In Memoriam: Glenn Rijssel

25
In Memoriam Glenn Rijssel
Glenn Rijssel

[INGEZONDEN] – Afgelopen woensdag is Glenn Rijssel, Directeur van International Business School Americas Europe IBSAE, zeer plotseling overleden.

Ik leerde jou kennen tijdens een stage op een MBO (zaandam) zo’n 20 jaar geleden. Daarna kwam ik je weer tegen op de HVA als docent en niet veel later werd je mijn manager bij de deeltijd. Ik werkte in het bedrijfsleven en jij haalde mij over om in het onderwijs te komen bij de HVA (hogeschool van Amsterdam). Jouw motiverende woorden om mijzelf verder te ontwikkelen waren te gek. Daarna heb je mij naar Suriname gebracht om de studenten in Suriname ontwikkeling te bieden door het opzetten van Unasat hogeschool (10 jaar geleden) in samenwerking met de HVA Amsterdam.

Niet veel later heb jij als directeur van IBSAE mij weer kansen geboden om in Suriname workshops te geven. Weer later liet jij mij bij de STVS een presentatie geven over ERP en per toeval zag ik een flyer liggen op jouw kantoor in Suriname over een opleiding MSc procesmanagement en IT management. Ik belde jouw en vroeg of je dit in Suriname zou opzetten. Je zei dat er plannen zijn en ik misschien de studie in Nederland kon doen om daarna in Suriname studenten te ondersteunen in samenwerking met de open universiteit in Nederland.

Ik zei dat ik op 60 jarige leeftijd te oud bent om een studie van 4 jaar te doen. Jij lachte en zei dat er vaak oudere studenten in de klas zitten. Ik twijfelde maar je bleef erop hameren dat ik de kwaliteiten wel heb om het te halen. Mijn vrouw zei dat ik het wel in mij heb en dat Glenn wel gelijk heeft. Je zei “probeer het mang no drale toemsi“. 

Glenn ik heb mij toen op jouw aandringen ingeschreven en heb die avondstudie in drie jaar afgerond. Ik belde jou meteen en je zei “zie je wel, mi ben taigi joe dat jo haling”. Je was erg trots op mijn prestaties en zelf had jij de MBA gehaald tijdens je periode bij de HVA. ( Over goede rolmodellen gesproken.)

Het allermooiste was toen jij een diploma uitreiking in Torarica organiseerde voor geslaagden MBA. Ik was met vakantie in Suriname en jij had mij uitgenodigd erbij te zijn. Op een gegeven moment vroeg je mij naar voren te komen en heb je mij een oorkonde overhandigd voor bewezen diensten voor de IBSAE. Glenn ik heb dit nog nooit meegemaakt dat ik zo geëerd werd.

Ik belde jou vorige maand (juli 2020) op, je zat in Suriname en zei dat je in augustus terug zou zijn in Nederland. Wij spraken af om bij elkaar te komen en verder te praten over de opzet van Business proces management (BPM) via de open universiteit in Suriname. Onze ideeën zaten op dezelfde lijn. Glenn ik heb het jouw gelukkig kunnen vertellen tijdens onze laatste call hoeveel jij voor mij betekende en dat de waardering en respect van jouw voor mij uniek heb gevonden. Wie had gedacht dat dat onze laatste call zou zijn!.

Glenn ik ben jouw erg dankbaar dat jij mij steeds heb weten te waarderen, respecteren en te motiveren om dit niveau te bereiken. Ik zei steeds dat jij mijn broer bent en hetgeen ik vandaag bereikt hebt mede dankzij jou is.

Glenn uit het diepste van mijn hart DANK JE WEL  mijn BROER. IK zal jou nooit vergeten.

IK MIS JE. Rust zacht mi matti. IK wens dat je als een engel voort mag leven.

Veel sterkte aan je Lieve vrouw Brenda en je lieve zoon en dochters.

Suresh T Gangaram panday

25 REACTIES

 1. R.I.P Glenn
  Moge je ziel in vrede rusten
  De hemel is een Engel rijker.
  Een voorbeeldige man en vader.

  Familie heel veel kracht en sterkte toegewenst.

  Sari Tori
  gemodereerd

 2. Mooi eerbetoon zo zie je maar er zijn gelukkig ook mooie momenten aan herinneringen ondanks de dood die als heel normaal zich manifesteert in het menselijk leven.
  gemodereerd

 3. RIP. Glenn.

  Hoorde het en wij konden het niet geloven

  Brenda en kinderen en vorige familie in Ned en SU sterkte komende dagen

  Johan en ELIA. (Alkmaar Ned.)
  gemodereerd

 4. R.i.P. meneer Glenn Rijssel.
  Uit het eerbetoon van dhr. Suresh Panday begrijp ik dat dhr Glenn Rijssel een fundamentele bijdrage heeft geleverd in de educatie van de samenleving van Suriname. Groot respect.
  Condoleance aan de familie en nabestaanden.


  Maak melding

 5. Heer G.Rijssel

  Te vroeg heengegaan, nog zoveel in petto, gelijke kansen voor iedereen, Moge jou ziel de eeuwige rust vinden heer Panday, de taak aan u het werk voort te zetten met ook gelijke kansen aan een ieder Succez
  gemodereerd

 6. Wat een schok! Heb net vernomen dat u er niet meer bent. U die mij altijd motiveerde om mijn studie weer op te pakken, bij elke gelegenheid dat wij mekaar ontmoeten. Bedankt voor uw vriendelijkheid, uw doorzettingsvermogen, de krachten die u heeft gegeven als mentor, als klant, als persoon. Heel veel sterkte aan uw geliefden , familie en vrienden. Rust in vrede. Waka bung. Rachel Beudeker
  gemodereerd

 7. Meneer Suresh,
  Dank u wel voor zo een prachtig ingezonden stuk.
  Over een man, die ik niet gekend heb en waar ik ook nooit eerder van heb gehoord.

  U laat zien dat het ook anders kan.
  U had een vriendschap gebaseerd op wederzijds respect.

  Daar kunnen velen een voorbeeld aannemen.

  RIP meneer Rijssel.
  Familie gecondoleerd met een rechtschapen mens.


  Maak melding

 8. Een prachtig in memoriam. Glenn was bij ons eerst MBA student, toen afgestudeerde en later academic partner met IBSAE. Zijn doorzettingsvemogen, optimisme en hartelijkheid zal ik erg gaan missen. Mijn gedachten gaan uit naar Brenda en de kinderen,
  Marcel van der Ham, dean Business School Nederland
  gemodereerd

 9. Heel blij met dit verhaal, het doet recht aan jou Glenn, fijn mens, rust zacht….nog steeds niet te bevatten, heel veel sterkte lieve familie. Inge uit Alkmaar
  gemodereerd

 10. Helaas zo jong.
  Wel heel fijn dat veel mensen mooie herinneringen aan hem hebben overgehouden.
  Wat zal hij gemist worden, heel veel sterke aan de nabestaanden toegewenst.


  Maak melding

 11. Gecondoleerd familie Rijssel.
  Met trots voor de elgacy die Glenn achterlaat maar verdrietig dat zo een waardevol mens naar onze begrippen te vroeg terug gaat nr zijn Schepper.
  Hij heeft zijn taak op aardig kort maar waardig volbracht. Hij moge nu genieten van de eeuwige rust. Een oud buurmeisje v d Mariestraat te Kwatta, Parbo.
  Condoleances a/d hele familie ihb sterkte Robby die verder zal gaan met de kennisoverdracht. Een grote aderlating.
  gemodereerd

 12. Waterkant net er is een valse denkie in het spel. Maar zijn/haar stijl zal
  nooit als van mij zijn.
  RIP meneer Rijssel u lijkt op die meneer van de tv spotjes.


  Maak melding

 13. Rust zacht Glenn. Je hebt met grote inzet een bijdrage willen leveren aan Suriname én Nederland. Zo vol optimisme en geloof in wat wij samen kunnen bewerkstelligen.
  Ineke (voormalig collega HvA).
  gemodereerd

 14. Lieve Glenn, wat laat je een leegte achter. Altijd zo positief, zo sterk en hulpvaardig. Zoveel tijd hebben voor een ander, niets was jou teveel.Je was een fantastische collega op het Regio College in Zaandam, veel van je geleerd en je hoorde bij ons gezin als goede vriend. Iedereen is geschokt door jouw plotseling overlijden. Niet te bevatten.
  Vaarwel lieverd. Heel veel sterkte aan Brenda en de kinderen, hij was zo trots op jullie allen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.