Vice-president Brunswijk ontmoet Franse Ambassadeur Joly

17
Vice-president Brunswijk ontmoet Franse Ambassadeur Joly

De Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk heeft gisteren een ontmoeting gehad met Antoine Joly, de ambassadeur van Frankrijk in Suriname. Hierbij is de uitbreiding van de samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Frans-Guyana aan de orde gekomen.

Brunswijk gaf aan dat het belangrijk is dat de banden tussen beide landen versterkt worden, gelet op de grote populatie Surinamers die langs de rivier wonen op het Frans grondgebied. Hij vroeg ook speciale aandacht, voor de Skallians die door werkzaamheden het water vervuilen in de omgeving waar de Surinaamse gemeenschappen hun bestaan hebben opgebouwd en daardoor ook het woon en leef genot verstoren. 

De Franse ambassadeur heeft het idee geopperd om een zogenoemde border kaart te ontwikkelen waarmee mensen legaal de oversteek kunnen doen. Hierdoor zouden de overheden van beide landen een betere controle kunnen hebben op het illegaal overstreken van de grensrivier.

Het is niet de eerste keer dat Brunswijk en Joly elkaar ontmoeten. Een jaar geleden bracht Brunswijk in de hoedanigheid van partijleider van de ABOP, ook al een bezoek aan de ambassadeur.

17 REACTIES

 1. Zou goed zijn wanneer NL Bravo amnestie gaf. Niet aan Bouterse. Het is al zolang geleden en Brunsie heeft een grotere politieke partij nou en een regerings functie. De relaties zou meer relaxed zijn met NL.

  Brunswijk de vp is de juiste man om het binnenland te orden. Toki mag over de schoulders kijken of alles goed gaat.


  Maak melding

 2. Tsja, diplomacy, dat gedoe aan de grens moet stoppen. Besmettingsgevaar, goudkoorts en marron-babies die op kosten vd Fransen geboren worden.
  Waarschijnlijk hebben veel Franse marrons op brunswijk gestemd. Ik zie dat beeld nog voor me waar hij met id cards bij de bootjes staat.

  Off-topic.
  Wereldwijd zijn er miljoenen mensen vanwege covid ontslagen alleen in het centrum vd Universe niet.
  Hoezo niet, dit is je kans, dit is overmacht, maak er gebruik van.


  Maak melding

 3. Beste mensen, ff mijn gedachten laten gaan. DE Veeplee voelt nattigheid, het lijkt of hij buikpijn heeft van zo een bezoek. Ik hoop dat de veeplee zich in de afgelopen jaren echt bekeerd heeft van de witte poeder god, naar de werkelijke God, die wikt & weegt.

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 4. Die ambassadeur weet wie brunswijk is en zal deze dealer rover nooit vertrouwen….

  En wie dat wel doet is een idioot een vos verliest zn haren maar streken never…het is treurig dat men mensen met een dubieus verleden vp kan worden.
  Maar net als bouterse zal ook deze man door de mand vallen , niet alles is helaas te koop.

  Time will tell….het is alleen erg zielig dat we helaas geen tijd hebben.


  Maak melding

 5. De Fransen kennen Brunswijk en ze zijn pragmatisch. Zij hebben lak aan de Nederlandse standpuntbepaling m.b.t. de v.p. Fransen moeten dealen met veel Marrons aan de Franse kant van de Marowijne. Een goede verstandhouding met Brunswijk kan hen altijd ten goede komen.


  Maak melding

 6. sorry mensen maar dit is geen gezicht!!!!!! weer een schande voor su, die ambassadeur zal ook denken, in die apenland kan ook alles. Een bankrover die VP wordt!!!!!
  En eerlijk is eerlijk, als je naar lonnie kijkt zie je gewoon 20 jaar gevangenisstraf staan!!!!
  De telegraaf kopte niet voor niets, met Brunswijk heeft su weer een boef aan de top!!
  Wat een schande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Een schandelijke vertoning!!!!!!!!


  Maak melding

 7. robje g komt ook weer om de bocht , , de Fransen zijn pragmatisch , , hoe weet jij dat , , en let op , jij vervloekt de Nederlanders , , maar nu pas op , zowel de Fransen als de Nederlanders zullen jou vermorzelen , , dus robje g een gewaarschuwd paarse rat telt voor twee hé


  Maak melding

 8. Gekwalificeerd zou kunnen worden om naast Santoki te staan, is Belfort; was politieman en was minister van justitie en politie en volgens antecedentenonderzoek geen crimineel achtergronden. En dus bijna de evenbeeld van Santoki; dus samen hand in hand regeren door het ganse land en daarbuiten.


  Maak melding

 9. De Franse ambassadeur heeft het idee geopperd om een zogenoemde border kaart te ontwikkelen waarmee mensen legaal de oversteek kunnen doen. Hierdoor zouden de overheden van beide landen een betere controle kunnen hebben op het illegaal overstreken van de grensrivier.

  Brunswijk is te dom om te begrijpen dat de Fransen juist geen goede en lieve bedoelingen hebben.
  Ze willen juist alles onder controle houden. Dus Brunsie: Denk niet dat de Fransen vriendelijker zijn dan de Nederlanders. Ze zijn alleen slimmer in hun aanpak en willen jou in je eigen vet bakken.


  Maak melding

 10. Brunsie is niet gek, hij houdt zich op de vlakte. Praten jullie maar,
  ja noh, oh ja noh, is goed, ziet er goed uit.
  Hij stopt jullie allemaal in zijn zak
  LEVE ONZE VP de weledelgestrenge heer, Zijne Excellentie de heer Ronnie Brunswijk


  Maak melding

 11. “Hij stopt jullie allemaal in zijn zak”. Dat zal wel en het zijn jullie die geen zelfreinigende kritiek hebben en dansen om mensen die geld hebben. Hoe men eraan gekomen is, schuiven ze onder een karper.
  Niet wat men heeft(bezit) maakt dat men groot(verheven staat boven anderen) maar wat men is als mens.
  Ik ben een arme Surinamer met integriteit in mn zak en zal mij nooit identificeren, conformeren met personen. De staat van dienst is niet om naar huis te schrijven en pochen nog minder.


  Maak melding

 12. @RobG
  Natuurlijk zijn de Fransen pragmatischer. Zij hebben een grens met Suriname en aan beide kanten zit het volk van Koning Brunswijk. .

  Dat pragmatische van deze ambassadeur wordt anders zodra er een Franse Vlag bij komt te staan of er handtekeningen geplaats moeten worden onder formele documenten.
  Reken maar niet dat Brunswijk in de buurt van de Franse vlag op een foto komt met een Franse ambtsdrager.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.