Weg Nyun Jacob Kondre afgesloten voor zwaar materieel

2
Weg Nyun Jacob Kondre afgesloten voor zwaar materieel

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (RO&S) heeft in overleg met districtscommissaris Yvonne Pinas van het district Sipaliwini besloten de weg Nyun Jacobkondre tot nader order af te sluiten voor zwaar materieel. Dit omdat deze groep de meeste schade verricht aan het wegdek”, meldt het ministerie in een persbericht.

De weg was na de regenval van de afgelopen maanden in zeer slechte staat maar, wordt sinds 17 augustus aangepakt. Er wordt een verhardingslaag geplaatst, waardoor lokale bewoners weer gebruik kunnen maken van de weg met normale personenauto’s.

De minister, districtscommissaris en lokale ondernemers bekijken nu mogelijkheden om de weg beter aan te pakken, zodat het probleem voor goed wordt opgelost.

2 REACTIES

  1. Weg Nyun, waar komt deze naam vandaan?
    Wat betekent het? Het laat me niet direct aan Suriname denken. Ontbreekt het aan creativiteit? Noem het dan de “Werephia weg” . Vernoemd naar de grotten in Sipaliwini. En is ook educatief.


    Maak melding

  2. waarom moet deze weg midden in het dorp lopen,,, verplaats het aan de achter kant van het dorp, dan kunnen er ook minder ongelukken gebeuren, kinderen kunnen dan ook vrij in de directe omgeving spelen.. beter voor land en volk…, gebruik je verstand toch..
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.