First lady overlegt in Eindhoven over uitbreiding project online academie

38
First lady in Eindhoven om project online academie uit te breiden
Foto (c) SkillsTown -Mevrouw Santokhi op bezoek bij het bedrijf in Eindhoven.

De Surinaamse first lady Melissa Santokhi zit niet stil tijdens haar bezoek aan Nederland. Zo was de vrouw van de president van Suriname vrijdag op bezoek bij het bedrijf SkillsTown in Eindhoven. SkillsTown is een online opleider voor professionals. Het bedrijf heeft onlangs in samenwerking met Connect by Talent de Get Skilled Academy opgezet in Suriname.

De Get Skilled Academy, een initiatief van de first lady, is een online academie op de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo, waar studenten verschillende trainingen kunnen volgen. De Nederlands organisaties hebben eerder deze maand vijfhonderd vouchers ter waarde van 50.000 euro gedoneerd aan de first lady. Hiermee kunnen ADEK studenten de trainingen, zoals management en presenteren, online kosteloos volgen.

Een woordvoerder van SkillsTown zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat dit het begin is van het project. “De first lady is bij ons op bezoek om te overleggen hoe we het project uit kunnen breiden” aldus de woordvoerder tegen de krant.

De bedoeling is dat er samen met Surinaamse onderwijsinstellingen en opleiders gewerkt zal worden aan de verdere uitbouw van nieuwe trainingen. Tegelijkertijd wordt het huidig aanbod verder geïntegreerd en aangepast aan de Surinaamse behoefte.

38 REACTIES

 1. @ Robby

  Je haalt mij de woorden uit de mond. Ik weet niet wie haar styliste is maar het kan zeker eleganter en presidentieel.

  En nu het positieve; ze is zeker goed bezig , maar zou het prettiger en realistisch vinden als de term First Lady vervangen werd door presidentsvrouw.


  Maak melding

 2. Goede zaak 👍.
  De First lady gaat als een raket.
  Veel beter dan eens in het jaar lintjes knippen.

  Prettig en realistisch voor wie, voor jou?
  Wie ben jij ook alweer @freddyyy.


  Maak melding

 3. Beste mensen hier bij WKN, jullie mogen best wel trots zijn dat deze dame niet thuis zit om roti te bakken voor haar lieve lieve Chan. Dat ze met haar kennis een bijdrage levert aan de ontwikkeling van land en volk moet je juist toejuichen!


  Maak melding

 4. wendy 19 september 2020 At 16:06

  Ze moeten haar geen mice geven en vragen stellen. Komt niet uit dr woorden en gaat met dr haar spelen en tong draaien. Vlotte babbel heeft als ze het voorgeschoteld krijgt.
  Met dr hele zg advocaten kop deugd ze geen hol. Vandaar Via het bed van Chan
  =========================
  Hahahahahaha…….djaroesoe!!!!!! Op en top, smoke it!!!! I like it, ik zie graag de hersenen die je niet hebt in brand vliegen. Over hol gesproken, hahahahaha………kongmno tak nex.
  Had Ingrid het niet gedaan via bed van Desi dan, was het met een handgranaat gebeurt. Die handgranaat toch, die moeten ze bij jou in de hol gooien. Ga fietsen jij, het liefst zonder zadel op een verroest stang.


  Maak melding

 5. Wendy waar is de diamant?😁😁😁 die vraag is nog steeds niet beantwoordt! Wendy is gewoon jaloers dat ze niks bereikt heeft. Jaloers op een bepaalse cultuur die wel hard kan werken en een leuk huis en auto hebben. Wendy jou soort cultuur kent geen schaamte. Door zo een gedachten gang moet je wel stelen en roven. en als je geen schaamte of trots in he donder hebt,dan is het voor jou soort normaal om te stelen. En jou soort bedoel ik die in een boom wonen en af en toe ie beneden komen om bij de chinees of hindoestaan te komen stelen.


  Maak melding

 6. Goede initiatief van deze mevrouw. Ik steun het van harte.

  In ieder geval positieve en negatieve uitdagingen zijn bedoelt om
  de wil en het scheppingsvermogen te prikkelen.

  Let niet op de verpakking maar op de inhoud.


  Maak melding

 7. @ Robby en Freddyy

  Mevrouw Santhoki is NIET op staatsbezoek. Als dat zo was zou haar echtgenoot er ook bij zijn en had ze haar kleding daarvoor aangepast.
  Als ik de kleding en uitstraling van de vorige first lady vergelijk met die van mevr. Santhoki, dan zie ik wezenlijke verschillen. Deze dame straalt beter. Trouwens het is geen modeshow. Ze pronkt niet met kleding maar geeft blijkt van gedegen kennis en intelligentie. Dat is belangrijk. Ik ben blij dat ze wat gaat doen voor de Surinamers wat managementtraining en presenteren betreft. Human resource management noemt men dat. Daar schort heel wat aan in Suriname.


  Maak melding

 8. Volgen info dienst in su is ze op privebezoek, maar zelf heeft ze het over werkbezoek, wie liegt er nu.
  Maar de bollywood show gaat verder,
  Voor hoe lang duurt dit. Regering brunswijck/santhoki is nu al aan het afbrokkelen.
  Geniet maar zo lang het kan.
  Vraag die dikkop van abop wat hij zo vaak te leonsberg doet en waar de gesprekken over gaan.
  Deze dikkop wil pres worden van su en dat kan alleen maar met de partij van de duivel.
  Maar aan alles komt er een eind.


  Maak melding

 9. Paarse Pino 19 september 2020 At 15:41
  Wauw dit is toch fantastisch! Ze doet nu zelfs zaken in de beste en grootste high-tech stad van de wereld.
  =======

  Eindhoven de beste en grootste high-tech stad van de wereld? Wat heeft u vandaag gesnoven?


  Maak melding

 10. Weer een paar die naar de kledij van iemand kijkt. Typisch iets Surinaams.
  Kijk naar de kennis en kunde en niet naar iemands kleding.

  Volgens jullie zou je heel heftig gekleed moeten zijn of je nou hersenen hebt of niet.
  In ieder geval heeft zij wel hersenen maar jullie niet.


  Maak melding

 11. Bij mevrouw Santhoki is het niet dress to impress. Impress met je kennis, kunde en kunne.
  Goed zo mevrouw. Kennis is de sleutel tot succes en sociale mobiliteit. permanente educatie, een leven lang leren. Dat is het devies.
  Alleen door een goede opleiding kan men in Suriname de armoede ontstijgen.


  Maak melding

 12. Mevrouw santhoki is niet met inkopen bezig zoals de ingrid waldering die dievegge, mevrouw santhoki is dan wat alles is om voor Suriname te werken en vooruit te helpen, bouta vrouw die dievegge met geleend geld ging de wereld rond alleen mooie kleren goud kopen en slapen in dure hotels, dieven zijn het ndp geweest
  Party is over, santhoki gaat dit land op koers zetten en alle Surinamers zullen een dag het zeker goed hebben ook rob gay en Wendy de hoer


  Maak melding

 13. @ Esmerald

  “Wie ben je jij ook alweer@freddyyy

  Heel simpel ; Iemand met een mening!!!!!
  Mag dat ??????

  @ Jk

  “Weer een paar die naar de kledij van iemand kijkt. Typisch iets Surinaams”

  Wat ben je helderziend 😀 ten eerste ben ik geen Surinamer en het gegeven dat ik een oordeel over de kleding van de betreffende mevrouw vel betekent volgens jou dat ik geen hersenen heb ???
  Ik wist niet dat ik met een “Neuroloog “te doen had 😀


  Maak melding

 14. Beste mensen… Martin Luther King heeft er in 1963 nog zo voor gepleit om mensen op hun karakter en hun inhoud te beoordelen…. Je moet mensen niet selecteren op iets waar ze niets aan kunnen doen, waaronder hun huidskleur… Even ga ik hard op iets zeggen…, Adek-en andere studenten in Suriname, jullie hebben de beste vriendin gevonden die je maar kan bedenken, Melissa, een naam maar zal ik gebruiken .. Maak er gebruik van.., de onderwijsinstelling . .. Een dame vol energie.. .Zij ziet het nut in van hoger-onderwijs… Ik denk dat deze regering monetair een andere houding zullen aannemen.. Zoiets van, ik betaal maar terug wat ik geleend heb.,, wat Eugene van der San ookal voorgesteld heeft. Eugene van der San is notabene een ndp-adviseur .. De srd-koers wordt dan ook voorlopig vrijgegeven en valuta betalingen kunnen overeenkomstig.. Het wordt spannend. Pompeo zag de war on drugs van dichtbij.. Hij weet zeker wie., de sergeanten zijn die fout gaan .. Mensen sterkte en succes en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 15. Chandini 19 september 2020 At 16:49
  Beste mensen hier bij WKN, jullie mogen best wel trots zijn dat deze dame niet thuis zit om roti te bakken voor haar lieve lieve Chan. Dat ze met haar kennis een bijdrage levert aan de ontwikkeling van land en volk moet je juist toejuichen!

  Ma wat is die naam fan die kennis en waar hij woone en wat hei hebbe studeert?


  Maak melding

 16. @Freddyyy,

  “Helderziende”???? Dan heb je zeker geen toekomst als je daarin gelooft.
  Neuroloog?? Last van je ledematen of kan je slecht lopen?? Want als iemand bekritiseerd op zijn kleding, heb je zeker een klein probleempje in je bovenkamer.

  Als je geen Surinamer bent, hebt je aardig wat kritiek op alles wat daar gebeurt. Of is het een vorm van jaloezie? Of ben je doelloos?

  Be happy “Geen Surinamer”


  Maak melding

 17. Mevr. Santhoki, mensen zullen altijd negatief reageren, maar ik sluit u in mijn hart, want u bent voor alle Surinamers bezig waar ook ter wereld. Online studeren kan en wordt mogelijk gemaakt. Ga zo door, niks van kritiek aantrekken. Wat ook negatief was is dat suriname gemeld had van een begrotings te kort en gelijk wordt er geschreven dat Suriname failliet is. Terwijl wij weten dat Nederland , Amerika ook een begrotings tekort hebben, dat heb je als je met riooljournalisten te maken heb. Suriname korte tijd goed bezig en ga zo door, niets van de riooljournalisten aantrekken.
  Mvg.groet


  Maak melding

 18. “Wie ben je jij ook alweer@freddyyy

  Heel simpel ; Iemand met een mening!!!!!
  Mag dat ??????”

  Nee, absoluut niet, elke reactie v jou gaat over de titel van de First lady. Je lijkt wel een langspeelplaat die grijs is gedraaid. Meestal zijn het vrouwen die zo zeuren.
  Gebruik dat betuttelend vingertje van je bij die geitewollen figuren, de slechts geklede op aarde.


  Maak melding

 19. @ Esmerald

  Het begrip vrijheid van meningsuiting is een groot goed . Wellicht dat het anders werkt bij jou , maar ik ik sta in mijn recht een mening te hebben.
  Mag dat ??? Ja zeker en Esmeraldje gaat mij daarvan niet weerhouden.

  Met titels gooien is Verworden tot een nationale hobby in Suriname. Hou het simpel ; “Presidentsvrouw “
  Mevrouw Venetiaan was een prachtig voorbeeld.

  Ik zal mij nu maar mijn vingertje gaan richten op mijn geitewollen mede figuren, die volgens jou de slecht geklede op aarde zijn , maar wel waar jou land nu reeds weer aanklopt voor steun.

  Ik ga er verder geen wedstrijdje van maken ; ik draag het land een warm hart toe en ben zelf met een Surinaamse getrouwd dus laat ik het hierbij en wens jou een fijne dag toe.


  Maak melding

 20. Dus omdat je met een suri bent getrouwd, dan denk je dat je alles mag. Verwacht je een kniebuiging of zo. Dacht het niet manneke! @ fredyyy.
  Je reageert naar een eind weg, maar verwacht tegengas als je met je onzin reacties komt. Laat de First lady met rust, ze heeft haar eigen persoonlijkheid en is geen kopie van een ander.

  Gaan we denigrerend doen met je “ esmeraldje” 🤭😂.

  Plots is het mijn land die voor steun aanklopt, maar je draagt het land een warm hart toe, wat is het nou.

  En maar door blijven hameren op de titel.
  Gaat niet gebeuren, jij hebt niets te vertellen.

  Dat betuttelend vingertje liever binnenhuis gebruiken, indien mogelijk natuurlijk.
  Waarschijnlijk lukt het thuis niet en kom je hier je gram halen, nog effe, proest!

  Toedels.


  Maak melding

 21. Feddyyy,
  deze gast, esmerald, net bekomen van Bouta, wil Sranan helpen vooruit brengen, bah wat een engerd. Hou hem liever bij de geitenwollen, misschien kan hij wat bijscholen.

  Trouwens de vhpers hier op waterkant hebben nog steeds niet in de gaten dat zij een blok zijn aan het been van pres.Chan, die ijvert voor verbroedering, zie 21 september, de dag van de verbroedering. Hier op waterkant zijn ze al jaren bezig tweedracht en haat te zaaien. Onze Pres.Chan kan jullie missen als kiespijn. Ik ook.

  Wij hebben liever mensen die echt willen helpen en de zware klappen die gaan komen helpen opvangen, als je dit niet wilt blijf dan lekker in NL.


  Maak melding

 22. @ JK

  Ik ga niet ineens de moeite doen om jou te reageren. Ook aan jou een heel fijne dag toegewenst 😀

  Mijn mening zal ik ten alle tijden blijven geven waar ik het noodzakelijk acht .


  Maak melding

 23. De basisscholen en de middelbare scholen moeten we ook niet vergeten.

  Wat ik altijd blijf zeggen onze opleidingsinstituten moeten veel meer samenwerkingen en uitwisselingen aangaan met het Caraïbisch gebied, de rest van Zuid-Amerika, Nederland en USA.

  Heel veel (kennis)uitwisseling is al mogelijk via het net.


  Maak melding

 24. Mag ik vragen waarom alleen op waterkant over het bezoek van die mevrouw wordt gesproken.
  Nergens in de Nederlandse media lees je iets over dit bezoek.
  Geeft volgens mij goed aan hoe belangrijk Melissa is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.