donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNieuwe samenwerking tussen Amsterdam en Suriname

Nieuwe samenwerking tussen Amsterdam en Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De stad Amsterdam gaat de banden met Suriname mogelijk weer aanhalen. De hoofdstad van Nederland had voorheen een stedenband met de hoofdstad van Suriname. Die werd echter verbroken toen Bouterse in 2010 president werd van het land. Nu een nieuwe regering aan de macht is, gaat Amsterdam de banden aanhalen.

Het wordt geen stedenband zoals voorheen het geval is meldt AT5. Volgens de Amsterdamse zender gaat Amsterdam met heel het land samenwerken, niet specifiek met Paramaribo.

De zender meldt verder dat verschillende cultuur- en onderwijsinstellingen, die in het verleden al bij een samenwerking met Suriname betrokken waren, belangstelling hebben getoond om opnieuw een bijdrage te leveren. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Goeie zaak. Ik hoop dat de samenwerking tussen beide landen in alle facetten hervat en verbetert zal worden. Ook voor de oudjes die zich in Nederland bevinden en een aanzienlijk AOW gat hebben door de regeling na de onafhankelijkheid.


    Maak melding
  2. Wat mij betreft gaat het Amsterdamse bedrijfsleven ook een rol spelen. Kennisdeling, nieuwe vestigingen openen, investeringen doen etc….beleid regering Santhoki / Brunswijk begint te werken. Het land heeft 10 jaar stil gestaan. Tijd voor ontwikkeling.


    Maak melding
  3. De ziel is tweezijdig en heeft een individuele en universele wil. Maar de individuele
    wil/ego is overheersend en bezettend. De mensheid die niet van zijn
    individuele wil en onafhankelijkheid bewust is, is WILLOOS en SLAAFS en
    blijft ondergeschikt en afhankelijk aan wereldbeheersers.

    Want het is de WILSKRACHT die het denkvermogen/verstand aanzet tot creativiteit.


    Maak melding
  4. Koos 7 oktober 2020 At 20:22

    Bedrijfjes gaan hier geen investeringen doen. Corruptie, nepotisme, bureaucratie, achterhaald belastingstelsel. Dit is geen fijn ondernemersklimaat. Staat ook in de brief van Blok aan de kamer.
    Wat we wel krijgen op basis van koniaal schuldgevoel uit links bolwerk Amsterdam is wat cultureel geneuzel in de marge.


    Maak melding
  5. Er zijn al plannen voor een Mega Yab Yum in ontwikkeling in Para en Maribo. Famke Halsemen zal de eerste naakte gast zijn in de bubbelbad. Het schijnt dat die bubbels lekker kietelen tussen de benen.


    Maak melding
  6. Zuster steden met een Chinese stad betekende meer chinezen naar Paramaribo. Met Amsterdam meer Suries naar die stad.

    De Eu reguleert de handel. De stad mag geen vrijstellingen geven. Zo het is nog pinaren om sopro en citrus te exporteren naar Amsterdam. Laat de NL maatschappij de obe weer tot olie maken. Jammer dat de marronese strijdkrachten het bedrijf totaal hebben vernield. Een strategische stop zetting zou voldoende zijn geweest.

    Laat maatschappijen met Su bloemen experimenteren. Su kan dan sopropo en citrus onder de correct voorwaarden telen.


    Maak melding
  7. Tijdens de koloniale tijd was:
    1/3 deel vd Suriname vd stad Amsterdam
    1/3 deel vd familie van Cornelis Aersen van Sommelsdijk
    1/3 deel van de West Indische Company.

    Goed dat de stad Amsterdam de banden met Suriname aanhaalt, waardoor dit ook de verbondenheid/geschiedenis met Suriname duidelijk laat zien.

    Wat goed is om te weten is t.a.v. de infrastructuur te water van beide steden is dat beide steden grachten hadden, Amsterdamse grachten en Paramaribo had grachten.

    Zie de namen van de grachten in Paramaribo die ons hieraan herinneren: Knuffelsgracht, Steenbakkersgracht, Drambrandersgracht, Limesgracht. Ook dr. Sophie Redmondstraat had een gracht, ook Sommelsdijkse kreek kan zo beschouwd worden.

    Deze grachten zijn allemaal gedempt en van kokers met kleine doorsnede van de afmetingen voorzien. De opengrachten konden veel meer waterafvoeren in de regentijd dan deze kokers in de gedempte grachten. Gevolg van veel regen tijdens het regenseizoen zal altijd leiden dat Paramaribo dat in de lage kustvlakte ligt onder water zal lopen. Verder dat Paramaribo ook volgebouwd wordt en er geen vrije terreinen zijn waar overtollige water tijdelijk naar toe geloosd kan worden om tijdelijk opgeslagen te worden en bij eb in de Surinamerivier afgevoerd te worden naar de Atlantische oceaan.

    De grachten in Paramaribo zullen weer in ere hersteld moeten worden, omdat er meer water erin afgevoerd kan worden dan de kokers in de gedempte grachten tijdens de regentijd. Natuurlijk zullen er meer maatregelen ook nodig zijn om Paramaribo tijdens de regentijd niet onder water te laten lopen, nl inpolderen, dijken om het centrum van klein Paramaribo/Centrum, pompen en gemalen. Hiervoor is een studie noodzakelijk en het zou goed zijn dat de Technische Universiteit van ADEKus zich hiermee belast samen met het ministerie van OW&V


    Maak melding
  8. Wat goed is om te weten is t.a.v. de infrastructuur te water van beide steden is dat beide steden grachten hebben/hadden, Amsterdamse grachten en Paramaribo had grachten.


    Maak melding
  9. Het feit is dat alle dijken in Nederland m.n. in Amsterdam gebouwd zijn uit de inkomsten van alle plantages in Suriname. Het is tijd om even wat terug te geven .


    Maak melding
  10. hé ali , ben je van de ratten gesnuffeld , moeten ze de dijken in Nederland terug geven aan Suriname , , zou kunnen maar Nederland gaat eerst hogere dijken bouwen ( in verband met het stijgen van de zeespiegel ) en als dat af is kunnen jullie met die kolen gestookte chineese baggermolen het zand ophalen en met die kleine chineese binnenvaart scheepjes het zand naar Suriname vervoeren , , ali dit duurt net zolang als de koloniale tijd ( 3 eeuwen ) , , dus succes


    Maak melding
  11. o ja ali de nieuwe samenwerking tussen Amsterdam en Suriname gaat niet door , , omdat iedere Amsterdammer moet helpen om de nieuwe dijken te maken , is dit zo duidelijk ali


    Maak melding
  12. Desiré Delano Bouterse heeft meer kapot gemaakt dan het volk van Suriname lief is!

    40 jaar een vloek zijn in deze wereld is geen kattenpis en een hel voor de eeuwigheid.


    Maak melding
  13. Vergeet niet dat de paarse ratten niet zomaar aan de macht waren en zolang zijn gebleven.
    En nog steeds heb je hele volkstammen die sympathie tonen voor deze verloren partij


    Maak melding
  14. Dit gebied dat in Paramaribo in kaart moet worden gebracht voor inpoldering, dijken, kanalen, grachten, sluizen, pompgemalen, plaatsen waar overtollige water bij vloed als waterbases kan functioneren is.

    Langs de Surinamerivier vanaf Leonsberg tot de Saramaccadoorsteek,

    Noord/ zee
    Leonsberg tot de 3 de Rijweg

    Saramaccakanaal tot wellicht iets verder naar het westen dan Mottenshoopkanaal – vanaf daar door naar het noorden naar de 3 e Rijweg tot naar Noord/ Atlantische Oceaan.


    Maak melding
  15. Onze ONAFHANKELIJKHEID is niet op 1 juli 1863 of 25 november 1975 begonnen.
    Maar vanaf onze prille begin in de baarmoeder.
    Onze aardse moeder EVA heeft al haar nakomelingen een individuele en universele
    wil gegeven. De individuele wil is onze wereldse zelfbeeld en het bewijst een zelfstandig
    en onafhankelijk mens te zijn. Onze universele wil is het bewijs van gelijkheid, eenheid
    en verbondenheid. DANK AAN DE VROUW de LEVENSBRON.
    INDIVIDUELE WIL/ZIEL en DENKVERMOGEN/GEEST =SCHEPPING/CREATIVITEIT.


    Maak melding
  16. Jammer dat men niet inziet wat voor schurken in onze regering zitten…

    Dit word niets met veroordeelde politicussen die alleen maar vrienden en familie voorttrekken …

    Fraude is nu eenmaal een deel van suriname vandaar dat bijna niemand kwaad ziet in deze idioten ..die alleen maar voor zichzelf opkomen en achterban.

    Kijk hoeveel ndp leden erg nog zijn …en het grote stelen is nog lang niet afgelopen.


    Maak melding
  17. Het is ook niet de bedoeling dat bedrijfjes gaan investeren in Suriname. Dat doen over het algemeen bedrijven, maar met een verpest ondernemersklimaat de afgelopen TIEN JAAR en een president die terecht staat voor moorden, (beter ex-president) en een voortvluchtige minister van financiën staat NIEMAND te trappelen om ook maar 1 cent in Suriname te investeren.
    Voeg je daarbij wat onze nar schrijft: Suriname bestaat voor een groot deel uit labiele mensen, dan is het code rood
    Vertrouwen zien te kweken ,dat is zooooo moeilijk. We hebben niet voor niets een spreekwoord
    vertrouwen komt te voet en gaat te paard
    Speciaal voor rbro
    dit betekent vertrouwen komt langzaam, safrie safrie, maar het verdwijnt snel, ai long no ka
    YW


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES