Nieuwe wisselkoers van SRD 14,018 voor 1 USD gaat vannacht in

36
US dollars

Vannacht om 00.00u Surinaamse tijd, gaat de nieuwe USD wisselkoers voor SRD in Suriname in. Deze koers, die voorheen SRD 7,52 voor 1 USD was, wordt vanaf 22 september 2020 SRD 14,018 (aankoop) en SRD 14,29 (verkoop). Dat heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) vanmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

Het vaststellen en afkondigen van de nieuwe wisselkoers, de zogeheten unificatiekoers is na overleg tussen de CBvS en het ministerie van Financiën en Planning tot stand gekomen. De unificatiekoers betekent dat alle sectoren één wisselkoers hanteren.

Het hanteren van hogere verkoopkoersen dan de gepubliceerde verkoopkoers van de bank voor de Amerikaanse dollar, is geenszins toegestaan benadrukt de CBvS.

Ze geeft verder aan dat de onder haar toezicht staande deviezenbanken en wisselkantoren de enige erkende en bevoegde instanties zijn, waarmee het bedrijfsleven en het publiek wisseltransacties mogen verrichten.

36 REACTIES

 1. Ja daaar ga je weeeer koers gaat gwn omhoog zomaar ding ab bigi mofo k ga de koers omlaag krijgen en nu watvis de koers nu pi a omlaag goh wel a kies oen mooi ding mang sang stem tap ding mang dja


  Maak melding

 2. Dit is een realistisch koers om mee te werken.
  Je kan je koers niet totaal kunstmatig gaan regelen terwijl vraag naar deviezen heel groot is en je koopkracht ingestort. Dit had econoom Amzad Abdoel wel moeten weten, anders hadden ze meteen een wet kunnen nemen om de koers vanaf heden 1 op 1, helaas werkt het niet zo. Stabiliteit van je economie zal de koers omlaag moeten drukken en waarde van ons munteenheid omhoog moeten krikken en dat neemt zeker wat tijd. Afbreken gaat makkelijk, kunst is om op te bouwen en dat is niet zo makkelijk, vraag het maar aan de paarsen, volgens mij hebben ze nog geens idee wat er gebeurt is met ons staat en economie.


  Maak melding

 3. Boskopoemang 22 september 2020 At 00:50
  Dit is een realistisch koers om mee te werken.
  ========

  Maar op straat gaat hij naar 20. Verder hebben de banken geen SRD’s dus je kan wel valuta wisselen voor SRD maar vervolgens kan je geen SRD opnemen.


  Maak melding

 4. Onze toppers worden beloont met meer dan 1 salaris. Daarom gaan deze mensen niet voelen van alle aanpassingen. De kleine man gaat het voelen en zal het gevolg hebben dat in 2025 de ndp terug zal komen.


  Maak melding

 5. Als er geen wet kom voor de koers gaat de koers alleen maar omhoog maar ja de valuta wet is niet goed geweest dus als je te trost ben om toe te geven dat je fout zat dan maar doen als je neus bloed over 2 maanden zullen wij allemaal het effect zien


  Maak melding

 6. Robles 22 september 2020 At 00:57

  Boskopoemang 22 september 2020 At 00:50
  Dit is een realistisch koers om mee te werken.
  ========

  Maar op straat gaat hij naar 20. Verder hebben de banken geen SRD’s dus je kan wel valuta wisselen voor SRD maar vervolgens kan je geen SRD opnemen.
  ===============
  Klopt beste Robles,
  Zwarte markt neemt altijd toe als je niet genoeg valuta in kas hebt, dit is niks nieuws toch, dit maken we al sinds jaren 80 mee. Het heeft allemaal met kas reserves en vertrouwen te maken, vooral van het volk naar de banken toe en er is voorlopig ook geen koopkracht. Wees nu oprecht en eerlijk tegen je zelf, we weten wel hoe dit allemaal is gekomen, want pa Vene had het al onder controle. En ik wil het niet keer op keer zeggen, maar volg het even zelf wanneer de koersen stabiel zijn geweest en wanneer die kapot zijn gemaakt. Fuck die shit met crisis, crisis heeft er niet voor gezorgd dat we momenteel in financieel crisis zitten.
  Jij vraagt altijd om feiten, feit is dat staatsolie zelf aangeeft dat ze 2 miljard us$ in totaal winst aan staat hebben overgedragen afgelopen 10 jaren. Winst houdt in dat alle kosten voor staatsolie ook m.b.t. kosten van het boren naar nieuwe reserves. Die vriendje van je Adhin zegt dat ze kosten hebben gehad aan staatsapparaat rond de 900 miljoen srd per jaar. Dit houdt in dat alle staatskosten met de 900 miljoen per jaar betaald zijn. Reken jij maar zelf uit, 10 jaren 900 miljoen is 9 miljard srd. Als ik 2 miljard us$ omreken met een koers van 5 srd dan reken ik het nog om aan de lage kant, is 10 miljard srd. Dan praat ik hier nog niet eens over de rest van de inkomsten z.a. hout en goud etc.. Alles wat men gedaan heeft, hebben ze gedaan met leningen, wat nu bij de meeste projecten blijkt dat die nog niet eens betaald zijn. Staatskas 2010 had een reserve van 800 miljoen us$. Denk je dat het verstandige gedeelte van ons volk zomaar schreeuwt PEH A MONI DEH!!?? Blijf jij maar lekker naïef.


  Maak melding

 7. Sommige van de ongeschoolde agoe komen hier hun frustratie even kenb maken doormiddel van schrijven, let me freshup your mind, toen bouta 10 jaar boeven bende ndp aan de macht was, hoorde ik niemand iets over het wanbeleid, maar ze willen wel dat santhoki het in 4 maanden alles moet oplossen, dit ellende is 10 jaar paars, als ndp het goed had gedaan dagoe no bit oenoe foe tak kaka sani, oplossing komt er na 10 jaar afbraak, bouta en boefdraad familie zijn een vloek voor Suriname, en da is de waarheid


  Maak melding

 8. Net voor de verkiezing was er geen geld in Suriname, miljarden gestolen 200 miljoen gestolen klap op vuurpijl 280 miljoen over laten maken naar een bouwfonds, pa e sroto now, boefdraad boevie bende is weg gevlogen, maar schreeuwend uit zijn holletje a no mie, vette varken, loekoe fa e dok, van al dat geboefte kan je niet genieten, ze grijpen jouw dagoe boefdraad
  Mietje ben je


  Maak melding

 9. Boskopoemang dankjewel voor je uitleg
  Je heb veel verstand van qua financiële zaken! Goed dat je een andere die ndp het boven het hoofd houdt, op een heel nette manier uitleg??


  Maak melding

 10. Boskopoemang 22 september 2020 At 03:26

  U klinkt nu als de Robg van de VHP. Veel cijfers maar geen feiten. Misschien ben ik naïef. Maar misschien wordt u wel bij de neus genomen door de nieuwe leiders.


  Maak melding

 11. Wisselkoersen….

  Men moet gewoon stoppen met cambios …zolang dr cambios zijn zullen we de witwas praktyken bewust of onbewust steunen.
  Cambios zijn gewoon illegale banken die meestal coke gelden weer in de burgerij verdelen zodat het clean is.
  Laat deze cambios verdwijnen en dr is een andere koers te bewandelen..

  Alleen de eigenaren van cambios hebben profijt van deze vorm van oplichting….vraag jezelf even af wie de eigenaren zijn.


  Maak melding

 12. Robles

  22 september 2020

  Wat vind u er van dat Leo Brunswijk nu ook bij de EBS het voor het zeggen heeft

  =============================

  Daar kan ik kort over zijn. Accomoderen van family and friend is not done. Het is noet fraai.


  Maak melding

 13. Vraag mij nog steeds af waar Boefdraad zich schuil houdt.
  Vraag mij nog steeds af of men werkelijk op zoek is naar Boefdraad
  Vraag mij nog steeds af hoe goed en hard men zoekt om Boefdraad te vinden

  Vraag mij nog steeds af waarom al die anderen die hebben geroofd en gefraudeerd hebben nog steeds vrij rondlopen en alle tijd krijgen hun buitgemaakte gelden te verbergen.
  Enkelen van deze mannen hun naam is publiek geheim:
  Chotellal
  Sardjoe
  Chin a Sen
  Bouva
  Graanoogst
  Abrahams
  etc etc


  Maak melding

 14. @ Bigi Sma.

  Dat heb ik ook eerder aangekaart. Ze lopen lekker vrij rond en lachen net de joker die met moord is weggekomen.

  If you want to be a real crook go into politics…


  Maak melding

 15. Robles 22 september 2020 At 05:20

  Boskopoemang 22 september 2020 At 03:26

  U klinkt nu als de Robg van de VHP. Veel cijfers maar geen feiten. Misschien ben ik naïef. Maar misschien wordt u wel bij de neus genomen door de nieuwe leiders.
  =========================
  Je stemexpressie geeft duidelijk aan hoe onzeker je bent, zegt al genoeg over je. Je hebt een trouble jeugd gehad, misschien meerdere keren verkracht, ik hou rekening met je situatie. Ben blij om te zien dat je toegeeft dat robg alias robles rotzooi uitkraamt. Ik mag altijd bij de neus genomen worden door deze nieuwe leiders, zo ruik ik tenminste wat ze aan het doen zijn. Helaas ben jij keer op keer in je bilgat genomen door de vorige leiders en nog steeds. Feit is, ik hoef je niks uit te leggen, da kan ik net zo goed tegen een muur praten, dat heb je bewezen bij deze.


  Maak melding

 16. De situatie waarin wij verkeren is meer dan belabberd. De rekenkamer heeft ook lopen meedoen aan dit geheel alsook de machthebbers nu. Alle welvaart die een schijnvertoning was had men kunnen doorzien. Men heeft ook naar eigen belangen gehandeld en hebben zich laten lummelen door neks no fout. Paars heeft het land naar de knoppen gebracht met medewerking van onze volksvertegenwoordigers. Nu wringt de schoen door onverantwoordelijk handelen van ???. Honderden miljoenen $ us verdwenen. Parlement beschermde de hohoofdverdachte. We zijn gewoon de pineut. Wij hebben lopen slapen toen de vossen hun passie preekten. Schaamteloos hebben ze het land, de afgrond ingeduwd.


  Maak melding

 17. Er zij zoveel zaken die om aandacht vragen.
  Ik vermoed dat men bewust in rondjes blijft manoeuvreren om de aanhoudingen
  van al die corrupte politici en vrienden.
  Zelf personen die in deze nieuwe regering zitten zijn schuldig aan de ondergang van ons land.
  Onze vp brunswijk zal o.a. dan ook moeten hangen!

  Suriname zal nooit bloeien als je geen schoon schip maakt!


  Maak melding

 18. Dit is een heel schappelijke koers en beginpositie. De kans zit er dik in dat de koers de komende dagen verder stijgt. Gezien de financiele / economische positie is de echte waarde van de SRD veel lager.

  Het is nu van heel groot belang dat de illegale wisselaars en het criminele kartel worden opgerold !
  Tegelijkertijd moet de productie en de export een boost krijgen. Anders wordt het dwijlen met de kraan open !

  Aan deze koers zitten dus voorwaarden en deze zijn verbonden aan tijdslimieten.
  De regering Santokhi is ongeevenaard goed bezig. De schoonheidsfoutjes wegen niet op tegen de Hercules prestaties van deze regering.

  Beste landgenoten,
  de komende 2 maanden zal het spannend worden. Maar wees niet ongerust.
  Het komt goed met onze Switi Sranan.
  Slim-Suriname heeft de leiding.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 19. Boskopoemang 22 september 2020 At 11:47

  Bedankt voor je feedback. We zullen er naar kijken.

  Meer dan een melding aan de moderators voor idiote uitspraken zit er voor u niet in.


  Maak melding

 20. Koos 22 september 2020 At 08:28
  Daar kan ik kort over zijn. Accomoderen van family and friend is not done. Het is noet fraai.

  =========

  Dan zijn het het daar tenminste over eens.


  Maak melding

 21. Im feit is Suriname allang gedollariseerd maar men wil gewoon aan blijven pappen met een eigen munt waar eigenlijk niemand vertrouwen in heeft.

  Al is de koers hoog of laag, de meerderheid geeft de voorkeur aan de USD. Vooral de handelaren en verhuurders van appartementen en huizen.

  Niemand durft zijn vingers te branden aan het overgaan op volledige dollarisatie want bepaalde groepen vinden het best zo. Broederschap en gelijkheid slechts voor een kleine groep, NIET voor de meerderheid of voor iedereen.


  Maak melding

 22. Vraag me af of boefdraad een pop heeft aangeschaft waarmee hij onzichtbaar is geworden.
  Wisselkoers: de huidige situatie schreeuwde om gepaste maatregelen. Er is onder Bouta voor miljarden aan srd”s bijgedrukt, zonder dat de koers werd aangepast. De devaluatie van de Surinaamse munt was slechts uitstel van executie.
  Deze regering heeft dat nu rechtgetrokken tot een meer realistische waarde. Voor alle dwazen, dat de Surinaamse munt gedevalueerd is, is de schuld van Bouta en z’n boevenbende en niet van deze regering.


  Maak melding

 23. Laat deze regering me een brik geven reken maar dat deze regering toegang verleend aan de kambois en geldschieters Suriname in hun macht te blijven houden. Vhp is nog niet klaar de bevolking te straffen voor de tien jaren dat ze geen regeermacht hadden. benzine zou (7.50 srd gaan kosten) wat krijgen we nu, 10srd voor een liter benzine. echte echte parasieten die nu het volk echt nog erbij in de Ko neukt. A koers Bo kong Saka, ik wist wel dat deze parasieten dat niet zouden doen koste wat het kost moeten ze in de olie reserves dat dank zei bouta met hun poten in komen roeren.Ze hebben hun parasieten families, daarvoor hebben zij gevochten niet voor de bevolking.Maar goed,ik kijk nog wat de vakbond van staatsolie hier aan zal doen


  Maak melding

 24. Robles 22 september 2020 At 13:41

  Boskopoemang 22 september 2020 At 11:47

  Bedankt voor je feedback. We zullen er naar kijken.

  Meer dan een melding aan de moderators voor idiote uitspraken zit er voor u niet in.
  ==========================
  Idem dito, je probeert wel een leider van een discussie hier uit te hangen, maar we hebben geen boodschap aan je wartaal. Je doet je best om zo netjes mogelijk te zijn, maar het blijft nonsens.


  Maak melding

 25. Maripa ko,
  Wij hebben deze regering niks gevraagd, in tegen deel , het was jouw Santhoki, die luidkeels tijdens de verkiezingen steeds herhaalde wo set ing, binnen korte tijd is alles weer op de Rails, wij hebben meer dan 80 experts in binnen en buitenland die voor ons vele plannen hebben bedacht.
  De VHP wilde zo graag regeren, weet je nog, geef ons 28 zetels. Gelukkig maar dat het geen 28 zijn geworden. Chan wilde zo graag pres worden.


  Maak melding

 26. Ik vind dat de mensen aan de Noordzee wel erg makkelijk praten. Daar zijn er meer vangnetten.

  Suriname heeft dat echt veel minder, vooral de zwakkere groepen.


  Maak melding

 27. Oh voor je het vergeet, kan je ook een opsomming geven van commissarissen ed van de afgelopen TIEN jaar
  Hetgeen je schrijft is natuurlijk zo fout als maar kan en zo stom als maar kan
  Maar om geloofwaardig over te komen zou je ook de andere zijde moeten belichten, Nietwaar??
  kijk daar blijf jij en jij niet alleen, maar ALLE zgn, neutralen. weg van
  Hoe geloofwaardig ben je dan?

  waterkant.net/suriname/2020/09/20/projecten-waren-naar-schijn-af-voor-de-verkiezingen/


  Maak melding

 28. Mijnheer Roemer wij hebben de dollars nu nodig (liever vandaag dan morgen) en niet over 5 jaar. Wat je nu zegt is alleen maar voor de poes, blablablabla. Je bent incompetent, Santhoki haal de man daar weg, zet een vakman neer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.