dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Nationale Partij Suriname herdenkt 74-jarig bestaan

VIDEO: Nationale Partij Suriname herdenkt 74-jarig bestaan

-

Does Travel - naar Suriname

Dinsdagmiddag vond een kranslegging plaats bij het beeld van Johan Adolf Pengel in verband met het 74-jarig bestaan van de Nationale Partij Suriname (NPS). De partij is opgericht op 29 september 1946, door onder andere Johan Ferrier.

De NPS is een Surinaamse sociaaldemocratische politieke partij, en was lange tijd de grootste politieke partij, die meer dan 40 jaar deel uitmaakte van verschillende coalitiekabinetten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Grun Dyari in het centrum van Paramaribo.

Johan Adolf Pengel werd kort voor de eerste algemene verkiezingen in 1949 lid van de NPS. Van 1963 tot 1969 was hij premier, en daarnaast was hij minister van Algemene Zaken, van Binnenlandse Zaken, en van Financiën.

Pengel was ook voorzitter van de partij en heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de NPS en Suriname in zijn algemeenheid. Hieronder een video van de bijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein bij het standbeeld van Pengel in Paramaribo:

https://www.facebook.com/nationalepartijsuriname/videos/372373740635711/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Er moet gauw een stoelen dans binnen de NPS plaats vinden. Met De huidige voorzitter aan het roer Na Nak Panja..

  Ik denk niet dat de Heer Rusland De NPS naar grotere hoogte gaat kunnen brengen.. als er volgend maand verkiezingen moeten plaats vinden pakken ze 1 of 2 zetels..

  Word tyd dat de NPS Patricia Etnel De nwe voorzitter word


  Maak melding
 2. Ik zie dat alle leden aanwezig waren… Ik vraag me trouwens af waar die grote mond van Patricia Etnel is gebleven. Ze is opvallend stil. Zij en haar partij hebben zich toch altijd uitgegeven als de bewakers van clean government? Wel Patricia, wat vind je van het nepotisme dat vanaf dag 1 van deze regering hooigtij viert, de snellenkopperij en nu ook nog het uitknijpen van het volk als dank voor hun stem. Deze vragen heb ik je persoonlijkn op je FB gesteld, maar ook daar kom je niet verder dan enkel odo’s. Zeg aan jou baas Chan, dat hij het geld dat hij nodig vindt, in meer dan voldoende mate kan halen door de grondbezitters en de concessiehouders een billijke prijs te laten betalen per hectare. Brunswijk is als VP de stilte zelf. Ten eerste omdat hij niet snapt wat er gedaan wordt en gebeuren moet, laat staan de gevolgen daarvan. Of is bhij bedreigd dat als hij tegengas geeft, hij die billeijke prijs voor zijn miljoenen opbrengende goudconcesseies zal moeten betalen. Natuurlijk zijn de ezels hier niet instaat mijn redenatie te begrijpen.


  Maak melding
 3. Al dat gestolen geld en rijkdommen moet je in de gelederen van die paarse criminele boevenbende gaat zoeken l@ucien en te beginnen bij de paarse rovershoofdman op leonsberg. Die hebben nooit clean government gehad en gevoerd, die mulo jongens en drugsdealers van ocer.


  Maak melding
 4. Wat een zielige vertoning moet deze bijeenkomst van de NPS zijn geweest. De eens zo machtige politieke partij is verschrompeld tot een hoop oud roest. Deze politieke partij blonk voorheen uit in arrogantie en betweterigheid. De totems van de partij gaven buitenstaanders het gevoel ‘ minderwaardig ‘ te zijn. Ze keken letterlijk op je neer. Je voelde je net een hoop vuilnis bij hen in de buurt. De gevolgen bleven niet uit.De mensen hebben de partij massaal vaarwel gezegd. Met de huidige NPS komt het niet meer goed.


  Maak melding
 5. RobG 30 september 2020 At 21:59
  “De totems van de partij gaven buitenstaanders het gevoel ‘ minderwaardig ‘ te zijn. Ze keken letterlijk op je neer. Je voelde je net een hoop vuilnis bij hen in de buurt.”
  ====================================================

  RobG,

  Je hebt nog enkele behoorlijke k@oulo trauma’s te verwerken man. Waarom zoek je niet iemand die je kan helpen? Zoek hulp voor het te laat is.
  Nog een advies, probeer intussen iets minder te snuiven.


  Maak melding
 6. Rustig Sabaku, terug naar je hok. Het is duidelijk dat als jullie niet inhoudelijk en verstandig een steekhoudend relaas of onderbouwd verweer kunnen houden, jullie telkens vervallen in schelden. Zwak, triest en zielig gewoon!


  Maak melding
 7. Luciën Karwafodi 1 oktober 2020 At 18:27

  Laat me lekker mijn gang gaan man. Ook ik heb wat trauma’s te verwerken. En ik ben van mening dat dit de enige manier is om tot jullie soort door te dringen. Dus als ik één woordje had weggelaten dan was ik niet in schelden vervallen en wel inhoudelijk geweest. Beschaafdheid is aan jullie soort niet besteed. jullie kennen geen waarden en normen meer. Zogenaamd zijn het alleen anderen die schelden, jullie nooit. Jullie stelen alles wat los en vast is. Kom hier nu niet de moraalridder spelen dus kruip maar lekker weer onder die vieze steen waar je vandaan komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES