Kortverblijf vreemdelingen met zes maanden verlengd

1
Paspoort Suriname toeristenkaart

Vreemdelingen die vanaf 13 september 2019 voor een periode van zes maanden naar Suriname zijn gekomen en van wie hun kortverblijf reeds verstreken is, mogen langer blijven in Suriname. Het Ministerie van Justitie en Politie is na goed overleg tot dit besluit gekomen vanwege de afsluiting van het luchtruim in verband met de COVID-19 maatregelen. Hiermee wordt voorkomen dat een groeiend aantal vreemdelingen met een illegale status in Suriname rondlopen.

Het kortverblijf van deze groep vreemdelingen wordt te rekenen van 13 maart 2020 verlengd met een termijn van maximaal zes maanden. Vreemdelingen die vanaf 13 december 2019 het land zijn binnen gekomen, komen ook hiervoor in aanmerking. Deze termijn van zes maanden kan telkens met drie maanden worden verlengd totdat het luchtruim van Suriname en dat van het land van aankomst zijn opengesteld.

Doordat het luchtruim van de verschillende landen vanaf maart 2020 voor bepaalde en onbepaalde tijd is gesloten, kunnen personen niet uit Suriname vertrekken of op tijd naar hier komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er thans vreemdelingen illegaal in Suriname verblijven. Het ministerie vindt het van belang dat het kort verblijf van deze vreemdelingen wordt verlengd, zodat zij niet met een illegale status in het land blijven. 

1 REACTIE

 1. het beste is,, dat die hele visa gedoe toeristen kaart totaal wordt afgeschaft..

  deze heeft geen enkele nut , bovendien het geld dat daarmee binnen gehaald wordt ,,,, komt niet terecht op plaatse van bestemming waarvoor het bedoeld is/was..

  tot nog toe zijn er sinds de invoering miljoenen binnen gekomen, maar niemand kan enig bewering geven wat ermee gedaan is althans waar het naar toe is gegaan , het is/was totaal een grij pot van zowel het personeel, als de gene die uit s m e kwam op bezoek in Nederland voor niks….
  nooit is enig verantwoording afgelegd aan niemand, tot heden…

  dus weg met die rommel, maak het reizen vrij voor iedereen, bovendien het consulaat personeel Amsterdam is niet beleefd on je aan te spreken..
  opdoeken die hele consulaat.. z.a. de pres. sugereerd

  dat bespaart enig tonnen aan Euro ‘s…p. jaar..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.