maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameDit jaar nog eerste stappen transformatie Nationaal Leger

Dit jaar nog eerste stappen transformatie Nationaal Leger

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nationaal Leger (NL) zal een transformatie ondergaan, waar ook dit jaar, de eerste stappen in zullen worden gezet. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi, gisteren bij zijn eerste jaarrede in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op het Onafhankelijkheidsplein. “Een kerntaak blijft natuurlijk de verdediging van ons grondgebied. Niet zozeer tegen buitenlandse mogendheden, maar tegen andere bedreigingen van onze staat”, zei de president.

Het staatshoofd zei dat door de transformatie militairen veel zichtbaarder moeten zijn, bij de grenzen, in Suriname’s territoriale wateren en in het binnenland. “Zij zullen ondersteunen bij de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen op land en zee”, aldus Santokhi.

Het staatshoofd gaf verder aan dat de mobiliteit op de binnenwateren versterkt zal worden, terwijl de Marine en de Kustwacht gezamenlijk zullen optreden. “Illegale ontginning en uitbuiting moet voorkomen worden. Huidige legerposten zullen geëvalueerd worden, op hun rol, taken en effectiviteit, en indachtig deze doelen aangepast worden. Onze strategische infrastructuur en onze productiesectoren moeten beschermd blijven”.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Suriname heeft eindelijk een echte leider !
  Een leider die overal betrokken mee is en sturing geeft.
  Een leider met een duidelijke visie.
  Een leider met kennis, kunde en daadkracht.
  Een leider die verantwoording neemt en aflegt.
  Een leider die inspireert en zorgt voor eenheid.
  Suriname heeft eindelijk een goede leider.

  Slim-Suriname heeft eindelijk in eenheid een goede keuze gemaakt.
  Het komt goed met ons land en met ons. Wij gaan het samen doen, wij gaan samen door de crises en samen zullen wij Suriname wederopbouwen en rehabiliteren.

  No aksi sa yu kondre kan du fu yu,
  ma aksi yu srefi sa yu kan du fu yu kondre.
  Mi lobi Mama Sranan.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 2. Wat een verademing deze volks president. Een echte leider, zichtbaar en kundig. Surinaamse leger behoort niet tot de NDP, VHP of welke partij dan ook. Het leger moet werken voor het volk. Ben blij de hervormingen die regering doorvoert.


  Maak melding
 3. Het Nationaal Leger (NL) zal een transformatie ondergaan, waar ook dit jaar, de eerste stappen in zullen worden gezet. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi,”tevens ook bevelhebber van het leger”buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op het Onafhankelijkheidsplein.


  Maak melding
 4. Het Nationaal Leger (NL) zal een transformatie ondergaan, waar ook dit jaar, de eerste stappen in zullen worden gezet. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi, gisteren bij zijn eerste jaarrede in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op het Onafhankelijkheidsplein.tevens bevelhebber van het LEGER


  Maak melding
 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Dit jaar nog eerste stappen transformatie Nationaal Leger in Suriname.

  En deze zullen nimmer worden ingezet voor het beschermen van de VEROORDEELDE moordenaar Baas Bouta en zijn overige CRIMINELE NDP bende.

  Nu zal het duidelijk worden wat hun echte kerntaken zullen zijn.

  Geen enkele bescherming aan de voormalige CRIMINELE NDP ROVERS van Suriname.
  Ook de JAP Luchthaven, vliegveld te Zorg en Hoop en kleine airstrips in het binnenland, zullen heel goed in de gaten worden gehouden.

  Ook die BOEF ABRAHAMS zal in de gaten worden gehouden met zijn Heli’s.
  Het wordt nu ook tijd dat hij flink zal moeten betalen in US-dollars of Euro’s voor gebruik van het Surinaamse luchtruim.

  Hand-en-spandiensten door het (nationaal leger) aan een criminele organisatie zal ten strengste worden verboden.


  Maak melding
 6. Dit leger zal verder opegekdi worden door de USA, Frankrijk en Nederland. Geweldig als je zo een volkspresident Heby die overal welkom is en met alle landen kan samenwerken. 120 jaar lang zaten ij in een isolement wat geheel aan dictator Bouterse te wijten was. Nu laat Z.E. Santokhi zien was echt leiderschap inhoudt.
  Wat Z.E, Santokhi als eerste moet doen is het schorem dat nog trouw aan dictator Bouterse is per direct het leger uittrappen.


  Maak melding
 7. @para express, volledig met je eens, je verwoord het perfect. Wat je hebt getikt klopt als een bus, wilde dit ook gaan tikken maar dit hoeft niet meer.

  idd een president die gaat voor het land, en beleid hier op maakt en de daad bij het woord voegt. oftewel daadkrachtig en doet wat ie zegt, en geen tralalalalalalalala.

  tja als een crimineel, drugsdealer, moordenaar president maakt, dan gaat je land naar de kloten, kijk maar naar afgelopen 10 jaar, niks maar dan niks heeft die vuile rat goed gedaan, su is niet 10 jaar vooruit gegaan maar 10 jaar achteruit!!!!!!!!!!!!!!!!
  En toch 16 zetels krijgen, dus een grote meerderheid stemt toch op deze staatsmongool en vraag me af welke debielen mensen toch op deze crimineel hebben gestemt.
  Maar goed, lange leve de president Santhoki, en de olifant!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Ric 30 september 2020 At 12:10

  Was dit niet al zo puur stemmingmakerij
  =================
  Nee het is geen bouta, je bent het al gewend noh die stemmingmakerij.


  Maak melding
 9. Waarom waarom wordt een president in Suriname zo bewierookt?
  Bouterse’s ndp heeft veel financieel leed veroorzaakt, toch 16 zetels.
  Santokhi heeft bijna niets gedaan, behalve de contacten met het buitenland gelukkig hersteld.
  Natuurlijk kan je nu nog niets meer verwachten.
  Maar
  1. om hem af te kraken slaat kant noch wal. Doen alleen dommies
  2. om het te bewieroken slaat eveneens kant noch wal.

  Ik snap dat met name de mensen die tegen ndp waren nu blij zijn (alles beter dan ndp), maar wacht met bejubelen totdat er echt positieve zaken zijn voor de Surinaamse samenleving


  Maak melding
 10. Robles 30 september 2020 At 15:42

  Daarom zeker wordt er extra loon bij de troepen ingehouden en worden er militairen ontslagen.
  =====================
  Ik dacht dat een intellectueel als jij het beter moest weten, eigenlijk niet anders te verwachten van een egoïstisch hypocriet.


  Maak melding
 11. @ tookie30 september 2020 At 14:59

  Bedankt voor je reactie.

  ” …
  En toch 16 zetels krijgen, dus een grote meerderheid stemt toch op deze staatsmongool en vraag me af welke debielen mensen toch op deze crimineel hebben gestemt.
  … ”

  Dat vraag ik me ook af.
  Aan de andere kant begrijp ik dat vele onderontwikkelde Surinamers kiezen voor een baan bij de overheid in ruil voor hun stem. Deze mensen sporen gelijk hun hele familie en al hun bekenden aan om ook hun stem te geven aan die partij.
  Het domme van deze mensen is is dat zij niet (willen) begrijpen en niet (willen) inzien dat zij een salaris krijgen dat een lening is die zij zelf terug moeten betalen. Dus zij hebben geld geleend om zichzelf een salaris te geven.

  Het zijn ook deze mensen die roepen om niet terug te kijken en zoals Ashwin Aloedin het heel mooi zegt “voortzetting van hun beleid”.
  Deze mensen roepen dat er geen verschil is tussen de nieuwe coalitie en de NDP, omdat zij niet willen inzien dat er een verschil is. Zij hebben het liefst voortzetting van het NDP-beleid.

  Nu moeten ze accepteren dat zij de lening voor hun salaris terug moeten betalen. En dat doet pijn.

  Het enige volk dat klaagt is het NDP-volk.
  Slim-Suriname steekt de handen uit de mouwen en gaat aan de slag. Krakti !


  Maak melding
 12. Robles

  30 september 2020 At 15:42

  Daarom zeker wordt er extra loon bij de troepen ingehouden en worden er militairen ontslagen

  =====================================================

  Tijdens kabinet Bouterse I en II werden lonen te laat uitbetaald omdat Hoefdraad in alle uithoeken van de wereld geld moest lenen om de lonen te betalen. Die tijd is voorbij.


  Maak melding
 13. De toekomst zal uitwijzen aan wiens zijde het leger zal staan.
  Bij opdracht de politie te assisteren bij het opbrengen van een veroordeelde.
  Het Nationaal leger zal dan moeten optreden tegen een privé leger.

  PG geef opdracht tot het opbrengen van de veroordeelde kunnen wij dan meemaken wie nu werkelijk de macht heeft.
  De democratisch gekozen President van Suriname of de meest bekende veroordeelde crimineel in Suriname.


  Maak melding
 14. Times For Kranti 30 september 2020 At 13:29
  Het Nationaal Leger (NL) zal een transformatie ondergaan, waar ook dit jaar, de eerste stappen in zullen worden gezet. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi, gisteren bij zijn eerste jaarrede in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op het Onafhankelijkheidsplein.tevens bevelhebber van het LEGER
  ++++++++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++++

  ===>> OPPERBEVELHEBBER!


  Maak melding
 15. Boskopoemang 30 september 2020 At 16:14
  Ik dacht dat een intellectueel als jij het beter moest weten, eigenlijk niet anders te verwachten van een egoïstisch hypocriet
  ==================

  U kan wel schelden want dat blijkt hier meer schering dan inslag te zijn. Vraagje daarover trouwens. Hoe voelt dat nou om vanaf een anoniem account wildvreemden uit te schelden? Raakt u daar opgewonden van? Volgende vraag is dan natuurlijk of u dat op straat ook doet. Stel u staat op de markt te wachten en u hoort een gesprek tussen wildvreemden. Begint u dan ook zomaar te schelden? Zo nee waarom doet u dat hier dan wel? Het is namelijk sociaal onaangepast gedrag en u wint er geen respect mee.

  Dan even het antwoord zelf. Ik loop dit niet te verzinnen. Ik woon en werk in Suriname. Al jaren. Ik spreek ook militairen. En ja. Er worden militairen gekort op hun salaris en er zijn er ook al een aantal die waarschijnlijk niet gehandhaafd kunnen blijven.

  Fijne dag nog.


  Maak melding
 16. Normaal wordt begroting ingediend in de dna. Waarom dit keer zo ceremonieel. Dan klaagt de regering dat er een begrotingstekort is. Kan geen subsudie betalen. Nooit meer voor de vhp stemmen


  Maak melding
 17. Beste Beste mensen…., U ziet die man niet opdringerig op de voorgrond treden .., toch brengt hij positieve energie in team Santokhi… Ik heb het over nps voorman.., heer H. Rusland.. Het is een verademing om te zien dat Rusland een behoorlijke overzicht blijft houden… Hij stuurt waar-nodig het schip, geef maar een naam M. S. Suriname bij.. Ik heb hoop dat het met het administratieve gedeelte van Suriname goed komt


  Maak melding
 18. Beste mensen…., U ziet die man niet opdringerig op de voorgrond treden .., toch brengt hij positieve energie in team Santokhi… Ik heb het over nps voorman.., heer Rusland.. Het is een verademing om te zien dat Rusland een behoorlijke overzicht blijft houden… Hij stuurt waar-nodig het schip, geef maar een naam M. S. Suriname bij.. Ik heb hoop dat het met het administratieve gedeelte van Suriname goed komt… Sterkte waar U ook bent.., en vergeet je mondkapje niet


  Maak melding
 19. Hetb is grappig te zien hoe de bewoners van Chan zijn hol hier los gaan in hun euforie en jubelkreetjes van pure bewondering van deze aardsbedrieger. Laat mij jullie wat vragen. Het leger gaat getransformeerd worden tot….?? Weten jullie dat? Gewoon weer een losse kreet waar jullie op klaarkomen. Ik zal hierbij direct een waarschuwing doen: Ga door met het transformeren tot een ontwikkelingsleger zoals de vorige regering dat al deed, maar ga niet door op de etnische toer zoals je nu al bezig bent in de top, het kan alleen maar fout gaan! Suriname is een multi-etnisch volk en dat moet overal gezien worden, ook en vooral in de gewapende machten! Speel niet met vuur!


  Maak melding
 20. Lucien Karwafodi 30 september 2020 At 18:13
  Laat mij jullie wat vragen. Het leger gaat getransformeerd worden tot….?? Weten jullie dat?
  ===================

  Wegbezuinigen. Net zolang tot je er geen last meer van hebt?


  Maak melding
 21. Para express,
  Nu doe je het weer, “vele onderontwikkelde Surinamers kiezen voor een baan bij de overheid”.
  Jij bent zodanig “ontwikkeld” dat je achter iemand loopt, in zijn kont kruipt, bewierookt en steeds maar oproepingen doet deze lijder te volgen, als een bezopen propagandist van het CDS. Als wij het niet doen zijn wij domme Surinamers. Hou een keertje op met dat gedoe, we zijn niet achterlijk.


  Maak melding
 22. Santokhi is niet door zijn leiderschap gekozen. Een groot deel van de kiezers hadden geen vertrouwen meer in de vorige regering. Welke keuze hadden de kiezers, zij hadden minder vertrouwen in deze coalitie. Het werd een keuze uit twee kwaden.

  Deze coalitie doet ook wat ze zelf goed vindt voor het volk zonder het volk. We zitten nu met een leider die zijn schaduw zelf niet vertrouwd. Benoemd overal familie, vrienden en partij genoten op belangrijke posten, stuurt goed en hard werkende mensen naar huis, onthef ze van hun posten enz.

  En dan komt zo iemand in zijn jaarrede ons zeggen dat wij hem niet begrijpen omdat zijn werktempo zo hoog is dat wij hem amper kunnen bijbenen en begrijpen, vandaar de onrust. Is toch om te huilen, het lachen is ons allang vergaan, het is toch een gotspe.

  Oranje lovers wat heeft Santokhi tot nu toe sec gepresteerd, dat hij bewierookt wordt. Ja dat de vorige regering een puinhoop van heeft gemaakt, dat weten wij onderhand wel, dat is verleden tijd.

  Waar gaan we nu heen, wie weet wat Santokhi echt van plan is, kijk naar de verkeerde benoemingen, de vele commissies, projectgroepen en dies meer. Bijna overal benoemt hij zijn eigen mensen. Wat een geluk dat de grote boef Brunswijk de alleenheerschappij van Santokhi heeft gedwarsboomd.
  Wat wil Santokhi zo in beeld brengen en gaan beheersen.
  De tijd zal het leren. Jip en Janneke


  Maak melding
 23. Para Express 30 september 2020 At 20:06
  @ Pony30 september 2020 At 18:43

  ” …
  we zijn niet achterlijk.
  … ”

  Jij bewijst het tegendeel.
  =======================

  Zo kennen we de schelders weer. Even geen inhoudelijke argumenten en het schelden begint weer. Jammer. Het getuigd voornamelijk van zwakte. Niet van kracht.


  Maak melding
 24. @ Robles,

  Op dit zelfde anoniem account zit jij ook onzin te kraaien, fijn toch.
  Schelden is mijn ding, daar kom ik mee klaar en het liefst op je mond, daar geil ik op en hierdoor heb ik geen behoefte aan respect, want ik ben toch anoniem, anoniempje.

  Mijn excuus om weer eens op je egoïstisch hypocriete teentjes getrapt te hebben, word vooral niet zenuwachtig.

  Tang boeng!


  Maak melding
 25. @ Robles30 september 2020 At 20:18

  Het is maar net hoe je het wilt bekijken.

  Een eigen mening hebben en durven te geven is een teken van kracht. Net zoals objectief en oprecht durven te zijn.

  Persoonsverheerlijking en aannemen van populistische fantasieen is een teken van zwakte.


  Maak melding
 26. Boskopoemang 30 september 2020 At 20:42

  Held ben je hoor 💪🏼 Toffe kerel. Iedereen op deze website vind je denk ik wel stoer. Nu nog je naam online. Dan ben je held van de dag.


  Maak melding
 27. Eindelijk gaat het leger doen waarvoor het op aard is; het volk beschermen en niet eigen volk uitmoorden.
  Héél erg belangrijk voor de kentering in suri. 40 jr revo heeft land en volk vernietigd, verdeeld, en voor veel verdriet gezorgd.
  Minister v Defensie suc6 👍


  Maak melding
 28. @ Robles30 september 2020 At 21:22

  U haalt van alles door elkaar en trekt verkeerde conclusies. Volgens Hoefdraad is dit de mentaliteit van het NDP-volk.


  Maak melding
 29. Meneer de President, wilt u ook wat zeggen over de 12 militairen die uw VP Ronnie Brunswijk gegijzeld had.
  De militairen zijn spoorloos verdwenen.
  Gaat u een onderzoek instellingen, meneer de President.


  Maak melding
 30. Eindelijk wordt het leger een leger. Geen uitzendbureau voor wachters en beschermers van illegale braziliaanse goudzoekers en buitenlandse hoeren.

  De frisse zeelucht en de schuim van de zee zal de navy wakker houden in hun jacht naar illegale vissers en drugs gangs.

  In het binnenland zal het nieuwe leger de marrons op een afstand houden van het stuwmeer en brazilianen van illegaal goud delven.

  Uitgevoerd zou dat het nieuwe leger eren.


  Maak melding
 31. Pony 30 september 2020 At 22:41
  Para express, je doet het weero
  ====================

  Kritiekloos alles aannemen zonder zelf na te denken. De media beginnen het nu ook door te krijgen. Zoals het stuk in DWT hieronder:

  PRECIES ZOALS DE jaarredes van zijn voorgangers inhoudelijk niet veel voorstelden, heeft de eerste jaarrede van president Chandrikapersad Santokhi dinsdag weinig indruk gemaakt. De president heeft de afgelopen maanden vrijwel al zijn kruit verschoten waardoor zijn rede meer weg heeft van een anti-climax, omdat dezelfde zaken de revue nogmaals passeerden.

  In een serie persconferenties en interviews heeft de president immers al de vloer aangeveegd met het regiem Bouterse/Adhin. Er zijn veel lijken uit de kast gehaald. Er ging bijna geen dag voorbij of het vorige regiem werd niet op de korrel genomen. Op sociale media is de indruk gewekt dat de samenleving voldoende was geïnformeerd over het wanbeleid van de NDP, maar desalniettemin is dat eindeloos opgerakeld.

  Natuurlijk valt er veel aan te merken op het eerder gevoerde beleid. Onderzoek van zaken die nu bij de procureur-generaal liggen, zal duidelijkheid moeten brengen daarin. En ook de Coronacrisis groeide Suriname boven het hoofd. Zodanig dat het aantal besmettingen omhoog schoot, met daarbij een aantal doden van boven de honderd.

  Echter, president Santokhi wekt langzaam maar zeker de indruk dat hij door de Zwarte Piet toe te spelen aan de vorige regering, de aandacht afleidt van de lastenverzwarende maatregelen voor de burgers aan de onderkant van de maatschappelijke ladder. Wat het vertrouwen in de regering-Santokhi een nog grotere deuk heeft gegeven is de stoelendans voor Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht, directieposten en het benoemen van liefst achttien kersverse districtscommissarissen.

  In zijn jaarrede zegt de president dat hij spookambtenaren gaat aanpakken, terwijl zijn regering nu zelf het leger aan deze ambtenaren vergroot door zoveel van hen thuis te laten zitten. De algemene politieke beschouwingen en begrotingsbehandeling staan nu ook voor de deur. Dezelfde oude koek zal worden gepresenteerd. Precies zoals de NDP de meerderheid in het parlement inzette om zaken er door te krijgen zal dezelfde film worden vertoond met andere sterren. De huidige ministers werken dag en nacht, vindt Santokhi. Daartoe zijn ze verplicht. Ze hebben daarvoor gekozen en worden ervoor betaald. De mofina wan daarentegen hebben meerdere banen en kunnen toch de wurgende prijzen in de winkels niet betalen.

  Helaas heeft Santokhi de kans gemist om als vader des vaderlands het volk te bemoedigen om samen dit moeilijk traject af te leggen. Immers, ook de NDP’ers moeten hard werken aan de opbouw van het land. Met verwijten richting die partij zal het niet lukken een vuist te maken. Inspirerend waren daarom de woorden van Bep-parlementariër Ronnie Asabina recent: ‘Wie snel wil gaan, gaat alleen. Wie ver wil gaan, gaat samen.’ Suriname zal het moeten hebben van ver gaan op lange termijn.


  Maak melding
 32. Ze moeten gewoon het reguliere leger afschaffen. De politie uitbreiden met bepaalde specialistische eenheden. Eenheden opgeleid voor bepaalde taken en vergroten van de mobiliteit, overal inzetbaar op elk gewenst ogenblik.
  Ministerie van defensie opdoeken, kost handen vol geld, de jongens en meisjes zitten de hele dag soldaatje te spelen, zet ze in voor politie taken.
  Meer hebben wij niet nodig.


  Maak melding
 33. Pony 30 september 2020 At 22:55

  Om de problemen in het binnenland goed op te lossen heb je helaas denk ik meer manschappen nodig. Maar wellicht zijn er 400 beleidsmedewerkers om te scholen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES