maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Benadeelden van 'Wallet' groep stappen naar de politie

VIDEO: Benadeelden van ‘Wallet’ groep stappen naar de politie

-

Does Travel - naar Suriname

Zeker 30 personen zijn woensdagmorgen getogen naar het politiebureau Latour om aangifte te doen tegen een persoon, die beheerder zou zijn van een zogenoemde ‘Wallet’ groep. De man in kwestie, die ook werkzaam zou zijn als penitentiair ambtenaar (pa), heeft de deelnemers aan de Wallet groep vermoedelijk opgelicht.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er al eerder aangifte was gedaan tegen deze persoon, omdat hij volgens benadeelden een vuurwapen zou hebben getrokken. De man in kwestie gaf toen te kennen aan de politie dat hij slechts een steen tegen een schutting had gegooid en geen wapen had getrokken.

Hij werd daarna in vrijheid gesteld. Toen de benadeelden door hadden dat de man vrij was, hebben ze zijn leidinggevende pa benaderd. Die gaf aan dat hij niets voor ze kan doen en dat ze maar naar de Surinaamse politie moesten stappen om aangifte te doen.

De politie gaf op haar beurt echter aan dat zij geen aangiftes van Wallet oplichting opneemt. Dit vanwege het feit dat het Korps Politie Suriname de gemeenschap vaker heeft gewaarschuwd om niet deel te nemen aan Wallet groepen, omdat het gaat om een piramide spel met alle gevolgen van dien. Ook de Centrale bank van Suriname heeft burgers gewaarschuwd.

De man in kwestie is op dit moment onbereikbaar voor de mensen die meegedaan hebben met zijn Wallet groep. Een gedupeerde vertelde aan onze redactie dat ze SRD 400 had ingelegd, maar niets heeft terug gezien. Ze probeert de man te bellen en appen maar hij zou haar geblokt hebben. Ook is zijn Facebook profiel verdwenen.

Een filmpje van de groep mensen die naar het politie bureau stapte:

https://www.facebook.com/mofokoranti/posts/173119347722623

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. kies ding mooi,wallet willen ze spelen ,snel geld verdienen,maar ze doen geen navraag hoe dat allemaal gaat,wel spelen jullie maar door hoor schatjes,wallettttt hahhaa


  gemodereerd
 2. Nou de politie had gewaarschuwd, maar de waarschuwing werd in de wind geslagen, dan ook niet achteraf klagen, bij deze had de bank ook gewaarschuwd maar die waarschuwing werd ook niet opgevolg, advies geld bij elkaar leggen en de gang naar de rechter maken en een advocaat in een arm nemen, dat zou een goede gang van zaken zijn, veel succes, als het om geld gaat verkoop de mensen hun ziel nog aan de duivel, tot aan de dood denk de mens aan 1 goed en dat is geld geld


  Maak melding
 3. hoe kunnen mensen zo dom zijn.
  Ken tal van vormen van piramide spelen.
  Dat mensen hun gezond verstand niet kunnen gebruiken.
  Deze is nog een waarschijnlijk simpel. Maar goed de simpel mensen trappen er dus ook in.
  Regel 1 je moet “Hard” werken voor je geld en zelf sparen. Er is geen shortcut to easy money.
  In de loop der tijden hebben ze dit soort organisaties verschillende namen gegeven.
  Als het te mooi is om waar te zijn dan klopt er iets niet. We leven in de 21 ste eeuw mensen
  Doe zelf een beetje onderzoek op internet overheid consumenten organisatie als die bestaat.
  ik zeg ze hebben Les Geld betaald. En tja moeten maar van leren


  gemodereerd
 4. Koppigheid, gierigheid, luiheid en snelheid om aan geld te komen. En nu verslagenheid. Ha ha mensen ga werken verdien j geld eerlijk het duurt lang maar daardoor blijft het ook lang bij jou. Leer ervan wees gewaarschuwd.


  Maak melding
 5. Gierigheid en koppigheid zijn karakteristieke n die zijn HEEL diep ingeworteld in de Surinamers hun genen, niet allemaal, maar zeker 99%.
  Maar dan nog willen ze eigen rechters gaan spelen: wel kisi 🙂 mooi!!!


  gemodereerd
 6. Ik denk dat dit een waswas goddo bloot gaat leggen want die PA is misschien ook eens tot zo een groep toegetreden. Wie zit in de Wallettop?
  Ooit was de auto importeur een grote piramidebaas. In deze gokscene wint alleen de starter die nooit armlastig is.
  Andermans boek is duister om te lezen.
  Ik vraag mij af hoeveel PA’s en agenten ook slachtoffer zijn van deze oplichtingspraktijken


  Maak melding
 7. Van te voren weet je dat je als je meedoet opgelucht gaat worden.Het was niet de vraag als maar wanneer je opgelicht gaat worden.Als je dom en hebzuchtig bent moet je je verlies nemen en niet achteraf gaan huilen.


  Maak melding
 8. Dies na deng lesie sranang man foe oenoe baka.geld willen maken zonder moeite te doen.ono so Moni ai mekie jere!!go swetie joe go nanga bal dan Jo sie monie.wie niet horen wil gaat zoizo voelen!!!


  Maak melding
 9. AHE heeft, presies uitgelegd, waarvoor de politieorganisatie is.
  Comment van AHE, lees ik graag.
  Ook leer ik veel en kom dingen tegen, waar ik niet had gedacht.


  Maak melding
 10. Surinamers zijn koppige mensen. Ze moeten het eerst meemaken om het te geloven. Ik heb vaker de berekening gemaakt voor kennissen hoe het allemaal gaat, maar wanneer men lui is en geld nodig heeft neem men altijd van die doorzichtige beslissingen. Zijn vanaf ik van Wallet hoorde dat het gaat escaleren een dag en hier zien je het bewijs. Hopelijk komt het niet zo ver dat er doden vallen om dit wallet gedoe. Vooral in deze dure en moeilijke tijd.


  gemodereerd
 11. Beste mensen van Suriname wat de politie ook beweerd ,jullie waren gewaarschuwd
  Wij nemen geen aangifte op .
  De politie moet altijd aangifte opnemen dat is hun werk daar betalen jullie voor ( al is het weinig) .
  De politie die jullie heeft weggestuurd heeft moet maar een ander baantje gaan zoeken
  En als de O.M ook niks wil doen dan is er ook nog artikel 12 dan kan jullie de rechtbank verzoeken om toch nog een vervolgingen te doen.


  gemodereerd
 12. Ba soekoe, ba fini, ba tarie. Alleen de eerste organisatoren van een Piramidespel vangen.
  De rest zijn kasspekkers. Zij zorgen voor een gevulde kas voor de top.


  Maak melding
 13. Dit is geen oplichting in strikte zin maar een piramidespel waar voor het publiek al lang was gewaarschuwd. Ze kunnen op zijn best zelf een advocaat nemen en een civile zaak aanspannen. Maar ook dan maken ze weinig kans


  Maak melding
 14. Tja:zwakzinnigen worden niet door de wet beschermd. Inhaligheid en hebzucht. Now yu skeer.
  Trots de waarschuwingen meedoen. De deelnemers hadden het geld aan een goede doel kunnen schenken. Het is een geval van boontje komt.. ……..😆😆😆🤣☹☹☹😳


  Maak melding
 15. Dat er nog zoveel domme ezels met kippenkoppen lopen wist ik niet. Ja, politie heeft gelijk alsdie koploze niet luisteren, maar wie gaat ze nu beschermen?? Is niet eerlijk dat die geldwolven zomaar te laten lopen, want dan is er geen wet en recht!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES