First lady bedankt kinderen van Rotterdamse basisschool voor inzamelingsactie

23
First lady bedankt kinderen van Rotterdamse basisschool
Foto: RJ's Photography

Kinderen van de Rotterdamse basisschool Shri Saraswatie in Rotterdam-West hebben onlangs geld ingezameld, om schoolspullen voor arme kinderen in Suriname te kopen. Dankzij hun inzamelingsactie krijgen 500 kinderen in Suriname een rugtas met schoolspullen. En daar wilde Melissa Santokhi, de first lady van Suriname die momenteel in Nederland is, de kinderen persoonlijk voor bedanken.

In eerste instantie zou een klein groepje schoolkinderen naar de ambassade gaan voor een ontmoeting. Maar de first lady wilde de school maandag zelf zien, zegt de adjunct-directeur aan RTV Rijnmond. Mevrouw Santokhi nam op het schoolplein symbolisch een rugtas in ontvangst. Ook verzorgde ze een gastles over Suriname aan groep 8.

“De first lady is een rolmodel voor onze jeugd en haar warme steun voor de schooltassen actie omarmen wij” aldus Rajesh Ramnewash, bestuurder van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland over het bezoek van de first lady.

23 REACTIES

 1. Mevrouw u bent een echte surinamer u doet zoveel voor ons land, kan die dievegge ingrid alias boef een voorbeeld aan jouw nemen, u en uw man zal Suriname zeker in alle hoogte brengen, daarin geloven wij allemaal, als je het goed doet verdient men zeker een pluim,


  Maak melding

 2. Prachtig werk. Dat u dat voor onze kinderen in Suriname dat bereid bent te doen. Geweldig mevrouw. Geweldig voor de kinderen in Suriname. Onderwijs is de sleutel tot succes, tot sociale mobiliteit. Dit moet aan de kinderen in Suriname continu benadrukt worden. Kinderen moeten nu in een ander milieu in Suriname opgroeien. Vrij van het vergif van paars. Het milieu welke paars in Suriname geschapen heeft. Roof en drugs als verdienmodel.
  En aan de regering de boodschap. Kinderen in Suriname moeten onderwezen worden in de decembermoorden, de Moi Wana moorden, de drugscriminaliteit, de verpaupering van Suriname, de roof en de catastrofe die zich tijdens de periode van de NDP heeft voorgedaan.
  Mis deze kans niet regering Chan. Bewustzijn bij de kinderen brengen.


  Maak melding

 3. Op die school wappert ook de Indiase nationale vlag. Toen de voormalig Brits-Indiërs kwamen naar Suriname bestond de federale republiek India nog niet.

  Verder leuke aktie.


  Maak melding

 4. Mojah 22 september 2020 At 08:54

  Leuk hoor…

  Ze bezoekt waarschijlijk alleen scholen die het waard zijn….alleen hindu scholen.

  Rassen scheiding is niet onbekend in suriname!
  ==============================
  Waarom springen jullie altijd meteen op etniciteit, dit is alleen merkbaar bij de paarse ratten. Wat willen jullie hiermee bereiken, we zijn allemaal Surinamers. Hebben jullie dit allemaal geleerd in jullie paarse huis. Dit geeft al aan hoe achterlijk denkend jullie zijn, da fa i wan draai kondre.


  Maak melding

 5. John 10:10
  De dief komt alleen om te stelen,te doden en te vernietigen trek niks aan van anderen u heb altijd tegenstanders

  wie goed doet ontmoet !!!!!

  Mevrouw Santoki uw hart zit op de juiste plaats
  May the good lLord bless you !!!!####
  Moge de here u kracht wijsheid en inzicht geven,
  waar u nodig hebt om uw werk te voldoen

  Amen


  Maak melding

 6. Het gaat hier om de kleine stap, welke onze First Lady, heeft gezet.
  Het gaat niet over etniciteit!
  Haar kleine stap is een grote sprong voor de toekomst van onze kinderen.
  Hulde aan onze First Lady.


  Maak melding

 7. @Mojah
  Jij bent een idioot en zal voor altijd een idioot blijven!
  Ji zou het liefst willen dat de kloof tussen de diverse rassen onderling moet bestaan tot in eeuwigheid.
  In Suriname heb je ook scholen die de naam dragen van 1 specifieke groepering..neem vb de Hirasing school.Dat is een gemeenschap die behoort tot de Arya Dewaker organisatie.Het is de naam alleen die je gek maakt.
  Op deze school zijn de studenten vertegewoordigers van alle groeperingen en rassen in Suriname.De lessen of school agenda is hetzelfde als dat van de Roomskatholieke school enz…
  Het is 2020 en jou denkwijze dateerd nog steeds uit de stenen tijdperk.
  Mars, ga je aanpassen!
  What’s in a name..?
  Niemand die in Suriname problemen heeft met scholen gemeenschap en hun organisaties,alleen @Mojah die ermee worstelt.
  Meneer Santokhi please,mie begi,

  zet een instantie in elkaar die de surinamers informatie moet verschaffen over de scholen gemeenschap en hun organisaties.Naar het schijnt is dit een problerm die getakeld moet worden naast de vele andere problemen waarmee u
  opgescheept zit.


  Maak melding

 8. Goede zaak mang, ze bezoek een school waar er alleen maar hindoestanen op zitten.
  Dus eigen soort eerst is haar beeld en de rest mag stikken en dat laat ze ook merken.

  Erg voor de kinderen van de school die geld moesten inzamelen voor arme mensen in Suriname.
  Maar in Nederland leeft het gros van de buitelanders in armoede, dus laat men het beeld niet krijgen in Suriname dat de hindoestanen in Nederland in rijkdom leven.


  Maak melding

 9. @Honkong not free,

  In Honkong wappert nu de Chinese vlag, het is gedaan met de vrijheid. Het land met 2 systemen is nu een dictatoriaal systeem geworden. Democratie is om zeep geholpen door China !!!


  Maak melding

 10. President vrouw, er zijn ook andere Nederlanders met Sranan roots die niet op U lijken maar ook een bezoek van u willen. Waarom gaat U niet bij hen langs, zij bijten niet hoor. Wij weten dat U beschermd bent opgevoed zonder contact met anderen die niet op U lijken, kunt U niets aan doen , U was toen kind, maar nu bent U volwassen en de first lady van Sranan en geen partij first lady, U bent de first lady van alle Surinamers.

  Wat een misser, en voor iemand die brains zou hebben


  Maak melding

 11. @Xi Jumppang

  Het gaat hier om de SURINAAMSE first lady die een bezoek brengt aan de school met hopelijk mensen van hindostaans-SURINAAMSE afkomst…

  De Indiase vlag is van ver na de Brits-Indische immigratie en heeft helemaal NIKS te maken met de SURINAAMSE hindostanen. Ze konden dan beter de union jack vlag van de U.K. ophangen want daar maakte BRITS-Indië deel van uit.

  De relatie China – Hong Kong is trouwens ook een leuke nalatenschap van die beschaafde Britse lui…


  Maak melding

 12. Herhaald verzoek aan robles,
  Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?


  Maak melding

 13. @Pony,

  Zij heeft zichzelf niet uitgenodigd, die Hindoeschool heeft haar uitgenodigd om haar iets te kunnen geven voor kinderen van Suriname.
  Bovendien, de Surinaamse (zwarte) christenen gaan naar blanke christelijke scholen en de Surinaamse moslims gaan misschien naar Turkse en Marokkaanse scholen, dus gaan zij haar uitnodigen op deze scholen? Dacht het niet.
  Je mag dit best vermelden hoor. Waarom verzwijg je dit?


  Maak melding

 14. Jongens LET OP!!!
  Met z’n allen massaal het voorbeeld van @Bigi sma opvolgen.
  @Bigi sma loopt namelijk elke dag van Spijkenisse naar de sociale werkplaats van Den Helder om te gaan werken.


  Maak melding

 15. Ik snap niet waarom er nog zoveel negatieve reacties hier geplaatst worden. Ik zou zeggen baat het niet dan schaadt het niet. Kan alleen maar goed zijn voor Suriname. Suriname is de laatste 10 jaar nog niet zo positief in het nieuws geweest als de laatste twee maanden. Het was niet zo lang geleden weleens anders onder de criminele regering van Desiré Delano Bouterse met zijn NDP.


  Maak melding

 16. @Honkongfree,

  Suriname was vóór 1975 lid van het koninkrijk der Nederlanden en ze hadden ook een eigen een vlag niet de Nederlandse vlag !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Betekenis van die vlag: Oude vlag van Suriname(1959) Er werden kleuren gebruikt die enigszins overeenstemmen met de huidskleur, om etnische groepen aan te geven. Noni kwam met het idee van gekleurde sterren (zwart, bruin, geel, rood en wit) die met elkaar verbonden waren door een ellipsvormige band. De zwarte ster stond voor de Creolen, de bruine voor de Indiers (Hindoestanen), de gele voor de Chinezen, de rode voor de Amerikaanse Indianen, en de witte voor de Europeanen. Het kreeg een witte achtergrond, symbool van de vrede waarin de bevolkingsgroepen samenleefden.


  Maak melding

 17. Den Kon Yang,

  Die vlag konden ze ook plaatsen ja. Die Indiase vlag moeten ze maar laten wapperen als een Indiase official ofzo bij ze op bezoek gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.