Na tien jaar weer een Surinaamse minister op werkbezoek in Nederland

49
De Surinaamse minister Ramdin
De Surinaamse minister van BuZa Ramdin

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is momenteel in Nederland. De minister is sinds dinsdag op werkbezoek om de lijnen uit te zetten voor wat betreft samenwerking met Nederland. Ramdin is daarmee de eerste Surinaamse minister, die na 10 jaar Nederland weer bezoekt.

Op dinsdag heeft de bewindsman na aankomst een werkbezoek gebracht aan de Surinaamse ambassade in Den Haag en het Consulaat van Suriname in Amsterdam. Daar heeft hij gesproken met functionarissen over de knelpunten die zich momenteel afspelen.

Vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus zijn er gesprekken geweest met diaspora gemeenschappen en organisaties. Ook heeft minister Ramdin een ontmoeting gehad met medici aldaar, die ondersteuning willen en kunnen bieden, niet alleen in de strijd tegen COVID-19, maar ook ten aanzien van de algemene sociale zorg in Suriname.

Behalve de gesprekken met diaspora gemeenschappen en organisaties, heeft de Buza-minister ook gesprekken gehad met Surinaamse diaspora-politici, die in verschuilende bestuurlijke organen zitten in Nederland, in verschillende steden.

Zij hebben hun steun toegezegd en willen concreet meehelpen Nederlandse fondsen te mobiliseren richting Suriname. Voor wat betreft het bedrijfsleven zijn er ook gesprekken geweest met het Surinaams bedrijfsleven in Nederland, die een netwerk heeft om ander bedrijfsleven richting Suriname te bewegen om te investeren in Suriname.

Hiernaast heeft de minister gesproken met de financieringsmaatschappij voor ontwikkelingslanden, die aangeeft dat er mogelijkheden zijn voor het ondersteunen van investeringen door het Nederlandse bedrijfsleven in Suriname. Deze gesprekken zullen worden voortgezet, omdat Suriname op de lijst staat om in aanmerking te komen voor die financieringsfaciliteiten.

Ook heeft de minister een aantal interviews afgestaan om aan de Nederlandse gemeenschap de stand van zaken aan te geven wat het nieuw buitenlands beleid is, dat zich voornamelijk richt op het binnenbrengen van financiële injecties.

Aankomende maandag en dinsdag zullen er gesprekken zijn met de Nederlandse autoriteiten. Dinsdagochtend 25 augustus voor vertrek zal de minister nog een gesprek hebben met minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Internationale Samenwerking omtrent mogelijkheden voor ondersteuning vanuit haar ministerie aan Suriname.

49 REACTIES

 1. De Nederlandse regering zal geen geld beschikbaar stellen om de economie uit het slop te halen. Kijk maar naar hun houding naar Curaçao. Op Curaçao is de economische situatie dramatisch. Suriname staat er vele malen beter voor. Nederland zal pas steun verlenen als het IMF beleid door de Surinaamse regering wordt ingevoerd.
  gemodereerd

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Na tien jaar weer een Surinaamse minister op werkbezoek in Nederland.

  Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken op kort bezoek in Nederland.
  De vraag is natuurlijk wat dit kort bezoek zal opleveren voor Suriname.
  Ik hoorde dat Mr. Owen Venloo nu al teleurgesteld is over de gesprekken die gevoerd zijn in Den Haag over het Diaspora beleid.
  Dus dat moeten wij nu maar afwachten.

  Ook heeft de minister een aantal interviews afgestaan om aan de Nederlandse gemeenschap de stand van zaken aan te geven wat het nieuw buitenlands beleid is, dat zich voornamelijk richt op het binnenbrengen van financiële injecties.
  Dus dat moeten wij nu ook afwachten.

  Aankomende maandag en dinsdag zullen er gesprekken zijn met de Nederlandse autoriteiten.
  Dinsdagochtend 25 augustus voor vertrek zal de minister nog een gesprek hebben met minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Internationale Samenwerking omtrent mogelijkheden voor ondersteuning vanuit haar ministerie aan Suriname.

  En dat zal ook een heel belangrijk GESPREK zijn met minister Sigrid Kaag.

  Niet alles kan binnen enkele maanden worden gerealiseerd.
  Dat is op dit ogenblik niet mogelijk.
  GEDULD en nogmaals GEDULD.
  Maar er mag wel KRITIEK worden geleverd.


  Maak melding

 3. Kijk… en dit is het verschil met Bouta en kornuiten.. op een professionele en zakelijke manier de gesprekken aangaan ..
  gemodereerd

 4. Als gemeenschap moeten wij geduldig zijn.
  Het is op dit ogenblik niet gemakkelijk voor ons maar ook niet voor de huidige regering.
  We blijven hen kritisch volgen. Uiteindelijk zitten ze daar namens het volk.
  De communicatie mag voor wat mij betreft, ook interactiever.
  Niet een ieder beschikt over een tv, cellulair en internet.
  Er gaan nieuwe manieren gevonden moeten worden om de informatie dichterbij de gemeenschap te krijgen. Hoopu de ete!


  Maak melding

 5. Geweldig om te zien dat Suriname uit zijn isolement komt. Tien jaar lang konden ze geen kant op, maar daar lijkt met deze zakelijke reis verandering in te zijn gekomen.


  Maak melding

 6. Dat is de grootste leugen die jullie rondbazuinen. k bn g1 ndp’er, maar de toenmalige min van onderwijs M. Adhin was op werkbezoek in nederland tijdens Bouterse I
  gemodereerd

 7. De KOLONISATOR ,ziet slappelingen en ruikt olie,zij hebben 19 miljoen van Suriname gestolen..terug geven aub,laat deze minister het geld opeisen .als ze het ècht menen met de Surinaamse lijdende bevolking dan moeten zij oprecht en eerlijk zijn,deze altijd blijvende uitbuitende imperialisten zijn altijd uit op bodemschatten van arme landen,Suriname heeft veel oli en aardgas en daaaaar,azen zij op.als Suriname geen bodemschatten had konden wij stikken in hun ogen,WAKE UP SRANANG !wij kunnen met iedereen samen werken met wederzijds respect en voordeel.don`t be a damn fool.
  gemodereerd

 8. INDIEN DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR HET NOG VOIR HET ZEGGEN HAD IN SURINAME DANG SRANAN BENG KKA WAN JEEP.

  Suriname was dan letterlijk en figuurlijk ten DODE OPGESCHREVEN.

  Ik ben zo blij dat de VERNIETIGER VAN SURINAME EINDELIJK is opgepleurd.

  HET Openbaar Ministerie moet in actie komen tegen de PAARSE ROVERS EN BANDIETEN


  Maak melding

 9. Wees blij dat de vernietiger van Suriname en slavenkolonisator Bouterse opgedonderd is. Deze man heeft iets gepresteerd wat de blanken in 400 jaar niet is gelukt nml Suriname leegroven en leegplunderen.
  gemodereerd

 10. 10 jaar paarse puinhopen moeten opgeruimd worden. 10 jaar lang zijn geen investeerders naar Suriname geweest. 10 jaar lang heeft niemand vertrouwen gehad in de mpp meervoudige veroordeelde moordenaar bouta. BAAS CHAN moet het vertrouwen van investeerders en van bevriende naties weer herwinnen. In ieder geval doet hij het voortreffelijk. Ga zo door CHAN.


  Maak melding

 11. @agoetirie,keihard de waarheid en Henry…..jullie lullen over een veroordeelde crimineel ( Bouterse), maar de huidige regering heeft hem ingeruild voor een nog Grotere….zie huidige VP…….qua kenmerken verschillen ze niet veel maar toch kies ik voor de vorige veroordeelde, die kon tenminste Nederlands lullen. Maar ja, “ ome Chan “, moest en zou president worden, dus Ronnie bepaald. Gaan jullie je maar voorbereiden op de periode na 2025 want 2020/2025 is al naar de “ klote” geholpen door deze regering. Mark my words……..en sranang mang
  gemodereerd

 12. Verdwaalde Eenheid in Bestuur. ( Starnews 23 -08-2020) heel mooi en terecht stuk. Dit is de reden waarom Suriname naar de klote gaat en zal blijven gaan. Zo is het en zo zal het ( helaas), altijd blijven. Never let a politician grand U a feaver cause he wil try to controle U forever. Robert Nesta Marley


  Maak melding

 13. Minister is op bedel tour en mr. Owen Otterloo verwacht dat hij met een zak vol geld naar hem toekomt.
  Wat een onzin!!!
  gemodereerd

 14. Whooi. Met iedereen behalve regeringsmensen daar gesproken. Komt met koffer torie terug.
  Diaspora wilt komen witwassen
  gemodereerd

 15. Minister,
  Naast je reizen naar het buitenland breng de huishouding van het ministerie op orde.
  Weg met boventallig personeel, spookambtenaren en haal de lonen van deze spook ambtenaren terug. Op wiens bankrekening staan deze.

  Sluit de helft van de buitenlandse ambassades waarbij Su geen belang bij heeft. Een land die eeuwig al zelf bedelt, hoe kan deze nog Su kunnen ondersteunen of een belankrijke handelspartner zijn.

  Haal al het gestolen geld van buitenlandse zaken terug die op buitenlandsebankrekeningen staan van de vorige bestuurders. Zo krijg je verlaging van de budgetairekosten of beheerskosten.
  gemodereerd

 16. Net vlak voor de verkiezingen heeft de vorige regering de salarissen van alle overheidsambtenaren met 50% verhoogd.
  Daarnaast tenonrechte veel opgewaardeerde hoge benoemingen.
  Het is allemaal niet volgens de geldende ambtenaren clausules gegaan. Het is politiek gemotiveerd.
  Minister draai dit allemaal terug. Dit is pas beleid voeren om de staatskosten omlaag te brengen dan steeds allerlei prijzen te verhogen om ’s landsuitgaven te financiëren.
  gemodereerd

 17. President SANTOKIE rekent op de hulp van zijn diaspora, maar houdt hij ook rekening mee dat wij een groot probleem hebben n.l. de AOW _ OLO “gat” en dat velen van ons ook pinaren . Ik hoop dat onze minister dit ook naar voren brengt.


  Maak melding

 18. Terwijl het volk aan het pinaren is, financieel en van covid 19, is die paarse rioolrat uit zijn hangmat aan het toekijken met al dat geroofde geld van het volk.

  Erger kan het niet met Su, daar hoeft het volk niet bang voor te zijn de komende tijd. We zijn nu aan het oogsten van wat er afgelopen 10 jaren is geplant. Wat?! Wacht er is helemaal niks geplant in de afgelopen 10 jaren! Er is alleen maar geoogst, geleend en gevreten in de afgelopen 10 jaren, jammer dat niet een ieder dat snapt. Het volk wil het liefst dat de nieuwe regering vandaag een boom plant en vandaag al begint met plukken, toch.

  En terwijl deng vol gevreten rovers toekijken hoe we pinaren, vechten voor ons brood, en de nieuwe regeerders daarvoor aan het uitkotsen zijn. Zijn zei al aan het plannen, hoe ze 2025/2030 aan die yang van ons moeten komen weer, want sranang lai dong mang, ai deng lai, deng auw kies oeng baka en deng auw yang oeng legie baka. Ano a regering dies, 2025/2030 deng dong wang auw gie deng a kondre baka. Dit gebeurt al jaren zo, de ene maakt de ander sloopt. Uiteindelijk ligt het niet aan de regeerders, maar aan het volk, want na weh pot deng drape toch.


  Maak melding

 19. @Stanley

  President Santhoki moet desnoods de stekker uit dit kabinet trekken als deze machtswellusteling Brunswijk niet inbindt.

  Brunswijk moet niet denken dat hij kan doen en laten wat hij wil.

  Natuurlijk kan Santhoki niet om Wellusteling Brunswijk heen maar er zijn grenzen en dat moet Brunswijk gaan beseffen.

  Mensen die deze veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR aanhangen zijn vijanden van het Surinaamse volk


  Maak melding

 20. Meneer santhoki is niet achterlijk zoals velen denken. Hij heeft een scala aan geleerden achter zicht. Dat kan je niet zeggen van Meneer Brunswijk. Als Brunswijk het echt meent met de Surinaamse volk kan hij die miljarden die hij heeft ook in de economie stoppen toch.
  Laat hij maar hoog klimmen dan valt hij nog harder.


  Maak melding

 21. @ zo is dat Henry, als Brunswijk had voorgesteld om alle ministeries te bemensen en dat Chan president zou worden. Zelfs in dat geval was “ Ome Chan” meegegaan met Bigi Bravo. Geloof mij en ik zie dat nog gebeuren dat Bigi Bravo deze regering ( zijn eigen regering laat vallen omwille van zijn eigen positie. Kijk naar naar de gebeurtenissen rond Bordo. Brunswijk is qua positie “ the most powerfull person in Suriname”. Wie dat niet inziet moet zich maar heel snel een bril laten aanmeten.


  Maak melding

 22. Samen werken is altijd goed en dat gebeurt meestal tot wederzijds voordeel.

  Wat belangrijk is dat Nederland en Suriname een gedeelte gezamenlijke geschiedenis hebben en daar is Nederland zich van bewust. Zonder Nederland zou Suriname er anders uitzien, oa:
  Nederlandse taal, Surinamers in Nederland, vliegverbinding KLM naar Suriname sinds de oprichting van de burgerlucht mij, Scheepvaartverbinding tussen Nederland en Suriname, moderne rijstbouw, het onderwijs en schoolsysteem, enz.

  Nederland is een handelsland en doet met de hele wereld handel, dus zal dat ook voor Suriname met haar natuurlijke rijkdommen, eco-toerisme, watermanagement/waterbeheersing, civiele techniek, transport, logistiek, distributie, moderne landbouw, automatisering, moderne industrie, enz voor gelden. Kennis op alle terreinen, kapitaal enz slaan. De koopman en de dominee zal zeker in Suriname komen.

  Als alles goed wordt voorbereid en Koning Wim, Captains of Industry naar Suriname komen, zou het goed zijn dat men zich in Suriname nu al voorbereid op alle terreinen ( Captain of Industry in Suriname, rijstbouw, bacoven, groenten en fruit, eco-toerisme, universiteit, celos, onderwijs en wetenschappen, inpoldering, bagger werkzaamheden, aanleg nieuwe zeehaven, bruggen bouw, wegenbouw, huizenbouw, ministerie van LVV, landbouw, veeteelt, visserij en deze ondernemers, medische onderwijs, ziekenhuizen, politie/grensoverschrijdende criminaliteit, enz en militairen/ veiligheid, gezamenlijke trainingen, opleidingen, om goed beslagen ten ijs te komen en met deze mensen zaken te gaan bespreken, goede contracten te sluiten en samen te gaan werken.

  We moeten ook vooral vooruit kijken en niet te veel naar achteren kijken. Dat kan alleen maar pijn in de nek geven.


  Maak melding

 23. Ik zie binnen afzienbare tijd een regering NDP/VHP. Volgens mij is 20+16 nog steeds 35. Als ik goed heb opgelet tijdens de reken lessen op de lagere school. Dus al die gasten die nu een grote BEK geven richting PAARS……..Oeng Hori Spang!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 24. Met veel aandacht lees ik de artikelen over Suriname. Zaken die hier in nederland heel gewoon zijn ontbreken in zijn geheel of gedeeltelijk. Met veel bewondering kijk ik naar de huidige generatie surinamers, de veerkrachtigheid, en de goede moed die zij tonen. Ik wens jullie allemaal het aller beste toe.
  Jullie zijn op de goede weg
  gemodereerd

 25. Beste mensen, dat is een nieuw begin. En het is logisch dat Nederland de kassa in Suriname niet zomaar gaat laten rinkelen. Er zijn genoeg abanies op bepaalde positie die het geld zo laten verdwijnen. Niks no fout!!!!!

  Als een bedelaar kan werken, moet ie gaan werken en alles doen om op een eerlijke manier te proberen te overleven. En als hij het nodig heeft om nieuwe kleren of patta;s, dan gaan we helpen. Maar beste mensen eerst proberen!!!!!!


  Maak melding

 26. Stanley 23 augustus 2020 At 12:53

  Ik zie binnen afzienbare tijd een regering NDP/VHP. Volgens mij is 20+16 nog steeds 35. Als ik goed heb opgelet tijdens de reken lessen op de lagere school. Dus al die gasten die nu een grote BEK geven richting PAARS……..Oeng Hori Spang!!!!!!!!!!!!
  ====================
  20+16=35!!!????? Dit zegt al genoeg over je, dus tap joe bek voor de rest noh!!!


  Maak melding

 27. Stanley 23 augustus 2020 At 12:53

  Ik zie binnen afzienbare tijd een regering NDP/VHP. Volgens mij is 20+16 nog steeds 35. Als ik goed heb opgelet tijdens de reken lessen op de lagere school. Dus al die gasten die nu een grote BEK geven richting PAARS……..Oeng Hori Spang!!!!!!!!!!!!
  ====================
  20+16=35!!!????? En dit nog je zo goed opgelet hebt op de lagere school met je reken lessen!? Dit zegt al genoeg over je, dus tap joe bek voor de rest noh!!!


  Maak melding

 28. Het is te hopen dat ABNAMRO, INGBank ook weer in Paramaribo hun kantoren gaan openen. Ik ga vanuit dat als de ondernemingen van beide landen met elkaar gaan samen werken dit ook goed is voor deze ondernemingen, even eens voor toeristen.

  De cambio’s en de Chinese valutahandelaren kunnen dan concurrentie krijgen even als het witwassen van geld sterk te verminderen.

  Toeristen uit Europa, oa Nederland, Frans-Guyana/Frankrijk, “Antillen” kunnen gemakkelijk met hun middel betalen.


  Maak melding

 29. Wat een paniek en drukmakerij onder de boutisten. Hun hoofd slaat helemaal op hol bij dit soort top berichten. Nergens voor nodig joh, hebben toch niks meer te vertellen😅🤣😂


  Maak melding

 30. @ pino

  Of niet hahaha energie verspilling. Komt niks zinnigs meer uit bij hun. Beter gaan ze hun stoep schoonvegen. Dan geeft hun dag toch nog wat nut gehad.😆🤭


  Maak melding

 31. Wat voor hulp wil hij precies van Nederland?
  In welke sectoren moet Nederland investeren?
  Is Santokhi bereid zich aan te sluiten bij de Illuminati (Bilderbergers) of heeft hij dit inmiddels al gedaan?


  Maak melding

 32. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Na tien jaar weer een Surinaamse minister op werkbezoek in Nederland.

  @Passant 23 augustus 2020 At 14:53
  Dat is zeker een mogelijkheid.

  Maar je weet ook dat de laatste jaren vanaf de Bankcrisis in (2008) enorm bezuinigd moest worden door de Nederlandse Banken.
  Wereldwijd moesten ze ook gaan bezuinigen en reorganiseren.
  Want ze werden ook door de Nederlandse Staat middels leningen ondersteund.
  Dit ter voorkoming dat dezelfde Banken zouden omvallen.

  En nu is het probleem voor de Nederlandse Banken nog groter geworden door Covid-19.
  De Nederlandse Staat heeft wel een enorme buffer.
  En alle Nederlandse Banken zijn nu uiterst voorzichtig geworden door de enorme WITWAS praktijken van de criminelen.

  En De Nederlandse Bank (DNB) blijft ook alles in de gaten houden.
  Veel van de criminelen lopen met zakken vol EURO’s of US-dollars rond in Europa w.o. ook in Nederland.
  En ze worden ook regelmatig aangehouden.
  Ze kunnen het niet meer onderbrengen op een BANK.

  Een forumlid had in zijn reactie over het terughalen van de gestolen €19 miljoen door Nederland.
  De KOLONISATOR ,ziet slappelingen en ruikt olie,zij hebben 19 miljoen van Suriname gestolen..terug geven aub,laat deze minister het geld opeisen.
  Je kan liever BOEFDRAAD naar Nederland sturen om een verklaring te geven over die €19 miljoen.
  Ik moest echt hierom lachen.

  Dezelfde forumlid moet eerst maar gaan zorgen om de PAARSE CRIMINELE BENDE te vragen waar het gestolen GELD in Suriname is gebleven.
  Het GELD van de Surinaamse Burgers.
  En het is geen WITWAS GELD dat die PAARSE NDP CRIMINELEN hebben gestolen.

  Maar laten wij rustig afwachten wat de gesprekken van de nieuwe minister van Buza zal opleveren voor Suriname.
  Alvast een positieve ontwikkeling met zijn bezoek aan Nederland.


  Maak melding

 33. Chan gaat één grote lening nemen met een lage rente , waarmee alle schulden van Suriname mee worden afgelost bij al de banken enz en Suriname vrij is van al die leningen met hoge renten, die boevie overal heeft gemaakt voor Suriname.

  Suriname zal dan weer beschikken uit die gelden van staatsolie, goud die als onderpand dienen om deze schulden te betalen en hiermee weer orde kan stellen om intern/binnenland de Surinamers een beter leven te geven.

  Als we ook gelden krijgen uit de diaspora, Nederland, USA, India, enz afgezien van als er aan het einde van 2025 al de eerste aardolie naar boven wordt gepompt en verkocht, zie dan hoe het met Suriname vanaf dat moment beter zal gaan.

  Zie ook dat Chan het dan nog niet gehad heeft om de gestolen gelden bij wanted en kliek weer binnen te halen. Zie als dit geld ook weer binnen komt, hoe goed het met Suriname zal gaan, afgezien van nog meer aardolie voor de kust van Suriname, Nederland, ook haar bijdrage levert, oa eco-toerisme. Let op! ik heb het zelf niet over dat Den – Haag haar bijdrage levert.

  Het plaatje ziet er goed uit, ja toch?


  Maak melding

 34. Beste landgenoten, dromen zyn bedrog dus eerst zien dan geloven.
  niemandt geeft geld uit zonder zelf voordeel uit tehalen, geen enkel landt doet dat.
  dus ik begryp dat we positief willen zyn maar er is daar momenteel helemaal geen reden toe.
  ons landt heefd veel van een auto met achterstallig onderhoudt.
  en onze mentaliteit is funest aan de toestandt in ons landt.
  het wordt (Pull down mentality) genoemd oftewel Kraboe mentaliteit


  Maak melding

 35. @Fer.E, sinds wanneer is Owen Venloo maatstaf der dingen. Hij probeert bij iedere regering een poot tussen de deur te krijgen, ook nu weer. Deze oude man moet nu naar een verzorgingshuis, want die mantra’s voert hij al jaren op. De heer Ramdin wil jongere generaties aan het woord. Dus voor Owen zit er een bijbaantje op de ambassade niet meer in.


  Maak melding

 36. De ontmoeting met de minister van buitenlandse zaken met de diaspora gemeenschap lijkt op een teleurstelling te zijn uitgelopen. De verwachtingen waren hoog gespannen en de ontmoeting liep uit op een deceptie. Nu Chan in Suriname de scepter zwaait is hij ineens zijn diaspora vergeten. De belofte om een diaspora ministerie of hoge functionaris aan te stellen is hij niet nagekomen. De minister kon op vragen hierover geen antwoord geven. De frustraties over het beleid van Santokhi nemen onder zijn aanhang met de dag toe. De profeten van Santokhi raken steeds meer het spoor bijster. Straks zijn ze helemaal uit koers.


  Maak melding

 37. De minister van Buitenlandse zaken in Nederland, stukkie;

  “De bewindsman heeft ook gesprekken gevoerd met ondernemers, medici en politici van de Surinaamse diaspora. Hij constateert een groot enthousiasme om Suriname te helpen bij het oplossen van de problemen waarmee het land momenteel kampt. Ramdin heeft de mensen voorgehouden dat er een diaspora-instituut zal worden opgezet die zal vallen onder het directoraat Internationale Samenwerking van zijn ministerie. Er dient echter ook een counterpart hiervoor in Nederland te komen, zodat de samenwerking en uitvoering van projecten kan worden gecoördineerd. De komende periode zullen de behoeften van Suriname worden geïnventariseerd, zodat de hulp op gestructureerde wijze naar Paramaribo kan worden gekanaliseerd.

  Wat betreft directe hulp vanuit de diasporagemeenschap zijn toezeggingen gedaan dat de capaciteit in Suriname versterkt zal worden. Dit op basis van de behoefte die het ministerie van Volksgezondheid zal aangeven. In het kader van de aanpak van de Covid-19-pandemie zijn al toezeggingen gedaan wat betreft beschermende middelen, medicatie, medisch- en verplegend personeel. Op het stuk van de coronahulp uit Nederland wordt gewerkt naar een zekere coördinatie en kanalisering van de hulp aan Suriname.”
  Bron DWT 240820


  Maak melding

 38. Kijk eens aan het is weer langgeleden maar traditie getrouwd zoals wij gewend zijn van de VHP en NPS regeringen gaan ze weer op Bedeltocht naar hun baas in Nederland. Nu snel op je knieën en een buig maken voor je voormalige kolonisator. Met zulke Wezens kom je niet ver. Ik sterf liever van de honger dan dat ik op bedeltocht gaat.
  gemodereerd

 39. Hahahahaha……..zijn die kakkerlakken aan het modereren.
  Neks noh fout mi mang Albert. Je hebt positief kritiek en je hebt kritiek uit jaloezie.


  Maak melding

 40. Jammer dat dr weer geld zal verdwijnen vw corruptie zoals altyd.

  Ook deze regering zit vol met oude en nieuwe boeven van president vice president tot een mix van ndp tegenstaanders die samen werken met de nieuwe regering.

  Jammer dat bij beide chan brunswijk ook een strafblad hebben ..en ze voor de rest alleen de ndp nadoen.
  Oneerlijke mensen zullen oneerlijke politiek gaan voeren..deze jaren zullen dus ook verloren jaren zijn.

  Ik denk dat nederland ff mrt een beter oog moet kijken met wie ze gaan samenwerken…nl doe onderzoek naar chan en volg zijn activiteiten
  Want belangen verstrengelingen zijn enorm. Kijk welke functie hij zn vrouw kids toedeelt en vrienden niet te vergeten.

  En deze man is minister van justitie geweest??????

  Wat een fucking schande dat hij de wetten overtreed en hij vw zn eerder beroep weet ho e schuldig dat is.

  Met schurken oplichters en ander gespuis en de hulp van nl word dit niks ..het geld verdwijnt in de zakken van de politieke graaiers!!


  Maak melding

 41. Ik denk dat het beleidt van nederland ten aanzien van Suriname niet veel zal veranderen
  het blykt ook een regering tezyn met zwake schakels die waarschynlyk geen lang leven is beschoren. Dus gaan men de kat uit de boom kyken


  Maak melding

 42. Gaat de Minister ook zijn Excuses aanbieden aan de Zwarten van Suriname…aangaande zijn Slavernij uitspraken.Wel een dolksteek in de rug van de niet donker-witte samenleving.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.