vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIllegale geldwisselaar en klant aangehouden bij Surichange Bank

Illegale geldwisselaar en klant aangehouden bij Surichange Bank

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft maandagochtend een illegale geldwisselaar en een vrouwelijke klant aangehouden bij de Surichange Bank aan de dokter Sophie Redmondstraat in Paramaribo.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de leiding van de bank de politie erop had geattendeerd, dat er zich dagelijks illegale geldwisselaars rondom de bank begeven. Deze bieden cliënten van Surichange een hogere koers aan, dan die van de bank of cambio. Een van deze wisselaars is maandagochtend op heterdaad betrapt bij het wisselen van geld van een vrouw.

Beide personen werden terstond aangehouden en overgebracht naar bureau Keizerstraat. De wisselaar probeerde nog te vluchten, maar de wetsdienaren wisten hem aan te houden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en scheurde daarbij het uniform van een politieman.

Het geld van zowel de wisselaar als de klant is in beslag genomen. Beide verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Fraude van de Surinaamse politie, die belast is met het verdere onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Als je erover nadenkt, is het toch vreemd dat deze twèe volwassen vrije mensen in een zichzelf democratisch noemend land worden aangehouden door de politie; de steeds minder waard wordende Srd’s zijn eigendom van de wisselaar, de vreemde valuta is eigendom van die dame. Sinds wanneer is het verboden om je eigen geld te geven aan wie je wilt of ermee te kopen wat , waar en wanneer je dat wilt?


  Maak melding
 2. Ja ric, dat gebeurt als je 10 jaar in een luchtkasteel van miljarden hebt geleefd en als je je eigen volk om een paar SRD, de koers naait door illegaal te wisselen en daarmee het volk meer de shit in helpt…ikke ikke ikke…bepaalde mentaliteit, normen en waarden… Denken niet aan covid gevaar, eigen veiligheid….Alle 2 zwaar boeten…


  Maak melding
 3. De man is illegaal bezig. Ze overtreden de valutawet. Het is verboden.
  Hij kan valuta kopen dan wel wisselen als burger zijnde. Deze man is bezig als zelfstandig lopende cambio en zou vergunningplichtig moeten zijn, hetgeen niet wordt versterkt om wildgroei tegen te gaan.
  Dame andere keer beter. Er zijn andere manieren om je geld voor meer in te wisselen.
  Yu las sapakara yu las lanser.


  Maak melding
 4. Zielig voor de dame in kwestie. Wie wilt nou niet een goede koers voor zijn valuta. De agenten in kwestie hadden deze dame eerder in bescherming moeten nemen, dan dat ze werd gearresteerd. Die illegale wisselaar verdiende wel een reprimande. Je kan daar niet voor de deur gaan staan en elke klant die naar buiten komt, aanspreken op wisselen. Het leven in Suriname is al moeilijk genoeg en momenteel onbetaalbaar.


  Maak melding
 5. Erg.erg wat deze mevrouw is overkomen. Het beetje geld wat familie haar toestuurde wil ze wisselen voor de hoogste koers. Zou ik ook gedaan hebben.
  Geld wat ze nodig heeft om haar huishouding draaiende te houden. Geen geld om plezier en vertier te maken. En dan wordt ze nog gearresteerd en is ze haar geld kwijt. In wat voor stront oneerlijke land leven wij? Misschien had ze het geld wel nodig om voeding voor haar baby te kopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES