NDP aanhanger werkzaam als militair aangehouden na oproep tot protest

43
NDP sympathisant werkzaam als militair aangehouden na oproep tot protest

In Suriname is deze militair, die via social media ‘Weg met Chan!‘ postte en opriep om te protesteren tegen de Surinaamse regering, aangehouden door de militaire-politie. Dat melden diverse Surinaamse media. De man in kwestie had opgeroepen om op 23 september om 10.00u te protesteren op het Onafhankelijkheidsplein.

Via een fake account op Facebook plaatste hij diverse teksten om gelijkgestemden met zich mee te krijgen. Daarbij plaatste hij zinsdelen als “Chan z’n vrouw gaat 7 salarissen krijgen en wij blijven pinaren” maar ook raciale opmerkingen zoals “ding koelie ab a mony” en een plaatje waarop de president afgebeeld is als wolf die ‘blakamans’ zou toespreken.

De man verstuurde ook oproepen via WhatsApp om mensen over te halen om mee te doen aan het protest. Op een foto die hij zelf online plaatste is ook zijn politieke voorkeur duidelijk te zien; hij staat in zijn NDP kleding naast voormalig NDP topper Andre Misiekeba (foto rechts).

Volgens de Surinaamse nieuwsite SUN werd de militair afgelopen donderdag aangehouden en in verzekering gesteld, nadat vorige week aangifte tegen hem werd gedaan. Zijn posting op Facebook:

43 REACTIES

 1. WEGJAGEN DIE HANDEL: HIJ MOET WORDEN ONTSLAGEN. WEG MET DIT SOORT PAARSE GESPUIS.

  IK BEN EEN KROESHARIGE EN AANHANGER VAN SANTHOKI.

  ALS CHAN SANTHOKI ZAKEN DOET DIE MIJ NIET WELGEVALLEN ZAL HIJ MIJN STEM HOREN ZOALS DE BEPAALDE BENOEMINGEN.


  Maak melding

 2. Wat mij al tig aantal jaren is opgevallen is dat men het lands verdedigingsuniform misbruikt voor alle andere doeleinden behalve waarvoor ze het zouden mogen gebruiken.
  Zo zie je deze gasten ook vaak extra bij verdienen in de goudvelden als bewaker en hun pakkie moet daarbij afschrikwekkend werken.
  Het is binnen een week niet de eerste schandvlek van het leger die zich misdraagt. Wat nog erger is is dat deze kawfoetoeboi zijn hoogste baas(de opperbevelhebber van het nationale leger) zo onbeschoft neerzet. In andere tijden onder een ander regime had hij met dit statement zijn dood getekend. Kijk wat niet zo lang geleden een ex militair overkwam toen hij ’s nachts op zijn woonadres werd overvallen door een bende ongeregeld nadat hij zich openlijk had uitgelaten tegen zijn voormalige baas. Nog steeds wassen de personen die hem in bescherming hadden moeten nemen hun handen naast handsanitizers in onschuld.
  Deze mafkees wilde de onrust uit de jaren 80 nog ff dunnetjes overdoen. Ik durf erom te wedden dat hij zal aanvoeren niet zichzelf te zijn toen hij al zijn braaksel postte. Wel moet iedereen waakzaam blijven want waar rook is smeult er ergen ook een vuurtje.
  Hij heeft het lef om Chan en Ronnie op te roepen om hun geld in het land te steken. Waarom roept hij ddb abrahams en boefdraad ook niet op om hetzelfde te doen? Waarom trekt hij in deze verlichte tijden weer eens de etnische kaart?
  MENSEN , BLIJF ACHTER JULLIE KEUZE STAAN AL IS HET SOMS MOEILIJK EN LIJKT HET UITZICHTLOOS MAAR GEEF DEZE NIEUWE REGERING EEN KANS EN LAAT U GEEN RAD VOOR DE OGEN DRAAIEN. BIJ DE VORIGE VERKIEZINGEN VROEG PAARS OM NOG 5 EN IN NOG GEEN KWARTAAL ROEPT DEZELFDE BENDE OP TOT BURGELIJKE ONGGEHOORZAAMHEID. HOE KRROM IS KROM?


  Maak melding

 3. Aanzetten tot opruiing met als doel het bevoegd gezag te ondermijnen vraagt om een stevige aanpak door de krijgsraad. Uit het leger schoppen deze ndp idioot!


  Maak melding

 4. @ drs RobG.
  Contouren economisch beleid, hoe zag dat er bij jouw baas dan uit?.
  Die cambio’s bepalen de afgelopen 10 jaar toch ook al de koers, wat is daar aan gedaan door jouw baas?


  Maak melding

 5. Deze idioot geeft wel weer het niveau aan van de gemiddelde NDP’er…..echter vergoed dat niet dat je in een “democratisch ” land gearresteerd wordt voor een oproep tot demonstratie.


  Maak melding

 6. Sterk begin van Chan. Waardeloze staatsobligaties uitgeven. Een soort verkapte lening! Komende jaren geen winst van Staatsolie, drie jaar voor Alcoha dam, geen afschrijvingskosten gereserveerd bij Telesur, EBS en andere overheidsbedrijven en ga zo maar door. Wie o wie wil er staatsobligaties


  Maak melding

 7. Pakiratigri,

  Nu heeft een arme aanhanger van de NDP iets geuit (let wel, hij heeft niet gedreigd of zo) ,en wordt hij vogelvrij verklaard.

  =================================

  Opruiing en racisme is strafbaar. Daar staat celstraf voor 😉….ga die posting van die mongol nogmaals lezen.


  Maak melding

 8. Opsluiten die vent. Garnalen hebben meer hersenen dan zulke gasten. Sommigen hebben een trauma opgelopen na uitslag van de verkiezing van afgelopen 25 mei 2020.Ga naar een psycholoog of psychiater. Laat de regering haar werk doen waarvoor het volk gekozen heeft.25 mei 2025 is de herkansing.


  Maak melding

 9. De komende maand gaan er nog meer maatregelen volgen.
  Vele Surinamers en met name het NDP-volk zijn kortzichtig, zij kunnen niet begrijpen dat deze (impopulaire) maatregelen nu eerst nodig zijn om het later weer beter te hebben. Deze kortzichtige Surinamers kunnen heel heftig gaan reageren wanneer de concrete maatregelen doorgevoerd zullen worden en zullen zorgen voor maatschappelijke onrust.
  Deze kortzichtige Surinamers willen wel lenen maar niet terugbetalen, zij willen alles gratis en nemen geen verantwoording voor eigen kunnen.

  Beste mensen / slim-Suriname,
  kijk uit voor de paarse slangen, zij gaan voor nog meer onrust zorgen.
  Laten wij verstandig zijn en resultaatgericht. De nasleep van de regeringen Bouterse maakt het nu moeilijk maar er komen weer betere tijden.

  Slim-Suriname heeft geen weer bruku pur bruku mentaliteit, wij weten beter. Krakti !


  Maak melding

 10. RobG: het is jou zgn.leider in 10 jaar niet gelukt om de koers te beteugel. En Chan moet de klus binnen 7 wkn.klaren? Typisch ndp. Vanaf de zijlijn een heleboel onzin uitkramen.


  Maak melding

 11. Beste RobG, Ric, het is nog niet laat, ook voor jullie zijn kansen, zoniet voor de komende generaties, gun ze een mooi toekomst, jullie lijken verloren, maar is dat ook zo? Nee! Doen mee om het verloren land terug te vinden!

  In 1980 is de democratische vernislaag van ons mooi, Suriname en vredelievend gemeenschap, weggehaald.Toen al stond ik versteld, hoe springlevend de drang van staatshoofden was om de politieke arena te domineren en koste wat het kost aan de macht te blijven.

  Fort Zeelandia,, zucht! Maar al gebruikt hij spaarzamer geweld,
  aan zijn tactiek is de voorbije millennia nauwelijks iets veranderd.
  Nog altijd gebruikt hij dezelfde trucs”” verdeel-en-heers, repressie, beloningen voor wie loyaal is, propaganda, dreigen met chaos”” en last but not least, de knapste truc van allemaal: mensen laten geloven dat je geen dictator bent.

  Ook nu probeert hij hardnekkig aan de macht te komen. Hij gebruikt nu een verkeerde patroon om te overleven. Hij verlangt om zijn stempel op ons en omgeving te zetten, en zo aan invloed te winnen. Voor hem is het verlangen naar macht totaal naakt.

  Nu gaat het immers over de vraag hoe je een samenleving organiseert en bestuurt. Jammer dat er in het land verschrikkelijke, domme, mislukte tirannen rond slenteren. Die hun leven uit handen, hebben gegeven aan de kwade.


  Maak melding

 12. NDP.Nationale Dwazen Partij of Piraten.😂😂😂Om te zien hoeveel bijscholing militairen hebben gekregen in het leger.Bouterse lacht nu in zijn vuistje.Hij heeft de totale NDP stoet gemanipuleerd.Liet ze stikken.Hij heeft nooit aangedacht om de helft van zijn inkomen af te staan aan het arme volk of van de kamer leden.Maar ze bleven maar hun salarissen verhogen en allerlei schimmige toeslagen zich toekennen.En dat Terwijl het volk pienaart.Kinderen amper naar school en te eten hebben.


  Maak melding

 13. Militair of niet. Hij heeft ballen. Het duurt niet lang meer en het volk komt op straat. Chan hft koers verhoogd met handomdraai maar de valutawet was niet goed omdat de vrienden van hem niet kunnen stelen en bedriegen.
  Ik had Chan 2 jaar gegeven maar het wordt 1 jaar. Hij had gedacht nl en usa gaan geld geven. Investeerders stonden klaar, koers gaat zo omlaag. Nooit zo hoog geweest. laten die zwarte vhpers en hun familie eerst pinaren.
  gemodereerd

 14. Hij hft jaren geleefd vn ndp-paketten, sociale steun, toelagen enz.
  Nu alles is komen weg te vallen lijdt hij honger. Hij ziet er uit als n uitgehongerde pireng met die boef misierommel.


  Maak melding

 15. Hij had zeker niet gedacht nl en usa gaan geld geven. dat dacht die krankzinnige rooie, bigie noso fossiel van jullie
  Deze dacht samen met schoonzoon we stelen ons rijk, later als als we e verkiezingen gaan verliezen, wat eigenlijk onmoglijk is dan laten we vhp gaan bedelen en de rotzooi van ons opruimen, het volk de lasten laten dragen namens hun en dan komen we over vijf jaar als alles is opgeruimd terug en dan begint het van voor af aan net als altijd.
  Geen enkel land en geen enkel persoon gaat jullie wat geven ga het halen bij de schurftige honden die het van jullie hebben gestolen. Als hij het jullie niet terug geeft
  dan schijt je maar verhonger maar, ook geen 555 actie voor jullie
  NIETS HELEMAAL NIETS
  KIJK OF JE DAT KAN VRETEN
  ZEI DIE FOSSIEL NIET DAT HIJ GEEN SLAPELOZE NACHTEN VOOR JULLIE ZAL KRIJGEN.
  NOU KRIJG ZE ZELF MAAR


  Maak melding

 16. Helemaal de kluts kwijt zijn ze, de achterlijken van paars. Niks begrijpen ze, niks kun je ze wijs maken. Is ook niet gek als het grootste deel van dat gajes nauwelijk tot niet ontwikkeld is. Altijd lachen met ze🤣


  Maak melding

 17. Het volk komt niet op straat !

  Alleen de paarse ploerten lopen te klagen en proberen Suriname te ontwrichten.

  Suriname is duidelijk verdeeld in slechts 2 kampen
  1) Slim-Suriname / het volk, die constructief bezig is
  en 2) de paarse ploerten, die alles doen en hebben gedaan om Suriname te vernietigen.

  Deze paarse ploerten mogen nooit maar dan ook nooit meer namens het volk van Suriname spreken.

  Slim-Suriname heeft gekozen, zij zijn begonnen en zij zullen verbeteren.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 18. Vanaf 25 februari 1980 met de staatsgreep van bouterse is Suriname in verval geraakt.

  Zie:
  – de grondwet van Suriname en internationale verdragen werden aan de kant geschoven, oa mensenrechten
  – dictatuur,
  – heel grote armoede bij het volk,
  – familie ddb en kliek/adviseurs die stinkend rijk zijn, dure zwarte auto’s helekopters, domeingronden, houtconcessie, goud mijnen zelf op de rivieren, NV Een, NV Trankilo, wie zijn de directeuren?,
  – devaluatie Surinaamse gulden, later Surinaamse dollar,
  – ondernemingen die sluiten, oa Suralco,
  – ontslagen van werknemers,
  – het volk onderdrukken, angst aanjagen, grote leugens, bedriegen en voor de gek houden,
  – uien en aardappelen,
  – hoge bezineprijzen bij de pomp,
  – prijzen in winkels/supermarkten die stijgen voor eerste levensbehoeften,
  – geen medicijnen,
  – grote (witteboordencriminaliteit) criminaliteit, marrons die overal roven en inbreken, eigendomsgronden van derden occuperen,
  – zie aloebaba, jenny simons- geelings, bouva, abdoel, abrahams, jozeszoon, alibux, jules wijdenbosh, enz, allemaal boeven
  – enz, enz.

  Zie ook COVID-19 dat de hele wereld in haar greep heeft, geen vaccin tegen is en miljoenen doden zijn en het blijft maar doorgaan.

  De regeringscoalitie oa Z.E. Chandrikaperkash Santokhi zit er nog geen twee maanden en doet zijn maximale best om dat rotzooi van ddb en criminele gevolg onder controle te krijgen. Wat is boefdraad, jaarrekeningen van de centralebank, pe a moni de? meer dan 3 miljard US dollar kan niet verantwoord worden door ddb, boefdraad, lege staatsskast, hoge buitenlandse leningen met hoge renten, EBS, Sibilo/Olibis, dienstauto’s, enz, enz. Alles moet duidelijk in kaart worden gebracht voor dat er nationaal en internationaal een plan van aanpak op kan worden toegepast.

  Zijne Excellentie president CS heeft geen toverstokje, waarmee hij alles kan omtoveren tot het tweede Dubai van misikaba. Hij is zelf weggevlucht is uit de ndp.

  Volk van Suriname, Surinamers geeft u Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santokhi de tijd om zaken goed in kaart te brengen en dan het plan van aanpak nationaal en internationaal aan te pakken.

  Z.E. president CS kan niet toveren, want als hij dat kon doen, dan had hij dat zeker gedaan. De persoon die hiervoor schuldig is, is ddb. Die moeten jullie gaan oppakken en vragen, pe a moni dé? Hij is verantwoordelijk voor u grote problemen en grote ellende. Ook deze laffe militair moet dat weten.


  Maak melding

 19. De paarde groupies denken dat de huidife regering alle problemen binnen 3 mnd opgelost heeft. 10 jaar heeft de NDP destructief beleid gevoerd en toen hoorden we de hypocriete paarse groupies ook niet. Wat mij betreft kunnen ze letterlijk aan het gas. Walgelijk volk.


  Maak melding

 20. Volgens die DOMME GRIET WENDY gaat die koers alleen maar omhoog. Wat had die GRIET dan gedacht. Ze denkt dat Santhoki een TOVERSTOK heeft om wat de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR vernietigd heeft binnen 2 maanden weer recht te zetten.

  OLIEDOMME WENDY: WAT JOUW CRIMINELE MESSIAS VERNIETIGD HEEFT ZAL HEEL VEEL TIJD EN OFFERS MET ZICH MEEBRENGEN VOORDAT ALLES WEER IN RUSTIG VAARWATER TERECHT KOMT.

  DIT ZAL DE NODIGE OFFERS VAN HET VOLK VRAGEN: MISSCHIEN KAN EEN OLIEBRON ALVAST IN ONDERPAND WORDEN GEGEVEN ZODAT HET VOLK DAN NIET HOEFT TE BLOEDEN VOOR DE OFFERS DIE HET ZAL MOETEN BRENGEN

  YU DONG NO KKA DUS YU NO BEGRIJP SA MIE SKRIFIE


  Maak melding

 21. Chan doet geen moer dat hij beloofd heeft. Grote bedrieger.
  Met leugen de trap op zullen dezelfde leugens hem naar beneden duwen.
  Vhp kan geen beleid maken. Vissen in troebel water kunnen ze dat is wat ze doen. Het lijkt alsof hun campagne nog door gaat. Waarom pratennjullie nooit over malt Sardjoe die langer dan 30 jaar elke maand 20.000 krijgt??
  En toen sliep ze met vp ameerali om zijn mond te snoeren.


  Maak melding

 22. Sluit deze onrust zaaier zijn mars op!
  De nieuwe regering die zijn regeertermijn moet starten met 0, word dwarsgezeten en gehinderd zijn taak te doen door verbitterde,op wraak gezinde ndpers!
  Reken af met deze ongure ndp beesten want ze zijn tot alles in staat te doen om deze op democratische wijze gekozen nieuwe regering omver te werpen.Het plegen van een coup en ongestraft ,ze kunnen weer een coup plegen!Ze zijn beter gewapend dan de politie en hun baas is nog altijd de van moord veroordeelde crimineel met 20 jaar gevangenisstraf aan zijn mars.Hij heeft al eerder een coup gepleegd in 1980, gevolgd door telefooncoup,Dec moorden staat op zijn naam,Moiwana broederoorlog was door hem uitgelokt,bouta amnestie..noem maar op.
  Hij heeft alleen maar tragedies voor ons mee gebracht .Hij kan maar niet gearresteerd worden omdat de politie en rechters de moed niet hebben .
  En bouta op vrije voeten is heel gevaarlijk.


  Maak melding

 23. Gewoon een zielige en domme man die amper Nederlands kan schrijven.
  Een militair die niet begrijpt dat hij, als lid van de gewapende machten, nooit mag oproepen de democratisch gekozen regering naar huis te sturen.
  Een leeg hoofd vol met OCER-KA
  .
  Hij wordt straks oneervol ontslagen uit het leger wegens subversieve activiteiten.


  Maak melding

 24. deze man laat precies zien waarom het leger achter bouta stond.
  ongeschoold ongeletterd en gewoon dom.

  je kan het ze niet eens kwalijk nemen, ze zijn dom gehouden, en nu is hun heer en meester niet meer het baasje… en weten ze van narigheid niet meer wat ze moeten doen.


  Maak melding

 25. Whahahaha @wendy, je weet veel zo te lezen. Maar vertel, wat heeft de President jou beloofd? Je bent toch zelf vertrokken. Was je gebleven, dan was je nu mini-ster, of RVC-lid 🤣😋.

  Zitten jullie rustig hoor, want onder de rode knop zit Melvin L.
  Beware off the Bulldog. 😝


  Maak melding

 26. @Dankzij voortschrijdende inzichten nam de regering Bouterse de wet van Amzad Abdoel aan. Deze wet moest o.a. het valuta verkeer in Suriname reguleren. Deze wet was noodzakelijk omdat het in Suriname ontbreekt aan een Autoriteit Financiële Markten die kan ingrijpen. Maar dankzij invloed van de oppositie binnen de rechterlijke macht kon deze wet niet ingevoerd worden. Het zal mij daarom niet verbazen als Santokhi via een achterdeur een dik aftreksel van deze wet gaat opstellen en aan het parlement voorleggen.

  @Leek, kan jij de geschiedenis van een onafhankelijk land opnoemen waar men in de loop der jaren geen ellende heeft ondervonden op de weg naar natie vorming? Jij gelooft nog in een utopie. Zelfs in de hemel brak onheil toen Lucifer werd verbannen. De machtsgreep van Lucifer was mislukt.


  Maak melding

 27. Is hij aangehouden omdat hij militair of omdat hij oproep voor protest. Want gek genoeg pakito heeft ook opgeroepen voor protest en de adviseur van de president heeft de toestemming gegeven om de vp te tekenen als aap is er een probleem met het rechtstaat gelijkheid beginsel?????????? Of gewoon omdat hij een ndp trui aan heef en met misikaba staat


  Maak melding

 28. Als ik zo op zijn schouders kijk, dan zie ik dat deze man sergeant is. Ik vraag mij af hoe hij de opleiding tot sergeant gehaald heeft met zo’n grammatica???? Vreselijk gewoon!!! Schandalig!!!!!


  Maak melding

 29. Een goed advies aan alle Surinamers:
  – gaan jullie groenten planten, waardoor u verzekerd bent van, groenten, oa:
  – klaroen,
  – dagoeblad,
  – gomawirie,
  – tomaten,
  – tayerblad,
  – bitawiri,
  – soepgroenten,
  – peper,
  – kouseband,
  – bonen,

  Voor zij die over meer grond op hun erf beschikken, kunnen Casave gaan planten, pompoen, enz. Ga met mensen in uw buurt die gronden hebben praten en vragen of u samen op hun gronden groenten kunt planten en dan een deel in eigen gebruik kunnen meenemen.
  enz.

  iedere Surinamer die 1 meter grond heeft als u dit doet zal u verzekerd zijn van enkele dagen groenten. Met wat schoonwater wassen en koken en uw bent voor die dag verzekerd dat u geen honger lijdt.

  Als u allen dat doet en met uw buren van groenten ruilt, ruil handel doen, zie hoe uw zelf en ook uw buurman/buurvrouw helpt.

  Met het Coronavirus zal het leven en moni no de? Pe a moni de?, srananskeer daarom niet beter worden.

  Nogmaals het advies aan alle Surinamers herhalen.

  – Gaat u allemaal planten! Ik ga vanuit dat jullie dit ook zelf kunnen bedenken of
  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Dat kunt toch ook allemaal inzien.


  Maak melding

 30. @Passant,

  Niet iedereen heeft groene vingers. Bovendien, denk je dat als Bouterse iets zou planten, het dan vruchten zou afgeven? Sommige mensen kunnen alleen vernielen. Alleen dat lukt hen goed. Sab jaane hai gaar maare, na jaane hai tarkarie roope.


  Maak melding

 31. Hoe weet jij zo zeker dat deze regering met 0 moest beginnen?? Zie je niet dat j dom bent….alleen die uitspraak van santokhi maakt jullie zo gek dat alles wordt verbeterd…het zijn cabaretiers…alleen in jas en das….weetje niet dat regering santokhi jou niet aan het uitlachen is….en trouwens? Wat hebbe die stemvee van VHP allemaal gekregen???? NIKS… dus oe noh lul


  Maak melding

 32. waarom moeten deze acties zo veel bekendheid krijgen? is er niet een veiligheidsdienst die deze dingen kan filteren? waarom moet het volk zich overal druk om maken? is het zodat wij niet merken dat wij honger hebben?


  Maak melding

 33. AFRO SURINAMERS help je schoolgaande kinderen met leren of laat
  ze veel lezen en gebruik daarbij een woordenboek. Blijft niet wachten op
  hulp van niemand.

  Het enige waarvoor ik de vorige regering heel kwalijk neem is dat ze
  verzuimd hebben het arme volk zelfbewust en zelfredzaam te maken.


  Maak melding

 34. Denkik,
  Wat denk je zelf , een woordenboek dat helpt niet in s uriname, in dat boek hebben ze alle werkwoorden verwijderd een overschot aan AMBTENARE hoe ga je dat oplossen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.