Amerikaanse ambassadeur Williams brengt beleefdheidsbezoek aan minister Mathoera

18
Amerikaanse ambassadeur Williams brengt beleefdheidsbezoek aan minister Mathoera

Minister Krishna Mathoera heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Karen Williams, ontvangen op haar kantoor. De ambassadeur was tijdens het bezoek op donderdag 13 augustus vergezeld van de assistent US MLO Major Harris.

Deze ontmoeting heeft plaats gehad in het bijzijn van Defensie directeur kolonel J. Antonius, beleidsadviseur S. Abdoelrahman en M.S. Joeroeja – Hasselbaink (bureau internationale betrekkingen). Ambassadrice Williams heeft meteen bij de aanvang van het ontmoetingsgesprek haar blijdschap geuit over de benoeming van defensie-minister Mathoera. Voor de Verenigde Staten van Amerika is gendergelijkheid van groot belang. Dit is tevens te merken aan het aanbod aan opleidingen en trainingen. Williams sprak de hoop uit dat het ministerie van Defensie hieraan invulling blijft geven.

Tijdens de ontmoeting is ook de COVID-19 pandemie als belangrijk onderwerp aangesneden. In het licht van de jarenlange en intensieve samenwerking met Suriname, is de VS Ambassade samen met het Southern Command (SouthCom) in Doral, Florida, bezig te werken aan een Covid-19 donatie ten behoeve van het Surinaamse volk. Dit zal via het ministerie van Defensie geschieden.

Er is namelijk toestemming verleend voor een schenking van US $ 280.000 aan ‘ventilators’ en us $ 120.000 aan beademingsapparatuur voor Suriname. Minister Mathoera sprak tot slot haar erkentelijkheid uit voor de donatie en voegde meteen ook aan toe de samenwerking met de VS bijzonder te waarderen en waar nodig verder te zullen intensiveren.

18 REACTIES

 1. Hulp is altijd welkom, Suriname hoefde nooit te lenen, maar 10 jaar boeven bende ndp heeft het land naar de afgrond gebracht, oplossing is er alleen even geduld het komt goed met Suriname mensen
  Have patience ok time will tell??


  Maak melding

 2. Had gehoopt dat de ambasatrice een paar op mottenballen coastguard boten aan Su geschonken had met ammunitie. De anti covid 19 stuff kon ze wel aan de gezondheids minister geven. Maar goed de dure materiaal zijn welkom.


  Maak melding

 3. Mathoera moet hulp en bijstand vragen om een paar stevige oorlogsvloten, om coupplannen gelijk de kiem in te smoren. En de territoriale wateren te beschermen.
  Ook een stevige gevechtsbaltajon in Su te stationeren is dringend gewenst.
  gemodereerd

 4. De militaire humvees en andere militaire voertuigen die de US aan hun politie geven een dozijn of zo aan Su schenken zou mooi zijn. Met ammiunitie aub. Bouterse kan nu drie keer denken. Een paar abrams tanks zou prachtig in de collectie passen.


  Maak melding

 5. De serieuze afspraken merken we later wel.
  leger zuiveren en inzetten voor ordening van het binnenland. Dat kan prima als Suriname survival trainingen aan de NAVO aan gaat bieden. Kunnen Mariniers. Commando’s etc. permanent komen trainen in Su.
  Dan hoeft Su geen apaches . chinooks, cougars. etc. te lenen maar dan zijn ze er gewoon bij toeval en kan het Su leger zijn haar gezicht laten zien op alle plaatsen waar ze nu graag zouden willen kijken.

  Su ligt nu 100% onder de observatie deken van de VS/DEA.


  Maak melding

 6. Hahahaha weer moet ik lachen het doet me denke aan chan ka chech en mao se tao
  jullie Zogenaamde elite de denken dat je de armoede leger tegen kunnen houden als de mars naar Paramaribo is begonnen, die is alleen tegen tegaan door eerlyker verdeling van de rykdom en gerechtigheidt en elimineren van coruptie.
  de enige manier om dit te voorkomen, dus laat de munitie maar in de USA want dat zyn de echte onderdrukkers en mensenrechten schenders


  Maak melding

 7. Nederland en Frankrijk zullen ook helpen in het kader vd drugsbestrijding. Net als op Curacao. Een paar flinke patrouille boten nachtkijkers en verder benodigd materiaal.

  De US ambassade stelt ook regelmatig beurzen en trainingen beschikbaar aan suri’s. Zie hun Facebook pagina. Nu kennismaking met science, technology engineering, mathematica voor jonge meiden.


  Maak melding

 8. @ Jansen jan

  Munitie of ammunitie is de verzamelnaam voor het samenstel van projectielen en hun drijflading. Meer algemeen worden ook bommen, granaten, mijnen en torpedo’s tot munitie gerekend. De term is afkomstig van de strijdkrachten, en via het Franse la munition afgeleid van het Latijnse munire (voorzien).

  In de eerste plaats wordt onder munitie verstaan patronen (een samenstel van projectiel (kogel), voortdrijvende lading (kruit) en ontsteking, bijeengehouden door middel van een huls) voor vuurwapens.


  Maak melding

 9. Wanneer gaat Amerika helpen met echte financiële steun. Aan dit soort kruimeltjes heb je heel weinig.
  gemodereerd

 10. De samenwerkingen hoeven niet alleen materiaal te zijn, maar kennis delen is ook heel effectief.
  mevrouw mathoera wil het leger moderniseren, dat kan ook deels met kennis en kunde dat de amerikanen bezitten.


  Maak melding

 11. Esmerald

  De belangrijkste bijdrage die de VS kan leveren is er al. Die staat op het dak van de Ambassade. Alles wat door de ether gaat vangen ze op en kunnen ze uitfilteren.


  Maak melding

 12. Mevrouw Mathoera-Hoessein wil van het leger een Watjes Leger maken. Die mannen en vrouwen moeten nl huisjes gaan opknappen en verven, plantsoenen aanleggen en weet ik veel wat voor burgerzaken nog meer. Misschien moeten ze ook dieren gaan slachten en muizenplaag bestrijden. Alles behalve vechten.
  gemodereerd

 13. SU moet met bijde handen alle steun van usa nemen en hun vragen ook de Dea hier te laten vestigen. Dan ga je zien hoe een paar mannen en vrouwen van de ndp in hun broek gaan poepen.


  Maak melding

 14. Steenhard de Waarheid 27 augustus 2020 At 21:09
  Mevrouw Mathoera-Hoessein wil van het leger een Watjes Leger maken. Die mannen en vrouwen moeten nl huisjes gaan opknappen en verven, plantsoenen aanleggen en weet ik veel wat voor burgerzaken nog meer. Misschien moeten ze ook dieren gaan slachten en muizenplaag bestrijden. Alles behalve vechten.
  =====================================================

  Suriname had al bij de onafhankelijkheid geen leger moeten instellen. Het heeft alleen maar ellende en verderf gebracht.


  Maak melding

 15. @Ram, je zul versteld staan tezien dat de rykdom niet van ryst planten ,maar van grote etnische geloofs centra,s komt,die zich niet alleen met religieuze zaken bezig houden,en zeker niet alleen by NDP zitten, en niet van de kleine man die graag een korreltje mee pikten
  het zou inderdaadt dus goedt zyn, maar geloof me,de politiek is vies en vuil .
  politiek veranderd mensen ,waren ze wit dan worden ze zwaart dus die DEA zal niet komen helaas


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.