ABOP partijtopper Joël ‘Bordo’ Martinus wordt op non-actief gesteld

94
VIDEO: 'Kroonprins' Bordo geeft gouden medailles aan Santokhi en Brunswijk

ABOP partijtopper Joël ‘Bordo’ Martinus wordt op non-actief gesteld door zijn partij. Ook hoofdbestuurslid tevens parlementariër Edward Belfort wordt op het matje geroepen. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vanmorgen. Volgens de site gaat het om een tuchtmaatregel van de partij van Ronnie Brunswijk.

Het besluit zou maandag unaniem door het bestuur zijn genomen, tijdens de structurenvergadering van de partij. Bordo en Belfort hadden de afgelopen dagen veel kritiek geleverd op benoemingen van NDP’ers in raden van commissarissen en het behoud van districtscommissaris Mike Nerkust.

Volgens ondervoorzitter van de ABOP Marinus Cambiel zou Bordo niets intern hebben besproken maar direct naar de media zijn gestapt. Cambiel zei eerder tegen Dagblad Suriname dat het zo niet hoort in de partij. “In onze partij is het eerst intern, daarna praten we extern” aldus Cambiel.

Bordo dreigde vorige week de ABOP te verlaten. Hij is niet te spreken over enkele besluiten die partijvoorzitter tevens vice-president Ronnie Brunswijk heeft genomen:

94 REACTIES

 1. Ik denk dat Marinus Cambiel toestemming heeft gekregen van dictator Brunswijk om naar buiten te treden.

  En het bericht klopt niet.
  Want Bordo heeft wel met Brunswijk gesproken over de benoemingen van ndp,ers.
  Brunswijk heeft hem toen gezegd dat hij niet moet bemoeien.

  Door ze non-actief te stellen probeert hij hun de mond te snoeren.
  En door te gaan met zijn vernietigend ABOB beleid.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Bij een doorsnee politieke partij zou eerst met deze heren gesproken worden en daarna verdere stappen. Abop is geen doorsnee partij en de baas is een Baas, dus hij duldt geen tegenspraak.
  Gevolg kan zijn dat de achterban van beide heren zick afsplitst, met gevolgen voor de komende verkiezingen.


  Maak melding

 3. Eerst intern? Wat een grote grap. EERST BRAVO! zal hij bedoelen.
  Integer leiderschap is dit clubje vreemd. Gelukzoekers gulzig achter t kapitaal vsn Dilip aan. Run Bravo Run for money.


  Maak melding

 4. het begint flink te borrelen ook binnen de ABOP

  Bordo en Bellie zijn het gedrag (dictatoriaal) van domme brunsie zat ….
  brunsie, niet geschoold, wilt laten zien hoe geweldig hij is maar vergeet dat het “geweldig”zijn tegen hem werkt…

  Chantage politiek olv brunsie deze keer…

  Kabinet gaat vallen verwacht ik……nieuwe verkiezingen in aantocht…nog MEER ELLENDE…
  gemodereerd

 5. Jansen jan 18 augustus 2020 At 13:45
  Daga interprise&co@@ je beweert dat jij in Suriname als bewaker een wapen had en wat voor wapen heb jij in Nederland ik heb nog nooit een bewaker/beveiliger met een wapen gezien wel een raar verhaaltje
  Verder heb je hier op WKN bekend gemaakt dat Brunswijk je ex zwager is kan je het bewijzen of iets meer vertellen
  *****************
  Hier in Nederland ben ik geen wapendrager. Vanwege Bongolo Krabita @Laat Me zal ik verder niets zeggen over de vice president. Ik ben wel bij hem thuis geweest op PMB-NOORD en moengotapoe.


  Maak melding

 6. Deze ‘ move ‘ van het Abop bestuur was onvermijdelijk.Eenheid binnen de partij en naar buiten toe is cruciaal voor de stabiliteit De uitspraken in de media van deze eenlingen B&B waren stuitend. Op radio Stanvaste liet Belfor zijn frustraties de vrije loop gaan over Brunswijk en zijn interesse voor de technocraten Rusland en Merkus. De Abop kiezers en het bestuur vonden het prima dat een aantal technocraten die gewerkt hadden onder de regering Bouterse werkzaamheden voor de ABOP gingen uitvoeren. Deze technocraten zijn geen politici maar mensen die vanwege hun deskundigheid zich willen inzetten voor het land. De VHP had ook technocraten uit de vorige regering kunnen aanstellen. Bordo en Belfort ( B&B) zijn nu geneutraliseerd. Zij moeten zich neerleggen bij de besluiten van het bestuur.Een andere keus is dat ze uit de partij stappen en hun politieke carrière voortzetten bij de NPS of VHP.
  gemodereerd

 7. Gelden die regels voor iedereen om eerst intern af te stemmen of alleen voor bepaalde personen?
  is naast de NDP ook de ABOP nu richting een terminale staat te gaan?
  Wordt Ruben Ravenberg ook op non actief gesteld?
  Intern afstemmen is goed wanneer alle partijen (ook Brunswijk) intern willen afstemmen.
  Als ABOP zo doorgaat wordt ze binnenkort dor VHP ingeruild voor een andere samenstelling.
  Vergeet niet dat Chan president is voor 5 (vijf) jaren.


  Maak melding

 8. Waardeloos brunswijk, dit doe je niet.
  Nooit gehoord van m. Cambiel. Wie kent hem? Bordo heeft keihard gewerkt.

  Zowel leden vd VHP als NPS hebben hun ongenoegen geuit, waarom mogen Bordo en Belfort dit niet.

  Intern afhandelen mee eens, maar de achterban in suri wil gisteren antwoordt en niet morgen.


  Maak melding

 9. Dit is een strijd tussen democratie en dictatuur .De abop is Brunswijk en Brunswijk is de abop. Net zoals bouterse de ndp is en de ndp bouterse is. Zulke partijen hebben geen hoog democratisch gehalte. De wil van de voorzitter (baas ) is wet.
  Dit strookt meestal niet met de wil van het volk en daar hebben bordo en belfort tegen geageerd. En dat is niet in goede aarde gevallen bij de baas en getrouwen om zich heen. Nu worden verborgen agenda’s naar buiten gebracht en gaan koppen rollen bij de abop.
  Integriteit zit in je of zit niet in je : wat wordt het? De wil van de baas of de wil van het volk.


  Maak melding

 10. “De Abop kiezers en het bestuur vonden het prima dat een aantal technocraten die gewerkt hadden onder de regering Bouterse werkzaamheden voor de ABOP gingen uitvoeren.”

  Das een grove leugen, @robg.
  Waar is het bewijs.

  Ik zou me maar bezig houden met je uitgedunde ndp. De ndp-achterban heeft nu door dat ze grandioos voor de gek zijn gehouden. De afgelopen 10jr heeft de regering zichzelf rijkelijk beloond en ondertss het volk voorgehouden dat er geen geld is voor basisvoorzieningen.
  Walgelijk!


  Maak melding

 11. De voorspelling van Edward Belfort dat de NDP kort na de verkiezing gestart is om te infiltreren in de ABOP om deze partij uit elkaar te drijven begint vorm te krijgen. Juist de mensen die de infiltratie willen stoppen worden buiten spel gezet. Jammer dat de NPS door het oneerlijke kiesstelsel slechts 3 zetels heeft gehaald. Ik denk dat het land het beste geleid kan worden door een regering van VHP en NPS met de positieve krachten uit de overige partijen zoals PL,PALU, PRO, SREI, SPA, DA91 en anderen.


  Maak melding

 12. Praten over een messie geeft mij liever Bellie. Integer durf bouterse aan te pakken no nonsense persoon. En juist die krachten heb j nodig in je partij. Het zijn deze mannen die ervoor gezorgd hebben dat Abop regeer macht heeft kunnen verwerven en Nu leg je hun het zwijgen op we zullen zien 2025 . Niet verstandig als ik advies zou mogen geven


  Maak melding

 13. Is er nog sprake van democratie en vrije meningsuiting binnen de abop. In denk van niet. Dit is weer de zoveelste bewijs dat er maar 1 persoon bepaalt en dat is brunsie. Brunsie weet bliksems goed dat hij het paard van troje zal binnenhalen door de ndp gelieerden binnen te halen maar voor hem telt de doekoe die gemaakt kan worden door hem en c.s. Hij misbruikt abob voor eigen financiele gewin.


  Maak melding

 14. Het gedonder gaat beginnen. Komen er nu weer verkiezingen zonder invloed van de piramideboss?
  Belfort bedanken zou een hele grote fout zijn die man heeft voor elke stem gevochten voor zijn partij zonder positie te eisen.
  Velen is het misschien ontgaan dat zijn partij gewonnen(?) heeft, maar weinigen weten dat hij in de afgelopen periode die gelijk loopt aan de nieuwe DNA hij de liefste vrouw in zijn leven nl zijn moeder die hem een degelijke opvoeding heeft gegeven, ten grave heeft moeten dragen. Maar hij bleef onverstoorbaar zich inzetten voor het volk namens zijn partij.
  He is 1 of a kind!


  Maak melding

 15. Dat Bordo op het matje is geplaatst en is bestraft vanwege zijn optreden is het recht doch ook de plicht van iedere partij om enigszins regelgeving en normen van de partij te waarborgen.
  Alleen de vraag “wie roept het bestuur tot orde?”
  Er is al weken gevraagd om een overleg binnen de ABOP en nog steeds is hiervoor geen besluit genomen.
  Dus Bordo probeert aandacht te trekken en die heeft hij bereikt. Dus waarom is de ABOP in het openbaar getreden v.w.b. de schorsing van Bordo. Waarom Bordo niet uitgenodigd om hem dit bericht mede te delen?
  Wie beschadigd nu de ABOP?


  Maak melding

 16. Goed zo Ronnie, zo toon je een sterke leider te zijn! Anders gaat niemand je nog serieus nemen! Ook Bellie met zijn grote mond eruit gooien!
  Beide clowns kunnen mensen gaan vermaken!
  gemodereerd

 17. Het begin van het einde van de ABOP.
  Ten onder gaan aan je eigen succes. Dit is kenmerkend voor een goede of slechte leider. Kan je met het succes op een normale manier omgaan dan scoor je. Zo niet dan maak je een enorme buiteling met alle gevolgen van dien. Zoveelste bewijs dat Bokito Brunswijk geen geschikte leider is,. Hij weet niet met succes om te gaan. De ABOP zal door zijn verkeerde beslissingen uiteenvallen.


  Maak melding

 18. @esmerald, ik heb van een tweetal collega’s die contacten hebben in Abop vernomen dat de mensen het niet erg vinden dat deskundigen van buiten werden aangetrokken. Rusland en Merkus waren geen politici van het kaliber Misikaba. Zij zijn technocraten die zich willen inzetten voor het land. De VHP of PL had hen ook kunnen aantrekken. Ik zou dat niet erg vinden.


  Maak melding

 19. Wie zich verhoogd zal vernederd worden! Paarse 3 ABOP 0. Dictator is niet van deze tijd. In welke wereld leeft Brunswijck. Meneer Cambiel kan niet eens zijn naam schrijven hij is een zielige man om Belfort te bekritiseren zonder Belfort had ABOP maar 5 zetels.Belfort heeft het duidelijk vertaald de zetels zijn van het volk. Meneer Cambiel, Belfort. is gekozen door het volk hij spreekt namens het volk wat onder het volk leeft. Ga even de grondwet doornemen wat een DNA lid is. wat was jouw advies van 3 jaren geleden. aan de Surinaamse vrouwen bij elke man met wie ze naar bed gaan moet de man geld betalen in plaats van studeren. Mensen kunnen jullie me helpen kan Chan de ministers van Brunswijck en Brunswijck niet bedanken met een minderheid kabinet met NPS Pl en BEP hij moet nu Brunswijck weg sturen voordat het te laat wordt. Hoe zit het met de grondwet! Dictator geldzuchtige Brunswijck bedanken zonder verkiezing schrijven.


  Maak melding

 20. Is goed voor Bordo. Hij laat zicht misleiden door zijn zogenaamde vrienden in Nickerie. Brunsie is niet op zijn achterhoofd gevallen. In de politiek moet je niet met beide ogen dicht slapen anders word je gepakt door de zogenaamde vrienden. Bordo slaapt wel met beide ogen dicht. Bordo wordt opgejut door bepaalde mensen buiten de ABOP en dat heeft Brunsie door. Deze man is niet geschikt voor de politiek. Hij blabla te veel en daardoor maken mensen met meer intelligentie vermogen misbruikt van hem. Dat sommige hier niet mee eens zijn is te vergrijpen. Maar helaas.


  Maak melding

 21. Bravo zweef take taki, see the man!

  Maat zweef take taki a noti, maar blijven vasthouden aan taki en vol houden, dat na tori. Me taigi!

  Bravo na gewoon zweef take taki, en see the man!

  Maar dati a no a play, mi boy, a (s)Tory na volhouden.

  Zweef take taki a no in. A no woko!
  gemodereerd

 22. Mijn idee: belfort, beweeg richting vhp of NPS met jouw zetel, dus met jouw kiezers. bordo, zeg netjes gedag en vind een nieuwe roeping. Zi te zien gast het hem niet worden in abop. By the way, wasr blijft die boesie kondre eenheid nu he? Dus het jan wel. Of kimt het alkeen maar tevoorschijn na kritiek op brunswijk?

  Dus belfor, wake up and smell the coffee.


  Maak melding

 23. Ik WAS altijd voor brunsie nu ben ik voor bordo die man heeft gelijk brunsie als je je eigen mensen zo behandeld hoe ga je met je volk om dan kijk in spiegel 2020 maak goed nu het nog kan anders gaat het kapot advies van je Brada en goed bedoeld bro
  gemodereerd

 24. Het rommelt ook binnen de NPS. Ze zijn niet te tevreden met besluitvorming van de regering. Ze gaan desnoods in de coalitie als het zo doorgaat…

  De afgelopen 10 jaren waren geen puinhoop maar het begin van een politieke “vloek” waar verdeeldheid, machtsgeilheid en hebzucht de span kroonde.

  Santokhi gaat heel veel geduld moeten hebben met zijn coalitiepartners en leden van zijn eigen partij omdat niet iedereen er zit voor het land.
  Mensen die echt van hun land en volk houden zijn bereid zware offers te brengen, in het ergste geval zichzelf desnoods op te offeren.
  99% van die politieke bedriegers is dat absoluut NIET!


  Maak melding

 25. Beste mensen, hoewel ik mij niet terug kon vinden in zijn manier van exposer van zijn goulijn ect. Sta ik wel achter dat Brunsi Andy en andere kornuiten van de NDP eruit moet schoppen.
  En dan wordt Bordo op de strafbank geplaatst. Brunsi heeft een scheve schaats gemaakt.

  De geschiedenis gaat zich weer herhalen dat de marrons elkaar het leven gaan zuur maken en anderen in Suriname ook gaat lijden.den


  Maak melding

 26. Robg. In jouw blinde adoratie van de paarse roversbende, probeer jij destructie te plegen binnen de coalitie. Maar eerst 1 advies : de namen Merkus en Nerkust zijn 2 verschillende families. Dus voordat je een pijpje wil meeroken; je eerst goed vergewissen wat je uitkraamt.
  Precies zoals je paarse roversbende suriname nak panja heeft gemaakt; zo hoop jij dat de huidige coalitie uit elkaar gaat ten favoure van jouw geweldige paarse kakkerlakken. Fish full thinking. Je maakt een grote fout : het Surinaams volk wil de paarse roversbende NIET meer. Onthou dat eerst goed en dan verder mee discussiëren. Want hoe dan ook :jij en de andere paarse djamoe edes houden de boel hier scherp.


  Maak melding

 27. @robg, begin eerst de namen v je partijgenoten goed te spellen. Welk deel van; ‘het volk moet kotsen’ bij het horen vd namen Andy Rusland & Nerkust snap je niet?
  Je collega’s zijn duidelijk niet op de hoogte, hoe kan het ook anders als ze in een Hollands dorp wonen.

  Misiekaba was een uitstekende politicus.
  Jaja, Suriname is nu een 2e Dubai, dankzij misiekaba en zijn beleidsadviseur.

  Bordo had binnen enkele minuten tss de 4000 en 8000 viewers. Begrijp je wat dit betekend? De Abop-achterban lust geen ndp, zoek het nou eens een keer zelf uit.


  Maak melding

 28. ABOP is Geen Stabiele factor Binnen Deze Coalitie

  Ronnie Brunswijk Is Niet Te Vertrouwen.

  BIJ de laatste benoemingen van de Dc heeft Santokie zijn handtekening geplaats mijn vraag is waarom heeft hij gezwicht voor brunswijk


  Maak melding

 29. Lonny regeert het harde hand en duld geen kritiek of tegenspraak binnen de partij. Hij vertoond alle kenmerken van iemand die niet sterk in z’n schoenen staat en niet bij machte is om met verbale communicatie zijn gelijk te krijgen. Het is duidelijk dat hij nog heel veel moet leren. Als hij zo doorgaat, zal de ABOP helemaal uit elkaar vallen. Op lange termijn zal dat consequenties hebben voor de partij en zal hij zijn macht kwijtraken.
  Aan de andere kant ben ik het wel eens met het feit dat zaken eerst binnen de partij besproken moeten worden, voordat men naar de pers stapt. Maar ja, als individuen weinig kaas van politiek bedrijven gegeten hebben, dan snappen ze dit soort beginselen niet.


  Maak melding

 30. Er is geld betaald voor de benoemingen denk ik. en dat NDPers terug zouden komen.
  En het achterban van ABOP mag niets zeggen. Dus er is een klan bij NDP en ABOP die samen werken en die moet worden uitgeroeid.


  Maak melding

 31. Is Brunsi hoofd nog bij om Su vooruit te helpen of zijn politieke partij vooruit te helpen. Zo kun je onmogelijk als vp regeren.
  gemodereerd

 32. @esmerald, jij maakt een cruciale inschattingsfout. De viewers van Bordo zijn geen Abopers geweest maar afkomstig van de trollenfabriek VHP en NPS. Zij wonen voor het merendeel in Nederland. Zij bepalen vanuit Nederland 24/7 de sfeer op de sociale media. Het merendeel van de Abopers heeft in het achterland van Suriname en heeft beperkt toegang het het internet. De prepaid MB,’s die zij kunnen kopen zijn in een wip en een zucht verbruikt op het trage internet.

  Het is duidelijk dat de trollenfabriek van VHP zich massaal achter Bordo en Belfort hebben opgesteld. Maar vergeet niet dat deze acties van de trollenfabriek ook worden geanalyseerd. Brunswijk en het bestuur laten zich niet meer beinvloeden door de beweringen op de sociale media. De Abop heeft deskundig kader nodig om de taken goed uit te voeren.


  Maak melding

 33. We gaan ronny Brunswijk op sluiten als hij zo door gaat , dan zijn zijn kansen op om het tegendeel te bewijzen verspild. Laat de man dit goed begrijpen , hij gaat bouterse achterna 💥💣☯️🔚


  Maak melding

 34. RobG
  Ik beluisterde net Radio Stanvaste en hoorde het volgende:
  “Hoefdraad meldt je aan hoe langer je wacht hoe meer je risico loopt voor je eigen veiligheid. Kijk maar naar Dew Baboeram. Als je onder Bouterse hebt gediend en naar voren schuift als sterke man dan kunnen 3 dingen met je gebeuren.
  1 – je wordt na verloop van tijd een banneling
  2 – je sterft een onnatuurlijke dood (zeker 5 mensen hebben dit ondergaan Horb opgehangen aan het koordje van zijn sportbroek de ander van de aardbodem verdwenen)
  3 – je belandt in de gevangenis

  Terwijl Brunswijk je schorst


  Maak melding

 35. Surinaams publiek is grappig…..!!!!

  Afgelopen jaren werd Bordo als aap/gorilla gezien

  Nu hij kritiek op zijn voorzitter heeft gespuid, wordt hij als de model democraat gezien.

  Hi hi hi ha ha ha, ik keek ernaar….


  Maak melding

 36. Als nu verkiezingen gehouden zou worden 28 voor Chan..zeker!! Ndp door de mand gevallen, Abop idem dito… VHP gaat Suriname redden en niet Brunswijk. Beste Bordo_Belfort even door dramen laat het volk goed zien wat voor mensen zijn ze…


  Maak melding

 37. Ik herhaal….

  Brunswijk is de luis in de pels van de huidige coalitie.

  Eerst een drugsveroordeelde massamoordenaar als president, die een land en volk in chaos, armoe en ellende heeft achtergelaten met een financiële Default status.

  En nu weer een ongeschoolde, veroordeelde drugsbaron, bankrover, verkrachter en moordenaar als VP.

  Géén wonder dat dit land nóóit progressie maakt.

  45 JAAR onafhankelijkheid heeft geresulteerd in 1 grote teringbende in het land.
  FAILED STATE.


  Maak melding

 38. Robg,
  Was de corruptie zaak tegen van Trikt en co NIET politiek gemotiveerd? Jawel. Door dezelfde Boefdraad, die als een lafaard is ondergedoken. Dus. …..dit soort zaken zijn ten alle tijde politiek gemotiveerd. Het gaat om VOLKSBELANG en als je als politiek ambtsdrager de boel wil flashen. Dan ben je aan de beurt. Wan dey foe sabaku. Wan dey foe tjontjon. ..sorry @sabaku 😉


  Maak melding

 39. Ik ga niet discussiëren met jou over social media want je snapt er duidelijk niets van @robg. Je argument v/d Nederlandse trollen slaat nergens op. Effe vergeten dat er 5 uur verschil is. De surineds hebben in jou optiek niets te doen.

  De onderschatting vd marrons, die in de goud en houtsector zitten of in Fr Guyana euro’s verdienen, heeft jullie de kop gekost.
  Totaal gefocust op de VHP en Brunsi ging met de buit vandoor. 😅😂🤣.

  Brunswijk krijgt de gelegenheid om zijn keuzes te maken, fouten maken mag. Gaat dit ten koste vd regering en het volk, dan kan hij inpakken.
  Niemand op deze aarde is onmisbaar. Hij is de eerste marron VP, verandert hij niet, dan wordt hij én de laatste én de kortstzittende VP ooit.

  Trouwens dit is mijn mening en niet een coalitie achterban visie.
  Ik kan niet tegen onrecht, simpel.
  I speak for myself!


  Maak melding

 40. Abop en ndp verschillen niet zoveel van elkaar. Het ontbreekt aan professionaliteit en kunde bij die partijen. Zij zijn niet in staat een land de juiste sturing te geven. Een land regeren is niet weggelegd voor mensen die niet in het landsbelang denken. Surinamers doen er goed aan om bij de volgende verkiezingen volop op de vhp te stemmen, zodat zij geen regering hoeven te vormen met onprofessionele partijen. Dan kunnen zij ongestoord, zonder gedoe en in alle rust het land opbouwen.


  Maak melding

 41. Eerst was mijn gedacht dit is echt slecht. Ik begin nu de neiging te krijgen dat Santohki Brunswijk bewust op zijn muil laat gaan. Hij en zijn kern team Buitenlandse zaken en Financieren, Defensie en OW hebben belangrijkere dingen dan Brunswijk die publiekelijk laat zien wie hij is.

  Toen hij in de DNA was kon hij de publiciteit mijden nu moet hij reageren en dat wel 24/7.
  Hij ziet niet hoe hij ingekapseld wordt. Santohki gaat hem nog meer belasten zodat hij over een poosje nog meer problemen in zijn partij heeft.

  Belfort is een tijdbom die af zal gaan.

  Elke verwelkoming van een gewezen NDPer wordt een kleinere ABOP.


  Maak melding

 42. De zaken worden nu op scherp gesteld. Bordo had reeds aangegeven dat zijn politieke carrière ten einde liep. Maar nu wordt hij op non – actief gesteld door het bestuur onder leiding van Brunswijk. Het lijkt een onwerkbare werksituatie. Het is afwachten wat er precies gaat gebeuren, maar Bordo heeft immers reeds bedankt. Kennelijk valt Belfort niet onder de categorie van het op non-actief stellen, anders dan dat hij misschien een berisping krijgt.

  Het is onvoorstelbaar dat er nauwelijks na enkele weken dyugudyugu in de zaal is. Gelederen binnen de VHP zijn ook ontevreden. Er zijn mensen (partijen) die zich uitgeven namens het ‘volk’ , die van plan zijn te demonstreren. De bedoeling is dat Suriname in zijn geheel optrekt ,maar men is weer bezig in het eigen straatje. De belangen van de partijen lijken zwaarder te wegen dan de ontwikkeling van het land Suriname in zijn geheel. Het probleem is dat men te veel fixeert op de NDP. Bepaalde partijen maken er misbruik van en pretenderen namens het volk te spreken. Dat is natuurlijk onzin omdat het volk (de vertegenwoordigers) in de DNA bijeenkomt. Dat is een officieel orgaan. Suriname heeft een grondwet. Iedere handeling die gepleegd wordt, dient daarmee in overeenstemming te zijn.
  Een belofte van een politicus moet in overeenstemming zijn met de grondwet. Een politicus kan en mag niet zeggen dat hij alle NDP érs wegjaagt van hoog tot laag. Dat is podiumtaal.

  Het volk is zo onwetend dat ze dat gelooft en nu verwacht men dat dit inderdaad gebeurt. Dat kan dus niet. Het druist tegen de grondwet in en is ook regelrechte discriminatie. Dat er hier en daar niet zo fraai werk geleverd is door de NDP, is van ondergeschikt belang. Als Brunswijk of Chan of wie dan ook zegt ,ik neem die en die aan ,is men daartoe gerechtigd. Op dat moment maakt het niet uit of het iemand van de NDP is. Slechts de kwalificatie telt. Vermoedens en verdachtmakingen tellen niet. Alleen keihard bewijs telt. Chan gaat het nog verdomd lastig krijgen hoor. Er zullen steeds ongewenste obstakels verschijnen op het pad van Suriname. Alsof Suriname dat ook nog erbij kan hebben. Professionalisme is zoek en maakt plaats voor emoties.


  Maak melding

 43. De heer Joël ‘Bordo’ Martinus en de heer Edward Belfort moeten eerst intern bepaalde zaken bespreken voordat zij de media benaderen. Dat lijkt mij wel zo gepast, en zo voorkom je gerommel binnen je eigen partij. Voorts zijn het Bordo en Belfort die als een rode lap op een stier tekeer gaan tegen alles en iedereen die aan de NDP gelieerd zou zijn (zie kwestie Hoefdraad), zonder daarbij ook kritisch te zijn op de moves van leden van andere partijen. Deze twee heren tolereren alles van andere partijen, behalve de NDP. Het lijkt wel alsof men elkaar de tent uitvecht in de Surinaamse politiek. Dat is niet de manier waarop je een land moet regeren en tot ontwikkeling wilt brengen. Suriname moet naar de next level en regeren is vooruit zien, niet elkaar tegenwerken. Hiervoor heeft het electoraat niet gekozen. Het volk van Suriname verlangt naar financiële stabiliteit en economische voorspoed voor SU en niet naar vernietiging door de politiek. Het volk is de armoede zat. Het volk wilt verandering in de zin van acceptabele prijzen van voedingsmiddelen in de supermarkten, controle vanuit de overheid op de prijsontwikkeling van levensmiddelen, enzovoorts. Het volk wilt percelen kopen, huizen bouwen, goed en betaalbaar onderwijs, werkgelegenheid, goede gezondheidszorg, hogere salarissen, weinig inflatie, betere wegen, transparante politici, geen corruptie, minder criminaliteit, veiligheid, bescherming van specifieke doelgroepen (vrouwen) en uiteraard wettelijke bescherming van burgers, snel en adequaat handelen van de politie, betrouwbare dc’s en rc’s, geen bermpolitiek.
  gemodereerd

 44. Kan men iets beters verwachten vn n bankrover/crimineel/verkrachter/herrieschopper/drugsdealer/dictator en n heethoofd die mensen zijn wil wilt opleggen door ze achterna te zitten met n spade n klappen uitdelen??
  Deze kalo fucking bussienengge nanga ing busiemanirie moet terug verjaagd worden in de jungle waar hij in vrede kan leven met de gorrilas waarop hij als 2druppels water op lijkt.
  Chan ontbindt deze regering no matter what.
  Wij het volk hebben in jw handen/handelen/en denken onze toekomst gelegd laat het niet zo zijn dat wij teleurgesteld gaan raken in jouw beleid en jouw afkraken.
  LAAT JOUW STEM HOREN PRES , LAAT JE GELDEN , STEL JE AUTORITAIR OP EN VERNIETIG DE VERRADERS. We kijken uit.
  Het volk gaat niet 5jaren weer wachten op verandering nog n paar weken of maanden dan BADOEMMMMmmmm!!!!
  Die covid is een spelbreker anders zou er een chaos uitbreken om de regering tot val te brengen.


  Maak melding

 45. De ABOP verlaten zal geen probleem zijn voor welk lid dan ook maar zetel meenemen zal niet gaan wat dat is voor de verkiezingen al vastgelegd door Brunsie omdat hij vind/vond dat de zetels van de ABOP zijn en niet van de gekozenen. Volgens mij zat/zit er nog een boete aan vast.
  Ik ben echt van slag door deze ontwikkelingen. Ik vestig nu mijn hoop op dhr Bee.
  Door de verhalen die nu op straat dwarrelen bekruipt mij het gevoel dat er in het hoogste orgaan meineed is gepleegd tov het volk en de hele wereld die hoopvol toekeek.
  Ik heb nooit alleen de blanken alleen in de verdachtenbank van de slavernij/slavenhandel willen plaatsen. Als kind van een landbouwer weet ik dat je de handelaar/verkoper hebt die van zijn koopwaar af wil en je hebt de koper. In de slavenhandel leek de handelaar op mij en mijn familie en de koper was veelal blond en blank en zonder handelswaar kon zijn fabriek niet draaien. Mijn voorouders en vele soortgenoten waren de koopwaar. Er volgde veel ontberingen maar ze waren overlevers en ik was trots op de toespraken van Brunsie als trotse marron. Nooit had ik kunnen bedenken dat hij zijn volk wederom als een moderne Ashanti koning zou verkopen voor een paar zilverlingen met een gouden glans.
  Men zegt dat je met je vrienden eet en niet met je vijanden.
  Mijn oma zei me bij mijn vertrek naar Nederland :”mi piking go nanga Gado bow joe srefi op ma nooiti no afrontoe joe koeltoeroe nanga joe bigisma”.
  Ai mi boi! Moet ik nu weer wachtenop een tv toneel niet vanaf een podium of vanachter een spreekgestoelte maar vanaf de ondergeschoffelde nagedachtenis en misbruikmakend van mijn culturele normen en waarden?
  Verwarrend!


  Maak melding

 46. LAUWPIE ALIAS ROBG,

  HEB JE DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR VERRUILD VOOR BRAVO?

  SOSO JA YU E LEG UIT MENEER DE AFGESTUDEERDE ECONOOM AAN DE RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN.


  Maak melding

 47. Politici moeten het nou eens een keer uit hun bovenkamer halen, dat landen of gebieden van hun, hun familie, vrienden en zakenrelaties of hun politiek clubje is. Veel plegen, onder het mom van democratie en rechtsstaat, verraad aan hun volken, die ze daar heeft geplaatst.
  In Su komen de dames en heren politici erachter, dat de nieuwe Surinaamse kiezer een andere slag is dan voorheen. Voorheen was het populisme en beloftes etc en mooie woorden. Men heeft lang genoeg geleden en voor de gek gehouden door diverse belangenclubjes genaamd politieke partijen. Dus logisch dat men bij het begin zijn /haar stem laat horen bij zaken, die niet stroken met beloftes. En dat gebeurt nu in Suriname en ook binnen de gelederen van de coalitie en dat is men niet gewend. Ik zou zeggen : wen er maar aan dames en heren politici. Want wees blij dat her volk geen historie van opstand etc kent. Maar wat er niet is, kan nog komen.
  Dus wees gewaarschuwd regering. U krijgt de tijd en ruimte om zaken te doen voor het volk en natuurlijk kunnen sommige dingen niet in 1 keer. Andere dingen kunnen wel gedaan worden. Bv weghalen van figuren die aangetoond hebben dat ze gefraudeerd hebben en niet capabel zijn voor de Job. En speel geen dictator. ..ook niet in je eigen gelederen. Want het land noch het volk is je eigendom. Dankzij het volk zit je daar en hun belang moet je altijd voor ogen hebben en dan gaan ze je waarderen met meer zetels etc.


  Maak melding

 48. JoJo 19 augustus 2020 At 15:23
  Eerst was mijn gedacht dit is echt slecht……
  Helemaal eens,. Ik denk zelf dat Bruinswijk zonder dat hij het zelf door heeft vanaf het begin al bezig is met de ondergang van zijn partij. Op het moment dat hij vond dat hij de eerste “Marron Voorzitter van de Kamer en eerste President” moest zijn zag ik de bui al hangen. Door het machogedrag van deze mensen kan er geen duurzame relaties tussen de partijen worden opgebouwd. Chan heeft dat macho ding niet in zich en weet ook dat ABOP precies als de NDP richting zelfdestructie gaat. Zolang ze voor eigen gewin gaan, zal het niets worden in het land. Vroeger ging het om een stukje land en dan werd het al diefstal genoemd. Met de komst van onze revo figuren is de staatskas niet alleen leeggehaald, maar gaan ze ook nog in anderen hun kasreserves graaien. Let maar op, de NDP bestaat de volgende verkiezing niet meer. Het volk weet inmiddels waar ze in terecht is gekomen na 10 jaar. En nu blijkt dat ook ABOP dezelfde mentaliteit en contouren vertoond als de paarse partij. Vergeet niet dat het ooit eens tijdens verkiezingen gezworen bloedbroeders waren waarvan de één zelf dood zou gaan voor de andere.


  Maak melding

 49. @ Robg
  =======================================================
  @,Bigi Sma,
  De vervolging van Hoefdraad is mijn inziens politiek gemotiveerd. Alle tekenen wijzen die kant op.
  =========================================================
  Die meneer heeft 11 aanklachten tegen zich. Sommige vrij ernstig

  Door dit antwoord van jou heb ik besloten dat wanneer ik jou naam hier zie dat ik ga door scrollen.
  Je bent niet te redden.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 50. Heeft deze smeerkust soms gefraudeerd in het voordeel van abop in het nis gebouw tijdens de telling?
  Na al die onregelmatigheden en pogingen van deze smeerlap moet hij toch iets gedaan hebben gekregen?


  Maak melding

 51. NDP en kornuiten zijn goed bezig Alleen beseffen zij onvoldoende het signaal v 25mei2020.
  Bordo en Belfor laat je mond niet snoeren door een stamhoofd.Goedkoop aan 9 zetels komen vergeet hij


  Maak melding

 52. Kom nou mensen, alweer gevecht om macht, hebzucht en rijkdom en wetten te maken die alleen goed is voor de politiek, niet voor het volk en dat is nou politiek, de moderne kolonisator. Zal maar niet meer stemmen voor een party want bij jezelf denk je dat je de corrupte ndp weghaald en de nieuw bakken regering accommodeert de ndp. Nou dan houd t op. Lijkt alsof men geen kader in huis heeft.
  gemodereerd

 53. Reactie van lid Belfort komt in het parlement, daar heeft geen enkel bestuurslid een inbreng. Dus in het huis van het volk praat lid Belfort wel, die neemt geen blad voor de mond. En als jurist kiest de man zijn woorden messcherp. Maak je borst alvast nat corrupte VP en je pajong waaiers.
  En! Niet vergeten, de kiezers kun je niet het zwijgen opleggen.


  Maak melding

 54. Haha het huisje wankelt al. Als het zo doorgaat geef ik jullie geen 2 jaar maar 1.
  Bordoo zn kop werkt niet goed. Abop is Brunsie en Brunsie is abop. De rest is aanhang. Brunsie heeft alleen voor Bouterse respect. Belfort is een halve gare. En boos dat hij geen minister is geworden. Vhp lust hem niet. Wat had hij met Mathoera gedaan??
  Die geweldigd dungen van vhp kan hij nog niet waar maken. Benzine omhoog. Covid wordt alsmaar erger zn leugens breken zn nek
  gemodereerd

 55. Abop wel goed dat zaken eerst intern besproken moeten worden, maar luister ook naar het volk wat zij te zeggen hebben.Geen enkele ndper moet deel uit maken van de regering en op belangrijke posten geplaatst worden!Nerkust moet weg!Verander je gedrag Abop en brunswijk!Wij geven het niet zo gauw op Abop,wij verwachten heel veel van jullie.Stel ons niet teleur.


  Maak melding

 56. @Lucien
  Lucien Racist,
  jij hebt de hoop dat met list,bedrog en manupilatie de ndp weer in het machtscentrum zal komen door de abop te misbruiken .
  Nieuwsflash voor je,
  deze ndp strategie zal geen moer helpen want het volk is waakzaam en gaat zijn stem laten horen.
  De VHP gaat samenwerken met de ABOP en niemand heeft er moeite mee.Jij bent de enige die problemen schijnt te hebben.Je hebt liever dat de kloof zal blijven bestaan tussen de bevolkingsgroepen in eeuwigheid.
  Ga maar verder zo @Lucien de Racist.De rest gaat verder zonder jou.


  Maak melding

 57. Hallo alle hypocrieten.. Is Bordo nauw jullie held? Het is niet te geloven hoe hypocriet jullie zijn. Ik heb veel reacties van jullie gezien voor de verkiezing over deze man. Hij was een domme Djoeka en aap, een patser, hij moest in het bos blijven, Hij is lelijk enz . En nu lees ik dezelfde namen die Bordo de hemel in prijzen. Laat we elkaar niet voor de gek houden mensen. Politiek is niet betrouwbaar, maar jullie ook niet. Er zitten kwade bedoeling in sommige van jullie. Surinamers in Suriname wees waakzaam voor bepaalde groepen. Ze kijken alleen maar naar ras en geloof. Zulke bullshit mensen mogen nooit aan de macht komen in Suriname. Fijne dag.


  Maak melding

 58. Niet echt transparant als niemand zich aan die regeling houdt om het e.e.a. eerst intern af te stemmen alvorens extern te gaan. Blijkbaar schuwt Brunswijk en zijn bestuur het niet om ook in dit geval zelf eerst extern te gaan alvorens zijn eigen bestuursleden te hebben geïnformeerd. Hoe hypocriet moet je dan net zijn als je zelf niet aan je eigen regels houdt. Ik zei het al, de man vertoont eigenschappen van het DNA van de NDP en zal op termijn onbetrouwbaar blijken te zijn.
  Je zou denken dat als Ronnie echt slim was, hij zich zou proberen op te trekken aan iemand als Santokhi. Helaas geeft hij de voorkeur aan zijn voormalige leider als grote voorbeeld.
  Als Belfort slim is neemt hij aan het eind van deze periode afscheid van de ABOP. Samen met één of meerdere partijen die geen zetels hebben kunnen veroveren bundelen voor 2025.
  Intussen kan hij voor nu het beste de samenleving in DNA dienen.
  Jammer weer voor Suriname.


  Maak melding

 59. als ik Chan was,,, had ik die hele ca-bi net ontslagen iedereen naar huis gestuurd een zaken kabinet gevormd de lopende zaken afgehandeld w. o. grondwet aangepast,
  kiesstelsel veranderd in ,,,
  landelijk evenredigheid stelsel één persoon één stem,
  het hele parlement omgetoverd tot max. 39 zetels,
  max 13 ministeries .
  de rest samen voegen..
  alle vormen van lanti money aanpassen tot een max..
  max. 30000 lanti mang, de rest op op roep basis in dienst nemen..
  geen enkele ruimte voor criminelen in overheid diensten..
  alle parastatele bedrijven privatiseren..
  gevolgen dat zien we wel..
  gemodereerd

 60. Ik vraag me af of het wel verstandig is wat Brunswijk doet. Als hij probeert te intimideren, domineren en manipuleren net als Bouterse en Abrahams dan zal hij van een koude kermis thuis komen.
  A Buskondre pipel is van een heel ander hout gesneden dan het NDP-volk.

  Bordo en Belfort zullen niet zomaar iets roepen.
  De kans is groot dat de ABOP gesplitst wordt in een integer deel met waarden, normen en principes. En een deel dat stiekem toch feelings heeft voor de NDP dat staat voor corruptie en criminaliteit.

  Indien Brunswijk werkelijk een “buitenechtelijke” relatie heeft met de NDP, dan beseft hij niet wat hij op het spel zet.

  ABOP, make up your mind. Suriname rekent ook op jullie.

  Hoe wij hier ook samen kwamen.
  Hoe wij hier nu samen zijn.
  Wi sa feti gi Sranan. Krakti !


  Maak melding

 61. Mijn inziens is het strategisch een goede stap die het bestuur heeft genomen om de stoorzenders binnen de partij te neutraliseren. Vervolgens is het belangrijk dat men kleine celletjes van verzet opruimd . Door deze belangrijke stappen te ondernemen zal ABOP een nog sterkere factor zijn in de samenwerking met de VHP.

  Politieke analisten zouden de houding van Belfort en Bordo typeren als kinderlijk en ‘ not done ‘. Je gaat niet ongegrond negatief spreken in de media over een potentiële samenwerkingspartner. Als het aan de rechterkant niet gaat kan ABOP het nog altijd aan de linkerkant gaan zoeken. Santokhi is wijs genoeg om zich niet te bemoeien met de situatie binnen Abop. De bemoeizucht kan zich tegen hem keren.


  Maak melding

 62. @RobG

  de keuze is niet aan de ABOP om te switchen de coalitie komt tot besluiten. ABOP heeft een PL zetel onderzich en Bronto Somohardjo was ook vrij duidelijk dat Brunswijk misschien wel Master in de Politiek was maar dat zijn vader Professor is. Somo stond door het de handelingen van Bouterse met de hervormingsbeweging zwaar in de min en toch doet hij mee.

  Brunswijk kan zijn instincten niet matigen. Hij hanteert nu allerlei trucjes om de absolute baas te zijn.
  Hij heeft Bordo nu formeel de mond gesnoerd en daar mee duidelijk gemaakt hoe het werkt bij hem. Nu de volgenden gaan ondergronds als Brunswijk NDPers gaat faciliteren en benoemen.
  Belfort heeft hij gepaseert voor alle baantjes dus die man blijft gewoon zijn mond roeren in de DNA. Als hij dat niet doet valt hij zijn eigen proncipes aan .

  Bij de begroting zullen we zien hoeveel armslag de ABOP ministeries krijgen.

  Brunswijk is nuttig tot dat Santohki de herfinanciering geregeld heeft. Het zou maar zo kunnen dat de schulden gesaneerd worden met behulp van NL tegen een aardige korting. Oppenheimer 1 staat al tijden op 51 cent op de dollar. Ofwel een waarde die reeel lijkt voor alle schulden.
  OenW heeft al aangegeven te snijden.
  Reken maar dat alle contracten tegen het licht gehouden worden.
  Defensie krijgt zometeen weer NL commando’s en mariniers op bezoek en worden heel wat slagvaardiger.
  Het informele goud (meer dan het formele goud) gaat de kas ook spekken als het leger weer handen en voeten krijgt. Viera kan gaan optreden. Ook op de Brunswijk locaties.

  Santohki gaat net als Brunswijk doen op zijn goudvelden. meld je de cleanout niet op tijd dan betaal je boete.
  Lever je je goud niet in bij de staat dan neemt de staat alles als boete.
  Treft de staat ergens kwik of goud aan boete van 100%
  Santhoki moet de kwikstroom en de goudstroom gaan bewaken. Waarom denk je dat Matoera op defensie zit.

  RobG de ABOP heeft net als de NDP bewezen geen democratische partij te zijn. De intelligentia gaan dan van zelf bezwaar maken.
  Het is niet alleen clown Bordo maar ook die MBAer Ravenberg oid die zich Kritisch meld.
  Brunswijk gaat niet kunnen leveren omdat hij net als Bouterse alleen maar ja knikkers om zich heeft verzamelt. Nu die worden zelfs een keer opstandig als je liegt en bedriegt op tv.

  Iedereen weet dat RvC leden benoemt worden en terug geroepen kunnen worden door de belanghebbende die zij vertegenwoordigen.
  Het circus met betrekking tot RvC’s en DC’s is een aanfluiting geworden. De verantwoording van Brunswijk was niet meer dan in een vlek wrijven.


  Maak melding

 63. RobG

  Frederic Forsythe heeft 20 jaar geleden een fictie verhaal “Avenger” gepositioneerd in oost Suriname als boevenstaat.
  Ga het eens lezen. het zal wel in de ramsj te koop zijn.


  Maak melding

 64. De koning van marwina is van zijn troon geduwd. Belfort vind dat hij VP moest worden. Bee en Pokie hebben minder stemmen mr wel positie.
  Die is ook al gek
  gemodereerd

 65. Pleegouder Nederland zal wel even de luiers van de baby Suriname komen verschonen. Beide pleegouders Nederland en India, zullen de baby Suriname voeding geven. Amerika is de oppas in afwezigheid van de pleegouders. Baby Chan , je wordt een grote gezonde jongen. Straks komen de eerste stapjes. Agoegoegagagoe. Wauw ,baby Chan begint al te praten.

  Het klopt overigens dat Bordo en Brunswijk voor aap en alles wat lelijk is, werden uitgemaakt. Men had ze wel nodig voor een meerderheidsbelang.Bij de minste turbulentie komt dan echter weer de ware aard naar voren. Een kuil zal worden gegraven.


  Maak melding

 66. @@@RobG … hoe durf je A. Rusland en Nerkust …. technocraten te noemen.

  Het feit dat je beide Paarse Abanies betiteld als zijnde technocraten … is zacht gezegd verwerpelijk. Genoemde mannen zijn PAARSE-WITTE-BOORD-CRIMINELEN.

  Kom niet met het verhaal dat genoemde mannen …. een Adek-diploma … op zak hebben.
  Een Adek-diploma kun je {misschien} vergelijken met een HBO-diploma in Nederland.

  Sommige dames en heren hebben hun Adek-diploma …. horizontaal verdiend .. of .. gekocht doordat pa de gevraagde sommen geld op tafel kan leggen.

  Brunswijk … ook technocraat ???? Vp Brunswijk is … regeringsleider … Santokhi is de President van de Rep. Suriname. Wat zien wij gebeuren … het is de President van de Rep. die het beleid van deze Coalitie regering aan het Sur. volk probeert uit te leggen … niet de Vp.

  We benne benieuwd wanneer straks de begrotingsbehandeling plaatsvindt en Vp namens de regering het beleid moet verdedigen. Op kritische vragen zal de Vp boos en/of geïrriteerd reageren.

  .
  gemodereerd

 67. RobG 19 augustus 2020 At 20:32
  ” Santokhi is wijs genoeg om zich niet te bemoeien met de situatie binnen Abop …….”.
  **********************************************
  @ROBG … je hebt gelijk … alleen …. Brunswijk en de perikelen binnen de ABOP …. fokken … het proces van ontwikkeling op.

  President Santokhi heeft alle macht … alle troef … in handen.

  Een andere combinatie: VHP 20 … NPS 3 … BEP 2 … PL 1 … Belfort { éénmans fractie vormend } … maakt het aantal zetels 27. Brunswijk en de ABOP’ers kunnen dan hun wonden likken. ik hoop dat Brunswijk zich deze mogelijkheid goed realiseert.
  gemodereerd

 68. Hee. Pakira. Jij riep tog chan Santokhi stuntelaar? Dus kom geen moraalridder hier spelen. Ken je het boek :Dubbelspel? Ga dat eens lezen joh. Je bent al door de mand en in je eigen kuil gevallen.


  Maak melding

 69. Gooi Suriname maar in de fik!
  Er bestaat geen Surinamer die dat land kan besturen,iedereen voor eigenbelang.
  gemodereerd

 70. Een hoop Sranamans kennen hun geschiedenis niet was het niet een hindustaan die Brunswijk heeft gezegt ga stelen.Nou dan denk ik dat hij dus wel zijn lessen hieruit heeft geleerd.Dus Ronny a model na ” Te U e njang nanga Dibri U musu njang nanga langa vorkoe ”
  gemodereerd

 71. @jojo, als de Abop geen democratische partij is vraag ik me af waarom Santokhi wel met een ondemocratische partij in zee gaat. Santokhi accepteert alles zolang hij president mag zijn. Waarschijnlijk heeft de ” vloek van politieke macht ” hem in een houdgreep.


  Maak melding

 72. RobG
  In de politiek moet men dealen. Ook met niet democratische partijen. Het democratisch gehalte van een partner is als men de zelfde kant uit gaat niet het probleem van de coalitie maar van de stemmers op Brunswijk/ABOB. Dat zijn er gelukkig niet zo veel waardoor elke stem die weg loopt door dit gedrag van Brunswijk heel kostbaar is.

  Bouterse is ook achterban kwijt geraakt omdat hij derden moest faciliteren. Bij Brunswijk telt het schofferen van Bordo, Belfort en waarschijnlijk ook Bee, Pokie, Jubanita en Vorswijk veel harder door dan nu zichtbaar is.
  Al deze mensen moeten in de spiegel gaan kijken als Brunswijk niet voor rede vatbaar is en kunstjes blijft uit halen als een kleine jongen in een groot lichaam.

  Er zijn 3 opties:
  1>> Brunswijk gaat goed luisteren naar Wijze adviezen van Santohki.
  2>> Brunswijk wordt een speelbal van alle tegenstrijdigheden en wordt ongeloofwaardig.
  3>> Brunswijk blaast zich op en wordt gemarginaliseerd zodat hij zelf uit de coalitie moet vertrekken. Hij heeft geen doorslaggevende stem Dus als Santohki al zijn ideeen in de ministerraad laat weg stemmen of net als Bouterse met zijn kern kabinet gaat geregeren zal Brunswijk zijn macht moeten inleveren omdat de president nu eenmaal voor 5 jaar gekozen is. Santohki kan wel door zonder Brunswijk/ Brunswijk kan niet door zonder Santohki.

  Als Brunswijk doorgaat wordt hij nog 58 maanden tassendrager iets wat zijn achterban niet zal accepteren als uitgemeten wordt dat Brunswijk dat zelf veroorzaakt heeft.
  Hoewel Bee z


  Maak melding

 73. @jojo, het rommelt in alle politieke partijen
  Op de Amsterdamse radio hoorde ik VHP-ers kritiek leveren op Santokhi en zijn benoemingen. De kritieken waren niet mals. Het waren zeer ernstige kritieken van gefrustreerde personen. Die zien de bui al hangen. Santokhi moet ook concessies doen aan mensen die hem gesteund hebben.

  Maar laten we eerlijk zijn. Brunswijk kan Santokhi maken of breken. Die positie neemt hij werkelijk in. Het beleid vanuit de kapitalistische visie die deze regering voorstaat zal onherroepelijk leiden tot het nemen van harde maatregelen. Brunswijk zal zich nooit laten knevelen door Santokhi. Het beleid zal verzet oproepen bij de bevolking. Brunswijk zal niet verantwoordelijk willen zijn voor dat beleid. Zijn achterban zal het meest te lijden hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.