zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBordo kondigt vertrek uit politiek aan 'vanwege persoonlijke constateringen'

Bordo kondigt vertrek uit politiek aan ‘vanwege persoonlijke constateringen’

-

Does Travel - naar Suriname

Ondervoorzitter van de ABOP, Joël (Bordo) Martinus heeft zojuist bekend gemaakt dat hij binnenkort zijn politieke carriére vaarwel zal zeggen. Hij plaatste een bericht hiervoor op Facebook, samen met bovenstaande foto waarop hij met de huidige president van Suriname Chan Santokhi te zien is.

Bordo is niet te spreken over enkele besluiten die partijvoorzitter tevens vice-president Ronnie Brunswijk heeft genomen, schreef Starnieuws vanmorgen. De politicus vindt het bijvoorbeeld niet acceptabel dat districtscommissaris (dc) Mike Nerkust (Paramaribo Noordoost) wordt gehandhaafd.

Of dit ook de reden is voor zijn aangekondigd vertrek uit de Surinaamse politiek is niet duidelijk. Op Facebook zei hij:

Goedemorgen fans, Naar gelang van mijn persoonlijke oriëntatie is het betreurenswaardige dat mijn politieke carrière ten einde loopt vanwege persoonlijke constateringen. Ik deel u daarom mededelen dat ik binnen korte tijd mijn politieke carriére vaarwel zal zeggen. U verneemt in de nabije toekomst meer informatie hierover.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

77 REACTIES
 1. Chan, geef hem zijn gouden medaille terug en laat hem opsodemieteren! Een trap op zijn kont mag ook wel😜


  gemodereerd
 2. De Puinhopen Van 1 maand santokie

  Mensen hebben zich weken geofferd om in NIS te slapen om af tekomen van DC nerkust Bouterse en clan.. wat krijgt men daarvoor als dank

  Alle Dc worden vervangen Dc nerkust blijft gehandhaafd. Dit is iets om van te huilen


  gemodereerd
 3. Dit soort aankondigingen van de ondervoorzitter van de ABOP hebben in het verleden wijzigingen in het beleid van de ABOP bewerkstelligd.De belangrijkste omslag van de partij kwam in 2010 toen de Abop bereid was in de grote combinatie tegen de NDP in zee te gaan.
  Zijn protest in militair tenue bracht de partijvoorzitter tot andere gedachten dus zijn we benieuwd wat er nu gebeuren zal. De naam van Bojanski kwam één dezer dagen weer boven drijven.


  gemodereerd
 4. Politiek neutraal alias Dagoe enterprice zonder bal@@ bel en vraag je ex zwager waarmee hij bezig is wel jammer dat jij geen vice president zwager bent geworden maar wel een vieze ex president zwakzinnige dombo zwager boswachtertje met je s3 kogelwerend vestje.🤣🤣🤣


  gemodereerd
 5. =ABOP zal zeker afzwakken bij de volgende verkiezing. Belfort praat ook teveel over zaken, maar geeft nooit echt een concreet antwoord op vragen die betrekking hebben op hem zelf en zijn leider.


  gemodereerd
 6. De ABOP is van Dhr. Ronny Brunswijk en niet van Bordo a dong sani
  Dus laat hij opsjodemieteren voor mij hoefde hij t niet aan te kondigen hij kon met de noorderzon vertrekken…domme gast
  En @ Cornelis dat bepaald de VP he en niet jij volg Bordo maar ju nanga eng o kisi wang skopoe ini ung raas


  gemodereerd
 7. Hier zit gewoon meer achter! 2 Kapiteins op 1 schip is ongezond. Ik hoop niet dat hij Ronnie persoonlijk zal aanvallen want Ronnie heeft hem vanaf hij hem is gaan ophalen na een gedwongen logeerpartij in den vreemde onder zijn hoede genomen en kansen gegeven.
  Zelf denk ik aan muiterij binnen de Marrons. Komt er een nieuwe politieke partij? Levert Goud delven nu meer op dan de politieke toekomst van je volk?


  gemodereerd
 8. Bordo jij bent een echte marron om trots op te zijn. bijf ook vooral door als mens te denken.


  gemodereerd
 9. Politiek bedrijven is het sluiten van compromissen. Daarom ook is Suriname nooit een stap verder gekomen omdat de inferieure leiders het niet in zich hadden om compromissen te sluiten.


  gemodereerd
 10. Dat gelul begint nu al……..suriname maak wees voorbereid voor een nieuwe stembus gang……wordt vervolgd. MACHT ……Geld……Droga…….de vloeken des mensheid. We blijven benieuwd


  gemodereerd
 11. Ik ben helemaal eens met Bordo, alle NDP,ers moet weg uit belangrijke functie en de corruptie moet tot de bodem uitgezocht. Vooral Nerkust moet niet bespaard worden. ook de stg Waka pasi uitzoeken. Chan moet nu in actie komen


  gemodereerd
 12. de top is bereikt, en nu begint het afdalen al weer.. waar het gaat eindigen,, vul maar zelf in….


  gemodereerd
 13. Met spanning wachten we de komende gebeurtenissen af. Het ziet er niet fraai uit dat een belangrijk politiek kopstuk van plan is zich terug te trekken terwijl men nog in een embryofase verkeert. Dit kan zorgen voor tweespalt. Als een schaap over de dam is, kunnen er meer volgen. We zien in elk kefal dat Lonnie geen machtige alleenheerser is binnen de ABOP. Zaken worden kennelijk niet democratisch aangepakt. Het kan ook een vorm van pressie zijn om Nerkust te verwijderen. Maar dan heeft Chan een groot probleem. Het belooft een spannende film te worden. Of, loopt het met een sisser af? Don’t go away , we’ll be right back.


  gemodereerd
 14. Ach San is toch vaker voor minder boos weggelopen en teruggehaald en weer weggelopen enz
  Apart dat hij Bordo eerst deelt met zijn -fans -, en niet met de president, zijn partij en de overige leden van de regering. Volgorde!
  Nerkust moet ook het veld ruimen lees ik hier vele malen. Waarom dit niet is gebeurd moet aan de samenleving worden uitgelegd, zeker als je bijna allemaal de laan uit stuurt.
  Teveel dc’s een geldverslindend lichaam
  Wie gaat eigenlijk over ontslag van deze mannen en vrouwen en tot welke bevolkingsgroep behoort Nerkust


  gemodereerd
 15. aan de andere kant, hij heeft totaal gelijk..

  als chan zelf beweerde voor de verkiezing, geen samen werking met de moordenaar partij, dan moet hij ook zijn woord houden, dus alle raten weg wezen..
  ik zie brundie ook de rit niet afmaken,, andere belangen wegen zwaarder.., dus opgelet..
  er zijn genoeg andere figuranten, die elk positie wil/kan invullen..
  CHan,,, je hebt een grote fout gemaakt, je had die hele regering moeten ,,, inkrimpen,,, tot b.v. 11 ministeries en de anderen bij elkaar hutselen..
  alleen kundige figuren benoemen. desnoods uit het buitenland/diaspora leden.. die hebben kennis genoeg in huis..,
  dat ze een andere paspoort hebben, kwestie van inruilen..


  gemodereerd
 16. Wat zullen de beweegredenen zijn van de ABOB om DC Nerkust op zijn post te houden?

  Die meneer heeft ongeoorloofde, onwettelijke en onbeschofte dingen gedaan in de sporthal tijdens de verkiezingen.

  Ronnie je hebt toch een hbo opleiding gedaan ?
  Ne mik a sanie bos.

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 17. Hij is de eerste uit de ABOP, er zullen er nog meer volgen, dit na nauwelijks drie weken aan de macht😂😂 ook in de VHP begint het te borrelen van ontevredenheid.


  gemodereerd
 18. Het vriendjes politiek is gaande. Ik denk dat Mike Nerkust moet plaats maken voor een andere. Hij heeft een zootje van gemaakt
  Denk aan de rommel die hij tijdens de verkiezing heeft veroorzaakt.

  Of zijn de politieke partijen nu ook blind.

  Zijn allemaal een pot nat


  gemodereerd
 19. Abop en ndp verschillen niet zo veel van elkaar. Daar kan de vhp niets aan doen. Er moest een regering gevormd worden, want nog een keer ndp zou absoluut niet aan te raden zijn. En dat heeft het volk goed gezien. Om maar één van de vele voorbeelden te noemen: wie wil er nou in een land wonen waar je urenlang in de brandende hitte je voedselpakketje moet ophalen waarmee je maar voor twee dagen je honger kunt stillen.

  Tot nu toe enkel lof voor excellentie Santhoki met zijn daadkrachtige en gezond beleid. Terwijl hij onjuistheden aan de kaak stelt van de vorige regering, covid daadkrachtig en deskundig aanpakt gooit hij intussen de ene na de andere ndp dief de cel in. Zijn ongeremde aanpak is van ongekend niveau. Hij weet van geen ophouden en is 24/7 bezig met het opbouwen van een souverijne staat, terwijl hij pas een maandje bezig is. Het is niet voor niets dat hij nu al internationaal bekend staat als “DE MAN” die Suriname groot gaat maken.

  Tientallen gezonde landen staat tegen de deur te schoppen om zaken te doen met Suriname!


  gemodereerd
 20. Kijk beste mensen, als het de bedoeling van de NDP is geweest om tweedracht te zaaien binnen de ABOP en Misiekaba is daarvoor gebruikt dan heb ik toch wel medelijden met de ABOP.
  Ronnie Brunswijk moet eerder gemaakte afspraken met zijn vrienden-companen wel respecteren en niet zijn macht gebruiken want dan valt de boel uit elkaar bij de ABOP.
  Er zijn ook andere manieren voor Chan Santokhi om zijn 26 zetels te halen zonder de ABOP.
  ABOP moet consistent zijn in haar gedrag en voorspelbaarheid anders gaan ze straks net zo hard omlaag als dat ze omhoog zijn gegaan


  gemodereerd
 21. Laten we eerlijk zijn, een politieke carriere voor deze man is te hoog gegrepen. Hij spreekt nauwelijks fatsoenlijk Nederlands en zijn didactische vaardigheden laten ook veel te wensen over. Getuige zijn reactie. Laat de man het houden bij zijn mijnbouw activiteiten en muziek maken want dan komt hij beter tot zijn recht. Van politici mogen wij verwachten dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en de skills hebben om het volk te kunnen dienen. Je kunt vinden wat je wilt, maar onze President is een verdomd goeie strateeg!


  gemodereerd
 22. Maar waarom moeten alle DC’s steeds vervangen worden wanneer er een nieuwe macht aantreedt? Dit verschijnsel moet een keer stoppen. Kost te veel geld. Ik kan me niet voorstellen dat ze hier in NL alle burgemeesters vervangen wanneer er een nieuwe coalitie komt.


  Maak melding
 23. Dee,
  de hoofdvraag is zijn ze wel nodig, met zo een kleine bevolking heeft Suriname er veel minder nodig.
  Ze worden iedere keer vervangen omdat ze niet nodig zijn, maar slechts dienen als terugbetaling voor bewezen diensten.
  Ook deze regering maakt zich hieraan schuldig


  Maak melding
 24. Als de VP nu Nergenskust en Amiesingkba in zn party neemt of ergens nu gaat accommoderen zal Abob de komende verkiezing minder stemmen krijgen want die paarse bedrog hebben we weg gestemd. Hoop niet dat VP dat doet en naar de achterban luistert maar zo dom kan hij toch niet zijn anders hebben we ons in hem vergist


  Maak melding
 25. Wel wel wel.
  Dit wat ik bedoelde met de geslepen sluwe vos. ABOP die bepalend was voor een meerderheid omdat de NDP geen optie was wordt nu vanuit haar roots uiteen gereten. Bordo de stonfoetoe verlaat de partij terwijl de Judas Misiekaba zogenaamd naar de ABOP overloopt om het karwei af te maken.
  Tja wat moet je ervan vinden en zeggen? Gewoon erkennen dat Belfort gelijk heeft dat er wordt gemopperd in de achterban van de partij.
  The story goes on.
  Zoals ik zei
  Nerkust wordt met ontslag op staande voet weggestuurd zonder behoud van inkomen


  Maak melding
 26. Diepe respect voor Bordo als dit inderdaad de reden voor zijn vertrek is.
  Deze Ner mpp kus had met een trap onder zn reet moeten opkankeren.
  Laten we dan hopen dat een principiële mens als Bordo niet verloren gaat voor de eerlijke kant van onze samenleving.
  Diepe buiging brada.


  gemodereerd
 27. Brunsie kan nerkust niet vervangen. Nerkust is nu een persoonlijke keuze van dilip sardjoe, voorwie anand pherai op de voorgrond treedt. Hij is zelf een adviseur van brunsie. Men moet niet vergeten dat tijdens de propaganda periode rudisa abob heeft gesponsord dus brunsie moet de persoonlijke belangen van dilip behartigen. President Chan blijf op je hoede en treedt u nu hard op. Anders wordt straks als bouta vergelijken, diengeen maatregelen heeft kunnen treffen. Of gaat u straks ook zeggen zand erover. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.


  Maak melding
 28. Ik zie het niet zitten met deze gasten belfor is ook zo eentje hij gaat bij de volgende verkiezing zeker zijn eigen ding doen je ziet dat zo aan zijn gedrag hij is een tijdbom hij wil graag president worden is zijn goed recht Suriname voor waarts


  gemodereerd
 29. Als ze die Nerkust nu opdoeken moeten ze hem doorbetalen. Laat hem even zitten, onderzoek zijn gesjoemel en je kan hem oneervol ontslaan. Is de goedkoopste oplossing, toch.


  Maak melding
 30. Tranga statement om je carrière dan vaarwel te zeggen, miss is je inborst meer GROEN, sluit je aan bij NPS. Of ga je echt uit de politiek willen en KUNNEN blijven ?

  Ik persoonlijk heb ook wel ff een uitleg nodig om evt te kunnen begrijpen waarom men Nerkust aan laat blijven…. [?]


  gemodereerd
 31. Santokhi vertoont nu al barsten in zijn bolwerk te beginnen met wat er aangegeven wordt in de Suriname Herald namelijk
  Een grote skalianhouder die tot voor kort een grote NDP’er was, is nu gaan heulen met de ABOP en de VHP. Dit verschijnsel zien wij overigens bij heel veel NDP’ers. De genomineerde persoon voor directeurschap van de EBS, is tevens lid van de Raad van Commissarissen (RvC) in de twee bedrijven die deze skalianhouder heeft. Eén van die bedrijven handelt in elektrisch installatiemateriaal. Reden waarom deze skalianhouder zo een grote lobby heeft ingezet om een stroman van hem te bombarderen tot directeur van de EBS.

  Is dit het begin van het eind want ik zie toch wel scheuren binnen de VHP
  Joghi die het niet eens is met
  Gajadin die het niet eens is met RvC benoeming
  Selectieve aangifte corruptie gevallen o.a. nog niets over carifesta en Kinderopvang
  Skalians op het meer
  Corruptie aanbesteding OW
  EBS
  Telesur
  etc etc

  Als president en vice president hoef je niet persoonlijk deze zaken voor te bereiden en af te geven
  VHP don’t let your plane go down


  Maak melding
 32. Nou President Santokhi, net 30dgn en het geklaag is oorverdovend. Ze zijn niet meer bang. Die suri’s zitten nog in de ‘brandjes blus mode’; effe 1 dag protesteren en de salarissen worden uitbetaald, etc etc.

  Deze regering kan ook de handdoek in de ring gooien, net als de regering in Beiroet. Dan kan het volk het bekijken en misschien beseffen wat er wereldwijd gebeurt.

  Gaan ze gelukkig niet doen, al was het maar voor de 105.000 Surinamers en hun toekomstige nazaten.

  Onverstoorbaar doorgaan 👍


  Maak melding
 33. Ook binnen en buiten de VHP rommelt het al hun bloementuin kent 1 soort bloem.Vandaag mag de pers niet bij de beediging van de DC,s zijn z.g kleine ruimte terwijl het censuur is tvk van vragen over de deskundigheid van de nieuwe DC,s.
  De stadscreolen komen er zeer ,zeer bekaaaid vanaf.Mannen als Curtis en Pakito die het volk op de been hebben gebracht en in de NIS hebben gebivakeerd hebben alleen dank je wel gehad,terwijl de bloemen in de grootste partij 1 kleur hebben.Kijken hoelang dee regering in het zadel blijft.alle ministers hebben 10 tot 12 man beveiliging endan willen ze stroom,water en belasting gaan verhoging.Ano wroko.Volk gaat massaal de straat op .


  gemodereerd
 34. Bordo heeft het berichtje verwijdert, dus het is giswerk hierboven.
  Vanavond om 19:00 uur is hij live te bewonderen voor zijn fans.(suri-tijd)

  Beëdiging DC’s vandaag, zonder pers vanwege covid 🤧😷.
  Kan de pers weer gaan huilen. 😭


  Maak melding
 35. Wat is de nalatenschap van 10 jaar NDP regering?
  Geen geld, alles weg gedragen.
  We moeten gaan bezuinigen.
  Waarom worden het aantal DC niet terug gebracht?
  Men noemt ze burgervader of burgermoeder, maar je ziet ze zelden of nooit in de buurten.
  Ik ben geen fan van Bordo, maar hij heeft gelijk.
  Het is goed dat hij het volk heeft geinformeerd.

  De nieuwe regering, moet het werk goed doen en niets onderschatten.
  Hier bij de Abop is Bordo die opkomt.
  Bij de VHP is het Gajadhin tegen de aanstelling van Mangre bij de rvc van SLM.
  Het volk moet blij zijn met mensen die zulke zaken naar buiten brengen, want tenslotte zullen wij als volk er de dupe van worden.

  Nerkust moet weg.
  VP Brunsie is gewaarschuwd.
  We moeten onze democratische recht veel meer gebruiken in dit land.
  Politieke leiders en hun vrienden denken dat ons land hun bezit is en kunnen doen wat ze hebben willen.
  NDP heeft 16 zetels, hieraan kan je zien dat bepaalde mensen nog steeds in een fantasie leven.
  Een terug keer van NDP in de regering is een erger dan covid 19 in Suriname.
  Nieuwe regering laat het a u b niet zover komen. ik wil s’avonds goed slapen.

  N D P
  NACHTMERRIE, DEPRESSIE,.PINA.
  Bordo big up, goed dat je opkomt.
  Nerkust is ook een van de rovers van partij paars.


  Maak melding
 36. June en de abop is het niet brunswijck die het voor het zeggen heeft, maar zoals hiervoor al een paar keer geopperd is die sardjoe dat het voor het zeggen heeft. .

  Sardjoe, ndp abop deze zijn met elkaar verbonden.

  Vhp zit gewoon in de knel en in hun maag met abop. Deze hebben zeer belangrijke ministeries waar sardjoe een vinger in de pap heeft.
  Nu ook weer voelbaar is hij,sardjoe, bezig bij de ebs, daar wil hij zijn vriend als directeur geplaatst zien, die zal directeur daar is geweest onder de ndp.
  Komt nooit goed met su, ook als er olie wordt opgepompt.
  Enige wat overblijft is dat su een dictator krijgt alla die president, duarte,van de phillipijnen.
  Er moeten heel wat families worden opgeruimd voordat su normaal zijn plaatst in de wereld kan nemen.
  Dan bedoel ik alles wat b.v. bouterse, Abrahams,brunswijck sardjoe heet opruimen. Deze namen mogen niet meer voorkomen in Suriname.


  Maak melding
 37. De wereld is het domein van KAÏN/HET VERSTAND.
  Ga je verstand ontwikkelen en blijft geen schaap van
  niemand. Want schapen worden opgeofferd om het kwaad te weren.
  DE wereld ziet de zwarte mens als, DE ZWARTE SCHAAP,
  HET OFFERLAM,DE ZONDE BOK en ZWARTE PIET.


  Maak melding
 38. Ik snap niet dat er mensen zijn die niet begrijpen waarom juist Nerkus moet blijven. Je kan beter weten waar je beschermelinge is ipv hem te moeten zoeken. Nerkus is een bron van geheime kennis die voorlopig niet gemist kan worden. Nerkus is nu verworden tot een horige en hij is trots en blij met die positie want als hij op zichzelf gaat of aan zijn lot wordt overgelaten dan gaat er veel kennis die er voor de heropbouw nodig is verloren. Hij is zelfs belangrijker dan Sjat Shinny. Maar nu slaapt hij echt niet rustig. Nerkus is een likker! A sa wakka pasi!
  ——Te joe abi pasensi foe loekoe sani joe sa sji sang mira e tja na ede!——-


  Maak melding
 39. Ronnie Brunswijk heeft veel … heel veel … te verbergen !!!!!!
  Moet Brunswijk … Nerkust … een vriendendienst bewijzen ????
  Heeft er veel van !!!!!!!

  Er is vreselijk gerommeld met percelen in en rond Paramaribo … waar de Paarse Rat Nerkust een belangrijke rol gespeeld heeft.

  Hoeveel percelen … huizen … heeft Brunswijk … in en rond Paramaribo.
  Welke procedure{s} is/zijn gevolgd !!!!!!!!!

  Een grondig onderzoek hierover is van groot belang ….. Anti-Corruptie Wet !!!!!!!!
  Het resultaat zal verbluffend zijn … misschien gaat Brunswijk … Hoefdraad … gezelschap houden in Santo Boma.

  Handhaven van Paarse Rat Nerkust als Dc … betekent …. MONDJE TOE !!!!!

  Het Spreekwoord : ” eens een Dief … altijd een Dief …. geldt voor beide heren !!!!!!!!!


  Maak melding
 40. Doom Day,

  Paarse rat. Je bent nog steeds in shock met het verlies van jou aanbidders van de NDP.

  Je naam zegt het al.
  Je bent gedoemt om te mislukken.
  Loser.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 41. Min. Pres. was het u alleen maar om president te worden … ondanks alle mooie praatjes tijdens en na de verkiezing ?????

  Eén van de prioriteiten zou zijn …. Corruptie bestrijden.
  Hoe kun je Corruptie bestrijden als je de daders van corruptie handhaaft ???

  Dit volk heeft het niet verdiend … we hebben dag en nacht gewerkt om de Paarse Criminele Bende {Regering} weg te stemmen …. wat krijgen wij daarvoor in de Plaats ???????

  Waren dat allemaal loze beloften … criminaliteit bestrijden … de daders achter SLOT en GRENDEL zien te krijgen.

  Wat betekent TRANSPARANTIE voor u.

  Alle besluiten en benoemingen worden nu in achterkamers genomen.

  Heer President … als uw regering zo doorgaat … betekent dit … BEGIN VAN HET EINDE !!!!

  Ons voordeel van de twijfel begint op te raken … nauwelijks drie maanden na de verkiezing !!


  Maak melding
 42. Dat wat daar staat kan Bordoo nooit geschreven hebben. Zo dom is hij. Binnenkort wordt er weer opsporing geplaatst van hem Deze vent in ongeschoold en oerdom.
  Chan laat zich ook chanteren door Mangre.
  Voorzitter van bonden van onderwijs (dat die domme onderwijsgevenden niet zien dat ze hun gebruikt), DNA lid en nu RVC van SLM.
  Wanneer gaat ze de werkzaamheden dan doen??


  Maak melding
 43. Djamoe…kont likker van de orange club!

  Je ziet de parallele acties niet? De ene verkeerde na de andere benoeming? Geen wonder het gemor binnen Abop en VHP!

  Ik wacht ondertussen op de beloftes van lagere koers, massale steun uit buitenland en Alcoa deal terug draaien, waarna een claim van minimaal $2 miljard ( heeft 1 vd reken wonders van VHP gemaakt) voor het niet naleven van brokopondo OVK.

  Ipv daarvan, zie ik nepotisme bij EBS, verdubeling van spookambtenaren door nieuwe benoemingen, onkundige ministers en ondertussenstijgt de koers alleen maar.

  You ain’t see nothing yet, zou Yogi Berra zeggen….time will tell!


  gemodereerd
 44. Chan zou er goed aan doen om hem net als dino en Roger Khan uit te leveren aan de amerikanen die hem netjes verpakt overleveren aan frankrijk een probleem minder ,en dan is ronny aan de beurt


  Maak melding
 45. Ronnie Brunswijk wil als politicus serieus genomen worden. Was genoodzaakt om showman Bordo te lozen. Brunswijk wilde ook niet meer openlijk in de media op de vingers getikt worden. Bordo hield zich niet aan de afspraken van de baas. De stabiliteit van Abop moest gewaarborgd blijven.VHP-ers lachten zich ook een breuk om Moneyhound. Zij vonden hem een rare gozer en zeer onbetrouwbaar met zijn helikoptervlucht naar Nickerie. Hij vloog naar Nickerie alsof hij het district kwam inspecteren. De politiek mag geen speeltje zijn voor clowns die vanaf de kantlijn commentaar ongevraagd leveren. Bordo is van het type ‘ holle vaten maken veel kabaal ‘. Straks komen ook de barsten van VHP aan de oppervlakte drijven. Is een kwestie van tijd.


  Maak melding
 46. Er zit meer achter. Het gaat waarschijnlijk om die bedrijven die Brunswijk en Bordo hebben. Brunswijk moet als VP afstand doen van bepaalde zaken. Ik denk dat Bordo daarom uit de politiek stapt, het is eigenlijk de vraag hoever was hij in de politiek. Bordo wordt misschien “zaakwaarnemer” van Brunswijk buiten de politiek.


  Maak melding
 47. Vinger aan de pols. De kiezers hebben in meerderheid een statement gemaakt: Opzouten met de ndp en eenieder die deze boodschap niet begrepen heeft (ben je nu President of Vieze President) je komt er wel achter. Wij gaan niet meer betalen voor boeven, is de boodschap begrepen?!


  Maak melding
 48. één ding is zeker,,, 5 jaren gaat lang duren, of de boot zinkt eerder..

  dan gaat het weer beginnen, in tussen is iedereen 5 jaren ouder, vraag is dan, heeft het nog zin om met dit soort ellende mee te draaien..

  succes..


  gemodereerd
 49. Welk nut heeft het om telkens personen te reshuffelen. Het kost het land Suriname (lees: de Surinaamse belastingbetaler) alleen maar geld. Laat de dc’s gewoon hun werk doen en hard werken voor land en volk.


  gemodereerd
 50. Taurus @@ Je bent een mafketel.. Sommige Djoeka’s zijn slimmer dan jij. Zulke kakkerlakken als jij is een schande voor Suriname. Als ik deze soort bullshit lees dan vraag me af of het ooit goed komt met Suriname. Teveel Surinamers die racisten zijn. De dieven van de NDP is nu al weg en nu de kakkerlakken racisten moeten eruit. Jammer dat zulke kakkerlakken moeilijk te bestrijden zijn.


  Maak melding
 51. Jullie schijnen te vergeten dat er nog een coalitiepartner is. De NPS. Als ik de NPS was zou ik uit de coalitie stappen. Waarom? Brunswijk is de dominante zwakke schakel in het geheel, Hij gaat blunders maken en dan zal hij de VHP en NPS meesleuren in zijn val. Een tweede reden voor de NPS moet zijn: protesteren tegen het oneerlijk kiesstelsel. Absoluut heeft de NPS veel meer stemmen gehad dan de ABOB, maar door het klote kiesstelsel heeft de ABOB meer zetels gehaald. Het stelsel moet veranderen. Ik zou het niet accepteren dat iemand, met minder stemmen mij komt commanderen en Domineren. Als de NPS geen schade wilt oplopen van deze Bokito, doet zij er beter aan uit de coalitie te stappen. Ik denk dat zo’n actie een enorme politieke winst zal opleveren voor de NPS in 2025. NPS: twee honden vechten om een been en de NPS gaar ermee heen. Wees dus slim en laat de boel in de steek.
  Voor alle duidelijkheid: Ik heb alle vertrouwen in de VHP. Ik heb ook alle vertrouwen in de NPS, maar ik heb helemaal geen vertrouwen in de ABOP. Deze partij is druk bezig aan zijn eigen politieke destructie. In 2025 bestaan ze niet meer en dat komt door BOKITO.


  Maak melding
 52. Suriname heeft van oudsher meer bestuurders dan werknemers. Iedereen wil het voor het zeggen hebben.
  Het land is corrupt tot op het bot. Santokhi zal van goede huizen moeten komen om het land te hervormen. Als de commissies die hij heeft benoemd hun werk niet goed doen, is hij gedoemd te mislukken. Men moet af van mensen met meerdere bestuursfuncties die ook nog eens een belangenverstrengeling opleveren. En de mensen die willens en wetens onder die omstandigheden allerlei functies accepteren voor eigen gewin moeten zwaar gestraft worden. Het is gewoon een kwestie van wetgeving maken.


  Maak melding
 53. @RobG

  Natuurlijk ontstaan er scheuren in ABOP en VHP. Er is enorme spanning.
  In de NDP zijn kloven ontstaan nu de toppers zich allemaal van hun mandaat ontdaan hebben en zich achter de schermen terug trekken.

  Je ziet nu dat de NDP sponsors een weg zoeken naar de nieuwe regering en daar bij Brunswijk de beste kans lijken te maken.


  Maak melding
 54. Ik hoor en lees de berichten dat de regering Santokhi Brunswijk enkele foute NDP-ers handhaaft op belangrijke functies. Santokhi heeft bij zijn aantreden laten doorschemeren dat er geen mensen weggestuurd zullen worden, maar dat de mensen zullen moeten werken voor hun geld. Toch vind ik het gek dat mensen die aantoonbaar fout zijn geweest, gehandhaafd blijven of een andere belangrijke functie krijgen. Denk bijvoorbeeld aan Nerkust en Andy Rusland. Kan Santokhi dat uitleggen? Hij zou toch transparant zijn? Ik maak mij wel een beetje zorgen. Welke deal is er met de NDP gemaakt?


  Maak melding
 55. Ben zelf geen fan van Nerkust die in de afgelopen tien jaar constructief en structureel mee gewerkt heeft aan destructief beleid.
  Moet ook daarbij vermelden dat deze zelfde Bordo er persoonlijk voor gepleit heeft Dhr Misiekaba bij de ABOPnaar binnen heeft gehaald . Iemand die in de afgelopen tien jaar het beleid van de NDP heeft gemaakt en onderhield. Een touwtrekken van de NDP die tot op het laatste moment voor de verkiezingen ,dat nog deed met volle overtuiging
  Mijn vraag wat ,maakt dhr Misieka anders dan Nerkust
  Is het niet van Laken het zelfde pak


  gemodereerd
 56. Alleen maar stemmingmakerij. Verdeeldheid zaaien samen met de kas leegroven is manifest binnen de paarse partij.

  Het komt goed met Suriname!
  Chan o seti ‘eng


  Maak melding
 57. Bordo heeft gelijk ..

  En dat brunswijk dit allemaal toelaat zegt veel over zn achtergrond ..het is zielig dat 1 zeer domme man voorczoveel heibel zorgt.

  Hij is gewend te dealen met schurken en ander tuig dat hij een soort uitzendburo geworden is voor criminelen..het is toch te gek voor woorden dat hij alleen jokers vd ndp aan het aannemen is.

  Abop maakt zich belachelijk en is duidelijk intern in de problemen ..hebben we een nieuwe dictator?

  Ik denk dat we met deze partij alleen maar problemen kunnen verwachten …alle ndp schurken neigen naar brunswijk te gaan.

  Ziet men dan niet in dat men bezig is suriname is stukkes te breken ..fraude zal dankzij de grote bosneger nooit uitsterven.


  gemodereerd
 58. Taurus 14 augustus 2020 At 21:53

  En jij moet doorgaan voor beschaafd met je bakba Nederlands. Wat heb jij in je leven bereikt. Per slot van rekening moet je nu Excellentie Brunswijk zeggen. Als je ballen hebt moet je wat je hier schrijft voor hem, jou Vicepresident, gaan zeggen. Doewet. Half analfabetisch gedrocht.


  Maak melding
 59. Brunswijk heeft geen visie en hij wordt omgekocht dat is mijn mening.
  Ik had mijn twijfel over Brunswijk als VP. Wat Belfor zegt heeft hij gelijk.
  je kunt geen NDP mensen benoemen in een nieuwe regering want hun
  hebben een puinhoop van het land gemaakt Brunswijk.Wat voor verstand
  heb je die zelfde mensen gaan je saboteren dat is mijn waarschuwing.


  gemodereerd
 60. Het is gewoon een feit dat de huidige regering het volk heeft misleid. De vossen hebben de leeuwen verdreven. De vossen preekte passie en het volk, de boeren zijnde, hebben niet op hun ganzen gelet. De press en voor zijn niet integer. Afspraken maken met DDB? Wat zijn de afspraken?
  Chan en Brunswijk moeten dit aan get volk vertellen. Ze zijn het de stemmers verplicht. Het is niet verwonderlijk dat graaiers gewoon blijven zitten dan wel binnen worden gehaald.
  Wij hebben recht op transparantie van vhp/ abob. Ik zag een video waarop DDB hamerde dat men zich moet houden aan de afspraken.
  We zijn ernstig misleid mensen. Weet niemand wat er is afgesproken met DDB.


  Maak melding
 61. MENEER SANTOKIE OPROTTEN MET JOU GROTE LEUGENS JE HAD EEN GROTE BEK,
  IEDEREEN ZOU EEN KAVEL KRIJGEN WAAR ZIJN ZE,
  JIJ BEN MEER BEZIG MET JOU ZELF EN LAAT HET VOLK VERHONGEREN.
  HET IS AL ZEVEN MAANDEN DAT JIJ EEN GROTE BEK GAF AAN DIE STEMMERS TOEN JIJ ER NOG NIET WAS WAS DE KOERS EEN OP TIEN DOOR JOU IS HET NU EEN OP TWINTIG GODVERDOMME. ROT TOCH OP,
  JE BEN NOG LAGER DAN BOUTERSE IDIOOT.


  Maak melding
 62. Zo gaat het in Suriname Brunswijk is ook niet te vertrouwen.
  Hij beloofd zoveel maar hij maakt het nooit waar .Het is een poppenkast
  regering .Weg met al die rovers en bedriegers van het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES