VIDEO: Werkzaamheden op zondag om steiger Meerzorg te herstellen

9
Werkzaamheden op zondag om steiger Meerzorg te herstellen

Zondag werd er flink doorgewerkt om de steiger te Meerzorg te herstellen, zoals ook in onderstaand filmpje te zien is. Het gaat om de oversteekplaats tussen Commewijne en Paramaribo die in deplorabele staat verkeerde. Naar verwachting wordt de steiger maandag afgerond.

Er zijn een aantal steigers op verschillende locaties, die in deplorabele staat verkeren. Deze steiger geniet prioritiet, omdat er op dag basis honderden passagiers gebruik van maken. Ook de scholieren zullen binnenkort wederom de oversteek doen.

Het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname pakt de steiger deels aan met middelen uit eigen beheer en materiaal beschikbaar gesteld door sponsors uit het district.

Volgens OW minister Riad Nurmohamed is er naast de steiger die wordt hersteld, een betonnen steiger in aanbouw. De bouw is echter stopgezet, vanwege het feit dat de vorige Surinaamse regering haar betalingsverplichting niet is nagekomen. Het gaat volgens de minister om een torenhoge achterstallige betaling in dit geval.

De minister geeft de garantie zich in te zullen zetten om dit project af te ronden voor 2022. “Ook aan de zijde van Paramaribo zal een betonnen steiger worden opgezet” zei hij.

https://www.instagram.com/p/CFqT7bsB6ML/?igshid=1b9x80hsxigsx

9 REACTIES

 1. Dus vele projecten waren gestart, gelden zijn geleend en geind voor die projecten maar de projecten zijn toch niet betaald met als gevolg deels afgemaakte projecten met betaalachterstanden.

  Waar is dan al dat geld naar toe ?
  Pe a moni de ?!
  En hoe moeten de betaalachterstanden betaald worden ? En met welk geld moeten de projecten afgemaakt worden ? Met nieuw kapitaal ?
  Dus die projecten gaan dubbel kosten !

  Begrijp ik dat goed ?

  Wij willen gerechtigheid.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Wat een primitieve manier van repareren. Zijn er geen poclines ter beschikking.??? De boothouders hebben al zoveel verdient aan het publiek dus kunnen zij een bijdrage leveren in deze.Ze willen alleen verdienen en niet investeren in ook hun eigen veiligheid.


  Maak melding

 3. @ redactie waterkant.net

  Volgens mij wordt er van “maak melding” knop onterecht gebruik gemaakt en stoort dit het plaatsen van reacties.
  Misschien een idee om in plaats hiervan een “like👍 “of “dislike 👎 “knop toe te voegen.

  Groetjes: Para Express


  Maak melding

 4. Hopelijk dat het hout, Basraloksi is, waarmee de steiger in Ansoe wordt gemaakt.

  Zie de eigenschappen van Basraloksi

  Basralocus is een houtsoort afkomstig van Dicorynia guianensis (familie Leguminosae dan wel Caesalpiniaceae), bruin van kleur, met duurzaamheidsklasse 2, al wil dit nog tamelijk variëren; ook de kleur is variabel. Hoe donkerder de kleur en hoe zwaarder het hout is, des te duurzamer het is.

  Basralocus is afkomstig uit Suriname (waar het Basraloksi heet), Frans-Guyana (waar het Angélique heet), en Brazilië.

  Het bevat een vrij hoog gehalte aan silica, waardoor het in een gematigd klimaat vaak redelijk vrij blijft van paalworm. Basralocus is populair in de waterbouw. Een typisch Nederlandse toepassing is het gebruik van basralocus in remmingwerken of als dukdalf bij sluizen en bruggen.

  Basralocus is redelijk goed te bewerken en af te werken met hardstalen gereedschap, in verband met het kiezelgehalte.

  Bron: Wikipedia


  Maak melding

 5. Ja, een like of dislike lijkt me ook beter.

  De berichten met meer 👍 dan 👎 blijven open en de berichten met meer 👎 dan 👍, die worden niet gewist maar dichtgevouwen.


  Maak melding

 6. Wkn beslist zelf welke reactie blijft staan, ongeacht het aantal meldingen. Like dislike was er al, werkt niet bij suri’s.
  Handig om de regels van Akismet eens te lezen en dan heb je nog Google en de Overheid. Er wordt wereldwijd zwaar gescreend op fakenews, haatreacties en discriminatie.


  Maak melding

 7. Dit is een van de voorbeelden waar de ndp geld voor heeft geleend, echter door hun onkunde en onbehoorlijk bestuur, maar bovenal door boeven mentaliteit, zijn aannemers niet betaald en is al het geld in boevenzakken verdwenen. Schaamteloze rattenpartij die ndp. Ik pleit voor het vervolgen en straffen van al degenen m.n. de ministers. Immers zij zijn hoofd verantwoordelijk voor het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar.


  Maak melding

 8. Maak van goslar een (eiland) met een ophaalbrug en we zyn van alle problemen af
  Deze is makelyk te onderhouden , zou ook als loopbrug gebruikt kunnen worden.
  of zoiets als op Curacao ,een loopbrug die open en dicht gaat


  Maak melding

 9. Geachte Wendy,
  Ook ik heb, gelezen.
  Volgens mij is de kern, dat er herstelwerkzaamheden, wordt gepleegd.
  Ook voor u!
  Wordt niet geil, de minister is volgens u geil.
  Misschien ziet u een gaatje om hem te bevredigen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.