President Santokhi bezoekt ministerie van Volksgezondheid

15
President Santokhi bezoekt ministerie van Volksgezondheid

President Chandrikapersad Santokhi heeft een  oriëntatiebezoek gebracht aan het ministerie van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek werden verschillende zaken met betrekking tot de gezondheidszorg in Suriname besproken met minister Amar Ramadhin.

Het COVID-management team gaf een presentatie over de huidige stand van zaken ten aanzien van de COVID-19 situatie in het land. Krisna Matura gaf aan dat de meeste positieve gevallen uit Paramaribo zijn en van het mannelijk geslacht. Verder stelde zij dat de  positieve gevallen met de dag toeneemt en de opnamecapaciteit loopt ten einde. Veelal vinden de besmettingen plaats op de werkvloer.

De crisismanager Martelise Eersel van het COVID-managementteam gaf verder aan dat er 110 personen aan verpleegkundig personeel nodig zijn om de huidige human resources aan te vullen. Het crisis-managementteam wil werken aan een COVID veilige situatie in Suriname maar hierin zal de burger ook haar bijdrage aan moeten leveren.

Robert Mohamed, onderdirecteur Planning belichtte de organisatie strucuur van het ministerie liet het staatshoofd kennismaken met de verschillene strategische partners. De onderdirecteur financiële zaken, Georgio Singorawi, presenteerde het financieel plaatje van het ministerie. De aspirant directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Gaitree Baldewsingh, gaf een presentatie over de zorg in het binnenland. Zij pleitte voor één landelijke  1e lijnsgezondheidszorg, waar elke Surinamer waar ook gepositioneerd, instaat is te genieten van één en dezelfde kwalitatieve gezondheidszorg.

Ook minister Ramadhin presenteerde de korte termijn acties van het ministerie. Hij gaf aan dat de gezondheidssector onder druk staat door COVID-19 en dat de kwaliteit van de reguliere zorg daardoor afneemt. In het regeerakkoord is er een urgentie fase opgenomen. Hoog op de agenda van deze urgentie fase staat de zorg voor de COVID-patiënten. Ook moet de wet nationale basiszorgverzekering volgens de minister, onder de loep genomen worden. Volgens Ramadhin wil het ministerie zich meer gaan richten op preventieve zorg, omdat de curatieve zorg kostenverhogend werkt.

Ten aanzien van de COVID-19 situatie in het land zei de president dat de Surinaamse samenleving op de hoogte gebracht moet worden van de wrange realtiteit waarbij de beschikbare medisch en zorg personeel minder wordt. Indien de cijfers blijven stijgen zal een totale lockdown niet uitgesloten worden.

De uitdaging ligt namelijk hierin dat de regering de COVID-19 situatie beheersbaar wil houden en tegelijkertijd tot het nieuwe normaal wil overgaan. Echter gaf de president aan, dat normalisatie niet ertoe mag leiden dat het aantal positieve gevallen toeneemt. Tijdens het bezoek aan het ministerie werd het staatshoofd vergezeld door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry

15 REACTIES

 1. Ik blijf het echt jammer vinden dat de vorige regering geen cent in de gezondheidsector heeft gestoken. Er is ook geen geld achter gelaten voor de nieuwe regering om dit probleem aan te pakken. Beschamend!

  Gelukkig doet de nieuwe regering, zij het met beperkte middelen, hun uiterste best om een oplossing te vinden voor dit probleem.


  Maak melding

 2. Zijne Excellentie de zeer hooggeleerde heer Santokhi heeft natuurlijk oog voor het welzijn van zijn volk. Het volk heeft hem tot president gekozen en hij laat zien dat hij dat volk niet laat vallen. Ondanks de beperkte financiële middelen, zoals iedereen weet is de kas door de paarse fascisten van de NDP leeggezogen, laat Zijne Excellentie blijk geven over dr hart op de juiste plek te bezitten. Bij deze president komt het volk altijd op de 1ste plaats en niet zoals bij dictator en fascistenleider Bouterse op de laatste plek.
  gemodereerd

 3. En al die gasten die er van door zijn met al dat gestolen gelden moeten zeker flinke bestellingen doen bij een vaseline fabriek. Meer kunnen ze niet met die gelden.


  Maak melding

 4. President Santokhi breng orde terug in de gezondheidszorg die de criminele ndp regering in chaos heeft achtergelaten.Ontsla de 40 cubaanse artsen/vluchtelingen want ze worden salaris uitbetaald in deviezen terwijl de surinamers pinaren.
  Ga een samenwerking aan met medici uit Nederland.Zij zijn altijd bereid Suriname te helpen .Herstel relatie met Nederland!


  Maak melding

 5. De mens is en blijft een hebzuchtig wezen .
  Misbruik maken zit gewoon in het bloed.

  Bakken met geld binnen halen deze gasten man en vrouw.

  Tis ook nooit genoeg.


  Maak melding

 6. Kan iemand mij uitleggen waarom de Cubaanse artsen door de vorige regering in dienst zijn aangenomen. Het blijven buitenlanders. En als dat zo is dan is het toch geen probleem om deze goede trouwe mensen weer terug te sturen naar hun land van herkomst.
  Mogelijk dat je ze hun een kans kunt geven om op hun eigen kracht hun functie te kunnen uitvoeren, maar dus niet als in overheidsdienst. Dan kunnen ze om hun eigen boterham zorgen. Het blijft een win win situatie.
  gemodereerd

 7. Meneer de President,
  Laat een onderzoek instellen naar al dat malversaties binnen de gezondheidszorg en vorder alle gelden terug die op een oneigenlijke manier zijn afgetroggeld. Het mag toch geen probleem zijn om de buitenlandse bankrekeningen te traceren en het saldo te confiskeren.
  Laat het een voorbeeld zijn voor toekomstige bestuurders hoe het niet zou moeten. Werkt best wel afschrikwekkend!!
  Waar er een wil is is er een weg.
  gemodereerd

 8. Waarom weigert WK een artikel te wijden aan hetgeen het volk al een paar dagen bezig houdt? Is het om de VHPtop te beschermen? Ja, ik heb het over de namen van de nieuwe RCV leden van Staatsolie. Is de kersverse echtgenote van Chan plotseling een deskundige op het gebied van aardolie en gas? Is het gebruikelijk, of laat mij het anders stellen, is het fatsoenlijk dat de huidige top van het land hun familieleden faciliteerd? De NPS is erg stil!! Zij zijn plotseling niet meer de moraalridders van het land!! En nu maar modereren!


  Maak melding

 9. Is het gebruikelijk? Ja vraag aan je lijder, de man die het land heeft vernietigd
  Is het fatsoenlijk? De vragensteller blijkt de grootste racist op Waterkant te zijn en durft te parten over fatsoen. Stelde hij deze vragen ook toen aan alle kanten bezittingen van het land verkwanseld werden, Stelde hij deze vraag ook toen zijn criminelen Suriname leegzogen?
  het antwoord op deze vragen kent u allen. Neen, dat deed deze racist niet

  Is het slim? Ja en nee
  Ja, als je bevreesd bent dat er te weinig mensen zijn die je kan vertrouwen. Immers de ndp heeft haar tentakels
  Nee, het kan op belangenverstrengeling gaan lijken, maar mag je haar dan niet plaatsen als ze kennis heeft? Lastig, maar toch zou ik het niet doen.
  Kan ze dan nergens geplaatst worden, uit vrees wat een paar snotneuzen zullen denken
  ach het zijn maar snotneuzen en racisten. Wie luistert naar ze


  Maak melding

 10. @Pieter: Dat bedoel ik met leugen , bedrog en een cultuurbepaald gebrek aan fatsoen. Om aan de macht te komen roep je houdt de dief en zo gauw je aan de macht bent bega je dezelfde fouten. Van jou, jullie verwachte ik al niet anders dan een poging het goed te praten en daarbij slaan jou nuances als een tang op een uitgemergeld varken. En nu maar modereren.
  gemodereerd

 11. Ideaal zou zijn de economie open en omhoog en de covid nummers omlaag. Een totale lockdown stopt de economie.

  Wie verkoopt aan NL met de vracht vliegtuigen? Niet de ndpers?Verdien de overheid er aan?

  Is de import braziliaanse kip en vlees covid19 vrij?


  Maak melding

 12. Reageerders en forumschrijvers.
  Hebben jullie gedacht wie de directeur is van de raad van commissarissen. Welke universiteit heeft hij gevolgd in de jungel. Wie kan mij uitleggen hoe je op deze wijze aan een organisatie leiding kan geven en sterker nog een land besturen of vooruit helpen. Foei toch!!!!
  gemodereerd

 13. ER STAAN HIER DRIE DOMBOOS MET MONDKAPJES MET ANDERE WOORDEN GEMUILKORF,
  VOLGEN MIJN LUISTEREN ZIJN ALLEEN NAAR DE KRANT DE WARETIJD
  DIE MUILKORF HELP NIET,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.