Overleden: Winston Kout, voorzitter 30 junicomité

7
Voorzitter 30 junicomité Winston Kout overleden

Winston Kout, één van de voorvechters in het Surinaams AOW-recht debacle, is vanmorgen in Suriname overleden. Als voorzitter van het 30 junicomité maakte hij zich via kanalen vanuit de FNV, hard bij de Nederlandse politiek, om een aannemelijke regeling voor de doelgroep.

“Winston heeft zich op verscheidene manieren onderscheiden als een markante kondreman die enorm veel heeft helpen bewerkstelligen voor de gemeenschappen in Nederland en Suriname” aldus Roy Ristie vanmiddag op Facebook.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de heer Kout in zijn woning in Suriname is overleden. Politie-eenheden hebben daar onderzoek gedaan en er is géén sprake van een misdrijf. Een arts heeft vastgesteld dat Winston Kout is overleden aan een natuurlijke dood.

“Juist aan de vooravond van het Algemeen Overleg debat van donderdag 15 oktober aanstaande over AOW-onderwerpen en het AOW-gat van Surinamers, komt de harde/taaie voorvechter ons te ontvallen” zegt Dennis Belfor van Het Overkoepelend Orgaan Bestrijding (HOOB) AOW-gat Surinaamse (ex) Koninkrijksgenoten.

“Winston; De herinneringen aan jou inzet, zullen jou in elk facet van het AOW-debacle van Surinamers, voortlevend houden” aldus Belfor.

Kout was eigenaar van het eerste “gekleurde” uitzendbureau in Nederland in de jaren 90. Daarmee hielp hij in die jaren vele gemeentes aan het vinden van geschikte kandidaten van migrante afkomst. Het uitzendbureau had meerdere vestigingen in Nederland.

Ook was hij de stuwende kracht achter het oude Kwakoefestival in Amsterdam-Zuidoost. De laatste jaren van zijn leven was hij geremigreerd naar Suriname. Hij was nog regelmatig op bezoek in Nederland.

https://www.facebook.com/comite30juni1juli/posts/1672767552890448


7 REACTIES

  1. Alwweer da t gezeik over het AOW gat.Zovelen hebben een AOW gat.De Antillianen die hier wonen hebben ook een AOW gat maar zij klagen hier niet over terwijl ze notabene nog steeds rijksgenoten zijn vallend onder het koninkrijk der Nederlanden.Denken Surinamers dat ze zo byzonder zijn? Altijd dat gezeur en gebedel.Als je dat aanvraagt kan je inkomen aangevuld worden maar dat vertikken ze want dan kan je niet ongevraagd en ongelimiteerd in Su verblijven.Ze gaan het gewoonweg niet krijgen want recht voor een recht voor allen!!!


    Maak melding

  2. Een goed en betrokken mens is heengegaan. Winston heeft belangrijke impulsen gegeven aan het Surinaamse welzijnswerk in Nederland. Behalve met zijn uitzendbureau heeft hij betrokkenheid getoond bij zaken aangaande Suriname. Ik denk aan de onafhankelijkheidsvieringen, de plotselinge dood van oud-premier Arron in Nederland en het monument op het Surinameplein in Amsterdam. Hij zal evenals een iedere ook minpunten hebben, maar denk vooral aan het goede dat hij heeft gedaan voor de gemeenschap.


    Maak melding

  3. AOW gat besproken.Koolmees zegt juridische obstakels.Als hij de Surinamers moet compenseren dan ook de Nederlanders die een tijd in het buitenland hebben gewoond en een AOW gat hebben en de arbeidsmigranten.Totaal bedrag 76 miljard euro.En was Suriname nog bij het koninkrijk der Nederlanden dan zouden ze ook een AOW gat hebben.De voormalige Nederlandse Antillen behoren nog steeds tot het koninkrijk der Nederland en heel wat Antillianen hebben een AOW gat.Maar je hoort ze niet klagen.Het zijn altijd de Surinamers die claimen en zeiken en zielig willen doen.Je moet 50 jr gewoond hebben in het land Nederland om aanspraak te maken op een volledige AOW.Ze moeten die zin uit hun hoofd leren


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.