdens de regering wisseling , , dus volgens jou heeft de paarse regering bouta alles spik en span gedaan , en Paramaribo is nu Dubai , , als je hier om je kijkt in Paramaribo is alles alleen maar achteruit gegaan , , en jij paarse rat verdedigd ook nog bouta , , vuile huichelaar , , en hebt jij gehoord dat boefdraad die vette varkenskop , ook de harde schijven heeft mee genomen met alle informatie over leningen , , dus jij keurt dit ook goed , , ballenwipper


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES