Drie jonge Surinaamse ondernemers gekozen voor OAS beurs

10
Drie jonge Surinaamse ondernemers gekozen voor OAS beurs
V.l.n.r Ruiz Kartoredjo, Shelby Moekiran en Moreno Jackson

Shelby Moekiran, Ruiz Kartoredjo en Moreno Jackson komen in aanmerking voor een beurs van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Het gaat om het volgen van de cursus: ‘dLab Global Innovation and Entrepreneurshipcertificate course’, gefaciliteerd door de Universidad del Desarrollo (UDD) van Chili.

Deze beurs is gratis en is speciaal voor burgers uit CARICOM lid landen dieaangesloten zijn bij de OAS. “In 2018 ben ik reeds in aanmerking gekomen voor een OAS beurs en werd daardoor deel van hun alumni. Via dit platform ontvang ik geregeld opportunities om te delen onder onze Surinaamse samenleving. Toen ik de mail met de inhoud van deze cursus ontving, heb ik deze verder gedeeld via diverse sociale media platformen. Ik heb ook geregistreerd omdat dit een fundamentele bijdrage zal leveren aan het stimuleren van innovatief ondernemerschap, vooral te midden van de pandemie waarin wij ons bevinden,” zegt Jackson, Co-founder van ACT NOW Foundation.

De aanmeldprocedure is best moeilijk, geeft de directeur van Jamur Institute of education and advice, Kartoredjo, aan. “Heel veel mensen binnen de regiomelden zich aan hiervoor. De organisatie gaat dan screenen wie de beste kandidaten zijn. Dat je als Surinamer door die hele selectie heen gekozen wordt, geeft aan dat je uitsteekt boven de rest.”

Het dLab-programma is samen met het Stanford Technology Ventures Program (STVP) ontwikkeld. De STVP maakt deel uit van de Stanford University (USA) en heeft een leidende rol in de wereld op het gebied van innovatie. Het dLab Global Program is gebaseerd op een bekroonde innovatiemethodologie en hebben intussen meer dan 600 studenten dit programma, sinds 2011, succesvol doorlopen.

“Wat ik over dit programma en ook over die Chileense universiteit heb gelezen,verwacht ik een grote uitdaging. We zijn jonge ondernemers en zijn naarstig opzoek naar nieuwe methoden, innovatie, om onze business beter te managen. Ook om de kennis verder over te dragen,” vertelt de zelfverzekerde Moekiran, directeur van Arthem Consultancy. Het programma start op 1 september en duurt vier maanden. Vanwege de COVID-19 pandemie wordt het volledig online verzorgd.

10 REACTIES

 1. Dit is toch prachtig om vooruitstrevende jonge Surinamers te zien. Ik hoop dat ze een motivatie voor andere jongeren zijn, wellicht ook voor de wat oudere. Ga zo door.


  Maak melding

 2. Meer dan de helft van de Surinaamse ondernemers beschikken over een import en export vergunning, als er niets is te exporteren valt, waarom worden deze vergunningen dan niet ingetrokken.
  De regering beschikt over voldoende ambtenaren die kunnen worden omgeschoold en ingezet bij de belasting dienst, THI en als begeleiders van ondernemers.
  Geef het volk ook de gelegenheid te investeren. Obligatieleningen moeten voor het volk beschikbaar worden gemaakt, zodat zij die iets extra hebben het kunnen investeren.


  Maak melding

 3. Jongeren, is de toekomst van ons land.
  Hulde aan de regering die kansen biedt aan onze ( ook ) misbare jongeren.
  Onze jongeren, hebben veel ideeën op wereldniveau.


  Maak melding

 4. Allemaal lelijke woorden als Innovatief Ondernemerschap, Entrepreneurshipcertificate course’ bekroonde innovatiemethodologie, business beter managen.
  Wat je bedoelt is, dat je een gat in je hand hebt en zij jou daarop gaan wijzen.
  Meeste zaken komen in de problemen omdat iemand een gat in de hand heeft.
  Wie een empire als die van Bill Gates wil opbouwen kan beter naar de Uni van Bill: de Satan Gates University.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.