VIDEO: Lege straten tijdens total lockdown in Suriname

9

De total lockdown in Suriname is vrijdagavond 20.00u ingegaan en is van kracht tot en met zondagochtend 05.00u. Niemand mag zomaar op straat behalve personen die vallen onder de diverse groepen die geïdentificeerd zijn als essentiële diensten. Zij hebben een brief nodig van het COVID-19 beleidsteam of te wel het NCMT om zich te begeven op de openbare weg. De medewerkers van de essentiële diensten moeten de kortste route kiezen van en naar het werk. 

Onder essentiële diensten wordt verstaan: diensten die bijdragen tot de beheersing van COVID-19 in Suriname, de zorgsector, de productiesector en voedselvoorziening. De essentiële diensten die dispensatiebrieven mogen aanvragen, zijn:

• Poliklinieken en tandartsen uitsluitend voor spoedgevallen conform de wachtdienstregeling
• Apotheken conform de wachtdienstregeling 
• Zorgverleners (Individuen die mantelzorg verlenen)
• Dierentuinen uitsluitend voor onderhoud van dieren alsmede verzorgen van zwerfhonden 
• Geregistreerde thuis- en zorginstellingen (bejaardentehuizen, internaten en kindertehuizen) 
• Schoonmaakbedrijven verbonden aan medische instellingen*
• Productiebedrijven met exportverplichtingen (alleen voor de backoffice)
• Productiebedrijven die essentiële producten t.b.v. gezondheid vervaardigen 
• Import- en exportbedrijven (alleen voor de backoffice)
• Religieuze leiders 
• Agrarische sector, landbouw, veeteelt en visserij 
• Vliegmaatschappijen (minimale bezetting)
• Callcenters 
• Vuilophaaldiensten 
• Vitale afdelingen van nutsbedrijven
• Beveiliging en bewakingsbedrijven
• Surinaams Rode Kruis 
• Multinationals
• Parastatale bedrijven (backoffice)
• Geregistreerde nierdialyse centra 
• Vitale afdelingen van nutsbedrijven 
• Financiële instellingen (backoffice)
• Haven en luchthaven activiteiten 
• Media huizen 

De dispensatie kan aangevraagd worden via het email adres dispensatie@covid-19.sr of via de website https://covid-19.sr/dispensatie-aanvraag/ 

De essentiële diensten die GEEN dispensatiebrief nodig hebben om zich te begeven op de openbare weg: 

• NL
• KPS
• KPA
• KBS
• Douane 
• BBS
• DNV 
• Gezondheidswerkers verbonden aan een medische instelling 

De toestemming voor de Agrarische sector wordt aangevraagd via het Minsterie van Landbouw Veeteelt en Visserij via het email adres minlvv@sr.net of op de nummers 477830 / 477698 / 7210040 

Voorwaarden voor bedrijven:

• Minimale bezetting van het personeel 
• Geregistreerd bij KKF
• Belastingbetaler
• In bedrijf zijn/ operationeel zijn
• Management/directie team vraagt dispensatie aan/Geen medewerker
• In het bezit van een vergunning indien vergunningsplichtig 

9 REACTIES

 1. Wanneer het regent blijven mensen thuis en als ze toch naar buiten moeten dan zetten ze een paraplu op. Ze gaan niet klagen bij de regering om actie te ondernemen, hoe lang blijft het regenen, etc. Huiselijk geweld neemt ook niet toe in de grote regentijd.

  Beste mensen, het is nu Covid blijf nu ook thuis en als je dan toch naar buiten moet zet een mondkap op en zorg voor je eigen gezondheid.

  Dan is er niks aan de hand.

  We lossen het samen op. Krakti


  Maak melding

 2. Als overal dicht is blijf je thuis. Mr deze vervloektelingen hebben ht gedaan omdat ze benzine zouden verhogen
  Brunsie zn mensen gaan klagen
  gemodereerd

 3. Elke politieke leiders zijn 1pot naat. Niemand is te vertrouwen.
  Ndp wilde govermenttheek verhogen men had hiervoor geweigert, nu deze wil het zelfde niet die nog erger is geworden, die 10% loon en inkomstbelasting zijn al verhoogd. Hoe staat het met vervoerbelasting. Op het gegeven moment het volk wordt uitgeperst.
  Als die olieputten op borg is, wie is in staat dat op te lossen. Heel simpel zolang je op schuld ben heb je niets te op die olieputten, dus chan noh hor sma na spotu anders yu ao fadong in a spotu fu a volk. Onthoud dat, letterlijk gezegd het volk gaat jou in je eigen vet bakken. En hoe kan je vrouw een rvc van staat olie zijn is dit vriendjes- gecombineerd met familiepolitiek geworden. Met je eigen woorden ga ik je alvast bakken ,,LAAT HET DUIDELIJK ZIJN”


  Maak melding

 4. @compliment

  Voor alle duidelijkheid, ben niet pro of tegen een politieke/etnische kleur, maar bekijk dingen realistisch en resultaat gericht tbv het land….
  Tenminste doet de beste man een integere poging uit volksbelang ( hij had ook met pensioen kunnen gaan of op de achtergrond eigen belang business kunnen hebben)… Ja (belasting)maatregelen moeten komen, maar het gaat dit keer niet in eigen zakken…dat is het verschil… Familie politiek mag je het noemen , als het ten goede van het volk komt en zeker als iemand het uit eigen beweging doet …Bepaalde mensen willen geen cent belasting betalen, maar verwachten wel het zorg, infrastructuur en het luxe leven als DUBAI, maar SU moet het maar bekostigen…. ja jaren lang waan-vakantiegevoel is over … nu wordt het meedenken en alle hens aan dek. En wat betreft “facebook-kennis en studies”, als het domme gedeelte ( ONGEACHT WELKE ETNICITEIT ) van het volk NU al gaat dwars liggen, ligt de keus aan de overige wijzen… Mochten ze nu of over 5 jaar weer op oude pakketten-toer willen gaan, heeft t volk binnenkort niet eens het eigen vet meer om gebakken te worden…denk daar maar eens over na…. ps en dit keer komt het misschien nog goed en anders zal hij zelf de met de resultaten over 5 jaar geconfronteerd worden… Dat gratis vlaggetje of portie eten van 30 euro cent heeft het volk per persoon op 1 of andere manier 10000 USD pp gekost zonder dat ze het weten…Als je AFGUNSTIG / egoistisch bent niet van je eigen land en volk houdt, verdien je ook om gen*** te worden… wel krijg je elk 5 jaar GRATIS een potje ” VASELINE ” …. NIET EENS ERVOOR … MAAR ERNA 🙂 … leer ervan en geef de huidige gecertificeerde gezagvoerder de kans en ruimte om deze vliegtuig uit haar duikvlucht proberen te halen… anders crashed sowieso iedereen…


  Maak melding

 5. De negatieve berichten komen van ndp aanhangers. Mensen geef de huidige President een voor de eerste 4 jaren, daarna zien wij het weer. Hij vraagt 10 jaar om de rotzooi van de vorige regering op te ruimen. Inderdaad is er een lid die niet in deze regering hoort, maar zijn stem is nodig en dus zit er niets anders op dan samen het beste van te maken. Mensen denk na.
  gemodereerd

 6. Volgende stap ( zoals enkelen hebben aangegeven ): Niet -eerste levensbehoeften- , dan wel LUXE producten zwaarder belasten… 2e, 3e auto, producten ( food / non-food ) die in SU gemaakt kunnen worden maar geimporteert worden…(Dit zal werkgelegenheid creeren) export grondstoffen, Luxe-mode segment ( als je een auto van 80000 euro kan betalen, kan je ook wat extra belasting betalen… ), investment brak-liggende gronden, bedrijven transparante administratie, anders boete etc… Iedereen riem aantrekken … van de kleine man die 1 srd tot de grote man die meerdere cijfers kan missen… (Vakopleidingen voor eigen SU-producten, les geven, leren, werken, investeren in SU, moet goed beloond worden) Toeristen en buitenlandse investeerders moeten zich veilig en welkom voelen… gastvrij en representatief, zodat hun soc media netwerk ook interesse krijgt …Samen komen we er wel, het begint bij onszelf… dan komen de euro’s voor het volk vanzelf binnen …


  Maak melding

 7. Goede zaak om Surinamers met deze lock down te laten zien, dat er regels zijn waar mensen zich aan moeten houden om te voorkomen dat het Coronavirus zich niet verspreidt.

  De overheid moet nog verder gaan en al de overtreders fikse boeten op te leggen.

  Surinamers zijn onder ddb ontspoord. Neks No Fout en dit gedrag komt overal voor in Suriname. Surinamers houden zich niet aan wetten en doen wat ze maar willen.

  PS.

  Toen Bouterse de functie van president aan President Chandrikaperkash Santokhi overdroeg gaf hij een sjerp aan CS en niet de presidentieel ambtsketting, ja toch? Waarom vroeg niemand/geen enkele journalist, media man zich af waarom ddb niet de presidentieel ambtsketting aan hem overdroeg. Niemand praat erover? Waar is de ambtsketting van de president van Suriname gebleven?

  De vraag, waar is de presidentieel ambtsketting van Suriname gebleven? Volk van Suriname, onderzoek journalisten gaan jullie opzoek uit waar de ambtsketting van de president van Suriname gebleven?

  Zal ddb het net als de schoenen van vakbondsleider dit in een glazenkast hebben geplaatst in zijn legermuseum aan de Memre Boekoe Kazerne?

  Let op! Fred Derbie werd door soldaat Ruben Rozendaal naar Fort Zeelandia gebracht op zijn blote voeten. Hij had nooit schoenen aan. Dus hij moest zijn schoenen nog komen afhalen, volgens ddb had een andere bedoeling.


  Maak melding

 8. ” …
  Toen Bouterse de functie van president aan President Chandrikaperkash Santokhi overdroeg gaf hij een sjerp aan CS en niet de presidentieel ambtsketting, ja toch? Waarom vroeg niemand/geen enkele journalist, media man zich af waarom ddb niet de presidentieel ambtsketting aan hem overdroeg. Niemand praat erover?
  … ”

  Daar is over geschreven.

  Zoek maar op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.